בית פורומים עצור כאן חושבים

בין נביא לסכיזופרן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/11/2008 13:31 לינק ישיר 

מאמין ספקן

"(אפילו כששם נפשו בכפו, מסתמך הוא על השכינה שתגבה אותו...)"

פה מונחת הבעיה - האם מדובר רק בהבדל כמותי, שהסכיזופרן עושה 20 שטויות ביום, והנביא עושה רק 3?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2008 18:52 לינק ישיר 

אפתח ואומר שחס וחלילה לא התכוונתי לפגוע באיש בעל מחלות נפש קלות כקשות. ניסיוני עם סכיזופרנים מגיע ממגע קרוב עם בעלי בריאות נפשית מעורערת בעקבות אירועים במשפחתי, ואני האחרון שאנסה לטעון כי אין להם מקום בחברה. להיפך, לדעתי רבות מן המחלות האלו ניתנות לריפוי והרבה אנשים חוזרים לתפקוד מלא בלי כל זכר וחשד למחלה.

עממי
הנחת היסוד היא שלאלוהים כוחות שאין אנו מסוגל לתפוס במחשבתינו... ולכן המונח "דמיוני" הוא לא בדיוק נכון.
אפשר פשוט לקרוא לזה "מישור שמעבר לתפיסתנו" ומישור המציאות (שלנו).
המלאך לא דמיוני כמובן, אלא אם כן אתה אתאיסט...

עממי ומיכה
אני חושב שלא הצלחתי להעביר לכם את קו מחשבתי בצורה הכי ברורה.
אולי הדרך הכי טובה לעמוד על ההבדלים היא...
הנביא, וגם נביא השקר (לפי הגדרותי בהודעה הקודמת), שניהם אנשים שקולים. ראה את אלוהים או לא ראה, אף אחד מהם לא יעשה דברים שיגרמו לאנשים לפקפק בשפיותו. הנביא אולי יעשה דברים שייראו תמוהים- אך יגובו בנס כזה או אחר שלאורו מעשה הנביא יקבל היגיון (ומכאן "גם כששם נפשו בכפו מסתמך על השכינה"), ונביא השקר ייזהר יותר ממנו (הרי אין לו ניסים בחגורתו, והוא יודע...), אך יצבור פופולריות בעם בדרך שלא תגרום לאנשים להביט עליו ולפקפק בשפיותו.
אדם שהוא סכיזופרן במידה מספקת כדי לחשוב עצמו נביא (ולא רק מאובחן, אלא "פול טיים" סכיזופרן), כגון לוקה בתסמונת ירושלים או רואה אותות ומופתים באופן קבוע במוחו, לא יידע מה הדרך לגרום לאנשים להאמין בצדקתו, ויתנהג בהכרח באופן בלתי רציונלי- מפריח הבטחות על סוף העולם, מציג עצמו כג'יבס קרייסט, ועוד דברים שיגרמו לך להרים גבה...
וכמו שאמרתי, נביא שקר שקול ומתוכנן שהוא גם סכיזופרן- כאלו נדיר מאוד למצוא, ואולי אם קיימים כאילו אם יעברו את מנגנון הסינון שלי בהצלחה...
אז אולי פשוט זה מחזיר אותנו כמה תגובות אחורה, ושלושת הסוגים פשוט נמדדים על פי הצלחתם.

עכשיו לשאלה איך תדע לאבחן את עצמך אם אתה נביא או סכיזופרן... לזה אין לי תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2008 07:53 לינק ישיר 

מאמין ספקן,אני מבין שלא הייתה לך כוונה לפגוע,ואני לא מייצג את הסכיזופרנים ,אני מדבר בעד הנושא,בכל אופן כשאמרתי שהחברה נותנת יריקה בפרצוף,התכוונתי לבעלי השררה,מתייגים אותו נותנים לו אות קין,ואחר כך אומרים לו תתמודד,גם אם הוא החלים.
ואם כבר אני אמור לייצג,אז מספר מילים....
בכל אופן,אני חושב שנושא האשכול קצת מופרז,אולי כותרת האשכול הייתה צריכה להיות מה ההבדל בין מתנבא לסיכוזפרן,נביא זה קצת מופרז בהגדרה.
אני אינני נביא כלל וכלל,לא הייתי ולא אהיה,ואם הייתי אז הייתי לגביי עצמי ותו לא,ולא הפרחתי הבטחות מעולם.

אין מנוס מן השאלה מדוע אם כן,הדמיון בין הסכיזופרניה לבין הנבואה הוא כה גדול?

בכל אופן ,אומרים לשלמתנבא יש שכל ישר ולסכיזופרן אין,זה ע"פ הגדרות הפסיכיאטריה.

בכל אופן ההגדרה לסכיזורפניה היא פסיכיאטרית,ולמתנבא אין עיניין לבוא כנגד הפסיכיאטריה

הרי אין הם מכירים כהוא זה באמונה שאכן ניתן להתנבאות באמת,והפסיכיארטיה בישראל נסמכת

על הרוח הנושבת בארץ "לאור" ריבוי המחלוקות בין הזרמים,וגם אם יש מתנבאים באמת,אין להם

עיניין  לבוא ולריב עם המוסד הרבני,הרי כולם יודעים ואומרים ,שמעו, בחוצות העיר,נבואה ניתנה לשוטים,בלבד.

ואם "הסכיזופרן" תוייג כשוטה לכל דבר כאשר הוא טוען אשר יש קול המתדבר עימו,או יש חזיונות

הרי הוא שוטה לכל דבר,ואני מצהיר ,כי כפי שהנכם רואים ,יש קול המתדבר עימי

אך כנראה ,אני שוטה לכל דבר.

ואין לי עיניין עם הדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 01:49 לינק ישיר 

מאמין ספקן, שאני אבין.

חז"ל אמרו שניתנה נבואה לשוטים. הם מביאים סיפור של שוטה שהתנבא על "טביומי" שיהיה ראש ישיבה בעיר מתא מחסיא. האמורא "טביומי" ששמע את הנבואה, מיהר לכתת את רגליו מהעיר "ריסתקא דמחוזא" לעבר מתא מחסיא, כדי להתמנות לראשות הישיבה. וכשהגיע לשם גילה שאכן הנבואה התקיימנ.

כלומר, חז"ל סברו שגם לשוטה יש איזו "שכינה" כביכול שעוזרת לו.

אם כן חוזרת השאלה: מה בין נביא לסכיזופרן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 08:51 לינק ישיר 

מיכה המרשתי

מנין לחז"ל שזאת הייתה נבואה? האם השוטה הביא לפניהם אות ומופת?

שאלות

א) למי "השכינה" בדיוק עזרה?
ב) האם גם חז"ל דרשו "מאוטיסטים" מופתים? כגון האשכול של "דורש אמת"
ג) מה פרוש המילים "מתא מחסיא" "ריסקתא דמחוזא" ו "טביומי"?

תוקן על ידי עממי ב- 13/11/2008 8:48:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 13:54 לינק ישיר 

שאלות טובות, באמת אין לי תשובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2008 14:18 לינק ישיר 

מיכה,

אתה מעוות את משמעות דברי חז"ל ועושה עוול כשאתה מביא חצאי משפטים - חז"ל לא אמרו כי הנבואה ניתנה לשוטים, חז"לאמרו שמזמן מסויים משחרב בית המקדש ניתנה הנבואה לשוטים - וכבר עמדו חכמים ומפרשים על הסיבות לחוסר האפשרות לאדם להגיע לנבואה

דבר שני, אין מאמתים אם נביא הוא אמת או שקר על ידי אותות ומופתים -ראה רמב"ם הלכות יסודי תורה בריש פרק שמיני "משה רבנו לא האמינו בו ישראל שהוא נביא מפני האותות שעשה.."  אלא, ראה שם בסיפא של הפרק השביעי "לא כל העושה אות ומופת מאמינים לו שהוא נביא, אלא אדם שהיינו יודעים בו מתחילתו שהוא ראוי לנבואה בחכמתו ובמעשיו שנתעלה בהן על כל בני גילו..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2008 14:48 לינק ישיר 

נאחז בקש

עמך בית ישראל יודעים או לומדים מיהו הרמב"ם ?

מיהו הרמב"ם ופועלו?

מי הסמיך את הרמב"ם?

האם לומדים תורה מהרמב"ם או מחז"ל?

תוקן על ידי עממי ב- 14/11/2008 15:31:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2008 15:40 לינק ישיר 

מישהו מונע מעמך בית ישראל לדעת או ללמוד רמב"ם ? את כתביו השליך לארץ וכל הרוצה יבוא ויטול" !

ועל הרמב"ם ופועלו תוכל לקרוא למשל כאן:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%9E%D7%91%22%D7%9D

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2008 15:56 לינק ישיר 

ראיתי שהוספת עוד שאלה, ובכן, הלכות לא לומדים מסיפורי אגדתות שהם כדרך משל,א מכל מיני דעות המובעות על ידי חכמים בתלמוד - על פי עדותו של הרמב"ם הוא ידע והכיר כל דבריהם, בבלי בירושלמי וספרא וספרי והתוספתא  והוא פסק הלכות במשנה תורה על פי דעת רב החכמים.(ראה בהקדמה למשנה תורה)ובפרט כשהדברים נוגעים בהשקפות אמונה שהם מיסודי התורה -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2008 16:05 לינק ישיר 

נאחז בקש

הנושא פה איננו סדר יומו של הנביא, ולכן זה לא משנה מה הקריטריונים לקרוא לאדם "נביא". השאלה פה היא אחרי שהחלטנו שנבואותיו של אדם כלשהוא הם אמת - מה מבדיל בין נבואותיו לנבואותיו של אדם אחר שאנו מתייחסים לנבואותיו כאמת - במקרה הזה - סכיזופרן.

לכן גם לא הייתי צריך להביא את כל דברי חז"ל, כיוון שאין פה שאלה היסטורית - באיזה תקופה הנביאים מתנבאים ובאיזה תקופה השוטים מתנבאים. מה שחשוב זה שחז"ל סברו שיש תקופה שבה השוטים מתנבאים, ולפי הסיפור נראה שהם התייחסו לנבואותיהם כאמת מוחלטת. ואם כן חוזרת השאלה "מה בין נביא לסכיזופרן" לא במובן ההיסטורי, ולא במובן סדר יומם, אלא במובן אמיתות נבואותיהם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2008 16:19 לינק ישיר 

הנביא הוא האדם שהיינו יודעים בו מתחילתו שהוא ראוי לנבואה בחכמתו ובמעשיו שנתעלה בהן על כל בני גילו..." וזה מה שמבדיל אותו מהסכיזופרנים ומהקוסמים למיניהם שאפילו נבואותיהם מתקיימות -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2008 16:38 לינק ישיר 

מהו הגיל להתעלות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2008 19:05 לינק ישיר 

נאחז בקש

אני קישרתי את המובן של "סדר היום" עם המובן האישיותי שאתה הבאת, מכיוון שסברתי שברור שסדר יומו של אדם מוכתב על ידי אישיותו.

אמנם אתה צודק שלפי זה שמבחינה מדעית דקדקנית זה לא מדויק לומר בעניין זה "מה בין נביא לסכיזופרן", ובמקום זה יש לומר "מה בין נבואת נביא לנבואת סכיזופרן". (למרות שלמעשה האשכול התייחס לשתי השאלות, מבלי להגדיר אותם כשתי שאלות.)

וכיוון שאני עדיין לא פרופסור לדקדוק וגם לא לנבואה וסכיזופרניה, אני סולח לעצמי על טעותי. ואני מקווה שגם אתה. ולהבא אזהר יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2008 19:07 לינק ישיר 

בכל אופן, נשארה השאלה "ע"פ חז"ל, מה בין נבואת נביא לנבואת סכיזופרן"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בין נביא לסכיזופרן
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 24 25 26 לדף הבא סך הכל 26 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.