בית פורומים עצור כאן חושבים

בין נביא לסכיזופרן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/12/2008 16:12 לינק ישיר 

בינתיים עד שנאחז_בקש ישיב

נצפה בסרטון וידאו(יוטיוב)

קול החיות(גן חיות תנכ"י)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2008 01:08 לינק ישיר 

נאחז בקש

והלוא אני לא אמרתי שאין הבדל בין השוטה לנביאים. אלא ודאי שיש הבדל. כל השאלה היא האם יש הבדל במהות הנבואה. וגם בזה לא הוספתי דבר משל עצמי על מה שכתוב בגמרא והיוצא בהכרח מדבריה. (אם יש משהו משותף לשני אנשים, נניח ששניהם ג'ינג'ים, האם זה אומר שאין ביניהם הבדל? אתמהה. הרי אחד הוא שחקן כדורגל והשני איש מחשבים.)

תוקן על ידי מיכההמרשתי ב- 12/12/2008 1:19:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2008 10:01 לינק ישיר 

מאמין ספקן ,לא נראה לי שבגלל שירים יפול האתר....

והנה עוד שיר

דרך

תוקן על ידי עממי ב- 19/12/2008 9:58:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2008 16:09 לינק ישיר 

כאייל תערוג על אפיקי מים
תוקן על ידי עממי ב- 30/12/2008 16:08:00
לבקשת עממי

תוקן על ידי עצכח ב- 03/02/2009 6:18:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2009 14:22 לינק ישיר 

אילו פינו מלא שירה כים

תוקן על ידי עממי ב- 04/01/2009 14:19:22
לבקשת עממי

תוקן על ידי עצכח ב- 03/02/2009 6:18:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2009 06:33 לינק ישיר 

מאמין ספקן כתב,וגם בכתבה של בית החולים....
הנביא, וגם נביא השקר (לפי הגדרותי בהודעה הקודמת), שניהם אנשים שקולים. ראה את אלוהים או לא ראה, אף אחד מהם לא יעשה דברים שיגרמו לאנשים לפקפק בשפיותו. הנביא אולי יעשה דברים שייראו תמוהים- אך יגובו בנס כזה או אחר שלאורו מעשה הנביא יקבל היגיון (ומכאן "גם כששם נפשו בכפו מסתמך על השכינה"), ונביא השקר ייזהר יותר ממנו (הרי אין לו ניסים בחגורתו, והוא יודע...), אך יצבור פופולריות בעם בדרך שלא תגרום לאנשים להביט עליו ולפקפק בשפיותו.

מעניין שלדוד המלך היה מותר להתחזות לשוטה
ולשוטה אסור להתחזות לנביא?

מעניין לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2009 11:34 לינק ישיר 

לאחיי הנלחמים את מלחמות ישראל,הלוואי והייתי אחד מכם.

שומר החומות

תוקן על ידי עממי ב- 10/01/2009 11:32:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 06:47 לינק ישיר 

מחילה על כותבי בלא עיון בנכבדים כאן שקדמוני. וידי עודן מבקשות רצועות וראשי קרח ולא בפרנציפ. יעויין נא רמב"ם במורה בגדרי נביא ועליו באבי עזרי על הר"מ בהלכות יסוה"ת והמה נסובים על דברי המהרי"ל דיסקין בשו"ת שלו ויעויין בדרשות הר"ן  בסביבות סימני הנו"ן. ועי' חידושי הגרי"ז בענין יוסף ופתרון החלום וגם רס"ג רבינו אמר דברו ואינם לפני והדברים ארוכים מני מלמלת של דחליל מפולסף עוטה ארשת פסקוילאית ברחובות שואסמו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/1/2009 08:17 לינק ישיר 

עממי,

גם לנביא האמת אין ניסים בחגורתו.... הם בסך הכל ידעו לעשות קסמים. די פשוטים. זה הכל. כשאליהו הדליק את האש מעל המזבח של האלוהים..... אפשר לחשוב... קוסם מתחיל עושה פי עשר מזה היום. להפוך מקל לנחש.... היינו כולנו מתעלפים מזה היום אם מישהו היה עושה לנו את הנס הז מול עינינו.... וואו..... אינני מתכוונת לזלזל חלילה. רק להראות לכם מה בינינו לבין אבותינו. שהם היו עומדים מתפעלים ומאמינים כי ה' עשה נס זה ואילו אנו, חמורים שכמונו, היינו אומרים לאותו נביא... תגיד חביבי, אין לך משהו קצת יותר מרשים?

איך אנחנו יכולים לסמוך על עדות של אנשים מהדור ההוא בכלל?

ההבדל היחיד בין נביא שקר לנביא אמת, הוא שנביא אמת מטרתו לקרב אנשים לעבודת ה', ואילו נביא שקר, אין לו מטרה כזאת בכלל.

ובכלל אין כזה דבר נבואה. מי שרוצה להוכיח שיש, יואיל נא להגדיר לעצמו ולנו מהי נבואה, ואחר כך יואיל נא להוכיח כי יש כזה דבר. מבחינתי אפשר למחוק את המילה הזאת מהלקסיקון. אין לי צורך במילה הזאת, כי אין כזה דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 10:10 לינק ישיר 

קלויזמן

אתה בטוח שהאנשים המכובדים שהבאת לעיל, באמת ידעו מה שהם כתבו? או שפשוט כתבו מה שידעו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 10:18 לינק ישיר 

לעוף
אם את מדברת מחוץ למסגרת, אולי אין נבואה.
אם את בתוך המסגרת אזי המסגרת בנויה על נבואה ומחייבת נבואה.

קלויזמן
אין סימני נון בדרשות הר"ן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 10:31 לינק ישיר 

אולי אין סימני נון בדרשות הר"ן אבל אותי מסקרן לדעת איך את,לעוף ברוח,מסבירה לבנך את פרושה של האות  נון הנמצאת באמצע ראשי התבות:תנ"ך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 10:51 לינק ישיר 

צענע,

אני לא מסבירה לו כלום. אני נותנת למלמדים בחיידר להסביר לו מה שהם חושבים שהוא צריך לדעת, ובינתיים שותקת כמה שיותר.

בעל,

בתוך המסגרת, מחוץ למסגרת, החלטת לבלבל אותי הבוקר?  אני אישה פשוטה. תסביר לי לאט. אם יש נבואה, תגדיר מהי ותוכיח לי שיש כזה דבר. פשוט. סימפל.

תוקן על ידי לעוף_ברוח ב- 21/01/2009 10:49:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 11:09 לינק ישיר 

לפי דברי צנערענע ודאי שיש נבאים וההוכחה- האות נ במילה תנ"ך- רצית סימפל ? בבקשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 11:13 לינק ישיר 

לעוף
אם אני מניח שיש תורה אזי היא היתה אמורה להגיע אלי בדרך כלשהי, תורה מן השמים.
אם לא או שאת לא מקבלת כלל את התורה או שאת סוברת שמים בתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בין נביא לסכיזופרן
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 24 25 26 לדף הבא סך הכל 26 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.