|
|
| נשלח ב-12/10/2009 11:57 |
|
| |
ירוחם, 1. היטבת לצטט, אכן הגדרה מעולה "שבני עירו מכבדים אותו" זה מתאים להפליא לטענה שלי, אדם כזה אינו מתירא לחשוב באופן עצמאי. 2. משה ודאי היה כזה (עוד לפני שהגיע ליתרו שהרי לא חשש להכות את המצרי ולבקר את האנשים הניצים , ואין שום סיבה לחשוב שלא המשיך להיות כזה כשהיה אצל יתרו (הגם שיש מקור בחז"ל לגבי ההתחייבות של משה ליתרו כשישב אצלו על פי הפסוק "ויואל משה" שמפורש כלשון שבועה שמשה נשבע ליתרו, ולכן היה צריך לבקש ממנו רשות כשירד למצרים לבצע את שליחות הקב"ה) , אדרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 12:16 |
|
| |
איש
היה מספיק לשיטתך להביא את הפסוק
משלי פרק יח פסוק כג חֲנוּנִים יְדַבּר רָשׁ וְעָשׁיר יַעֲנֶה עַזּוֹת:
והבאת בדיוק את תלותו המוחלטת של משה מכל בחינה ביתרו.
אגב הגמרא לומדת כי נביא צריך להיות עשיר- ממשה-
נדרים דף לח. לא העשיר משה אלא מפסולתן של לוחות, שנאמר: +שמות לד+ פסל לך שני לוחות אבנים כראשונים, פסולתן שלך
ושם בהמשך הגמרא לומדת את הנושא של תכונות הנביא- ואומרת -משה לא ביקש רכב צמוד- כנראה שהיה לו- לא חמור אחד מכם נשאתי- מכאן שהיה עשיר
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 12/10/2009 12:17:40
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 12:23 |
|
| |
אני לא לגמרי מבין את טענתך, באשר לענ"ד המקורות שאתה מביא רק מחזקות את טענתי, משה היה עשיר גם כשהיה תלוי כלכלית ביתרו, כי היה חופשי בדעתו, המחויבות שלו ליתרו היתה מתוך בחירה ולא מתוך תלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 12:55 |
|
| |
עבד למרות שהוא מרגיש חופשי -הוא עבד,
עני למרות שהוא חושב שהוא עשיר, והוא שמח בחלקו- הוא לא!
אדם התלוי כלכלית באחרים,- הוא לא חופשי בדעתו.
אדם המשועבד בהתחיבות לאחרים, הוא משועבד!
אדם החיב למישהו - הוא העבד שלו, - שנאמר- עבד לווה- לאיש מלוה.
ולכן כל התאוריות שלך, בעיני,- וכך גם בהלכה- הם בגדר תאוריות פילוסופיות , ואין להם כל ערך מעשי וממשי,
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 12:58 |
|
| |
אולי, אם כך אולי תסביר לי איך זכה משה (למשל) לנבואה ? הרי היה צריך לפחד מיתרו ולא לאפשר למחשבה שיתכן שיהיה עליו לוותר על מקור הפרנסה שלו לצוץ אפילו...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 13:19 |
|
| |
למה הוא היה צריך לפחד מיתרו- יתרו היה אבי אשתו- הוא הבטיח לו הבטחה, והיה משועבד לכן להבטחתו הוא,
כפי שיש האומרים- שאם יתרו לא היה משחרר אותו מהבטחתו- ה' היה צריך לחפש גואל אחר-
הוא לא חשב לוותר על מקור פרנסתו כלל וכלל לא, ה' שכנע אותו במופתים.
איך הוא זכה לנבואה? שאלה . ואת השאלה הזו שואלים גם, איך זכה אברהם, להיות אבי האומה?
והתשובה- כי כל אדם בכל מצב ,יכול לזכות בבחירתו של אלוקים, מבלי שיהיו לו סממנים חיצוניים, כאלו ואחרים,
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 13:22 |
|
| |
אתה מצחיק. בכל מקרה אם חשיבה שהבחירות של הקב"ה הן שרירותיות משכנעת אותך, מי אני שאתנגד. אותי זה לא משכנע. בכל מקרה הטיעון שלי לגבי עושר היה שזה לא סממן חיצוני כלל ועיקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 13:57 |
|
| |
עוד דבר שאיננו ברור לי
הרי בזמנם של חז"ל לא היה חורבן בית המקדש
כיצד זה אם כן הייתה נבואה בתקופתם של חגי זכריה ומלאכי?
האם הם חיו בתקופתם של חז"ל?
|
| נשלח ב-12/10/2009 14:05 |
|
| |
במעגל, לא הבנתי לגמרי את שאלתך. בכל מקרה הם התנבאו אחרי חורבן הבית הראשון, עם תחילת הקמת הבית השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 14:29 |
|
| |
בית מקדש?
אבל תאמר לי ,מה העבודה הזאת לכם?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 14:39 |
|
| |
כן, בית מקדש. את שאלתך השניה לא הבנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 15:09 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | |
ובני קרח,
נראה שגם כדי לענות לי רצוי שתבין מה כתבתי...
נראה שהקשר בין מה שכתבתי לבין מה שהבנת קלוש עד מאוד, או שאני לא הבנתי את דבריך שלך.
אודה להבהרתך.
|
|
שלום,
לא הבנתי למה התכוונת שע"מ להגיע לנבואה בזמנים אלה דרוש חיסור הדעת, איך זה קשור לאותם לא בריאים, מדוע הזכרת את נבואת משה כשיכולת לומר פשוט התורה, ואיפה השימוש בתורתו של הרמב"ם, האם לצורך ריפוי ע"ס שיטותיו הפסיכולוגיות?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 15:09 |
|
| |
מה העבודה הזאת לכם?
זאת שאלת השאלות,ואנסה לפרט את השאלה עד כמה שאוכל
א) האם הפוגרמה של עבודת המקדש באשר היא ,היא לאנשים ניבאים?
אם כן,מה לאדם אשר אין בו רוח? או לאדם אשר יש בו רוח שטות?
ב) האם אין זאת עבודה זרה כל התכנית של המצוות?
כדיי להבין את המצב הזה,היה עלינו לחיות במצב התרבותי של אותה התקופה?
ג) המצב התרבותי השתנה לחלוטין
איזה עבודה היום הייתה נעשת אילו היה מקדש בישראל?
יש עוד אבל בזה הסתפק בינתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 15:19 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | בני קרח
תנאים אמרו זאת נכון, אבל התנאים אמרו כל מיני דברים , אבל הרמב"ם הכניס זאת לספר הלכות.
סלח לי -אבל לקשור את העשירות - עם המשנה באבות -השמח בחלקו-, היא פטטית,
את הרעיון שנביא צריך להיות עשיר, למדו ח"ל ממשה, אבל משום מה לא שמו על ליבם, שמשה הפך לנביא, כשהיה רועה את צאן יתרו, עשיר גדול, ודאי לא היה אז.
שלום ירוחם,
הקישור ה"פתטי" אינו שלי הוא של הרמב"ם (ייתכן וזה מופיע כבר בתלמוד אינני יודע) והוא היסק הגיוני כיוון שלכאורה אין קשר בין עושר כספי לנבואה, אלא רק לשלמות המידות. נכון שהדוגמאות שמביאים שם, הם לכאורה ע"פ הפשט. אבל הנה אתה בעצמך הצלחת לסתור דוגמאות אלה בקלות רבה, וכי חז"ל היו כאלה רפי שכל?
עתה, ניתן לא להאמין או לקבל את פרשנותו של הרמב"ם ולא אחלוק על זה, למרות שזה גורר לערעור רציני של מושג הנבואה.
אם אתה רוצה ללכת ע"פ פשט המקראות ולהתייחס אליהם כתיאור אובייקטיבי של אירועים היסטוריים כלשהם, שיבושם לך. אם אתה לא מאמין בכך כלל, הרי אין שאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 15:26 |
|
| |
בני קרח
אם אתה רוצה ללכת ע"פ פשט המקראות ולהתייחס אליהם כתיאור אובייקטיבי של אירועים היסטוריים
במחילה לא הבנתי על אלו פשטי מקראות, כתאור אוביקטיבי התכונת??? האם אני הזכרתי משהו בנידון?
בענין חז"ל, אף אחד חלילה לא דיבר על רפי שכל.
תוספות מסכת בבא בתרא דף קיג עמוד א
תרוייהו נמי ידבקו כתיב בהו - פעמים שלא היו בקיאין בפסוקים
|
|
|