בית פורומים עצור כאן חושבים

בין נביא לסכיזופרן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/8/2008 09:22 לינק ישיר 

כשאומרים שאלוקים הוא מעבר לעולם אין הכוונה שאין לו קשר עם העולם. זה כמו שאני אגיד שראש הממשלה הוא מחוץ לחברה בישראל, אבל אין זה אומר שאין לו קשר איתה. ומבחינה מסויימת הוא אפילו חלק ממנה. ואדרבה, מבחינה מסויימת "מלוא כל הארץ כבודו".

מה מהות האדם להיות צלם אלוקים?

זאת שאלה ששאלתי את עצמי, כי באמת - גם אם נאמר ש"צלם אלוקים" זה רק שכל ולא יותר, עדיין - הרי גם לבהמות יש שכל, ואם אלוקים רק ירצה הוא יברא עוד יצורים בעלי שכל (ובכלל מי אומר שאין חיים על כוכבים אחרים), ומי ימנע ממנו, לפיכך מה העניין לומר שדווקא אנחנו נבראנו בצלם אלוקים.

ואם נאמר שכדי להבין זאת עלינו לחשוב מחדש מיהו האלוקים יצא שהאלוקים הוא דבר סופי ומוגבל, שנברא ע"י האלוקים היותר אמיתי שאין בכח אנוש להשיגו. וא"כ יותר מובן איך אנחנו קשורים לאלוקים, אבל אז נצטרך לפתור כמה בעיות רציניות שהשיטה הזאת תיצור ביחס הנכון לדת. גם נצטרך להסביר מה עניינו ליצור שמים וארץ.

ואולי זה שייך גם למח' שהוזכרה באשכול אחר (נדמה לי קבלת הרמ"ק) האם אלוקים הוא איזשהוא אור נברא, או שהוא מעל הכל ואין ידוע לנו מה יש באמצע, אבל זה ג"כ לא מובן, כי איך אנחנו מגיעים לסוף בלי לעבור באמצע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 07:42 לינק ישיר 

תודה מיכה,טיפטפו לי באוזניים דברים מסויימים שלא הסתדרו עם מה שהבנתי,וקצת בילבלו אותי,תודה על ההבהרה

ובהזדמנות זאת הנה יצאה גירסה חדשה לאדון הסליחות

אדון הסליחות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 06:39 לינק ישיר 

If it be your will

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2008 10:47 לינק ישיר 

ההוויה היא אלוקית,אך אין בה אמת.(אמת)

מה יעשה האדם למען האמת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2008 11:31 לינק ישיר 

עממי
לא הבנתי את שאלתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2008 11:47 לינק ישיר 

אני מבין שאת המשפט קיבלת.

ואולי את השאלה הייתי אמור לשאול בתמיהה (?!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2008 11:54 לינק ישיר 

המשפט מבחינתי היה הקדמה לשאלה, כשם שלא הבנתי את השאלה, כך לא הבנתי את המשפט. לא הבנתי למה אתה קורא: הויה, אלוקית, אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2008 12:03 לינק ישיר 

אמרת שמבחינה מסויימת "מלוא כל הארץ כבודו"

למה התכוונת שאמרת את זה?

אני משער שהתכוונת שהוויה היא אלוקית אך אינה בה אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2008 12:21 לינק ישיר 

עממי

לפני כחודש אמרנו- וכל מאמינים שהוא דיין אמת- ההגוי באהיה אשר אהיה, תנסה להבין את זה. ואז תבין, את מיכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2008 00:07 לינק ישיר 

עממי

נכון שמלוא כל הארץ כבודו אומר שההוויה היא אלוקית, אבל מדוע זה מונע ממנה להיות אמת? אדרבה "וה' אלוקים אמת" האלוקיות היא היא האמת. בה במידה שההויה היא אלוקית - באותה מידה היא גם אמת.

ירוחם

דווקא אני אותך לא הבנתי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2008 08:20 לינק ישיר 

נמאס,נמאס לי מהנבואה ומהדת ,לא מוצא שותפים לצרת הנבואה ,אעשה הכל לכבוש את נבואת המחלה.

לבד

תודה לכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2008 07:53 לינק ישיר 

קצת לצחוק על עצמי(מצער על זה שכתבתי בשבת,אך יש כאן קוראים שלא שומרים שבת)

אגו טריפ

שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2008 08:34 לינק ישיר 

דע

עלמה זהר,נתתי דין וחשבון כמעט על הכל,הגיע זמן לכתוב שירים חדשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2008 05:44 לינק ישיר 

עממי...

אם תמשיך להשמיע פה שירים עד שיענה לך מישהו "מהו האלוהים", יש לי חשש שתסיים את ספריית השירים האנושית משחר ההיסטוריה, או שתפיל את שרתי האתר מריבוי הודעות (מה שיבוא קודם...)

בקשר לשאלה על ההבחנה בין נביא לסכיזופרן...
מישהו פגש פה פעם סכיזופרן אמיתי? לי לצערי יצא לפגוש כמה וכמה...
הנביא הוא אדם שקול, חכם בצורה בלתי רגילה, מנהיג העם, יועץ למלך (או ממריד נגדו לעיתים...) אדם משכמו ומעלה בכל קנה מידה שסוחף אחריו המונים, ומתפקד באורח חיים יוצא דופן אך רציונאלי לחלוטין (אפילו כששם נפשו בכפו, מסתמך הוא על השכינה שתגבה אותו...)
נביא השקר- כמוהו כשנביא, שקול, חכם ומנהיגותי, אך יודע טוב מאוד שכל חזיונותיו שקרים הם. משמע- שרלטן במודע, ולאו דווקא סכיזופרן.
הסכיזופרן, להבדיל מנביא השקר, מאמין אולי בחזיונות שווא- אך איננו רציונאלי, לא מבין מה לעשות עם "נבואותיו", איננו מנהיג ואיננו כשיר לחיות בכוחות עצמו ברוב המקרים.
אחוז הסכיזופרנים, שמאמינים בשגיונותיהם, ובאמת כשירים מספיק מבחינה נפשית ובעלי אופי "נבואי" אמיתי- שואף לאפס...

כוונתי היא בעצם, שגם לנביא וגם לנביא השקר אין סממנים של מחלת נפש. הסכיזופרן לעומתם... אם ייצא לכם לפגוש אחד, או עשרים, תבינו.

בנודע ל"אלוהים במישור הטרנצנדנטי"... אולי תמצא נחמה בהסבר הפשוט, שהנבואה עוברת מהאל למלאך ואז לנביא. אולי זהו תפקידו של המלאך, להתקיים בשני המישורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2008 06:52 לינק ישיר 

מאמין ספקן...
כתבת
בנודע ל"אלוהים במישור הטרנצנדנטי"... אולי תמצא נחמה בהסבר הפשוט, שהנבואה עוברת מהאל למלאך ואז לנביא. אולי זהו תפקידו של המלאך, להתקיים בשני המישורים. 

אם המלאך הוא דמיוני,הרי הנבואה היא בת דמיון,הלא כן?!משמע הדמיון נמצא גם במישור הטרנצנדנטי?

ומה הפשר של המילים הללו אינני מבין.

לגביי הסיכוזפרנים שכתבת,סכיזופרניה היא סל של מחלות ,וכל תופעה קטנה המוגדרת בסל מיוחסת לאדם כסכיזופרן
יש מקרים בהם "הסיכוזפרן" יכול להוות חלק מעשי בחברה,אך לצערי הרב ברגע שהוא תוייג ,כל השערים ננעלים בפניו
ולבוא ולבקש מאדם "סכיזופרן" להתיימר להתעלות מעל המחלה זה פשוט יריקה בפרצוף.

יש אנשים שלא נראים סכיזופרנים,תתפלא.(אבל מוגדרים כן)

תודה.

תוקן על ידי עממי ב- 10/11/2008 7:00:07

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בין נביא לסכיזופרן
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 24 25 26 לדף הבא סך הכל 26 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.