בית פורומים עצור כאן חושבים

אני כל כך רוצה להיות ילד טוב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/5/2005 12:49 לינק ישיר 

"בקשו פניו תמיד"
(כותרת לשיחת מוסר שהשמיע הרב וולבה בישיבת מיר לפני כ 20 שנים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2005 13:14 לינק ישיר 

hazkel:

אתה מעמיד את היושר האינטלקטואלי והאמונה הדתית זה מול זה ומעמת ביניהם. אני לא חושב שהדברים חייבים להיות כך. הן אמת שהאמונה החרדית והיושר האינטלקטואלי אויבים זה לזה, אבל מי אומר שבכדי להיות יהודי טוב צריך להיות חרדי?

כבר אמר רס"ג שככל שתתרבה הדעת תתרבה הכאב וכדכתיב יוסיף דעת יוסיף מכאוב. אם נבדוק את הדת בכלים אינטלקטואלים יכול להיות שנגיע למסקנות כואבות. אבל הכאב הזה הוא כאב ראשו של המדען בעת שמפתח נוסחא חדשה וכאבו של האתלט בעת שמחזק גופו עוד ועוד.

לבדוק ולחקור ולכאוב כמה שיותר ולבסוף אני מאמין אפשר לראות שהאמונה והיושר האינטלקטואלי הן תרי רעי דלא מתפרדין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2005 13:43 לינק ישיר 

חצקל,

הוצאת לרבים כאן את המילים מהפה.
אם כי לחלק מהם הן שייכות לגיל ההוא, שהלואי והיה אפשר לחזור אליו.

הכרתי מישהו כזה, שפנה בשאלות אלה בדיוק לרב וולבה זצ"ל (מספיק בפארנעם?) תשובותיו הכילו מעט מילים והרבה שתיקות, אורך רוח ונימוס. כשהגיעה עת תפילת מנחה של שבת יצאו מן החדר טרדן מתוסכל ורב מהורהר.

מן העבר האחר עמד יהודי חכם, שענה בחפץ לב תשובות לכל מי ששאל, קטן כגדול. ותשובותיו הלא הם כתובים על ספר רציתי לשאול אותך וכו'.

תוקן על ידי - שלויימלע - 20/05/2005 14:03:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2005 13:50 לינק ישיר 

chouteng

אתה כותב
" הן אמת שהאמונה החרדית והיושר האינטלקטואלי אויבים זה לזה "
האם אתה יכול להוכיח את טענתך זו ?

" אבל מי אומר שבכדי להיות יהודי טוב צריך להיות חרדי?"
אולי יורה לנו כב' מה המידה הנכונה של קיום מצוות כדי להיות יהודי טוב ? .

" אם נבדוק את הדת בכלים אינטלקטואלים יכול להיות שנגיע למסקנות כואבות "
לאיזה מסקנות כואבות אפשר להגיע. ? תבדוק, תסיק, ותעשה מה שנכון לדעתך .למה זה צריך לכאוב

." אבל הכאב הזה הוא כאב ראשו של המדען בעת שמפתח נוסחא חדשה וכאבו של האתלט בעת שמחזק גופו עוד ועוד " .
כאב ראשו של המדען או כאבו של האתלט הם כאבים ממאמץ להגיע למטרה . ואילו כאן המסקנה היא שמביאה לתוצאות כואבות אולי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2005 14:13 לינק ישיר 

חצקל

1 לא הבנתי למה אתה רוצה להיות ילד טוב ?

2. מה זה ילד טוב ?

" להפסיק להטיל ספק במסורת המסורה לנו מאבותינו דור דור כפי שהורונו רבותינו ברוח קדשם וכפי שקיבלו הם מרבותיהם ורבותיהם מרבותיהם עד רבותינו הגר"ת והגר"ט זי"ע והם איש מפי איש עד יהושע בן נון,"

אל תדאג לאף אחד אין רוח הקדש. ומותר להטיל ספק בכל דבר , לבדוק ולהחליט.

"לפעמים אני כל כך רוצה להאמין שכל אמרה חסידית היא האמת האבסולוטית "

אפילו הרבי לא מאמין בכך .

" לפעמים אני משתוקק להשתכנע שדעת תורה יש רק אחת ושהיא רק אצלנו/אצלם/אצלם, העיקר שיהיה כבר משהו ברור "

למה דעת תורה צריכה להיות רק אחת , וכי היהדות לא מלאה מחלוקות מיום היותה על האדמה ?

"לפעמים, כשאני חש רגשי אשמה על כך שיש לי שאלות, רחמנא ליצלן, ועל כך שאני מעז להעלות אותן אל סף התודעה למרות שהן נשמעות ממש כמו דיבורים של רפורמים רח"ל,"

השאלות שיש לך - ויש לכולנו הן הן הדרך לקיום המצווה הראשונה שמונה הרמב"ם בספר המצוות " לדעת את ה' ", וידיעה זו אינה ע"י קבלת המסורת ... או אמונה שכל אימרה חסידית הינה האמת לאמיתה. אלא ע"י שאלות,בחינות וביקורת עיונית נוקבת עד שתגיע לאמת.

"יש לי פתאום עוד שאלה: למה אין בכל המערכת שלנו מישהו מכל המרנן ורבנן והיוצאים בשצף קצף מישהו שגם עושה את כל הדברים האלה אבל גם אפשר לשבת איתו, אחד על אחד, להביא מכל מקום ולקבל תשובות כהוגן"

זוהי שאלה נכבדה מאד, תנסה ב "עצור כאן חושבים "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2005 14:16 לינק ישיר 

לא יודע כלום,
לשאלה של CHOUTENG" אבל מי אומר שבכדי להיות יהודי טוב צריך להיות חרדי?"
כתבת
"אולי יורה לנו כב' מה המידה הנכונה של קיום מצוות כדי להיות יהודי טוב ?"

רק רציתי להעיר, שההבדל בין הזרמים אינו הבדל במידת מסירות, או מידת קיום מצוות, שהחרדי "יותר" והשאר "פחות". יש הבדלים מהותיים באמונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2005 14:24 לינק ישיר 

לאיודעכלום:

החרדים עשו כנס שבוע שעבר בו דנו על כשרות המזון העשוי מעיבוד שער המגיע מהודו. שער שבא מהודו אין בו שום חשש עו"ז. כל דיון בנושא זה הוא הבל. אני לא רואה צורך להאריך להוכיח שהחרדים הם אנטי-אינטלקטואלים.

בכדי להיות יהודי טוב צריך לקיים מה שכתוב בד' חלקי שו"ע.

המסקנות יהיו כואבות כי הם יכניסו אי ידיעה לחיים שלנו ויערערו את הדברים שסמכנו עליהם מאז הילדות. ומכאן גם הכאב ראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2005 14:49 לינק ישיר 

chouteng

כתבת :

"החרדים עשו כנס בשבוע שעבר בו דנו על כשרות המזון העשוי מעיבוד שער המגיע מהודו. שער שבא מהודו אין בו שום חשש עו"ז. כל דיון בנושא זה הוא הבל. אני לא רואה צורך להאריך להוכיח שהחרדים הם אנטי-אינטלקטואלים."

ראשית הכנס כלל את כל גופי הכשרות כולל ou ו- k . האם בזה שלדעתך הטענה ששער הבא מהודו יש בו חשש ע"ז זה הבל ( זו גם דעתי ) – האם זה מוכיח שהחרדים הם אנטי איטלקטואלים ? נו באמת...
מקסימום זה מוכיח שגם בחברה החרדית יש סוחרים ממולחים ושרלטנים - כמו בכל מקום גם בהיכלי האינטלקט.

" בכדי להיות יהודי טוב צריך לקיים מה שכתוב בד' חלקי שו"ע."

מי יכול לקיים כל מה שכתוב ב ד' חלקי השו"ע . עכ"פ זה בדיוק ההגדרה של חרדים.
אולם על קביעתך זו אני מניח שיש חולקים רבים בפורום.

" המסקנות יהיו כואבות כי הם יכניסו אי ידיעה לחיים שלנו ויערערו את הדברים שסמכנו עליהם מאז הילדות. ומכאן גם הכאב ראש."

אכן זה כאב ראש מהקושי לבצע את מה שמתחייב מהמסקנות ואינו דומה לקושי של המדען או הספורטאי .

תוקן על ידי - לאיודעכלום - 20/05/2005 14:54:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2005 14:55 לינק ישיר 

לא יודע כלום

איקון ירוק על המסקנה וההמלצה. אני מצטרף. למעשה, בעיני זו התכלית שלמענה הוקם הפורום הזה.

שתי הערות, אולי נסיון לתשובה.

א. דווקא האדמור יודע שהתשובות שלו אינן תמיד ודאיות. החסידים לא ידעו זאת לעולם. (לא המודרניים).

ב. ילד טוב - כולנו רוצים לחזור לתקופת הילדות עם הודאויות המאושרות שלו ועם העולם בצבעי לבן ושחור.

שלוימעלע

פיענחתי את הרמיזה האחרונה. האיש שענה לכל אחד היה מורנו ישעיהו לייבוביץ זצ"ל.

אבל את הסיפור על הרב וולבה לא הבנתי.

תחילה אתה מספר שהאיש בא אליו עם שאלות כדוגמת אלו שהוזכרו בפורום.

ולפי הנראה מדבריך, הרב וולבה לא ענה לו ממש. (ולי לא ברור למה. לא הבין? לא ידע? חשב שאפשר להתחמק וראוי להתחמק?).

ובסוף אתה מכנה את השואל "טרדן". אז לפי שיטה זו אסור לשאול?

כנראה לא הבנתי משהו יסודי בסיפור. ואשמח על הבהרה. (יש כאלו שמבינים מהר כשמסבירים לאט).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2005 15:46 לינק ישיר 

כיון שהוא לא ענה, או ענה קצרות, השואל חש טרדן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2005 23:42 לינק ישיר 

"בכדי להיות יהודי טוב צריך לקיים מה שכתוב בד' חלקי שו"ע"

תרשו לי תיקון קטן: בכדי להיות יהודי טוב צריך לקיים את ציווי השם

סליחה אם אני סטה מהנושא
אין כוונתי להתווכח אם קיום שו"ע הוא מצוות השם או לו,
אבל למרות שאני אישית איני שואפת לקיים את מצוות השם, בכל אופן מציק לי שמתיחסים על ספר שכתב אדם כסמכות בפני עצמו

תודה לכולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2005 02:21 לינק ישיר 

הראש הוא דבר שכיון שנפתח אי אפשר לסוגרה.

נחמה אחת יש לי עבורך שלאפקורסים יש יותר שאלות מלמאמינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2005 21:15 לינק ישיר 

אני לא מבין למה שלומעלע צריך לדבר בכאלה רמזים.
הוא פשוט כנראה מספר על עצמו ומתכוין להגיד שלרב וולבה לא היו תשובות וישעיהו ליבוביץ כנראה היה.

אבל אני מאד מתפלא על פורום שכאילו בא לעשות חושבים וכל התשובות פה שקריות ולא אמיתיות.
כי האמת שגדולי החרדים רק התעסקו בתורה ואף פעם לא חקרו ממש בכל השאלות וגם לא התעסקו עם זה.

מי מהגדולים למד אפילו מורה נבוכים? הרוב לא יבינו אותו בכלל ככה שלחשוב שנקבל תשובות מהם על שאלות זה כמו לחפש תשובות על הגמרא מטומי לפיד.

ואם אצלהם קל וחומר אצל הרבנים הקטנים יותר איך תמצא תשובות אם אף פעם לא הגיעו לזה ברצינות?

ועכשיו זה העיקר מה שרציתי לומר:
אם למשל מישהו מספר סיפור שמבוסס על חלומות אי אפשר לשאול אותו שאלות מהמציאות וההגיון, כי הסיפור הסזה בכלל לא מבוסס על המציאות ואם תשאל מהציאות התשובה היא שהסיפור זה חלום.

לכן עם המנהיגים החרדים , כל ההנהגה שלה זה אנשים בלי הגות דעות, והם אלה שעושים אותה ומכוונים את דרכה זה אומר שהיא כולה מבוססת על חוסר חשיבה אמיתי, מה שאומר שלא רק שאין תשובות לשאלות שלך אבל אין טעם לשאול כי החרדיות מבוססים בלי הגיון אז מה השאלות זה הכל חלום.

תוקן על ידי - בריסקער - 21/05/2005 21:19:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 06:28 לינק ישיר 

זאב חמישים ושמונה,
מנין לך? אתה מאמין או אפיקורס? או שניהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 08:25 לינק ישיר 

חצקל,

למה נדמהלי שאתה לא לגמרי רוצה להיות ילד טוב? למה נדמה לי, בקריאת הודעת הפתיחה שלך, שיותר משאתה חש קנאה בתמימים אתה חש התנשאות כלפיהם?

אידך גיסא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אני כל כך רוצה להיות ילד טוב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.