בית פורומים עצור כאן חושבים

אני כל כך רוצה להיות ילד טוב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/5/2005 08:28 לינק ישיר 

למה באמת? אולי הצ'ולנט השפיע עליך?
"נדמה" לך! אז מה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 09:18 לינק ישיר 

חצקל
כמה אני צריך לשלם לך על הייצוג?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 10:19 לינק ישיר 

חצקל, מיימוני וכו',
קיימת הנחת יסוד חרדית שמי שלמדן בש"ס ובפוסקים הוא ידען בכל, האם יש לה ביסוס ברבותינו הראשונים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 11:19 לינק ישיר 

תודה לכל המגיבים.

אני מבקש לענות לאידך:

בעצם, מה מקומו של אשכול רגשי מן הסוג הזה בפורום של טיעונים בעד ונגד ותו לא?

אלא, אחד הדברים המיוחדים מאד שיש כאן בפורום הוא יכולתם של המשתתפים לצוד הרהור-חולף, עיוני (או רגשי), ולתת לו שם והגדרה. להעלות אותו אל המודע מן התת-מודע. אני שם לב לכך בהזדמנויות רבות, וזה בפירוש דבר מדהים.

מדהים עד כדי כך, שלפעמים אני מגלה שטיעון מסוים יכול 'לתפוס' חזק מאד בהרגשה, עד שמישהו לוכד אותו ומאפשר לבחון אותו ברמת מופשטות כזו שמוציאה ממנו את העוקץ. אז, כשהוא מקבל הגדרה, אתה מגלה פתאום שאין בו את תחושת ה'שלי' שהייתה בו כאשר הוא היה עוד תחושת-לב פנימית, אשר העניקה לו נופך לא-אמיתי ומטעה.

אני מדבר מן הסתם על משהו שכולנו מכירים.

עכשיו אעבור לנושא האשכול. ההרגשה הזו בפירוש קיננה בי והיא ממשיכה ותמשיך לקנן בי עד שיתמלאו הבטחותיהם של כל החכמים הוותיקים ובעלי הניסיון המחשל.

כמו אצל כל אדם, לפעמים מתגברת הרגשה של התנשאות (בלב פנוי מן החכמה, אולי) ולפעמים קולו של המצפון הוא הגובר. באשכול הזה יש אולי קצת מזה (התנשאות) אבל הרבה מאד מזה (מצפון מעיק ומציק).

ניסיתי לתת שם לשתי ההרגשות הללו, לבחון אותן, לקבל עליהן תגובות. התעודדתי מאד לגלות שאני צועד בדרך שכבר הלכו בה זקנים וחכמים וטובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 12:05 לינק ישיר 

חצ'קל

בעיניי התמימים או שמא המיתממים, אדם השואף (אולי המתיימר) לקבל עליו את הידיעה "אני ה'" כציווי מן התורה תמיד יחשב ויואשם כמתנשא -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 16:39 לינק ישיר 

ובכן,ידידיי הביאו לכאן שאלותיכם בנדון דידן,וננסה להשיב

תשובות מחכימות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 19:09 לינק ישיר 

נחמו נחמו,

ז"ל בעל העקידה "אין חסרון בעולם גדול מחסרון הסכלות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 19:24 לינק ישיר 

חזקל, (הנה האידך גיסא שלי)

אם כבר נימה אישית. אתה מדמיין שהפתרון למצוקתך נמצא ב'תשובות' ככל שתהינה חכמות ומושכלות. המצוקה היא -סלח לי על האאוטינג- בבסיס. התהיה כדרך חיים . היופי בעולמינו הוא שהחידה המופלאה הזו ששמה עולם, לעולם לא תמה. היא תמשיך ותלווה אותך לאורך חייך. זו דרך חיים שעדיין לא ברור לי האם בוחרים בה או שנולדים אליה, או שבוחרים בה אלו שנולדו לבחור בה. אבל מי שמזהה אותה יודע כבר שהוא 'בפנוכו' ואין לו מוצא. בהתחלה זה מעיק , כמו תחושת חנק של יום קייצי שהאויר עומד והשמש מכה ללא רחמים, ודמה שאין פתרון ואין מוצא. אבל לא כך הם פני הדברים. יש תקוה ,ברגע שמשלימים ומבינים שזה חלק מהחיים ,חלק נפלא אפילו, המצוקה גוועת לאיטה. ומפנה עצמה לתענוג שבאי הפתרון.
ואו אז אתה מתפנה לדברים החשובים באמת בחיים.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 20:06 לינק ישיר 

קעלעמר, מה לדעתך הדברים החשובים באמת? אם לדבריך, לעולם אין פתרון, איך אפשר להתפנות למשהו חשוב? או שלא הבנתי את דבריך.
הסבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 20:07 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 20:34 לינק ישיר 

קעלמער,

!

אני מזדהה מאד עם מה שאתה כותב. אכן, אני כבר לא מחפש תשובה לכל שאלה. להיפך, נדמה לי שהחידה הזו מעניקה נופך מסתורי במיוחד לעולם שלנו ומחברת אותו לאיזשהו ממד אלוקי (והנה אמרה חסידית שאני מוכן לקבל בלי להסס: 'עולם משורש העלם').

לפעמים נדמה לי שהחידה הזו תבוא על פתרונה רק באחת משתי דרכים: מציאת 'התיאוריה של הכל' או ביאת המשיח.

אבל, אני מצר על כך שאפילו הזכות לתהות איננה כה ברורה לי, עד היום. שמישהו הצליח ליצור זיקה בין המצפון-היהודי שלי לבין שלילת-שאלות.

והנה המשפט שלי, שייכנס לפנתיאון (אם תעזרו קצת): אני לא מחפש תשובות, בכלל לא. אני מחפש שאלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 20:36 לינק ישיר 

חצקל, שאלה מספר 1: ביאת המשיח תפתור את חידותיך? על סמך מה אתה אומר זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 21:47 לינק ישיר 

הערתו החכמה (אם כי מסוייגת, שלכך באה בסוגריים) של מיימוני, שכמה מהגדולים עצמם הבינו את הבעיה, אבל חששו לשתף באמת האיומה והנוראה את צאן מרעיתם ולחלק איתם את ספקותיהם - אם משום שאין מגלים דבר זה אלא לצנועים, אם מפני שחששו לעורם שירגמו אותם באתרוגים - היא לדידי כל התורה כולה.
ואידך זיל גמור.

נדמה, שגדולי התורה הקלאסיים והרציונאליים, שמיימוני כנראה פיענח סוף סוף את אישיותם, ניסו למתן את צאן מרעיתם ולהביא קצת רגיעה ויישוב הדעת בהשקפת העולם ההמונית, כתוצאה מההכרה הפנימית הבוגרת שלהם, אלא שדעת הקהל לא נתנה להם והגולם קם על יוצרו פשוטו כמשמעו.

והפלא הגדול ביותר, שבמשך השנים חלה הקצנה וחוסר סובלנות קיצונית דוקא אצל הליטאים, שבעבר סימלו את אנשי השכל, קור הרוח והמתינות המחשבתית. כמו אצל תלמידי החזון איש ההגיוני, שממנו דוקא נוצרו החזונאישניקים המרובעים, המצומצמים והחד מימדיים.

אנקדוטה אישית:
בעבר הרחוק שוחחתי עם אחד הרבנים (בפארנעם!) באיזה ענין והבעתי את דעתי, שהוגנה היטיב בהלכה, בדבר שינוי מסויים במה שמקובל היה באותם הימים.
ומה השיב לי הרב שחש מספיק קרוב אלי כדי לגלות את אשר על ליבו? - אכן, הצדק עימך, אבל אני חושש להיות הראשון להתיר! נסה לשכנע את ......... (עוד אחד מהפארנעם..) ותקל ממני את כאב הראש ממבול הטלפונים שאקבל.
למותר לציין, שבמשך הזמן נשתנה המנהג והוא בדיוק כפי שייחלתי וביקשתי. ואיני יודע מאין בא הדבר וכיצד נתגלגל, מלמטה או מלמעלה, מהגולם או מיוצרו. מגולם דלמטה או מגולם דלמעלה.

תוקן על ידי - ecosoft - 22/05/2005 22:23:57

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/5/2005 22:22 לינק ישיר 

אולי תחכימנו באיזה ענין?

אני פשוט מחפש ולא מוצא מה השתנה בשנים האחרונות....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2005 22:49 לינק ישיר 

לומד

אולי כוונתו לכדורי מניעה ? מבחינה הלכתית אין בעיה לקחתם בודאי לאחר קיום מצוות פרו ורבו, אולם העולם נהגו בו איסור חמור. בשנים האחרונות חל שינוי משמעותי במנהג העולם בזה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אני כל כך רוצה להיות ילד טוב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.