|
|
| נשלח ב-22/5/2005 21:15 |
|
| |
הודעה מאת "סתם מדברת"(רק השתמשתי בניק של מופול כי עדיין אין לי)
גירגשי, הרעיון הוא כזה,לטעמי,חגיגת בר המצווה המקובלת באולם עם קבלת פנים ומליון אורחים היא מטופשת למדי, לזאת,
מתכוונים כשאומרים "ערכים זרים למגזר מסויים" - אנשים רבים אינם מעריכים ואינם מתפעלים מהחגיגה בסגנון הנ"ל.
ואם הם עושים(אותם שמבינים...)זה כי הם לא הולכים להתמודד עם מוסכמות(לא הם ולא בניהם וד"ל)
אז למה רק כדי לתקן את ההפליה יש להתחיל לחגוג גם לבנות באופן מטופש?
יתקנו את ההפליה במקומות אחרים.
ליבי אומר לי,ואת תחושת ליבי תוכלו תמיד לסתור, שרבים האנשים שאינם מפותחים מספיק כדי לקלוט ממש מה הבעיה
בחגיגות הבר מיצווה בימינו אך ליבם מרגיש בלי להבין שמגוחך לעשות כך גם לבנותיהם...
חגיגות צנועות יותר ומשפחתיות לבנות נהוגות במקומות רבים.
אולי אופן זה של חגיגה הוא המתאים יותר(או פחות או יותר)
וכדאי להתחיל גם לבנים...
ת'אמת? מה אכפת לי?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 21:20 |
|
| |
לא זה הענין, זה מטופש? אל תעשו, אף אחד לא מכריח לעשות, לא לבנים, ולא לבנות. הנושא הוא, האפליה, אין שום הבדל בין בנים לבנות בקטע הזה. זה הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 21:25 |
|
| |
"סתם מדברת"
גירגשי, אני רק באה לאמר, שבאופן ציבורי , לא בטוח שנושא חגיגת בת המצווה היא הנושא כדי לדון באפליה, להוציא מקרים כואבים כמו של קי-סרה שנראים , לי בכ"א, לא רבים.
אולי אנ'לא מספיק מכירה את כל הדוסים...
ת'אמת מה אכפת לי?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 21:27 |
|
| |
נכון, את לא מכירה את הדוסים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 21:41 |
|
| |
"סתם מדברת"
תגידו,אולי הנושא כאן אחר?
אולי מראש, בשורש הדבר, נהגו כבר לא לחגוג לבנות חגיגה-לא כי לא שמו לב ולא החשיבו, אלא כי זה לא צנוע להוציא את הבת להמון(או להביא את ההמון אליה) והבת היתה ספונה בבית עד לחתונתה ומשם שוב ספונה והלאה?
יתכן ששוחחו עם הבת באופן אישי, למדו איתה, כתבו לה מכתב ואיש לפי רוחב ליבו ועומק רגשותיו
אך חגיגה ממש עם מוזמנים זה פשוט לא היה שייך?
א"כ ייתכן שרבים יראו בחגיגה גדולה כיום-מעין פריצת גדר.
זה שאנשים היום עושים דברים כמו שקבלו מבית אבא רק בלי לחשוב ובלי לצקת תוכן ונשארות רק המסיבות (או האין מסיבות...)זה כבר לא קשור עוד להפליה אלא לצרות המוחין וקטנותו וריקנותו כיום וזהו.
יתכן שיש הורים/ אנשים שבקטנותם לא הבינו את השורש ,שתחלקו או לא, היה בו טוהר, והוסיפו גם את זה כהוכחה לאיוולת
ת'אמת מה אכפת לי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 21:48 |
|
| |
חחחח שלחו מכתב לבת בת 12? נו באמת.
זה שזו צרות מוחין? על כך אין ספק. אבל זה ודאי התחיל באפליה. זה הנושא. ולנסות ליישב את זה בק"ן טעמים, זה ממש מגוחך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 21:52 |
|
| |
אמשלום וכמובן כולם/ן
א. איני יכול להרשות לעצמי לדבר בשם המיגזר, מפני שלא ברי לי שתחושותי האישיות משקפות את הדעה הרווחת.
יש דברים שבהם אני סבור שאני ער לרגשי הלב של חלק מהציבור, אולי רוב. יש דברים שבהם אולי ארשה לעצמי לומר יותר מזה: שסבורני שהרגשתי האישית משקפת את תחושת הציבור. בתחום בת המצוה, אין לי נתונים מספיקים כדי להעריך את הצורך האמיתי או המדומה בשויון, או בטכס למען הטכס.
ב. מאד רויתי נחת מהבהרתה של סתם-מדברת (וברוכה הבאה לפורום), שיש תחושה (אולי טרום מודעת) של אי הצורך במסיבה גדולה, ולכן אין מתפתח צורך בחגיגה פומבית, כפי שנעשה לבנים. ובהתאם למונח מן הגמרא שהוזכר כאן: הבו דלא לוסיף עלה (אל נא נוסיף על הקיים, כשהרמז הוא שגם זה יותר מדי).
העדר התפתחות זו יונק גם מהתפיסה השונה של תפקידי הגבר והאשה בחברה החרדית - אבל תפיסה שונה זו אינה חידוש. הלא כן? (לא חרצתי משפט, אלא ציינתי עובדה).
ג. האם העדר זה, אם יש העדר כזה (ולא ניכנס לנושא הפילוסופי איך יתכן משפט כזה, "יש העדר", סמיילי), אומר משהו - משהו לרעה - על החברה החרדית? אולי שהנשים בחברה הזו כה אומללות עד שהן מאושרות ואינן ערות לכך שהן צריכות להיות אומללות? (משפט שחרצה פעם הגברת ש. אלוני...).
אני מסכים שיש דברים שהם חסרון, שאולי ראוי היה להעניק יותר לאשה, ויש נשים שתובעות זאת, כמו לימוד תורה לנשים. וזו תופעה שהולכת ומתפתחת, ובינתים צומחת "מלמטה למעלה". ויתכן שיחול שינוי ממשי גם בחברה האורתודוכסית בכיוון זה.
אך מה שאפשר לומר על זכאותן של בנות ללמוד גמרא אינו נכון, לדעתי, לגבי בת מצוה - לא לגבי הטכס הפומבי. איני סבור שהעדר טכס בת המצוה הפומבי הוא סימן לרעה מבחינה זו, כלומר חלוקת ציונים לחברה החרדית על נאורותה בתחום השויון, או, בלשון אחרת, עיכוב "הגאולה הפמיניסטית". לא היא.
וכמובן, אם חוגגים ימי הולדת, ואם מציינים את יום המעבר לבגרות באופן מיוחד, ברור שראוי לתגמל את הבת לא פחות מן הבן. אך האופן שבו הדבר נעשה אינו חייב להיות זהה לאופן שזה נעשה לבנים.
דברים אלו משקפים את דעת הכותב בלבד (ולפי גרסת גרגשי, אפילו לא את דעת הכותב...).
[ועוד הערה אחרונה שלא ממין הנושא. לעשות איקון ממיימוני, זה איום ונורא! להפוך מנפץ איקונים לאיקון בעצמו...
זה מה שקורה לכל דת שמתנגדת לאלילות. הנטיה לאלילות קיימת כבר בפנים, בתודעה האנושית...]
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 21:55 |
|
| |
מיימוני, לא קראתי עדיין, אבל צדקו דבריך שלדעת גרגשי לא ייצגת את דעת הכותב, למרות שנורא השתדלת.
אלילות? מיימוני גרם לאלילות, אתה רואה כמה רע לשנות גישה? המשנים בסוף הם הגורמים לאלילות בעצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 22:04 |
|
| |
גרגשי
אמנם מסתבר שאחרים מכירים את האדם יותר ממה שהוא מכיר את עצמו. ויתכן שזה נכון גם בוירטואליה. ויתכן שאתה, שהגעת זה אתה, מכיר אותי יותר מאשר את עצמי.
וכמובן, יתכן שאני משקר במה שאני כותב באשכול הזה (או בכלל?). נניח בלי הודעה זו עצמה, כדי לא להסתבך בפרדוקסים.
אבל יתכן גם שבנית לך תדמית ממה שמיימוני של הייד פארק אמור לומר כדי לעלות בקנה אחד עם תפיסה ליברלית פילוסופית, והנה, מיימוני הזה מאכזב. הוא אינו חורג מן החרדיות. מי שמוכן למרוד נגד מנהגים ואפילו לפקפק בקבלה מקבל כהוא זה את אי השויון בטכסי הבר מצוה והבת מצוה.
לא יקום ולא יהיה! נעלה על בריקדות עד שנמוטט את אשיות הפורום ונאלץ את המיימוני האמיתי להתגלות! מכים אותו עד שיאמר רוצה אני!
צר לי לאכזבך.
מה שאני מוכן ורוצה לעשות, הוא לבדוק. אני מוכן לבדוק את עצמי שוב, ואשתדל לכתוב מאוחר יותר אם אגלה דברים חדשים.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 22:07 |
|
| |
מיימוני,
האם קראת דברי גו"ג לעיל?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 22:08 |
|
| |
לא. אל תאכזב, תמשיך לבדוק. זה טוב. אני מנסה לעזור לך לבדוק, ותו לא.
מיימוני מהייד פארק, תמשיך, פליז.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 22:20 |
|
| |
"סתם מדברת"
מימוני, אהבתי את "כופין אותו עד שיאמר רוצה אני"
יש דברים בגו.
בענין "הרגשתך" -ציטוט:"מיימוני הזה מאכזב. הוא אינו חורג מן החרדיות."
אני מרגישה שיש פה בעיה מאד שורשית.
אולי ,וכנראה, זה ענין לפורום אחר אבל בסוגריים אומר שתחושתי היא שלמרות שכאן זו כביכול במה לאמר הכל, היא מנוצלת ובעיקר מתקבלת רק למטרת ניתוץ הערכים הקיימים.
לא אטעה אם אומר שיש גם ערכים נכונים. וגם לחרדיות (בשורוק, כלומר תאור החברה ולא החברות,( בחולם).)יש לעיתים, כמה מפתיע,מה לאמר -וגם דברים של טעם.
אולם נראה לי לפעמים שכאן אוהבים מדי לנתץ, פחות מידי את האמת. ואנו כאן מעין כלבי השמירה לא של "הדמוקרטיה", כי עם של פורצי הגדר...
האם תענו לי בסוגריים בתוך הפורום?
ת'אמת מה אכפת לי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 22:23 |
|
| |
"סתם מדברת"
תיקון שגיאת כתיב:
"כי אם של פורצי הגדר... "
איתכם הסליחה...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 22:29 |
|
| |
יופי. נושא חדש ומעולה. כן לנתץ או לא? זה הפורום. הגזמתם. בת מצוה או לא? זה הנושא. יש בזה בעיה? לא. למה לא עושים? לחשוב על זה יותר מדקה זה עוול. כי אין כאן עומק יתר על המידה.
עוד משהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2005 22:31 |
|
| |
מה עובר עליכם עם המצב רוח הלזה?
|
|
|