בית פורומים עצור כאן חושבים

מאמרי חז"ל תיאורטיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2003 15:06 לינק ישיר 

בוגי

אני חייבת לך תגובה

קידוש התורה היא שיטה עתיקה שלי, אני מודה!

אני מקדשת כל אמת שהיא נצחית, ואיננה ברת שינוי!

אני מקווה שאתה לפחות מתנחם בזה שהרמב"ם הוא המועדף עלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2003 16:00 לינק ישיר 

איקה, איך את מזהה 'אמת נצחית שאינה ברת שינוי'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2003 09:59 לינק ישיר 

ת"ר 'דברים שבעל פה אי אתה רשאי לאומרם בכתב' בכתב אמרת או הוא הדין בוירטאה? א"ר ווטאה זיל בתר טעמא, בווירטאה לא איקבע בכתב הוא דאיקבע. דברים אמרת או הוא הדין לקשקושים? א"ר יונתן יצחקאה ולא אייבשיצאה זיל בתר טעמא, דברים איקבעי קשקושיא לא איקבעי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2003 11:49 לינק ישיר 

איזה אשכול יפה, חן חן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/1/2004 07:24 לינק ישיר 

איבעיא להו,תפילין מה הם בריש שתא דעסקאי דמנו ביה כל ישראל בעל כרחי? תיבעי לך למ"ד חול המועד זמן תפילין ותיבעי לך למ"ד חה"מ לאו זמן תפילין. תיבעי למ"ד חה"מ זמן תפילין דעד כאן מנחינן בחה"מ דלא הוי ימא טבא כריש שתא דהוה ימא טבא דישראל דאיתהני מיגיע כפם. תיבעי למ"ד חה"מ לאו זמן תפילין דעד כאן לא מנחינן אלא בחה"מ דאיכא ביה איסור מלאכה משא"כ בריש שתא דהותרה מלאכא ועוד דלא הוי ימא טבא לפרזיטאי. פליגי בה חשיבאי. מואדיבא יונתן אידגי ודיבא טרפא ס"ל דמנחינן ומנחינן ומאן דלא מנח הוי קרקפתא דחילונאה ורבנן אוכמאי סברי דלא מניחינן. ולאו בפירוש איתמר אלא מכללא איתמר דכל דבעינן לשנויי מדאתעבד מקדמת דנא מחו בהו הני מודרני אורתודוסואי.

איכא דמפשרי ומנחי אך תפילי דרבנא תמאה והלכה כדברי המכריע!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2004 08:42 לינק ישיר 

האם כל ה'הערמות' שנהגו בם חכמי ישראל לדורותם, לא באו לענות על צרכי השעה? ונלענ"ד שהיתרים כאלו צצו כשבטל טעמא דקרא, לדוגמא מכירת חמץ והיתר עיסקא. כל זמן שהחמץ הוא בייצור ביתי בלבד ניתן לבערו לפני הפסח כפשוטו, אולם כשמתחיל מסחר יי"ש אין ברירה אלא להזדקק למכירת חמץ והוא הדין בהיתר עיסקא ועוד דוגמאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2004 13:51 לינק ישיר 

נו נו בוגי,

שימוש כה מופרז בטאוטולוגיה של "פוק חזי" מסביר מדוע היום לא ממשיכים בשיטת הדיון הזו...

אוי לשכן ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/1/2004 15:04 לינק ישיר 

חביב לעיתים משעשע .(ולעיתים לא , דרך אגב)
לעצם הענין , כיון שיש כאן ביטול מובהק של ערכים שהתורה רואה כחיובים , דומני שא"א לקרוא (לפחות לרוב הדברים כאן) בשם תורה שבע"פ .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2004 18:19 לינק ישיר 

שמעתי בדיחה שאני חושב מאוד קשורה לנושא הזה בעיקר לאיש ציפור

אל רופא נכנסו רפורמי קונסורבטיבי ואורטודוקסי שכולם מעשנים. והרופא הזהיר אותם להפסיק כי אם לא יהיו חולים בסרטן.

יצאו כולם מהחדר של הרופא והמשיכו לעשן.
הרפורמי אמר: מה שהרופא אמר לא רלוונטי לדור שלנו שיבלבל במח למישהו אחר.
הקונסורבטיבי אמר: הרופא אמר לא לעשן אבל לא התכוין לעישון סיגריות אמריקאיות.
והאורטודוקסי אמר: מה הבעייה מכרתי את הריאות שלי לגוי.

כולם בסוף 'מתקדמים' אבל ההבדל הוא רק שהאורטודוקסי הכי משקר את עצמו מצד אחד ומצד שני הכי מגן כאילו על ההוראות של הרופא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2004 18:57 לינק ישיר 

בריסקער

היטבת להראות איך כל אחד נוקט באחת ומפליג מעבר לתוקפה הרציונלי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2004 23:32 לינק ישיר 

בריסקער ,
אז כנראה שלשיטתך אני לא ממש אורתודוכסי .
יען כי אני גם מקבל את עקרונות התורה , (כפי הבנתי אותם)
וגם משתדל לממשן כפי יכולתי במציאות הנוכחית .
שבת שלום .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2004 07:21 לינק ישיר 

אישציפור,
הגדרתך את עצמך נשמעת לי מתאימה לכל אחת מן הדמויות בבדיחה.

יום טוב ושבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2004 11:02 לינק ישיר 

אממממממ,
אולי מבחינה מסוימת .
מצד שני אני חושב שאני לא ממש , אף אחד מהם .
שאלה של השקפה כנראה ....(אם בכלל יש מקום להתייחס לבדיחות שכאלו ברצינות מדי.)
שבת שלום .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2004 12:34 לינק ישיר 

א"ל בוגאה לממדבשא הא דכתיב והאדמונית אשת פנטון; וכי אשתו של פנטון היתה הלא אשת ערך היתה? אלא הוא ערך הוא פנטון מחזירי עטרה ליושנה מטילי התורה לעידן המאובנים וכל שאינו מאובן אפיקורא קרו ליה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2004 12:54 לינק ישיר 

א"ל איקה דאחות ברוריא בשם ר' נישטאיה לבוגאה הא דכתיב : דאמר יהוסף מעופפא לזה שהציץ ונפגע מדברנא ושאני, שהמתאבנים דכלה בה המת והצומח והדומם , שומעים ומתערערת מנוחתם ולשון הרע משתלחת בהם , והם מתייסרין יסורין גדולין ואתה דאחראי דכתבת בכתיבה דמתקיימת ללא כל גילגול דאטמי אוזניים לכל דיכפין מת אשר יבקש זאת בטרם יטמינוהו ולא באת לגואלו! וממה נפשך ולמה תלין על ג'פרסונאה ? והא איצטריך לכתיבת כל הפרשה על האדמונית אשת הפנטון שהיתה אשת לערך קודם לזה? למה תלך בחוץ ויש לך בביתך שלך -דקוראים כל מי שאינו מאובן אפיקורא קרו ליה! ולא חסמנו בוגאה בדישו, ואתא לשונרא ובא מלאך המוות והרוחות הרעות, ואתא נסתרתא ולא באת להחזיר עטרה ליושנה! תיתי לי חיוביתא על מעשה שעשיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מאמרי חז"ל תיאורטיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.