בס"ד
החמצתם הזמנות גדולה לתקן את עניין הפשטת הנושאים כדי שיוכלו גם אנשים פשוטים לנהל כאן דיון רציני ומעמיק.
נשלח ב-20/9/2010 21:40
האם באמת אנו לא מחמיצים,
האם לא מין הראוי שחדרי חרדים יתנו כותרות של הפורום בדף הבית שלהם ??
נשלח ב-20/9/2010 22:09
מקסמן,
לא הבנתי - אתה מבקש ב"בחדרי חרדים" יתנו בדף הבית שלהם כותרות של הפורום שאסור להזכיר את שמו?
נשלח ב-20/9/2010 22:14
למה לא? הפורום יכול להופיע שם בניק. לדוגמא: 'הפורום שאסור להזכיר את שמו' הפשלא"ש (כמו פרופ' ל. בצהר). ואולי מעליו כאייקון יתנוסס צלב או אליל כנעני, או משהו כזה, כדי להבהיר לכולם שכאן אין להסתובב כי לא עוסקים בלשון הרע ורכילות אלא בדיונים בנושאים עיוניים ר"ל.
נשלח ב-20/9/2010 22:23
אמשלום כתב:
מקסמן,
לא הבנתי - אתה מבקש ב"בחדרי חרדים" יתנו בדף הבית שלהם כותרות של הפורום שאסור להזכיר את שמו?
לא ידעתי, באמת אסור להזכיר את שמו של הפורום ? למה ?
נשלח ב-20/9/2010 22:24
[מקסמן,
אתה שואל אותי? שאל את "בחדרי חרדים"!]
נשלח ב-20/9/2010 23:13
מה שקרה לעצכ"ח, בעיניי, הוא תהליך אבולוציוני עגום שנראה במבט לאחור מובן מאליו.
זה התחיל בתור קיבוץ של אנשים מתוך בית המדרש שחיפשו מקום לדון בו בסוגיות עצכ"חיות (אינני יודע איך קראו לסוגיות הללו לפני שהיה עצכ"ח).
כחלק מפריצת החומות, כל דעה רפורמית, כל שכן אקדמית, התקבלה באהדה גלויה. כמעט ברור שרפסנג'אני היה מקבל כאן במה מכובדת, במסגרת הכבוד לכל דעה \ קבל את האמת ממי שאמרה \ לגופו של עניין ולא לגופו של אדם (אחד הבלופים הגדולים) ועוד.
מובן שבתחום הזה היה למקצוענים יתרון מוכח. הם מצאו כאן קהל חם, מקשיב ותומך והציגו את מרכולתם לכל דורש.
אבל מה קרה כשמישהו שאינו מתימטיקאי ניסה להתערב בדיון בסטטיסטיקה? כמובן, הוא נשר משם בביזיונות. וכשחושב חובב ניסה לתרום את התובנות האישיות שלו, התברר לו שאם אתה לא מגובה בידע מקצועי, חבל על הזמן שלך. חשבו על הכל לפניך, אתה יכול ללכת.
אנשים שהורגלו להאמין שהשכל הישר שלהם יכול לחוות דעה בכל נושא, גילו פתאום שצריך שלושים שנה של לימודים מתקדמים כדי שבכלל יתנו לך לפצות פה.
אפשר להסתכל על זה בשתי דרכים: שהרמה של הפורום עלתה מאד, או שקומץ של בעלי תארים השתלט עליו והדיר ממנו, בנימוס שלם או חלקי, את ההוגים העצמאיים, בעלי המחשבות, ההומניסטים והאוטודידקטים למיניהם.
מובן שאין כאן את מי להאשים. גם בתהליכים חברתיים אין אשמים. זה פשוט קורה.
נשלח ב-20/9/2010 23:52
בעקבות דבריך, אני אומר חבריה אף פעם לא להתרגש מלומדים ומלומדים, כי בדרך כלל הם כבר סגורים בראש אם איזה משנה שהם חושבים שהיא הכי ברורה ונכונה שיש,
ההפך הפורום נקרה כאן חושבים = חושבים מחדש,
והמילה עצור = עצור את הלימודים ותבדוק את עצמך, למדת נכון ? הבנת נכון ? כאן בפורום תוכל לבדוק ! תכתוב את הגיגך
ושמע מה יש לאנשים שלא למדו את למודיך (או למדו והבינו אחרת) מה דעתם,
אני אישית למדתי הרבה מחברי וחכמי הפורום כאן
ואני שוב טוען שמין הראוי לפרסם את הפורום לציבור שהרוצה לקנות\למכור את החכמה, וכולנו נרויח מזה,
לדעתי כאן אפשר ללמוד יותר טוב מספרים וכדומה, כי כאן אפשר לדבר פנים מול פנים או אפי' לחדד יותר את הדעה שרצית להשמיע לאחרים, או לשאול מה דעתם, מה שאין בספרים,
ועוד: בספרים צריך לעבור על כל הספר בכדי להבין מה משנתו או רעיונותיו,
כאן בשני מילים אפשר בקיצור להבין מה משנתו רעיונותיו של X או Y
נשלח ב-20/9/2010 23:54
maxmen כתב:
בעקבות דבריך, אני אומר חבריה אף פעם לא להתרגש מלומדים ומלומדים, כי בדרך כלל הם כבר סגורים בראש אם איזה משנה שהם חושבים שהיא הכי ברורה ונכונה שיש,
ההפך הפורום נקרא כאן חושבים = חושבים מחדש,
והמילה עצור = עצור את הלימודים ותבדוק את עצמך, למדת נכון ? הבנת נכון ? כאן בפורום תוכל לבדוק ! תכתוב את הגיגך
ושמע מה יש לאנשים שלא למדו את למודיך (או למדו והבינו אחרת) מה דעתם,
אני אישית למדתי הרבה מחברי וחכמי הפורום כאן
ואני שוב טוען שמין הראוי לפרסם את הפורום לציבור שהרוצה לקנות\למכור את החכמה, וכולנו נרויח מזה,
לדעתי כאן אפשר ללמוד יותר טוב מספרים וכדומה, כי כאן אפשר לדבר פנים מול פנים או אפי' לחדד יותר את הדעה שרצית להשמיע לאחרים, או לשאול מה דעתם, מה שאין בספרים,
ועוד: בספרים צריך לעבור על כל הספר בכדי להבין מה משנתו או רעיונותיו,
כאן בשני מילים אפשר בקיצור להבין מה משנתו רעיונותיו של X או Y
נשלח ב-21/9/2010 07:00
טכנוקרט,
אני מצטערת אם נפגעת כאן ממישהו או משהו וגם מתנצלת, לפחות בשמי, אם כך היה. אני יודעת שאין זו חוויה נעימה לחוש שמשתיקים אותך רק בגלל שאינך עומד בסטנדרטים מסויימים שלא אתה בחרת וגם אין לך דרך לשנות אותם.
ובאופן ישיר לטענותיך - לדעתי אתה טועה. הפורום אינו "אליטיסטי" במובן האקדמאי (ולמען האמת, גם לא בשום מובן אחר המוכר לי). יש כאן כותבים רבים שאינם מתמטיקאים או ד"רים להלכה. נכון שיש כאן (בעיקרון, וככל עיקרון גם זה מופר לא אחת ולא שתיים....) כבוד מסויים למי שיש להם ידע מוכח ואינם מסתמכים רק על מה ששמעו מהגיס של שכנתם שעבר פעם ליד חנות של ד"ר לק ולכן הוסמך ע"י כל השכונה כמומחה לרפואה. עם זאת, חשוב לציין שמרביתם הגדולה של הכותבים הם אנונימיים לחלוטין ולכן הידע המוכח שלהם מוכח כאן ולא בתעודות התלויות בביתם. כלומר, לכל אחד ואחת(!) יש הזדמנות להוכיח כאן את ידענותם ו/או חכמתם ו/או יכולת הלימוד שלהם. אין כאן ועדות קבלה וגם לא ועדות "גירוש". מי שהדיונים ממשיכים לעניין אותו, ומי שהוא עצמו ממשיך לעניין את האחרים, נשאר. מי שלא לא, וכפי שאמרת אתה - "זה פשוט קורה".
חשוב לי להדגיש שוב - שום דבר ממה שכתבתי לעיל אינו מצדיק חוסר כבוד או פגיעה אישית במישהו, ואני מתנצלת מעומק לבי אם הייתי שותפה לכך באופן כלשהו.
תוקן על ידי אמשלום ב- 21/09/2010 07:03:23
נשלח ב-21/9/2010 08:34
.
[ אמא שלום,
יכול להיות שההתנצלות שלך כאן היא עניין מגדרי? ]
נשלח ב-21/9/2010 10:13
שלום לכולם, לרגל השנה החדשה חשבתי על ניק חדש ומרענן, וזה מה שיצא.
אמשלום, אם ההתנצלות שלך כוונה אל אחד כמוני - התואם עד לאחת להגדרתו של טכנוקרט - הנני מקבל את ההתנצלות על אף שאיני רואה בה כל צורך, כי לא נפגעתי מעולם גם לו ביקשת לפגוע במתכוין. שפלי אנשים וחדלי אישים משוללי תואר אקדמי כלשהו, פגיעות כגון דא לא מזיזות להם כמלוא נימה. בדרך כלל יצורים כאלה אין להם כבוד ועל כן אין כבודם נפגע. הכבוד שמור רק לאחרים שזיקקו את הליחה סרוחה ממנה נוצרו והיה לשמן זית.
מכל מקום אני מעריך מאוד את ההתנצלות היוקרתית שלך הנאצלת מעל גפי מרומי קרת, אין ספק כי מאמץ זה דרש ממך תעצומות נפש לא קטנות.
למרות שאני רחוק מאוד (וזה בלשון המעטה!) מדעותיה של אמשלום ולמרות שאיני אוהב להתערב ב"מריבות" איני יכול להתאפק מלהעיר כי היא בין האחרונים כאן להתבטא בבוטות כלפי אחרים
נשלח ב-21/9/2010 11:08
לתלמידטועה
אני מסכימה אתך במלוא מאת האחוזים.
אם התכוונת להודעה שלי הרי יש כאן חוסר הבנה.
אני פשוט זהיתי ,לפי הסגנון, את הניק החדש של מיודעינו החדש ישן וזו היתה תגובתי אליו,ללא קשר כלל להודעתה של אמשלום .