ל"הזכות לדעת", אני מרגיש שבהחלט "הזכות לדעת" שתגובתך ראויה לכל גינוי מהסיבות הבאות:
1. עדיין לא הבנתי מה בין פתיחת בית ספר ספרדי לבנות לבין ביטויים של: "מלחכי פינכה", "מסיטים", " התרסקותו המוחלטת", "הרפתקאות". אולי אצלך הקמת בית ספר לציבור ספרדי בעיר זה ביזנס והרפתקאות. מי שקורא זאת ועד הסוף ומעיין במשפט שכתבת כדלהלן:
"שכן במקרה של הרב הספרדי יש לו הרב מה להפסיד במקרה של טעות שלא כמו במקרה של המרא דאתרא האשכנזי", מבין היטב מי הוא הכותב וממה הוא מפחד, צליל של ידיים אשכנזיות מבית מדרשו של המרא דאתרא האשכנזי מועלה בכל תגובתך הגזענית.
2. פתיחת בית ספר לבנות במוסדותיו של המרא דאתרא מתקבל בטבעיות, הנך מכובד להכניס רגלך למוסדות הספרדיים בעיר של המרא דאתרא הספרדי (כלשונך) ולראות שלבנים יש את אופציות הכיתות/ גנים החל מגיל 3 ועד גיל 16 (מגן ועד ישיבה גדולה) מאידך אצל הבנות יש מגיל 3 ועד בית ספר בלבד, כאשר בנות אלו מגיעות לבית ספר הם צריכים לחפש המשך-בית ספר באחד המוסדות בעיר, ידוע לי כי זה בשנים האחרונות פונים הורים ועסקנים למרא דאתרא לפתוח המשך לגנים בית ספר, מכאן ועד לפתוח בהשמצות בביטויים שהבאת ולו בגלל שהנך חש את ההתפתחות הטבעית והברוכה של הציבור הספרדי בעיר ומקורבך אל המרא דאתרא האשכנזי, תמוה ולא ראוי.
3. באשר לתגובתך שהמרא דאתרא הספרדי זוכה לפופלאריות גדולה בקרב מקבלי ההחלטות בניסים גאון 1, כן, המרא דאתרא מייצג ובגאון כרב עיר את הציבור הספרדי בעיר, כמו"כ בשיתוף פעולה מלא מייצגים הנציגים הספרדיים במועצה (שזה אגב רוב הנציגים) את הציבור, מה לעשות אלו הן כללי המשחק. כאשכנזי אם הנך בוודאי רואה שהציבור האשכנזי לא מתפתח כיאות כל אשר עליך לעשות הוא לחפש עיר אחר, לא נכעס עליך אם תעזוב...
4. באשר לתגובתך על "התרסקות כמעט מוחלטת" של המרא דאתרא הספרדי, אין לי מושג על איזה התרסקות אתה מדבר, אולי אצלכם רב עיר זה ג'וב או ביזנס, אבל אצלנו מה לעשות רב עיר זה מסירות, אני מזמין אותך בכל יום החל מהשעה 5.00 לבוא ללשכת המרא דאתרא הספרדי, כן, וגם ללשכת המרא דאתרא האשכנזי ולהיווכח מי בהתרסקות ואצל מי ישנו תור ארוך שמבטא את תפקיד רב העיר ובאים לשאול, להתייעץ ו/או סתם להתחזק, אז זהו שאצלנו רב עיר זה מסירות ושליחות, אולי אצל אחרים זה ג'וב ואם זה ג'וב אולי גם יש התרסקות, לא יודע.
 |
|
|