| נשלח ב-2/6/2005 12:25 |
|
| |
אולי הפורום מיצה את עצמו
אין בכוונה של המשורר להשתלח בא"א מחברי/חברות הפורום אבל נראה שהפורום מיצה את עצמו או כהגדרת המעיר באחד מהאשכולות האחרונים ריבוי האשכולות עם כותרות בומבסטיות על דברים ומשאלות בציפיה שאולי יתממשו , אבל השואל לא נותן טעם מדוע שמשאלתו תתגשם, וכנראה שאין גם טעם כזה , כגון : האם יקיץ הקץ על סימן קץ ...ובכלל ריבוי האשכולות על האישה ומיניותה , כמו זה האחרון , האישה המעשרת ( - איך לא , שוב : בערום ! )
או פריתי ורביתי ממש מרתק , ישנה צורה גם לפתוח אשכול מרתק כמו זה .
האם לא הגיע הזמן להתמקצע ?
תוקן על ידי - סיום_השס - 02/06/2005 12:50:46
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2005 13:54 |
|
| |
שאלה במקומה
נדמה לי שההרגשה הזו של מיצוי הנושאים לדיון מלווה רבים וטובים מחכמי הפורום, זוהי כנראה גם הסיבה לתחלופה הגבוהה של המשתתפים בדיונים כשהוותיקים פינו את מקומם לחדשים.
ברור שישנם עוד נושאים וצדדים שונים שלא לובנו, אולם באופן כללי נראה שאמנם ישנה חזרה על נושאים שכבר הועלו ונידונו מהיבטים רבים ומגוונים.
השאלה האם הפורום מיצה את עצמו ? מזכירה לי את השאלה שישאל בחור ישיבה "האם הישיבה מיצתה את עצמה ? הרי כבר למדו בה מחזורים רבים את אותן מסכתות וליבנו היטב את אותן סוגיות". ברור שאילו הייתה מטרת הישיבה ליבון הסוגיות היה אולי מקום לטענה זו, אולם מטרת הישיבה היא להוות מקום ללימוד המסכתות והסוגיות השונות עבור התלמידים שייתכן ומעולם לא פתחו מסכת זו. זוהי להבנתי גם מטרת הפורום, לשמש כבית מדרש ווירטואלי לנושאים שאינם נידונים כיום בבתי המדרש הקיימים.
ייתכן שכוונת השאלה היא מדוע אין די בחומר הרב שהצטבר בארכיון הפורום ? ומדוע יש צורך לפתוח מחדש בדיונים שכבר קיימים באשכולות ישנים ? גם כאן אביא דימוי מעולם הישיבות: בימי בחרותי בישיבת פוניבז' נהגו להשמיע שיעור כללי של הגר"ש רוזובסקי מקלטת ביום היארצייט שלו, לשאלת הבחורים מדוע לא עושים זאת מדי שבוע ולא נזדקק לשיעור כללי מראשי הישיבות החיים? השיבו המארגנים שאמנם נעשה ניסיון כזה והציבור לא גילה בו עניין. הלקח לדעתי הוא, שהבחורים צריכים שיעור חי ותוסס עם דינמיקה בין השומעים למוסר השיעור ולא די בקלטת חסרת רוח חיים. גם בדיוני הפורום המשתתפים מוצאים עניין בדיון פעיל ומשא ומתן חי, כשצפיה באשכולות ישנים איננה מעוררת עניין רב. אם ישנו אי מי המסתפק בחומר כתוב, יפנה נא לאחד מאוצרות הספרים והספריות הפזורים ברחבי בארץ.
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
תוקן על ידי - בןציוןכהנא - 02/06/2005 13:58:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2005 14:07 |
|
| |
ראשית גם אני חושב שהגיע הזמן להתמקצע.
נראה שגם הנהלת הפורום מחפשת דרכים לישר את ההתפרעות ולמקצע את הפורום ואפילו נקטה בצעדים קשים - אולם ללא הועיל כנראה.
הפורום נתברך בכותבים - ידענים, כל אחד בתחומו, אולם רבים מהם הפסיקו את השתתפותם הפעילה ואחרים ממעטים להשתתף.
ברצוני להציע הצעה - שאמנם כרוכה במאמץ והקדשת זמן מצד חברי ההנהלה - אולם לדעתי יחזיר לפורום את הרצינות והדיון המעמיק -
ההצעה היא כי כל מי שרוצה לפתוח אשכול יעביר את בקשתו להנהלת הפורום.
ההנהלה תחליט אם יש מקום להעלות את האשכול לדיון , ואם כן תפרסם את רשימת האשכולות שבדעתה לפתוח.
מי שרוצה להשתתף בדיון ויש לו לדעתו, מה לומר בנושא ירשם לדיון באשכול זה .
ברגע שההנהלה תראה כי לאשכול מסויים נרשמו לדיון מספר כותבים מספיק - ולדעתה בעלי רמה וידע בנושא , היא תאשר פתיחת האשכול.
לא מן הנמנע שההנהלה תציע בעצמה נושאים לפתיחת אשכולות - ואם יהיו מספיק כותבים בעלי רמה שיחפצו להביע את דעתם בנושא , הרי שהיא תפתח אשכול .
יתכן שבתחילה יעצר במעט שטף האשכולות הנפתחים אולם לדעתי הדבר יבוא על חשבון רמה ותוכן טובים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2005 09:39 |
|
| |
תגובתו של בנציון לדעתי היא הנכונה. ובהקשר לקעלמער, יש לעיין אם מסיים השס מתכנן לחזור עליו...
לגופו של ענין, אני תומך נלהב בעובדה שהפורום דינמי, חי ותוסס, ולא הופך להיות ספר אינטרנטי סגור. אני חושב שיש לזה השפעה רחבה. וזה גם מעניין בדרך כלל.
אם כי, אני חושב שבמקביל לפורום תוסס, יש לערוך ספר, שיכיל את עיקרי הדברים שהופיעו כאן, בצורה מסודרת. אפשר להפיץ את הספר בצורה אינטרנטית, באמצעות תוכנות שיתוף, שכל הרוצה להוריד יוריד ויהנה. כמובן שזה דורש עבודה התנדבותית סיזיפית, אבל יתכן שאפשר לארגן את זה, באמצעות חלוקת עבודה בין חברי הפורום.
פורום קהילת הציבור החרדי -כל מה שיש לך לומר ואין לך איפהhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=12810
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2005 13:55 |
|
| |
אם כי יש חברים שמיצו את עצמם, לפורום יש חיים משלו ואינו בר-מיצוי.
לפעמים הוא פושט צורה ולובש צורה אחרת, ופעמים שחבריו עסוקים בחיבור דוקטורטים, ניקוי שיניים תותבות, ובשינון סיפורי מרן הגר''י זילברשטיין, ואין בידם עת לכתוב.
ולפלא הדבר בעיני, שניק עם היסטורית כתיבה כ''כ קצרה כסיום הש''ס, טרח לכתוב הודעה זו, המלמדת כי הוא מיצה את עצמו, בטרם השתתף בדיון אחד רציני מדיוני הפורום.
נראה שאת הש''ס הוא גמר בבקיאות בלעלבתית בסגנון קוראי הזוהר והתהילים של מוסיוף.
האשכול הזה הינו מיותר לחלוטין ומנוגד לחוקת הפורום וע''כ דינו להמחק (ומכיוון שפותחו אינו שייך לקבוצה הקבועה של כותבי הפורום - הוא אינו שייך לקטוגרית ''החביבים ואינם מזיקים'')
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2005 14:04 |
|
| |
.
ר' געציל, אל באפך, ואל תזלזל במי שמיצה את עצמו.
שהרי אם בבקיאות ב"ב עסקינן, קימא לן מהדף היומי של היום שניתן להסיק ת הכירה בגפת.
וכידוע, מי שמיצה את עצמו, נותר ממנו גפת (ומחלוקת בין רש"י לבין אחרים אם מדובר במה שנותר ממיצוי שומשומין או ממיצוי זיתים, ואין נ"מ לכך).
הבו לפורום כירה!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2005 15:21 |
|
| |
עם יצונזר/ימחק/יסגר אשכול לגיטימי וחשוב זה - אזי באמת אפשר לומר שהפורום מיצה את עצמו וכל שישאר יהיה לומר קדיש ולהכתיר את המלכים החדשים של חוות החיות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2005 17:54 |
|
| |
רב סיינפלד
למה לכעוס? ביכולתך לדעת את שיעור השתתפותו של פותח האשכול בכתיבת הודעות, אולם אין באפשרותך לדעת את שיעור השתתפותו בקריאת הודעות. הרושם שאני מקבל, הוא שישנו ציבור גדול מאוד הצופה בפורום בעניין רב ואיננו נוטל חלק בדיונים באופן פעיל. מסתבר שהיא הנותנת, הם חשים שכל נושא שיעלו לדיון או כל תגובה שיוסיפו תהיה בבחינת טחינת מים ויזכו לתגובה "כשפים אתה מביא למצרים? תבן אתה מכניס לעפרים?". אני משער שמסיים הש"ס היקר דנן למד היטב את האשכולות הרבים של הפורום כפי שלמד בעיון את הש"ס.
למה למחוק? בשביל שניתן יהיה לפתוח אשכולות חדשים?
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
תוקן על ידי - בןציוןכהנא - 07/06/2005 17:57:52
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2005 22:38 |
|
| |
רבינו,
כאשר תכרע ותשתחוה ל'גרגשי', אאמין לך מי הם החביבים והותיקים ומי לא.
אה?

|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2005 04:49 |
|
| |
לא סיימתי את הש״ס אבל אני חושבת שפורום זה נועד לתת במה לחשיבה ושאלות גם אם לא כל כך מקובל על אנשים מסוימים
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2005 18:44 |
|
| |
אכן 
|
|
|
|