|
|
| נשלח ב-23/6/2005 14:06 |
|
| |
יפה מאד מאד.
חבל על הפוליטיקה מסביב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 15:06 |
|
| |
למה יש לי הרגשה שנראה את הקונטרה למקאן עוד כמה פעמים?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 15:46 |
|
| |
אמנם אני נוגע בדבר, אבל אני ממש מאוכזב מרמת האינטלגנציה של חלק מכותבי הפורום.
איך לעזאזל אתם מתלהבים ממודעה שעושה שימוש ציני בפרסום קיים, ובעצם אומרת לך " העדפנו להיתעצל ולא לחפש קריאייטיב חדש ומרענן, אז לקחנו מודעה קיימת (ומצליחה מאד!) שמפרסמת סיגריות, ושינינו אותה למודעה צינית נגד הסיגריות ".
ממש קריאייטיבי.
אם אלו הן המודעות שאתם מתלהבים מהן, אתם חייבים להיתעורר מהחלום שבו אתם נמצאים.
התחרות הינה תחרות קריאייטיב ולא מודעות אמיתיות.
המטלה לפי הבנתי היא, להמציא מסר חדש (או לא), ומזה להכין מודעה סופר קריאייטיבית שאותה לא היו מעיזים להציע ללקוח פוטנציאלי, כיוון שהיא מדי קריאייטיבית.
אם זו רמת הפרסום שמרשימה אתכם, אתם אכזבה גדולה.
זו אמנם מודעה יפה, אפילו מאד יפה, אבל ממש לא מיוחדת.
בעצם, זו קריקטורה של מודעה קיימת. תחשבו על זה.
נא לקרוא היטב לפני התגובה !
פורום חסידיניוז:
http://masoret.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=8329
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 16:05 |
|
| |
קראתי היטב לפני התגבה,
אבל.. גם אחרי קריאה שניה ושלישית לא שונתה דעתי..
צודק !!!!!!
וחבל שכך..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 16:26 |
|
| |
מצורף קובץבונפיס, אתה מפספס את הנקודה, וחבל.
כל הרעיון הגדול כאן הוא 'להתלבש' על משו קיים, ולהפוך את ההסתכלות. זו בדיוק היתה האסטרטגיה שלי (במודעה שצונזרה), וכנראה עכשיו של מימד, ובעתיד גם של הורוויץ מ'נטו'.
במקום להלחם בעישון בכלים חדשים, אנחנו משתמשים בכח קיים והופכים את המסר. המודעה של טיים העלתה לה בזמנו את המכירות למימדים ענקיים. הסלוגן "שבוע טוב עם טיים", העלה את היקף המכירות בציבור החרדי למשהו שלא היה קיים קודם, והפך את דובק לחברה ישראלית עמידה מאוד ביחס למתחריה המקומיים.
לקחנו מודעה מוכנה שמעודדת עישון, ו"הורדנו מעליה את המסכה". הראנו את הפרצוף האמיתי שבמודעה. ככה קורה שבנאדם יתקל במודעה כהנ"ל, וישר יעלה בו הסיטואציה של TIME ועישון, רק שהוא יתקרב יותר ויפנים את המסר האמיתי, השונה ממה שהורגל.
הרעיון הזה הצליח בכל העולם כשבאו וניסו להלחם בעישון. זה היה עם הגמל של כאמל ששכב חולה בביה"ח, זה המשיך עם 'עמק המרלבורו' שנהפך לבית קברות, ועוד. ועכשיו זה בארץ, עם דובק שהורגת אותנו.
זה בכולופן דעתי. מותר לך לחלוק עלי. בשמחה אפילו.

|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 16:45 |
|
| |
אקונה צודק, קריאיטיב משובח יכול להשען גם על מודעה קיימת, תוך שינוי כוון המחשבה של קהל היעד.
זו אשכרה מכה "מתחת של חגורה" <אוולין מהדוגמניות >
בהחלט מודעה נחמדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 16:55 |
|
| |
המסר ברור ביותר ומה שלי עלה בראש דבר ראשון זה עוד מודעה של טיים.
אבל כשהתחלתי לקרוא את המודעה התחלתי להפנים את המסר.
רעיון פשוט גאוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 17:13 |
|
| |
אקונה, אני מראש התנצלתי על שייכותי למראית עין לתחרות (בעל כורחי, לא ביקשתי זאת !).
אתה לעומת זאת, מתנהג כאינטרסנט חסר תקנה.
אני לא מחפש את ההתנצחויות הללו, אבל בתור אחד שממש לא אהב ולא הבין מה כל כך מיוחד במודעה שאני הכנתי, אני מאד מתפעל מעומק הבנתך לפתע במודעה פשוטה ובלתי עמוקה שכזו.
אני לא אומר שהמודעה שהכנתי יותר טובה מזו, זו דעתכם שתיקבע, אבל האינטרסנטיות שלך על מודעה עם קריאייטיב פשוט כל כך, מפליאה אותי.
מצטער, אבל זה ממש לא תירוץ כשאתה אומר שגם בחו"ל הישתמשו במודעות קיימות להיפוך הדיעה.
שם לפחות שינו גם את הויז'ואל של המודעות, לא הישתמשו בהן כמות שהן, באותו העיצוב, אותו הגופן וכו'.
שם לקחו את הסמל המובהק של המותג (גמל, קאובוי), ואיתו שיחקו, לא עם מודעה מסויימת ולא עם קו מסויים, אלא, עם הסמל של המותג.
אין בכלל מה להשוות בין מודעות עם קריאייטיב כמו שלי ושלך ושל כל השוק שלנו, לבין מודעות מחו"ל. הם מסוגלים להישתולל עם קריאייטיב, ואנחנו לא.
אני יודע, שהמודעה שלך פשוט מונחת על אותו הקו של מימד, אבל זה ממש זול וקריקטוריסטי.
אתה פשוט לקחת תמונה (מודעה), של סלבריטאי כל שהוא (סיגריות), ושינית לה את הפנים ע"י עיוות המסר המקורי(הפכת את הקיראייטיב המקורי, מחיובי לשלילי).
מצטער, אבל גם בחו"ל כבר עברו כמה שנים טובות מאז הישתמשו בקריאייטיב שכזה.. הם התקדמו, תתקדם גם אתה.
אני ממש לא מתכוון לפגוע באפ'חד אישית, אלא, לשנות לכם את זווית ההסתכלות על עולם הפרסום ועל רמת הפרסום שלנו.
תודה
פורום חסידיניוז:
תוקן על ידי - בונפיס - 23/06/2005 17:21:23
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 17:16 |
|
| |
חבר'ה להרגיע!!
אני חושש שאתם יורדים פה להתנצחויות אישיות, <שזה צהוב ואחלה > אבל מפספסים דיון רציני.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 17:38 |
|
| |
תשמע בונפיס, חו"ל או לא, זה לא משנה את כללי המשחק, ובפרסום, אין כללים. המטרה היתה לקלוע לטעמו של הלקוח, ולגרום לו להפסיק לעשן. עכשיו, תשתמש במה שאתה רוצה, באיזה כלים שבא לך, תעתיק, תשכפל, תקראייב, ותעשה מה בא לך, העיקר שתגרום לתוצאה.
בשביל לבדוק אם הצלחת, יש מושג שנקרא 'מבחן התוצאה'. אתה בודק מה ואיך ואיזו מודעה הצליחה לחדור למודעות הלקוח. אני הצלחתי. מימד גם (אפילו שהיו יכולים להקשיח יותר את המסר). אתה ושאר החבר'ה, לא. הרעיונות יפים, קריאייטיבים מוצלחים ושנונים, אבל במבחן התוצאה הם מתמוטטים. אתה יכול להתווכח על אתיקה, על כישרונות ורעיונות, אבל לא מול התוצאות.
אם התחרות היתה על קריאטיב מושך ומעניין, הייתי מסכים איתך. אבל לא. התחרות היתה לגרום ללקוח להפסיק לעשן, ואת זה לא הצליחו בנתיים לעשות בגדול.
באף משרד פרסום לא יבקשו ממך לשבור ת'ראש על כלום. אם התשובה נמצאת מתחת לאף שלך, אין שום סיבה שתתרוצץ ותחפש קריאטיב "מושלם" בשביל לפרסם. בפרט שכמו שאמרת, בתחרות הנ"ל שברו את החוקים, נתנו חופש ביטוי.
אני לא מבין למה אתה צריך להתנגח במודעה מוצלחת שמשדרת ב-ו-ל את המסר, במקום להסכים איתה. מה שלא גורע כמובן מהמודעה שאתה ביצעת. זה לא שייך לאינטרסים, אלא לאמת וכנות. ליושרות.
אני לא מרגיש כאן התנצחות אישית. בכיף אמשיך להתדיין :)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 17:46 |
|
| |
ידידיי המכובדים.
*בונפיס* צודק משום שאני מסתובב בין משרדי הפרסום וחלקם חשבו על הרעיון הנ"ל ופסלו את זה כי זה לא נותן תשובה לבריף כלל וכלל. תבינו שלהתבדח ולהבריק עם מודעה שעושה צחוק מהמודעה של מקאן עדיין לא נותן לבריף תשובה ומי שראה את הבריף של "משפחה" מבין על מה אני מדבר.לסיכום: המודעה של מימד חביבה ומעוררת גיחוך אולם לא תשפיע על אף אחד להפסיק לעשן(ואולי כתוצאה מהמודעה יתחילו במקאן לעשן)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 17:48 |
|
| |
ולהדגיש שוב, לא היתה לי שום בעיה עם המודעה שלך. לדעתי היא חמודה מאוד, ויש בה רעיון נורא יפה, אבל לא יותר מזה. בשביל לבצע קמפיין למשהו מסויים אתה צריך לעשות עליו מחקר קטן לפני. אתה צריך לבנות את המסע שלך, לבנות אסטרטגיה, וזה לא שייך לאם המודעה מעוצבת יפה, או שהרעיון בה מעלה חיוך. אתה צריך לחשוב לפני. וזה מה שהתכוונתי במודעה שלך שלא נדלקתי, כי המסר הוא לא מה שחיפשו. ביקשו מודעה שתעצור את מגפת העישון, ואתה הבאת לנו מוות. מודעה יפה מאוד עם מסר יפה מאוד, אבל לא המסר הנכון לקמפיין הספציפי. תגיד לי אתה מה הייתי אמור לעשות או לחשוב כשראיתי את המודעה שלך, ואומר לך אם הרעיון שלך הצליח. מה שבטוח, שלהוציא לי את הסיגריה מהיד, או לערער על מהות העישון ונזקיו, לא הצלחת לגרום לי. ושוב, בפעם המליון: המודעה שלך יפה מאוד מאוד מאוד, והקריאטיב מוצלח מוצלח מוצלח... אבל הוא לא מעביר את המסר המבוקש.
לא אני ולא אתה, ולא אף אחד כאן בפורום האינטרסנטים הזה, יקבע איזו מודעה הצליחה ואיזו לא, כך שאל תשען כאן על עידודים מהצד. אנחנו קצת יותר חכמים מהלוקח בעצמו, כי אנחנו עומדים מאחורי הקלעים ושולטים במוח של הלקוח, מה הוא יקנה ואת מה הוא יעדיף. בשביל לראות אם הצלחת, אתה צריך לשאול את הלקוח אם המודעה עושה לו את זה. כמובן שגם דעתי לא נחשבת (אפילו לא בתור מעשן פסיבי).
זהו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 18:03 |
|
| |
שמח לראות שידעת לברוח מההתנצחות ולהסב אותנו לעבר דיון.
באמת שמח .
ולעצם העניין.
אני מאד נהניתי מהמודעה, ואף אמרתי זאת בהודעתי הראשונה.
אלא שמלהנות ועד לקבוע שזאת גם מודעה אפקטיבית, נראה לי רחוק מדי, וכמובן שמי שהכין את המודעה אינו יכול לקבוע את רמת האפקטיביות שבה.
הטעות שאני מנסה להעביר כאן עליה שיעור,הינה בגישה כלפי הקורא הפוטנציאלי שאמור להיות מושפע מהמודעה.
כאשר למדתי בקורס של תרצה גרנות, היא לימדה אותנו נקודת מבט מאד חשובה על הלקוח ועל יחסינו כפרסומאים אליו, שים לב :
כשאתה מכין מודעה ורוצה לדעת מהי נקודת הגישה אל האיש שיקרא אותה לאחר מכן, היסתכל מנקודת המבט שלו, לא משלך.
פירוש דבריה היה. תחשוב ותבדוק מה הקורא היה רוצה לקרוא, ומצד שני מה היה משפיע עליו.
עד כאן בנושא זה.
אני רוצה להביא כאן נקודה מאד חשובה לכל נושא העישון והמודעות נגדו.
כמעשן אקטיבי (קל מאד, אבל אקטיבי),אני רוצה להבהיר לכל מי שחושב שפרסום רחוב/עיתון/טלויזיה משפיע עלינו כל כך בקלות, אתם טועים.
להבדיל מכל מוצר אחד שתנסו למכור לאיש ברחוב, העישון אינו מוצר, הוא הרגל.
אי אפשר להפסיק לעשן כל כך בקלות, כי אתה מתמכר לזה.
ניתן לגרום לי לזעזוע קל/קשה אבל לא לעצור אותי לגמרי מלעשן.
המודעות שבתחרות כמו המודעות שיוצאות השכם והערב לעיתונות ולמדיות השונות, משפיעות בצורה מאד לא משמעותית.
הם כן גורמות, למחשבה חוזרת ונשנית על הנושא, אבל לא הם אלו שגורמות למעשן להפסיק.
אנשים מפסיקים לעשן, כיוון שלבסוף הם מזיקים לעצמם או לאחר ואז זה גורם להם להפסיק.
מודעות נגד עישון כמו כל מודעה אחרת, אינם מוכרות. הם מעלות את רמת המודעוּת שלנו כלפי הנושא.וזהו.
אז לבוא ולחקור האם המודעה גרמה למישהו או יכולה לגרום למישהו להפסיק לעשן, זו טעות. במיוחד לא, כשמי שבודק את האפקטיביות שלה, הינו גם היוצר שלה.
כשהכנתי את המודעה שלי, לא התכוונתי להפסיק לעשן, וכך גם לא התכוונתי לגרום לאחר, אלא, התכוונתי ראשית סך הכל להכין מודעה קריאייטיבית לתיק עבודות שלי, וגם לגעת בנקודה שמפריעה גם לי ולתת לנו המעשנים מודעה שניתנת לפירוש ולניתוח של כמה וכמה מסרים כשהשורה התחתונה שלהם כולם תהיה, שהדלקת סיגריה, כמוה כהדלקת נר לזכר נשמתך.
תודה.
פורום חסידיניוז:
תוקן על ידי - בונפיס - 23/06/2005 18:06:04
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 18:12 |
|
| |
אתה מוזמן לדפדף אחורה ולעבור על האסטרטגיה שלי בנושא הפרסום נגד עישון. העתקת כמעט מילה במילה :)
עכשיו אתה מוזמן לתת את האסטרטגיה שלך בעניין (מה שהבטחת לפני כמה ימים). לנסות לנתח את האסטרטגיה של מימד, וכן את שאר הפרסומות המבישות של המשרדים האחרים, ולהבין איפה טעיתם.
-------------------
בבקשה, האסטרטגיה:
אני חושב שאף פרסומת לא תגרום לנו במישרין להפסיק לעשן, אלא אם כן היו לוקחים אותנו לסיור במכון שרת במחלקה של הסופניים. לעומת זאת, אני חושב שהפרסומת יכולה להביא אותנו הכי קרוב למחשבה על הנושא, וע"י זה במוקדם או במאוחר להפסיק לעשן. מוות לא מרתיע כמו מחלות. כולנו מתים בסוף, אבל לא כולנו רוצים למות צעירים או מתוך כאבי תופת ואין סוף טיפולים. להציע לנו להפסיק לעשן זה טיפשי. מה שאפשר כן, זה להגביר אצלנו את המודעות לחשיפה למחלות וזה וזה. לא בסטייל של קברים ושאפיות וגם לא ב'לשמור על עצמנו', אלא בתודעה. להכניס לנו לתודעה שסיגריות הורגות אותנו וזה לא כל כך מהר. להגביר את המודעות למחלות הלא נעימות שנקבל בזכות הסיגריות.
אחרי כל זה, כשהבנאדם יהיה מספיק מודע לחשיפה, נוכל לבוא אליו עם קמפיינים של 'ויתור' או 'לשמור על עצמו' מהסיגריות.
זוהי דעתי בכולופן
-------------------
תוקן על ידי - אקונה_מטטה - 23/06/2005 18:29:47
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2005 18:12 |
|
| |
אקונה,
למקרה שלא הבנת עדיין מתוך דבריי, אני לא עובד באף משרד פרסום (לפחות לא כרגע), מעולם לא עבדתי בזה, אני כן מתעתד לעבוד בזה.
אני לא ראיתי בריף, ולכן גם לא עבדתי לפי בריף כלשהו.
המודעה שלי, נעשתה לתיק עבודות שאני מכין לעצמי.
במקרה יצא, שישנה עכשיו תחרות בנושא העישון, ואינתי שיכנע אותי להעלות את המודעה לפורום.
ייתכן מאד, שאם היה לי בריף מול העיינים, הייתי עובד אחרת. ייתכן מאד.
תודה
פורום חסידיניוז:
|
|
|
|
|