חשיפה: סוכן שב"כ חרדי
העיתון החרדי "בקהילה" חושף: חרדי תושב בני-ברק, מופעל לאחרונה כסוכן שב"כ במטרה לעקוב אחר פעילי ימין קיצוני.
בקלטות שהגיעו לידי מערכת העיתון נשמע הסוכן החרדי מנסה לשכנע את חברו להצטרף לשורות השב"כ. בין היתר נשמע הסוכן מציע לחברו: "אזרים לך מדי חודש 3,000 דולר, ואתה תביא לי בתמורה, תמלילי שיחות של מתנחלים ואנשים המזוהים עם הימין הקיצוני. נצייד אותך במכשירי הקלטה מיוחדים, ואתה מסודר. התקציב שלך יגדל ככל שהחומר שתביא יהיה מוצק יותר".
הסוכן מסביר לחברו בשיחה: "אחרי הכישלון הטוטאלי של השב"כ, כאשר מעצרם של ´פצועי הנחל´ שנאשמו, כביכול, בכוונתם לירות טיל לאו על הר-הבית, התברר כעורבא פרח - הבינו בשב"כ כי יש צורך לגייס סוכנים שיכולים לגלות כישרון, להבדיל בניואנסים. בשב"כ רוצים היום כאלה שנולדו בתוך המגזר החרדי. רק אנשים כאלו יוכלו לשפוט אם יש כוונה של ממש בתכניות הנרקמות בקרב קיצוני הימין".
תושב אחת ההתנחלויות, שטען כי שודל ע"י הסוכן החרדי להצטרף לשורות השב"כ מספר לעיתון "בקהילה" בין היתר: "הוא הציע לי לעבוד עבור השב"כ. אחרי הרבה שיחות שניהלנו, ואחרי שהבעתי כביכול את הסכמתי לעבוד תחתיו, פניתי אליו כאחד שמנסה לשתף אותו בלבטיי: ´תגיד, לא קשה לך להסגיר יהודים לידי השב"כ?´. הוא ענה לי: ´אני מוכן לספר לך, כי אני סומך עליך. קודם כל, אני לא ממש מעביר לשב"כ את מה שהוא רוצה, אלא אני משמש כסוכן כפול. שנית, הכסף. אני מקבל שם בחודשים האחרונים סכומי עתק. סכומים כפולים ויותר ממה שהצעתי לך".
באחת ההקלטות שהגיעו לידי העיתון, נשמע הסוכן: "הצלחתי לגייס עד עכשיו למעלה מעשרה סוכנים חדשים לשב"כ, רובם מתוך המגזר החרדי. אנחנו כבר מתחילים לקצור פירות. את חסימת כביש גהה בתחילת השבוע ביצעו בין היתר אנשים שלי, גם בשביל ליצור פרובוקציה וגם כדי לנסות לגייס עוד סוכנים. כמו כן, אנחנו עוקבים זה זמן רב אחרי כמה דמויות ברמת-גן".
העיתון טוען כי מבדיקה שערך עולה כי הסוכן החרדי מתגורר בבני-ברק, חובש מגבעת חסידית ומופיע בלבוש חסידי אוטנטי. בתקופת הבחירות הוציא לאור מקומון באחת הערים בדרום הארץ בשירותיו של אחד המועמדים לראשות העיר והובילו לניצחון.
עוד נכתב כי הסוכן הזרים כספים רבים לארגוני ימין קיצוניים וכי בחתונתנו של הסוכן, נראה, בין היתר, פעיל הימין הקיצוני, ברוך מרזל.
העיתון מוסיף כי הסוכן משמש ככותב קבוע באחד הפורומים הפופולריים ברשת האלקטרונית הממוחשבת וקיימת סבירות כי גם בדרך זו ניסה לצוד סוכנים פוטנציאליים.
http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommuna.asp?Communaid=2986
 |
|
|