בית פורומים עצור כאן חושבים

זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/12/2005 12:06 לינק ישיר 

דב,
נקודה אחת פשוטה כל בר דעת יודע שמהלך כזה שנוי במחלוקת, ולכן עפ"י פסיקת הרמב"ם וכ"ש פוסקים אחרים, התוקף שלה מוטל בספק גדול.
לומר כאילו הסנהדרין דהשתא ברת סמכות כמו סנהדרין דיבנה או דירושלים, זה מגוחך.
יתכן שבעתיד תצמח ממנה סנהדרין גדולה בעלת תוקף משמעותי יותר מקודמותיה ויכול להיות שהיא תיבלע בחזרה בחשיכה ממנה היא צמחה. מה שברור שכרגע מדובר בניסיון מעניין ולדעתי גם משמעותי (בגלל הסיכויים שלו)ליצור משהו חדש, נקיטת הקו הלא מציאותי כאילו עצם ההקמה של הסנהדרין היא הפתרון, ולא ההלכות שתפסוק וההשפעה הרחבה שלהן על העם (שתהיה או לא תהיה), תוך התעלמות מכך שמדובר בצעד בעייתי ושנוי במחלוקת, מגדילה יותר ויותר את הסיכויים שהתסריט השני (הלא אופטימי) לגבי הסנהדרין הזו יתממש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2005 13:16 לינק ישיר 

דב,
לא קצת מצחיק לטעון שסנהדרין שמספר השומעים לה אינו גדול בהרבה ממספר חבריה יכולה להחליט על יציאה למלחמה? אני אגלה לך בסוד, גם אני יכול להחליט על כך. מי שיישמע לי יהיו בעיקר העכבר והמקלדת שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2005 14:36 לינק ישיר 

דבמאיר,

מתי יצא הפסק של הסנהדרין שצריך לומר "ומכובד" באמת ויציב? עד הבוקר זה לא הופיע בסידור שלי...

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/12/2005 15:33 לינק ישיר 

איני יודע מה לא שנוי במחלוקת. גם תנורו של עכנאי היה שנוי במחלוקת. נראה לי שזו אמירה ריקה. מה הם ההיסוסים והפקפוקים שמענו. ניתנה להם תשובה הרוצה לקבל יקבל הרוצה לא לקבל בעיתו.
נכון שהסנהדרין עדיין לא התיישבה היטב בלבבות. הצלחתה והצלחת עמנו והצלחת העולם כולו תלויה ברצון הטוב של בני עמנו ליישב את הסנהדרין בלבותיהם. הסנהדרין הכי גרועה ומפוקפקת יותר טובה מהבג"ץ הכי טוב. מי שנוח לו בגלות שישאר בגלות. שלא ילין אחר כך על קשיי החינוך פריצות חילולי שבת קיפוח וכו'. אם יחפש אשמים שיואיל להסתכל בראי שם הוא ימצא את האשם האמיתי. שם ימצא את האשם לקשייו שלו ולקשיים של כל עם ישראל.
איני יכול שלא להתרשם שנטיית ליבו של הכותב הינה "הלוואי והסנהדרין הזו לא תצליח...". איני יודע מה לא מציאותי?! האם הסנהדרין קמה כדי שחבריה יגרדו אחד לשני בגבו בהתכנסותם. הרי ברור שהסנהדרין צריכה לפעול. להקים וועדות להקים בתי דינים חסרים ולפעול. מה לא מציאותי?! הסנהדרין מודעת מאוד למקומה בציבור וכמאז ומעולם כל הסנהדריות שהיו השתדלו שלא לגזור גזרות שהציבור לא יקיימן. גם זו כך.
אין ספק שמי שאינו רוצה בסנהדרין משום שהוא חפץ בסדר הגלותי הקיים יעמוד לשטן מול כל החלטה של הסנהדרין או אחד מבתי דיניה על מנת להבטיח ככל יכולתו את קריסתה
-הל"ת.
הצעד של הקמת הסנהדרין הוא בעייתי למי שחושב שהוא הסנהדרין בכבודו ובעצמו ורוצה להסתדר לבד עם ה"פריץ".
מי שמצפה לגאולה ומאמין בה יצטרף למהלך ויחזקו.
ובאשר לליצנים אין להם תקנה.
ולבסוף השואל על המילה "ומכובד" אכן כמובן אינה בסידור ללמד שאפילו ברשימת 15 המושגים שבסידור אינה מופיעה. החשש מלפגוע בכוד הבריות נחוץ אך חייב להיות מדוד היטב.
נראה לי שהנושא מוצה.

מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2005 15:45 לינק ישיר 

מאיר,

הדוגמא שלי ממצת את כל הידע התורני שלכם, יחד עם תוקף הטיעונים שלכם!

כתבת "שהרי אנו מתפללים אמת ויציב... ומכובד וכו' " - אחרי שתי הודעות כתבת, שהמילה "מכובד" "כמובן אינה בסידור".

גם הסנהדרין שלך כמובן אינה ברצינות...

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/12/2005 00:19 לינק ישיר 

דב מאיר היקר.

אני הייתי מאוד רוצה שתסביר לנו מהומקור הסמכות של ה"סנהדרין" שלך.

"מקור הסמכות" זה הדבר הבסיסי שאתם צריכים כדי להקים סנהדרין, שהרי לו יצוייר שאני עם כמה חברים נשתכנע בחשיבות העניין של הקמת בי"ד פרטי עולמי, ונקים עמותה ונמנה רב לבני נח ורב ראשי לבני תרח וכו' וכו' ובי"ד עם רבנים ונקרא לזה "סנהדרין". מי יקבע מיהי הסנהדרין האמיתית? וכששכני יחליט שגם הוא רוצה "סנהדרין" ועוד אחד ירצה וכן הלאה מי תהיה הסנהדרין האמיתית. האם מי שתפש ראשון? או אולי מי שיביא שמות יותר מפוצצים? או אולי על פי מפתח אחר.

ברור שצריך מקור סמכות בדיוק כמו לבית המשפט החילוני או לבית המחוקקים החילוני, שבנויים על הסכמת כלל הציבור והשתתפות הציבור כולו בממיסד זה, ע"י ציות לחוקים אם מרצון ואם ע"י כפיה, אם ע"י הצבעה בבחירות או ע"י תשלום מיסים והתגייסות לצבא, וכו'.

הרי לא יעלה על הדעת שכל אחד שירצה יוכל להשתרר על הציבור, אז במחילה: מי שמכם?.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/12/2005 00:40 לינק ישיר 

אשר,
למה ללכת רחוק. כבר היום ישנה בפ"ת סנהדרין אלטרנטיבית. מייציץ ואני כבר חברים, ומצאנו אפילו נשיאה.
יש לי שכנה שהיא כלילת המעלות: 1. היא עובדת לפרנסתה ולא נסמכת על ממשלת הזדון ר"ל. 2. היא לא הגיעה לגיל 70. 3. ככל הידוע לי, אין אף אחד בעולם שהביע התנגדות לכך שהיא תכהן כנשיאה. 4. בסה"כ בד"כ היא מבינה מה שמסבירים לה (כדברי הרב ישראל אריאל ב'מקור ראשון', שקבע את הרף המעניין והמקורי הזה לסמיכה ולחברות בסנהדרין).
אמנם היא לא שולטת בשבעים לשון (שכן היא יודעת רק אנגלית, אך לא עברית או ארמית) אבל הרי זה לא מעכב.
במחשבה שנייה, גם הכלבלב החביב שלה עומד בכל הקריטריונים הללו.
כל המעוניין לצאת למלחמה, מבני ישראל או בני נוח, מתבקש לפנות אליה לקבלת אישור.

אנחנו למעשה שוקלים למנות את הכלבלב למלך בבחירות הבאות (עוד כמה חודשים), לפי המלצתו של דבמאיר בהודעתו הדרמטית לעיל.
אגב, כל מי שלא ישתף עמנו פעולה, המלך שנמנה ידון אותו לפי הקריטריונים שייראו (או יורחו, שנאמר: 'והריחו ביראת השם') לו. ובפרפרזה על דברי דבמאיר דלעיל: עדיף כלבלב חביב אחד שיש לו סמכות להוציא הורג על פני הבג"ץ הטוב ביותר.
תגידו, איפה המשטרה כאן?

עד עתה לא הגבתי לדברי האיוולת הללו, אבל הסבלנות שלי לא עומדת בניסיון הקשה הזה ('בל תשקצו').
אני בהחלט חושב שהדיון כבר עבר מזמן את גבולות הסביר, ואיני רואה כל טעם בהמשך השחתת מילותינו לריק.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2005 00:46 לינק ישיר 

מיכי

------

נדמה לי שהסטייפלער זצ"ל

סיפר על שוטה העיירה ששמו היה זכריה,

זכריה זה היה מסתובב בעיירה ומכריז על כך שהוא נביא,

כמובן שכל ילדי העיירה היו רצים אחריו ולועגים לו. ו

כשאי מי היה רוצה לתהות על קנקנו, ושואל אותו מניין אתה יודע שאתה נביא?

היה אומר מה אינך יודע? הרי כתוב כבר בתנ"ך: זכריה הנביא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/12/2005 11:23 לינק ישיר 

אני לא מבין את כל הויכוח האינפנטילי הזה.
יש סנהדרין בישראל!
יש הרבה סנהדריות בישראל.
בכל עיר ואם בישראל יש בית-דין, ובהרבה ערים הרבה בתי-דינים, שדנים את העם על פי דין התורה, ואיש לא מערער על סמכותם לדון ע"פ ד"ת.
רק מה שאין להם זה יוהרה ומידה גדושה של מגלומניות להחליט החלטות שלא עומדות לפתחם.
אם ראש הממשלה היה פונה לבית-הדין-הרבני בבקשת פסקי הלכה בנושאים מדיניים אפשר שהיה מקבל.
מה לעשות שהוא לא פנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2005 01:06 לינק ישיר 

אשר ומיכי,

אם יש כבר סנהדרין אחת, אז על המיסד השניה איסור של "לא תתגודדו", לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2005 07:12 לינק ישיר 

במותב תלתא פסקנו שלא, ממילא אין כל איסור (אפילו על שמאל שהוא ימין).
אגב, עוד עדכון: מספר אבות המלאכה ירד לשמונה (נמסר מדובר הסנהדרין דפ"ת).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2005 11:47 לינק ישיר 

רב מיכי,

יש לי רשימה שלמה של עדכונים, לא רק ל"א אבות המלאכה שהשמטתם. מה הכתובת?

(אגב, לא המצאת כלום. בא עמוס והעמידן על אחת. בא מיכי והעמידן על... אפס?...)

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/12/2005 02:01 לינק ישיר 

סתם לתוספת, ה"עדה החרדית" בנויה בצורה של סנהדרין כלומר ישנה אסיפה מורחבת של 71 חברים ואסיפה מצומצמת יותר של 32 שמנהלת את הארגון הנ"ל שבהחלט מתיימר להיות המוביל הרוחני של עם ישראל,

כך שלחששות של "לא תתגודדו" יש בהחלט על מה להתבסס.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/12/2005 02:54 לינק ישיר 

אשר, אני מקווה שאתה לא מדבר ברצינות על איסור 'לא תתגודדו' ביחס לסנהדרין. אין חיה כזו. סנהדרין שנייה (לא באותה עיר, אלא אפילו באותו יקום) פשוט אינה קיימת, מעצם הגדרת הסנהדרין לבי"ד עליון. אם יש שנים אז אף אחת מהם אינה סנהדרין, וממילא אין כאן מאומה שקשור ל'לא תתגודדו'. איסור זה נאמר רק על שני בתי דין בעיר אחת (וגם בזה נהגו כבר האידנא קולות רבות, כידוע שבכל עיר יש כמה בתי דין).
וביחס לחבורת השוטים הללו, בכלל אין מה לדבר. האם כשבתי בת 6 תקים סנהדרין אתה תבוא אליה בטענות שהיא עוברת על 'לא תתגודדו'? וכשמבוגרים עושים זאת, זה לא עניין לאיסורים אלא רק ענין להסתכלות ותו לא מידי. מי שעושה זאת אינו בר עבירת איסור והוא פטור מדיני התורה כולה, גם ללא סימני שוטה דריש חגיגה.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2005 11:35 לינק ישיר 

הרב מיכי,

1. מתוך ההכללות הפסיכיאטריות שבדבריך, נראה שנשמטו מזכרונך כמה פסקים ופוסקים.

2. הדיון הוא בשאלה הפשוטה (והדי מצויה:

האם אדם שמכריז שהוא המשיח, מהווה הדבר סימן לכך שהוא שוטה (לפחות לדבר אחד)?

3. בצורה פשטנית ניתן לומר שפוסקים מבדילים בין "מתנגד" שמכריז עצמו "משיח", לבין "חסיד" שמכריז על עצמו כ"משיח".

ה"חסיד" הטוען כך - הוא בודאי שוטה לחלוטין.

ה"מתנגד" הטוען כך, אין מכך ראיה מוחלטת שהוא שוטה, כי יתכן והוא רק סתם "בעל גאווה"...

ר"מ

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.