בית פורומים עצור כאן חושבים

זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/12/2005 21:06 לינק ישיר 

דב מאיר,

מחמת אורך הקטע אני מתעצל לצטט הכל, אבל אתה מוזמן לפתוח את הספר הקדוש "הנסיך הקטן" בפרק על המלך:

"והכוכבים נשמעים לך? שאל הנסיך הקטן
"בוודאי, אמר לו המלך. הם נשמעים מיד, אינני סובל חוסר משמעת"....

"הייתי רוצה לראות שקיעת שמש... אנא.. עשה לי טובה, צוה על השמש לשקוע..."
"אילו ציויתי על מפקד צבא לעוף מפרח אל פרח כמו פרפר, או ליהפך לעוף ים, והמפקד לא היה ממלא אחר הפקודה, מי משנינו היה לא בסדר, הוא או אני ?"

"אתה" אמר הנסיך הקטן בודאות

"נכון מאד, מכל אחד יש לדרוש מה שהוא יכול לתת" אמר המלך.

"תקבל אותה, את השקיעה שלך, אדרוש זאת, אבל כיון שאני מושל בחכמה (לא רק הסנהדרין חכמה, יש גם מלך חכם) אחכה עד שיהיו התנאים נוחים לזה"

"מתי זה יהיה? בקש הנסיך הקטן לדעת.

"ממ...ממ... " ענה לו המלך ועיין בלוח שנה גדול...."זה יהיה הערב בשבע וארבעים בערך! ואז תראה איך שהכוכבים שומעים בקולי"

בקיצור ולעניין, יש לי חדשות בשבילך. אמנם אם תפסקו שטריפה חיה יהיה זה קול קורא במדבר, אבל גם הפסקים שלכם המסבירים לשרון, בוש, קופי ענאן ודן חלוץ כיצד יש לנהוג, גם הם נופלים על אזניים ערלות.

"המבוגרים מוזרים מאד" אמר הנסיך הקטן בינו לבינו, שעה שעשה את דרכו.

תוקן על ידי - שנרב_נ - 13/12/2005 21:09:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2005 23:38 לינק ישיר 

שנרב

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/12/2005 23:58 לינק ישיר 

אני בדעה אחת עמכם שלעת עתה הסנהדרין שנתייסדה אינה ראויה לשמה.

שאלתי אליכם היא, האם אתם מסכימים לרעיון חידוש הסנהדרין בזמנינו?

מה היה דעתכם אם, נגיד, שהגר"ע יוסף או הגרי"ש אלישיב או הגר"א שפירא שליט"א /וכ"ש אם כולם/ היה מצטרף לסנהדרין זו, האם היה דעתכם משתנה?

האם יש לכם הצעה איך מגדירים 'חכם' בזמנינו, כדי שנוכל לשאול פי כולם אם הם מסכימים לחידוש סמיכה?

עוד שאלה, למה באמת שלא נעשה מאמצים לקדם משימה גדולה וחשובה זו [כמובן, אם עניתם בחיוב לשאלות הנ"ל]? האם ציירתם אף פעם הכח של ישיבה מאוחדת של [השמות, להמחשה בעלמא] הגר"ח קניבסקי עם הגר,מ אליהו והגרע"י והגרי"ש אלישיב והגר"ש ואזנר ור"מ הלברשטם וגרז"נ גולדברג הגר"א שפירא וכו', האם היה מישהו מהסס מלשמוע אל דעתם? ולמה שלא נעשה מאמצים לכיוון זה? ואפילו שלא נצליח מאה אחוז, גם אחדות שאינה בשלימות חשובה מפילוג בשלימות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 00:12 לינק ישיר 

מלמד

הסנהדרין קיימת היום והיא שוכנת בגבעת רם, קוראים לה ה"כנסת" וישבים בה שרון ושריד פרס וליצמן צחי הנגבי ועמיר פרץ וכו' וכו' כולם יושבים יחד ומקבלים הכרעות בהצבעות,
למה זו לא סנהדרין?
האם אתה יודע שבימי שמעון בן שטח שלטו הצדוקים בסנהדרין?

כדי שהנהגת האומה תהיה כשירה צריך להחזיר את האומה בתשובה. לא להקים מערכת מפונטזת ויומרנית שאינה יונקת כח משום מקום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/12/2005 07:26 לינק ישיר 

אשר,

אני רואה בדבריך 2 נקודות.

א. שסנהדרין היא ה'בית מחוקקים' וא"כ הכנסת = סנהדרין. נכון, שאנחנו לא מרוצים מסנהדרין חילונית, מכל מקום זו עובדה.

ב. שסנהדרין שאינה יונקת כח, אינה סנהדרין.

יתכן שאתה צודק, אך לא הבאת איזו ראיה לא' מב' יסודות הנזכרות.

דומני, שחברי הסנהדרין צריכים שיהיו מוסמכים, לפי מיטב ידיעותי לא נסמך הרב שרון או הרב נתניהו וחבריהם. מה קרה אז כשהסנהדרין היתה תחת הצדוקים? ראשית, לכאורה גם הצדוקים היו מוסמכים אלא שיצאו מן הדת [כמובן: לדעת הפרושים] ועוד,שאפשר שאכן לא היה אז הסנהדרין, המוסד היה קיים ופעיל, אך בלי דין "סנהדרין".

מאד יתכן שסנהדרין היא בית הדין העליון בעניני דת, ולאו דווקא תלויה אם יש לה איזה כח פיזי או ממשלתי.

בפעם האחרון שהיה לנו סנהדרין לא היה קו מפריד בין דת למדינה, ואז הסנהדרין היתה מעורבת בענינים פוליטיים, אבל בזמנינו מאן יימר שכן צריך להיות?

ויתכן גם שמלבד הסנהדרין יתקיים גם בית מחוקקים לחוקק משפטים וחוקים אזרחיים. כמובן, הסנהדרין תקבל אותם החוקים רק אם הם לא מנגדים את התורה.

תשו"ח לך על תגובה ענינית, ולא סתם אמירות ציניות וליצנות.

תוקן על ידי - מלמד_לאדם - 14/12/2005 7:49:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 08:19 לינק ישיר 

מלמד

אין לי זמן כרגע להרחיב אך בעיקרון אני יכול להפנות אותך לתגובתי בעמוד הקודם, ואולי בערב אוסיף ע"כ.

יום טוב וכל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/12/2005 08:31 לינק ישיר 

אשר ראיתי הודעתך בעמוד הקודם. אתה כותב כדבר פשוט שהסנהדרין צריכה שתהיה מייצגת את העם.

ואני שואל "מנא לך הא?"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 10:19 לינק ישיר 

מלמד

אשר,
כאילו שכנסת הגדולה או בכלל הסנהדרין של חז"ל בימי בית שני (=הפרושים) היתה מקובלת או מיצגת את כל העם. (הרי את הצדוקים ועוד, הוציאו החוצה עפ"י רוב)

הליקויים של ה"סנהדרין" הזו גלויים וידועים (שבשורה התחתונה גם אני סבור שהיא רחוקה מלממש את מה שהיא צריכה , וכפי הנראה מדברי הדובר שלה, יש ליקויים חמורים בכל הקונספציה שלה מה שמקטין את סיכויה לעתיד) אבל הפרכת סיסמאות לא רלונטיות היתה נחלת הליצנים שלעגו ל"סנהדרין" הלזו, לא פחות ואף יותר משל דוברי ה"סנהדרין" עצמה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 12:19 לינק ישיר 

-ספורו של הנסיך הקטן הוא גם סיפורה של התנועה הציונית בראשית דרכה.
-"גדולי הדור" ישבו בסנהדרין כשתכלה הליצנות מן העולם.
-כנראה רוב שנותיהן של הסנהדראות היו תחת שלטון זר ונטולות סמכות כפיה ריאלית.
-לסנהדרין החדשה אין ליקויים. יש לה חולשה. חולשתו של תינוק בראשית חייו. המסייע לו יהיה שכרו כפול מן השמים והמסכנו עוונו ישא.

מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 12:28 לינק ישיר 

האם חברי הסנהדרין הכינו שיעורי בית על הנושאים הכואבים באמת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 13:19 לינק ישיר 

אשרינו שנמצאה סנהדרין שאין לה ליקויים. אכן, אין ספק: הסנהדרין הזו לא תהרוג אדם אפילו פעם בשבעים שנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 18:11 לינק ישיר 

דב מאיר.

היא גופא. הסנדרין של ימי הרומאים לא פסקו לקיסר (או אפילו למלך החשמונאי המתיוון התורן) כיצד עליו לנהוג. הם עסקו בעיקר בשאלות של טרפה אינה חיה ונ"ט בר נ"ט, ולא בזעקות שבר פוליטיות שמטרתן מחאה כלפי שמיא במסוה של טענה כלפי אדם כזה או אחר.

כפי שכתבת בעצמך, אתם נמנעים מלעסוק באיזו שהיא שאלה שיש לה חשיבות הלכתית "פנימית" (מתוך פחד מן התוצאות, דבר שלא צריך להיות שיקול אצל סנהדרין גדולה, כמובן). מצד שני אתם משמיעים קולכם ברמה בכל מיני שאלות מדיניות, מפני ששם ברור לכם שאינכם מסכנים כלום. אם תשנה בתור "סנהדרין" את הלכות טרפות, יקומו עליך כל גדולי התורה ויעשו בך כלה. לעומת זאת כאשר אתה פוסק לשרי הממשלה כיצד יש לנהוג אין כל חשש לתגובה מצידם, מפני שהם, ככל יתר הציבור, מבינים כי מדובר בכת ליצנים, ואינם באמת פוחדים מן התיאוקרטיה החומייניסטית שאתה ודומיך מנסים להנהיג. נמצא כי זכות הקיום היחידה שלכם היא עצם זה שאתם נתפסים בציבור כולו כחבורה לא רצינית, ופשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 18:31 לינק ישיר 

גו"ג,
הלוואי שהייתי בטוח בזה כמוך.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 18:35 לינק ישיר 

מיכי,חוששני שהזיות החברה הללו התחילו להשפיע עליך, יש לך ספק שלא יצא מזה שום דבר? אלא אם אתה מאמין בחזונות אפוקלפטיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 19:59 לינק ישיר 

אוסו,
לא התכוונתי שהם יהפכו לסנהדרין כזו או אחרת. אל תדאג, אין לי כל חשש כזה. החשש שלי, כפי שהבעתי אותו כבר למעלה, הוא שיהיה איזה שוטה שיחשוב שבאמת בסנהדרין הזו 'אין בעיות' (כבר פה ראינו אחד כזה), והיא סנהדרין באמת, ולכן גם יחשוב להוציא לפועל איזו הוראה מטופשת שהם יתנו לו כדרכם בקודש עד כה (להמשיך לשבת בכלא, במקרה הטוב. או להרוג איזה עבריין התנתקות במקרה המעט פחות טוב).
זהו החשש שלי.

אם אתה עדיין מזהה אצלי איזו השפעה של הסהרוריים הללו, אנא עדכן אותי מהר. התחלתי להיות מודאג.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.