בית פורומים עצור כאן חושבים

זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/1/2006 10:36 לינק ישיר 

ראה כאן: http://www.templemount.org/theories.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2006 09:33 לינק ישיר 

לידיעת כל חכמי הפורום:

הסנהדרין בנשיאותי התכנסה הבוקר והחליטה פה אחד את ההחלטות הבאות (העתק מהפרוטוקול ישלח לכל חכמי ישראל וכל מי שלא יחווה את דעתו הרי הוא זקן-ממרא וקשר רשעים אינו מן המנין):

א. יבוטל עיבורה של שנת התשס"ח על מנת להחזיר את חג הפסח לחודש האביב.
ב. ימונה הרב שטיינזלץ לרבי מלובביץ'.
ג. תסמך להוראה אמשלום ומעתה תכונה אך-ורק "רבתנו" אמשלום וכל החולק עליה כחולק על השכינה.
ד. יופקעו קידושיהן של כל הנשים העגונות במדינת ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2006 01:29 לינק ישיר 

יעקב

אולי תבטל לנו את האיסור על "דם טוהר" ו"דם בתולים" ותחזיר לנו את האפשרות לטבול מיד בימי נידות.

תאמין לי הסנהדרין שלך תגרוף הרבה יותר תמיכה מהסנהדרין ההזויה של דב מאיר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2006 10:21 לינק ישיר 

גיחי גיחי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2006 10:43 לינק ישיר 

קטע 3, דיני ספירת 7 נקיים.

http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=5329

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2006 16:55 לינק ישיר 

עדיין לא הוכיחו שכוונת הסנהדרין להטיל עונשי מוות, דהיינו לפרש את התורה כפשוטה וכפי שהיתה בימי קדם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2006 17:01 לינק ישיר 

לא צריך להוכיח ובטח שלא לחשוב,
מספיק הומור זול,
אם זה לכיוון ה"נכון" זה משתלם. (ובטח לא מצונזר... )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2006 17:57 לינק ישיר 

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1757385&whichpage=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2006 01:01 לינק ישיר 

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1757681

נראה שהשייך פלאצ'י משתייך לנטורי קרתא המוסלמית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2006 13:07 לינק ישיר 

סתם מתוך סקרנות -

מישהו יודע מה היה בכנס של הסנהדרין בקשר לבני נח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2006 18:02 לינק ישיר 

בכנס בני נוח הצהירו 10 בני נוח ממקומות שונים בעולם לפני סנהדרין על נאמנותם לאלקי ישראל ולתורתו כבני נוח וקיבלו עליהם משימה להפיץ את דת בני נוח כארגון מסודר בכל רחבי העולם. מינויים הוא זמני והם יתחלפו בטובים מהם אם יהיו כאלו.
חלק מה, מרוב התרגשות נעתקו מילים מפיהם עד שהתאוששו.
בע"ה זהו צעד ראשון למימוש חזון אחרית הימים בימינו אלה.
מעמדם ההלכתי של אנשים אלו השתנה באשר קיבלו על עצמם זאת בפני בי"ד של ישראלים והם כעת בבחינצ מצווה ועושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2006 22:11 לינק ישיר 

נא להכין את העגבניות

בבשבע היתה השבוע כתבה על עוד אחד מה"הזוים" שחברים בדבר הזה.
http://www.inn.co.il/newspaper.php?id=5301

גם אם אתם לא מסכימים איתם, אל תבזו אותם !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2006 21:45 לינק ישיר 

מבירורים שאני עורך לאחרונה מסתבר שמספר גדול יותר ממה שחשבתי של חברי ה"סנהדרין" (או "הסנהדרין המתפתחת" כפי שהם קוראים לה עכשיו) לא ממש לוקחים ברצינות את הקטע ה"הלכתי" שלה. ביניהם: נשיאהּ, הרב עדין אבן ישראל (שטיינזלץ), שרואה בה יותר גוף עוברי שייקח לו דורות כדי להתפתח; הרב יואל שוורץ, שגם הוא רואה בה רק נקודת זינוק; פרופ' מרדכי כסליו מהכתבה דלעיל; וכן אפילו פרופ' הלל וייס, שאמר שלא ממש אכפת לו מהפורמליות ההלכתית, ומבחינתו השם "סנהדרין" הוא מותג שנלקח במין "עזות דקדושה" או "חוצפה ישראלית" (ציטוטים לא מדוייקים), כדי להוביל את המהלך קדימה.

היחיד מבין האישים ה"רציניים" דשם שעדיין נראה לי שלוקח אותה ברצינות גמורה הוא הרב ישראל אריאל, אבל גם בכך אני מפקפק. אם כן, כעת הוויכוח אינו הלכתי (לפחות עם רוב חברי הגוף הנ"ל) אלא "האם זו הדרך".

אומר שנשמתי לרווחה במובן מסויים, גם אם עדיין אני חושב ש"לא זו הדרך" ולא ככה בונים מדינה. אבל זה כבר יותר טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2006 22:20 לינק ישיר 

עכשיו לך תשכנע את הרב דב מאיר שטיין שליט"א מזכיר הסנהדרין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/1/2006 10:10 לינק ישיר 

מטבע הדברים יש בסנהדרין מיגוון דעות לגבי מעמדה הציבורי. אני טורח כאן לצטט מן המקור את דבריו של ידידי רבי פרופ' מרדכי כסלו הי"ו כפי שפורסמו על מנת שהקורא ירוץ בהם ויווכח בין המיוחס לו לבין המציאות:
---------------------------------------
מספר כסלו: "הסנהדרין של היום היא תחילת ההתחלה. כמעט לכולם ברור שצריך להקים סנהדרין, מפני שיש כל-כך הרבה בעיות דתיות, יהודיות וארץ-ישראליות, וצריך סמכות שתהיה מקובלת על כולם ותכריע כיצד לנהוג".
פרופ' כסלו אומר כי לצערו, הרבנים הגדולים אינם מעוניינים להצטרף לסנהדרין. יש המחכים לראות כיצד היוזמה תתפתח, וישנם המתנגדים בתוקף, וטוענים שהגוף הקיים כיום אינו ראוי לשמש אפילו בתור התחלה למוסד משמעותי כמו הסנהדרין.

"אינני חושב שאני גדול הדור", אומר כסלו, "וגם לא השני ולא האלף. אבל אני מעוניין לסייע בכל יכולתי לעניין. אף אחד לא חושב שבשלב זה אנו פוסקים לכלל ישראל, אבל אנחנו מעוניינים להעלות את הרמה של הסנהדרין, כדי שאנשים נוספים יצטרפו, ולאט לאט נעזוב את הסנהדרין, כל אחד בתורו. לא נתעקש ונאמר שמי שבא ראשון הולך אחרון. אני בכל אופן מתכוון בעתיד הנראה לעין לעזור במה שאדרש, כולל הקדשת חלק מזמני לעניין".

כיום הסנהדרין מונה כמה וכמה שמות ידועים. נשיאה הוא הרב עדין אבן ישראל (שטיינזלץ), וחברים בה אישים ממגזרים שונים בחברה, כמו הרב ישראל אריאל, הרב יואל שוורץ ופרופ' הלל וייס.
בסנהדרין משמש פרופ' כסלו כמעין יושב ראש הכנסת. הוא מקבל את סדר היום שנקבע על-ידי הנהלת הסנהדרין, ועל-פיו הוא מנהל את הישיבות וקובע מי ידבר וכמה; זאת מלבד עיסוקו כמומחה המייעץ לסנהדרין בעניינים מדעיים.

לאחרונה התקבלה הצעתו של הרב יואל שוורץ, ועיקר פעילותה של הסנהדרין בשלב זה היא פחות בפסיקת הלכה ויותר בפתרון בעיות ציבוריות, שאף הוא היה מתפקידיה של הסנהדרין המקורית. פרופ' כסלו תורם גם הוא מכישוריו לעניין, וכיום הוא מוודא שההקפדה על תולעים בירקות לא תגרור ריסוס בלתי מבוקר, המסוכן לבריאות.
---------------------------
אני מרשה לעצמי למחות בכל תוקף על הסגנון של חלק מההכותבים כאן במדור הסבורים שליצנות על חשבונם של ת"ח היא דבר של מה בכך. בס"ה זו אפיקורסות כדברי חז"ל על מי שמבזה ת"ח. דבר זה נכון כאשר העושה זאת הינו עם הארץ ושבעתיים נכון כאשר הוא מוכר כת"ח.
התחלה של התחלה - כברי רבי מרדכי כסלו היא אכן בשעון ההיסטורי של עם ישראל התחלה.
סנהדרין מתחדשת היא עדיין סנהדרין. הסנהדרין אכן מתחדשת באשר היא אכן הוקמה מחדש.
דברי הרב אבן ישראל הנשיא - מבטאים את העובדה שיש עדיין רבים שלא רוצים לציית לסנהדרין ובכך ממעטים מאוד מיכולתה לפעול. דבריו של הרב שוורץ גם הם משקפים את העובדה שסנהדרין חכמה אינה גוזרת גזרות ותקנות שהצבור לא יעמוד בהן לפיכך אכן מתרכזה הסנהדרין יותר, כעת, בבעיות ציבוריות בהן לא יהיה צורך לבוא לידי עימותים מיותרים ומזיקים עם מימסדים רבניים המרגישים עצמם מאוימים מהתפתחותה של סנהדרין מסיבות מובנות. יש בסנהדרין מספיק חכמה לנתב את מהלכיה בשיקול דעת על מנת שאט אט תתקבל לטובת עתיד עמנו וכדי למנוע מחלוקות שיזיקו בשלב זה. הרב שוורץ סבור שאין לנו יותר מ"שני לילות" לנוח משום שתוך זמן קצר יחלו הבעיות הבוערות שיביאו להכרה בסנהדרין בעל כרחנו ואז תיפול עלינו חברי הסנהדרין מעמסה אדירה.
אני מעיד כבר עתה שהיקף הבעיות העומדות לפיתחה של הסנהדרין הולך וגדל בקצב מעריכי.
אציע לכל המפקפקים להכין לעצמם כובע כדי שיהיה להם מה לאכול.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.