|
|
| נשלח ב-6/2/2007 18:25 |
|
| |
M.D. אילו היה כתוב רודף\ת הוה אמינא לאפוקי הומסקסואלים, ולהכי כתב רודפ\ת, לריבויי הומוסקסואלים, קמ"ל,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2007 19:25 |
|
| |
[סליחה לכל המתקשים - כל שאמרתי הוא, שנדמה לי שלאור התנהלותו באשכול, ולפי הבנתי את מהלכי הסנהדרין, עליו לצפות פגיעה...]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2007 04:52 |
|
| |
http://www.nfc.co.il/Archive/001-D-122100-00.html?tag=04-43-22
| רבנים: הרשעת רמון - "עוול במשפט" |
רבני הסנהדרין נחלצים להגנת רמון וקצב את רמון רואים הרבנים כשבוי בנורמות החברה על קצב אומרים כי לא ניתן יהיה לקיים לו משפט צדק |
רבני הסנהדרין יוצאים שוב נגד מערכת המשפט בישראל, וקובעים כי הרשעתו במעשה מגונה של השר לשעבר, ח"כ חיים רמון, היא לא פחות מאשר עוול במשפט. הסנהדרין קובעת כי אין לצפות מרמון לנורמות התנהגות שונות מאשר כלל החברה. "לאחר שפורסמה תמונתה של המתלוננת, כפי שפורסמה, הרי שאין לצפות בתוך חברה שאין בה יראת השם וריסון מוסרי להתנהגות שונה מצידו של המורשע", כתבו הרבנים.
גם לפרשת נשיא המדינה התייחסו רבני הסנהדרין, וקבעו כי אופן התנהלות העניינים מונע קיומו של משפט צדק למשה קצב. לדבריהם, "אמינותם של עדים, לרבות תחומי עיסוקיהם ואישיותם; הדרכים בהם נגבתה עדות או הוסתרה עדות, או נמנעה חקירתם של עדים, או הושגה באמצעים בלתי כשרים - יש בהן כדי לפסול כל אפשרות להשגת צדק".
הסנהדרין הוסיפה כי מעורבותה של התקשורת בשתי הפרשיות גם היא תורמת תרומה מכרעת לסיכול האפשרות למשפט הוגן. "אנו קוראים לעם ישראל לדרוש אל משפט התורה כדי לא לעשות עוול במשפט למען נחייה ונירש את הארץ", סיכמו הרבנים.
|
|
| נשלח ב-7/2/2007 08:04 |
|
| |
[אם הולכים על "משפט התורה", כדאי לחשוב גם על -
א. האם ע"פ "משפט התורה" אין להעניש מישהו שעבר עבירה, רק בגלל שיש עוד רבים שעוברים אותה? האם כזה הוא משפט התורה לגבי מחללי שבת, נניח?
ב. האם, ע"פ משפט התורה, בני סלע ראוי להיענש? הוא הרי אנס את קרבנותיו בעיר, ובלא עדים...
לפחות הפעם, ימצאו להם אנשי הסנהדרין אוזן קשבת אצל רבים. אולי בכ"ז יש להם יועצי תקשורת? ]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2007 09:38 |
|
| |
אמאל'ה,
א. אכן לפעמים כשיש עבריינים רבים מתבטל העונש. ע"ע 'בגלעד נפישי רוצחים'.
ב. עפ"י משפט התורה אין עונש בלא עדים והתראה. ואם אין עדים (ואף אם היו עדים ורק לא היתה התראה) אין עונש. אמנם לבי"ד מוסמך יש סמכות לענוש שלא מן הדין, לפי מה שיראו לנכון.
|
|
| נשלח ב-7/2/2007 20:14 |
|
| |
[מיכי,
אני מקוה שהנוכחים כאן יסלחו לי, אבל (לפחות) בכל הנוגע לדינם של אנסים, עברייני מין ו"סתם" מטרידים, אני סומכת יותר על מערכת החוקים (והמשפט) האזרחיים ולא על "משפט התורה".]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2007 21:23 |
|
| |
אמא,
אין לי בעיה. גם אני. רק רציתי להעמיד את העובדות על דיוקן.
בכל אופן, ברור שכאשר התורה תצטרך למשול בפועל (בב"א), גם היא תאמץ מנגנונים חוץ-הלכתיים (תקנות, מכין ועונשין שלא מן הדין וכו') שישלימו את הדרוש השלמה. וכבר היו דברים מעולם. יש הבדל בין תורה תיאורטית לבין תורה שצריכה לתפקד בחיים. מעולם התורה לא נותרה טהורה כנתינתה מסיני כשהיא נטלה חלק בחיים ובעיקר במימשל (במלכות בעבר, ואף בקהילות ישראל השונות).
|
|
| נשלח ב-1/3/2007 11:23 |
|
| |
["קבוצת פרינג' "?
מיכי, הכיצד לא חשבת על ההגדרה הזו בעצמך?]
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2007 14:25 |
|
| |
אמש,
האנגלית שלך גדולה עליי. אחרי עיון במילון הבנתי שזה כנראה משחק מילים בין שולי (אזוטרי, קיצוני) למוגבל (במשמעות השכלית). נכון? סליחה שצריך להסביר לי חידודים. אני יודע שמטומטמים כמוני מוציאים את החשק לעשות זאת (המורה לאנגלית אמרה לי את זה כבר מכיתה ו, שזה מה שייצא ממני).
|
|
| נשלח ב-1/3/2007 14:33 |
|
| |
.
ר' מיכי
נראה לי שאמא שלום התכוונה יותר לקבוצות פרינג', מהסוג של תאטרון שוליים וכו'. לפעמים, לא צריך מילון אלא הכרות תרבותית עם המונח.
[וכעת תבוא האמא, ותכני במטאטא או שתאשר... ]
|
| נשלח ב-1/3/2007 14:42 |
|
| |
מואדיב,
אכן, לזה כיוונתי. תודה.
מיכי,
אתה מוזמן לעיין כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2007 16:10 |
|
| |
מואדיב ואמש,
חן חן. למדתי משהו (ומעתה אתם רבותיי אלופיי ומיודעיי), ועדיין המשחק בין שולי למוגבל נראה לי מתאים גם הוא. אבל תיאטרון פרינג' זה בהחלט יפה. אכן, איך לא חשבתי על זה קודם (כנראה בגלל שלא הכרתי את המושג ).
|
|
|