בית פורומים עצור כאן חושבים

זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2007 21:51 לינק ישיר 

[בוקי,

אני שמחה שאני נתפסת בעיניך כמי שיוצאת תמיד ומיד להגנת אנשים שפוגעים בהם. זה מאוד מחמיא לי.

אם יש לך משהו לומר על פרופ' וייס או על הסנהדרין שלו, אתה יכול לעשות זאת כאן, הרי לשם כך נפתח האשכול. משום מה אתה בוחר שלא להעלות טיעונים לחיזוק עמדתך (תהא אשר תהא) אלא לעסוק בעלבונות אישיים ובהשלכת רפש. לא לכך נועד הפורום הזה, ואם זה רצונך אני בטוחה שתוכל למצוא מקומות מתאימים יותר.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2007 22:02 לינק ישיר 

אם של שלום
קצת יושר אינטלקטואלי- האם הדר' לא פוגע בצורה גסה וצינית באחרים? היום בפרופסור ויס ושלשום באחרים, טובים וטובים פחות כאן
מורתי! האם גם אותו שלחת לפינה? למקומות עלומים?
האם הדר' הנכבד אמר משהו בהודעתו? חוץ מלעג?  קצת יושר לא יזיק כאן לאף אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2007 23:05 לינק ישיר 

ד"ר בוקי בן יוגלי הנכבד,
קרא שוב את הודעתי נשואת תלונתך, ותראה כמה הרבה תוכל ללמוד ממנה. העובדה שהיא כתובה באירוניה אינה אומרת שהיא מכילה רק לעג ולא טיעונים. אני מנסח את הביקורת המנומקת (!) שלי בצורה אירונית, וזה לגיטימי (וכאן רמז לתשובה שאמשלום, מעריצתי הנלהבת , תוכל לענות לך להגנת הודעתי וליושר האינטלקטואלי של כולנו שאתה כה חרד לו).

אני מציע שכתרגיל לבית נסה לפענח אילו טיעונים מצויים בהודעתי הקצרה הנ"ל, הצג אותם כל אחד לחוד, והתייחס לכל אחד מהם בצורה עניינית. אשמח לשמוע את דעתך עליהם. אם מתעוררים קשיים אנא אל תבוש מפני המלעיגים להעלותם כאן ואנסה לסייע כמיטב יכולתי. באמת.

ולגבי ההתנייה הפבלובית שלי, זה בהחלט ייתכן (אותה התנייה גרמה לי כנראה לענות גם לך). אבל העובדה שיש התנייה כזו שטבועה בי אינה אומרת שדבריי אינם מכילים טיעונים, ובודאי לא מעידה על טיבם של הטיעונים הללו. על כן עדיף להתמקד בטיעונים ולא באופן העלאתם או בפסיכולוגיה שמאחוריהם.
דומני שלכל אחד יש התנייה פבלובית לעסוק במה שמעניין אותו ו/או נוגע אליו. זה לגיטימי, לא? האם מישהו שילם לי כאן כדי שאתייחס בצורה שיטתית לכל אשכול שמעניין דווקא אותך (אם תציע לי תשלום הולם, אשקול זאת בחיוב)? אמנם משעה שאותו אדם רוצה לעשות כן, הוא אמור להעלות טיעונים באותו עניין שבחר לענות בו. בחירת הנושאים היא אכן מסיבות פסיכולוגיות בד"כ, אבל השאלה החשובה היא מה דעתך על התכנים ולא מדוע אני בוחר בנושא זה או אחר להתייחסותי.

וכאן המקום, רק אם תרצה כמובן, לעוד שעור קצר בפילוסופיה (התלוננת על היעדר שיעורים שלי בנושאים אלו בעת האחרונה). אז לרוב חיבתך קבל כעת, חינם, שיעור קצר במיוחד בשבילך (אמנם השיעור כבר ניתן כאן בעבר, ובכל זאת הוא רלוונטי לדיון שלנו, ושלא להשאיר הגליון חלק...):
כאשר מישהו חוזר בתשובה חבריו החילוניים נוהגים לתהות איזה משבר נפשי עבר עליו, שגרם לו לנהוג כך. לעומתם, חבריו החדשים, הדתיים, מבינים שהוא גילה את אור האורות של האמת. כלומר החילוניים הם פסיכולוגים והדתיים הם פילוסופים. והנה, כאשר מישהו עושה ל"ע את הדרך הפוכה ('יוצא בשאלה', קוראים לזה), חבריו הדתיים מסבירים שהוא רק רצה להתיר לעצמו את העריות, וחבריו החילוניים מבינים שהוא גילה את האמת ומאס בחושך הפרימיטיבי וכדו'. כלומר פתאום הדתיים הם הפסיכולוגים ואצל החילוניים מתעוררות משום מה דווקא נטיות פילוסופיות.
מעניין, לא? אף אחד לא עקבי. אלו בוחרים את הפסיכולוגיה ואת הפילוסופיה לפי הצורך וההתאמה לאינטרסים, וגם אלו לא בוחלים בזה.
ובכל זאת, אם תחשוב שוב תגלה שאין בכך כל בעייה עקרונית: הדתיים מאמינים שהגיוני יותר להיות דתי מאשר להיות חילוני, ולכן את המעבר החוצה הם נוטים להסביר במניעים לא רציונליים, ואילו את המעבר פנימה הם מסבירים ברובד הרציונלי וההגיוני. והחילוניים שמאמינים שהדת אינה הגיונית כמובן נוטים לכיוון ההפוך. אם כן, אין כאן אלא יישום הגיוני, עקבי וסביר, של שתי העמדות הללו.
מה אנו לומדים מכאן? שאם פועלים על פי אינטרס ונוחיות, או מכל מניע אחר, אין זה אומר בהכרח שהטיעונים אינם נכונים ו/או עקביים. כדי לתקוף את הטיעונים כדאי להתייחס אליהם ולא לאופן ומניעי העלאתם.
ועוד כדאי ללמוד מכאן שבדרך כלל גם אם אתה חושב שמישהו פועל ממניעים פסיכולוגיים ולא רציונליים, אין טעם לעסוק ברובד הזה, שהרי כל אדם בכל עת פועל הן במישור הפילוסופי והן במישור הפסיכולוגי. המישור הפסיכולוגי אינו רלוונטי לדיון ציבורי, שכן הוא אינו נוגע אלא לאדם עצמו. דיון כמו זה אמור ללבן עמדות ולנסות לשכנע את הזולת בעמדותיי, ולכן הוא חייב לעסוק ברובד הפילוסופי, וכדאי לו שיתעלם מהרובד הפסיכולוגי. לא בגלל שהוא לא קיים, אלא בגלל שהוא מסיט את הדיון לאפיקים לא רלוונטיים.
כל זאת מפני שהמניעים הפסיכולוגיים אינם מעידים על טיב הטיעונים, וכמושנ"ת לעיל.

אמאל'ה,
דומני שהוא כבר השני ששם לב להערצתך העיוורת כלפיי. אני מתחיל לחשוב שאולי פיספסתי כאן משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2007 23:30 לינק ישיר 

דר' אברהם
אין כמוך בכתיבת תשובה, הבנויה לתלפיות. ואין אני מתימר אפילו להתמודד בכח כתיבתך.
חזרתי וקראתי שוב את תגובתך, וחיפשתי בה את הביקורת, או את התגובה הרציונלית. ולמרות שקראתי בה שוב ושוב, משום מה אני לא מצאתי בה מאומה מזה, רק לעג שנון וציני.
אולי יתנדב אחד מחכמי הפורום ויכתוב אוביקטיבית אם אני צודק או לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 00:47 לינק ישיר 

בוקי68 כתב:
התניה של פאבלוב קלאסית.

דר' אברהם המומחה לפיסיקה ,חשמל, פילוסופיה ובעיקר הקאנטית, לא טורח ללמד אותנו מידיעותיו הרבות, בתקופה האחרונה.
אבל יש סנהדרין בישראל   מיד מקפיץ אותו. כמו פעמונו של פאבלוב. תופעה מענינת הראויה לבדיקה.

לשם יחוד וגו', הריני מתכוון לקיים מצוות מחאה על הפוגע בכב' תור' הקד' וגו'

איך בין מויחה!!!

אינני מבין איך ניתן להתלהם ולדבר דברי בלע על גאון תורתנו, אב"ד דק"ק אם המושבות והגלילות, אלופי רבי ומודעי, אשר ידיו רב לו בכל ענייני דמתא.

הזהר לך בנשיכתן, שגחלתן בוערת ונשיכתן כנשיכת שרף, שנאנים משרתיו וכל דבריו אודות הסנהדרין כעצת חושי הארכי!

על כבוד הפרופסור מהאקאדעמיא נזעקת, ועל מעלת כת"ר של רבינו הק' ר' מיכי דרכת? ומה יהיה סופנו, בסוף עוד תיידה בו לבן רח"ל?

החותם בדמע (והמדמע מהחוטם)

אלמואדיב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 01:08 לינק ישיר 

בוקי
אני  מצאתי בין השיטין בהשתלחות לעיל גם ביקורת שאפשר  לדון עליה.
אבל לדעתי מה שקומם אותך (וגם אותי) היו ההתנשאות והזילזול כלפיי אנשים רציניים שמנסים לעשות משהו.  ולצער הלב, הליצנות הזו היא כנראה מנת חלקם של אנשים שמנסים להזיז איזה דבר ולא מסתפקים בסופו של דבר בלפטפט. 
ולעניין הקרצוף ההדדי, אל תתרגש. מהמעט שראיתי ככה זה פה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 01:28 לינק ישיר 

אני הבנתי מה הבעיה של הרב דוקטור אברהם!

הוא פשוט מיזרוחניק! כמו משלו הנפלא של מורנו הגר"ש שבדרון בעניין יעקב ועשיו שחששה של רבקה היה שהוא מזרוחניק ל"ע ובבית המדרש של שם התברר לה ששני לאומים ממעיה ייפרדו, כך גם הרב דוקטור אברהם, הוא גם רב וגם דוקטור!

העצני,
(אני מקווה ששמת לב שכתבת "ההתנשאות והזילזול כלפיי אנשים רציניים שמנסים לעשות משהו", טעות לעולם חוזרת ידיד יקר, הבה ונתקן ל"הוזים משיחיים שמנסים לעשות משהו"),

חוצמזה גם אני מסכים שאויה לנו על הזלזול הבוטה באנשים מורמים ששטופים בהזיות בלתי מציאותיות,
אין כל מוצא ומוכרחים ישר להכניס אותם מאחורי סורג ובריח לפני שאנשים יתחילו להיות מושפעים מהם, רצוי סורג ובריח של בית החולים הפסיכיאטרי הקרוב,

(ואגב, היו כמה משיחים מזוקנים מיתולוגיים עם חמורים לבנים בתולדות בני ברק והגלילות, גם הם היו אנשים שניסו לעשות משהו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 02:37 לינק ישיר 

גוונא
את העניין עם המזרוחניק לא זכיתי לפצח. אולי תסביר מה הקשר?
אני לא יודע כמה אנשים מהחבורה שם אתה מכיר, אבל אני מכיר כמה מהם די טוב והוזים ומשיחיים הם לא. (למרות שזו לא כזאת חרפה בעיני. אפילו סוג של מחמאה) 
אתה שואל אם אני חושב שיצא מזה משהו? אני ממש לא יודע. אבל לזלזל בכזאת בוטות?! אני באמת לא מבין מאיפה ההתנפלות הזאת.  
חוץ מזה לדעתי דווקא אותך צריך להכניס מאחוריי סורג ובריח.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 02:59 לינק ישיר 

הזלזול הוא בסמכויות הכמעט בלתי מוגבלות שהם נטלו לעצמם, זה הכל,
פרופסור לסיפרות, רב שמתעסק עם ענייני בית המקדש, ראש ישיבה שמנסה לגרום לגויים לשמור ז' מצוות, פרופסור לבוטניקה ארכיאולוגית ועוד שלל רבנים מוסמכים מי יותר ומי פחות, אינם מייצגים את עם ישראל ואין להם שום מקור סמכות שמגבה אותם לשפוט בין טוב לרע,

האמת?! הדברים שכתבתי הם כבר כמעט מנטרה, אבל שיהיה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 03:53 לינק ישיר 

והנה יגאל שילון טופח על שיכמו של ווייס, הרבה יותר הגיוני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 04:50 לינק ישיר 

אגב ,חלק מהחוג האינטלקטואלי  בוינה די השתעשע מהבדיחה שנקראת הרצל והרעיונות שלו.
בישבת חברים נכבדים שדנו על מהלכים לקידום הרעיון הציוני,בביתו של מר הרצל,אשתו נכנסה לחדר והודיע לו שעליו לשלח את האורחים כי הכרכרה שתקח אותם לקונצרט ממתינה .
 על אף הצחוקים ,לפעמים מעשים של יאוש כן מצליחים ,לך תדע.

ושוב מזל טוב לאנשי GATE OF HOPE על מינוי רב ראשי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 07:13 לינק ישיר 

[מיכי,

מילא אני, עכשיו נראה שגם גוונא מעריץ אותך וזו כבר נראית לי סוג של סטיה...

בוקי,

ומכל דבריך על כך שאין בדברי מיכי (ואחרים כאן, שנטו להסכים איתו לאורך כל האשכול) שום טענה, לא שמעתי ולו טענה אחת עניינית על נושא האשכול.

העצני,

בהחלט יש חיבה (וירטואלית) והערכה הדדית בין אנשים כאן. יש גם כעסים, צעקות ודקירות (וירטואליות) ולפעמים גם עלבונות (אבל אל תגלה לסיינפלד, שטוען שבינה מלאכותית אינה יכולה להיעלב). ככה זה בכל קבוצת אנשים שמשוחחים זה עם זה (ונפגשים וירטואלית) כבר כמה שנים. נכון שלא פשוט להיכנס, אבל דוקא הפורום הזה מכניס אורחים בד"כ, וכשמישהו מתחיל את צעדיו בהעלאת טיעונים בהירים, בדיון מלומד ובהבעת דעה על נושאי האשכולות (במקום, נניח, להעלות טיעונים נגד אחד המשתתפים, להביע דעה שלילית על הפורום ויושביו, לבקר ולהטיח וכו'), הוא משתלב כאן די מהר.
ומעבר לכל - אף אחד לא מחייב אף אחד לקרוא או לכתוב כאן. הים הוירטואלי מלא אופציות...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 08:59 לינק ישיר 

[ ממללא,

שים לב, אולי הידיעות כאן גם הן שתולות, שכן, גם כאן הכתב שכותב אותן אינו כתב לענייני חרדים, כך שהוא מן הסתם מסתמך על מקור שדחף לו את הידיעה, והמגיב המזדעזע הוא תמיד אותו אדם!? יכול להיות שיש כאן איזו מזימה קונספרטיבית ?  יכול להיות שהמזרוחניקים מעסיקים אדם שתפקידו לדחוף לעיתונות קוריוזים כדי לשים את אותם הרבנים הדגולים כל פעם מחדש ללעג ?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 10:39 לינק ישיר 

גוונא,
זה שאתה נגד הלל ויס זה הרי טבעי- ימני קיצוני חזוי וכ' כל הסופרלטיבים שאיש מימד והשמאל אמונים עליהם, כי הרי כל מי שלא חושב כמוך, הוא באיזה שהוא מקום מופרע. איך הרי אפשר אחרת?

אםשלום
עם כל הכבוד,כבר שאלתי את דר' מיכי-  איזו טענה עניינית הוא כתב ? שיש להתיחס עליה?
לדבריך, את מגינה על הנרדפים, מי כאן הרודף? ומי הנרדף?
אני לא פגעתי בכבודו של אף אחד, ציינתי שיש כאן רק "התנייה של פאבלוב". וזה נכון, וזה טבעי, וזה לא הוכחש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 11:00 לינק ישיר 

אף אני הק' מצטרף לכל הנ"ל

[כבר לפני שנים הרבה כתבתי כאן בפורום, שכשיש ויכוח ומדון, אני מצטרף לכל הנ"ל. לא שאני תופס צד, אני פשוט נהנה להצטרף להמולה.

בברכת "יאללה מכות",

השכן]

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 31 32 33 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.