בית פורומים עצור כאן חושבים

זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/11/2007 11:10 לינק ישיר 
שיעור מס' 2

אני רואה שהתגובה הפבלובית אותה שלחתי הבוקר לא הגיעה, אז אני מנסה שוב (עם מערכת הייד פרק הסליחה על העומס. זה רפלקס, הוא פשוט לא בשליטתי).

אפתח בתודה לכל המוחים: חן חן בשם כל הבי"ד דפה. פשקווילים כבר נתלו ברחבי מתא, והורדנו את הכשרות ממסעדת בוקי (שהרי האומר מאי אהנו לן דוקטורנן אינו אלא אפיקורס).

וכעת לשיעור (מוקדש בהוקרה לד"ר בוקי, לע"נ סבי ז"ל):
לאור ההודעה האחרונה של ד"ר בוקי, אשר מודה בכשלונו החוזר להבחין בטיעונים בדבריי מבעד למסך הלעג, אעשה זאת דרך ציטוט מוער ומבואר מדבריי נשואי הדיון:

אני בטוח שזו תהיה הצלחה כבירה שתשנה את פני האומה. בבחינת, איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק. סו"ס כולם יראו שיש מנהיגות אמיתית לעם ישראל, ומייד יעזבו את בג"ץ של בייניש ויעברו לסור למרותו ולאג'נדתו של הלל וייס ומרכבותיו (נשקפה מהחלון ותייבב אם סיסרא, אנא אחרו פעמי מרכבותיו).
תרגום: זהו מעשה חסר תוחלת. אחת הסיבות (אחת מיני רבות) היא שאין בכינוס הזה אף אחד שחלק כלשהו מהציבור שאינו שייך אליו יכיר בו ויקבל את דבריו. בודאי שאין כאן כל אפשרות שמישהו בישראל ירצה להחליף את מנהיגותה של בייניש במנהיגותו של הלל וייס (הרי כך הוא מצהיר ברקע לכינוס).
אחת הבעיות היא שהאנשים הללו חושבים שאם הם נראים בעיני עצמם מנהיגים של שלוש עשרה תלמידים שיש לכל אחד, זה הופך אותם למנהיגים לאומיים, ומייד משיבחינו בכך כל הציבור יבינו כולם שיש ללכת אחריהם בעיניים עצומות.
הבהרה: הסוגריים הם ליצנות לשעות הפנאי (כדרכו של ר"ע, כדי שהתלמידים לא יירדמו).
כל הימין יתאגד וינסה להחליט מי מייצג את עם ישראל. אני מניח שהמסקנה תהיה שזו בייניש, אבל מעניין אולי תהיינה הפתעות. אח"כ הם יפנו לקהילות היהודיות בעולם כדי שיקבלו על עצמם את העול לסחוב כשור וחמור (לבן) את מרכבותיו של הלל וייס.
תרגום: הימין מנסה, כדרכו, להחליט עבור כל הציבור מי מייצג אותו. זה מאד אופייני לימין, ובעיקר לדתיים-לאומיים, שכן הם רואים בעצמם את עם ישראל. אף כינוס של השמאל לא שם לעצמו מטרה לברר מי מייצג את עם ישראל (כולל הדתיים הימניים וכו').
המסקנה מהדיון בכינוס כה מגוון לגבי השאלה מי ראוי לייצג את עם ישראל היא כמובן בלתי צפויה לחלוטין (לאור הרכבו הכולל את כל שכבות הציבור), ואני כוסס את ציפורניי כדי לראות האם תיבחר בייניש, עמוס עוז, או אולי הלל וייס או הרב שרלו (להבדיל). הגיוון של המשתתפים מבטיח הפתעות.
הפנייה לקהילות בעולם היא בדיחה נוספת, שכן ההתפלגות שם אינה שונה מהותית, אם לא לכיוון ההפוך, ממה שקיים בארץ. האם יש ציפייה שהקהילות בעולם יכפו עלינו לפטר את שופטי הבג"ץ? או שמא להעיף את הממשלה? האם הם באמת מצפים שיוברר ממשאל עולמי בין מתבוללי העולם שמדינת ישראל אינה מספיק ימנית ויהודית? או אולי שלממשלה ולביהמ"ש אין סמכות מוסרית לפעול בישראל? לכאורה זוהי המטרה של הכינוס.
אשרי עין ראתה כל אלה (ולא מתה מצחוק), הלוא למשמע אוזן דאבה נפשנו...
תרגום: ליצנות, וכנ"ל, אך גם בתוכה יש מסר (מאד דק ועדין וקשה להבחנה, ולא פלא שד"ר בוקי הנכבד לא הבחין בו): זה אמנם מאד מצחיק, אבל יש בזה גם דוק של עצב לראות את חבר האנשים הללו (שחלקם נראים רציניים, לפחות לפי התמונה) מתדרדרים לכינוסים מגוחכים מסוג זה. היה טוב יותר לעסוק שם במחלוקות הפנים-דתיות, אף שגם זו אוטופיה, אבל לפחות יש לה סיכוי והגיון כלשהו.
נראה שהציונות הדתית עדיין לא ויתרה על האידיאה הבסיסית שלה, כלומר על הצו הקטגורי מבית מדרשה: התעלמו מן המציאות, ואז היא כבר לא תציק לכם יותר! תראו מה שאתם רוצים לראות, ומייד תראו שהכל יסתדר. כמובן רק אם נהיה מאוחדים, שכן כוחנו באחדותנו (שנ': ויחן שם ישראל...).
תרגום: כאן אני חוזר למה שכתבתי לא פעם במאמרים וגם כאן בעבר, שהציונות הדתית נגועה באידיאולוגיה מטופשת שרואה בהצהרות וכינוסים ופעולה במרחב הכלל לאומי את הדרך לפתרון ולשינוי. זאת בניגוד לחרדיות הפרגמטית, שמנסה עוד דונם ועוד עז. האידיאולוגיה והטקטיקה של הצ"דליות בדרך כלל מבוססות על התעלמות בוטה מהמציאות, תוך אמירות משלות כאילו הציבור כולו איתנו (ורק שכבה דקה של שמאלנים עלובים - תקשורת, אקדמיה, מערכת המשפט, כתבי הארץ וכדו') גוררים את כולם נגד רצונם להתאבדות קולקטיבית. הכינוס הזה הוא ביטוי נוסף, אחד מיני רבים, לאיוולת הזו.
וכאן המקום להפך בזכותו של ד"ר בוקי: כמובן שמי שאינו מכיר את הנעשה כאן בפורום ואת הרקע העתיק והרחב לדברים חושב שאין כאן שום טיעון.
חזק חזק ונתחזק, בעד עמנו ובעד ערי א-להינו!
מינאי: אב"ד פ"ת והגלילות
(-) מקום החותם
תרגום: ליצנות, וכנ"ל.

נא לקרוא את הדברים, שניים מקרא ואחד תרגום בכל שבוע.

ולסיום עוד עבודת בית (בלי תרגול קשה להבין את הדברים המורכבים הללו):
1. נתח את ההודעה עם הפירוש הפשטי שניתן כאן. האם הנך רואה לעג בדברים? האם הנך רואה טיעונים כלשהם? האם לעג סותר את קיומם שך טיעונים, או שהוא רק צורת ביטוי (חביבה יותר או פחות) להביע אותם? האם הטיעונים ו/או הלעג פונים לאנשים או לרעיונותיהם ומעשיהם?

2. חזור להודעתו של ד"ר בוקי. וענה על כל השאלות דלעיל לגביה (האם יש שם טיעונים? האם הם פונים לאנשים או לרעיונות? כמובן הכוונה כאן אינה לרעיונות מתחום הפסיכואנליזה, אלא במישור הדיון).

3. חזור להודעה בדף האחרון שבה ד"ר בוקי דנן מודיע שהוא ניסה את כוחו לאור הנחיותיי, ובכל זאת הוא אינו מצליח למצוא טיעונים בדבריי הנ"ל. מהן מסקנותיך לגבי ושר אינטלקטואלי והבנת הנקרא השוררת כאן? אנא נסה להתבטא בלי להיכנס למישורים פסיכואנליטיים, או אישיים.

ציונים יפורסמו בסוף הקורס, הגשת כל העבודות - חובה.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 12:02 לינק ישיר 

השכן
בתחרות איגרף- בין מתאגרף שחור ומתאגרף לבן- עמד יהוד בקהל - כשהשחור הכה בלבן- צעק בקול - תן לו בשיניים תן לו בשיניים!
וכשהתהפכו היוצרות והלבן הכה בשחור, הוא המשיך לצעוק, תן לו בשיניים תן לו בשיניים!
שאל אותו אחד, תגיד לי עם מי אתה עם השחור או עם הלבן,
השיב היהודי ואמר- אני רופא שיניים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 12:11 לינק ישיר 

בוקי,
אתה טועה בסדר, אני לא החלטתי לשנוא את הלל ווייס ולכן הלכתי להיות "איש מימד ושמאל", אלא קודם החלטתי מהי השקפת עולמי ורק אז החלטתי לצחוק על הלל ווייס,

קוגיטו,
הרצל לא נטל לעצמו סמכויות נרחבות ללא בסיס, הוא ניסה והצליח לקדם חזון שאמנם היה מופרע לגמרי בזמנו אבל קודם ניסה ולבסוף הצליח,
ואכן אם ווייס ושות' יצליחו להיות מגובים בכל עם ישראל כולו אז בהחלט אוריד בפניהם את הכובע, דא עקא שהם קודם נוטלים לעצמם את הסמכויות ורק אז מנסים להיות מגובים בכל העם,

משל למה הדבר דומה?
לאדם שקופץ מקומה עשירית ורק אז מחפש את הסולם=פרופ' ווייס, לעומת זאת הרצל קודם בנה את הסולם בהרבה עמל ויזע ורק לאחר מכן טיפס לקומה העשירית,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 12:34 לינק ישיר 

דר' אברהם
תודה על השעור המאלף, האם עלינו להסיק מכך, לא להתיחס אל הודעותיך כפשוטם, אלא תמיד לחכות להסבר מפורט, להבנת- הרזין?

גוונא
זכותך להאמין ולדגול בכל מה שאתה רוצה,
אבל דיברתי רק על שיטת ההתנצחות של האנשים מהזרם השמאלי, כמוך כאן בפורום, יוצא מהכלל- אם שלום למרות היותה שמאלנית- אינה דוגלת בשיטה נלוזה זו.
שיטה זו של- אנשים הזוים- בעלי חלומות  משיחייםןכד' לא עונה על הרעיון, אלא עושה דההומניזציה של היריב, אנחנו הציונות השפויה, והם? כמובן הלא השפויה, אנחנו אנשים מתקדמים. והם -כמובן המפגרים, את כל הסופרלטיבים, במה ומתי להשתמשך, כנראה הכשירו אותך רבותיך.
שלא תחשוב שזה חדש. בברית המועצות ובגרורותיה, כשאיש רוח או סופר או דומה, היה מעביר ביקורת על המשטר, לא היו מכניסים אותו לבית הסהר, רק- לבית משוגעים- כי הרי רק משוגע לא שפוי מסוגל להביע דעה מנוגדת.
השיטה עובדת היטב, מצד אחד כל הנאורים והשפויים-ומצד שני? הרי זה מתבקש, ההפך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 13:25 לינק ישיר 

בוקי68 כתב:

...
עם כל הכבוד,כבר שאלתי את דר' מיכי-  איזו טענה עניינית הוא כתב ? שיש להתיחס עליה?
לדבריך, את מגינה על הנרדפים, מי כאן הרודף? ומי הנרדף?
אני לא פגעתי בכבודו של אף אחד, ציינתי שיש כאן רק "התנייה של פאבלוב". וזה נכון, וזה טבעי, וזה לא הוכחש.

חוששני שהבעיה דכאן נובעת מהפער בין מי שהשתתף בדיון בתחילתו, לבין מי שלא קרא את הדעות שהובעו והובאו שם.

טענות ענייניות רבות הועלו לעיל בנושא הגוף שהוקם, ואנסה לדלות מזכרוני הדולף ככברה את עיקריהן:

1. לא כל הרוצה לנטול יבוא ויטול: העובדה כי קמו אנשים - מכובדים ככל שיהיו - והכריזו על עצמם כעל הסנהדרין, אינה הופכת אותם לסנהדרין. בדיוק כשם שהכרזתו של הגאב"ד מיכי כי הוא אב"ד דפתח-תקוה והגלילות, אינה הופכת אותו לבר סמכא מכפר אברהם ועד כפר גנים. אף אחד לא פיטר את הרב סלומון בשל הכרזתו העצמית של ר' מיכי - ואף אחד מגדולי הרבנים של כל המגזרים, טרם כפף את עצמו למרותו של פרופ' ווייס.

2. בפסיקותיהם - כפי שפירסמו וייעצו - יש משום נזק. מי שקובע עבור נערה כיצד תפעל - ומותיר אותה להתמודד עם התוצאות האישיות החמורות כלפיה, הוא חסר אחריות.

3. תמהונות: כשם שאם אני אקום ואפרסם כי דנתי והחלטתי להכיר בקיומם ובלגיטימיות של האומות המאוחדות - האומות המאוחדות לא תטרחנה אפילו להניד כתף ולפטור את דברי בניד ראש רחמני - כך העובדה כי הסנהדרין מתכנסת ומביעה את דעתה על המדינה, רשויות במדינה וגופים בינלאומיים - תמהונית באותה המידה.

4. פרסומים על פסיקות הלכה המעידות - במקרה הטוב - על עמארצות, ובמקרה הגרוע יותר - לפי הבדיקה "ידוע לנו שהפסק שגוי - ובכל זאת פסקנו כך".

דוגמא להודעה אופיינית מאלו שחובה לקרוא בדקדוק רב כדי להבין מה קורה כאן:

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1409685&whichpage=7#R_7

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2007 14:16 לינק ישיר 

ד"ר בוקי,
לענ"ד מה שעליך להסיק מכאן הוא שמשימה ראשונה במעלה עבורך היא שיפור הבנת הנקרא שלך (או, לחילופין, מגמתיות הקריאה שלך. כדאי לקרוא דברים מהראש ולא מהבטן, ואם היית עושה כן, אני בטוח שגם אתה היית יכול להבין את הדברים). וזאת, יען כי כל קורא סביר שהיה קורא את דבריי באופן לא מגמתי ולא מהבטן היה מבין אותם היטב, ולא היה זקוק להסברים הבנאליים שהבאתי בהודעה האחרונה (=שיעור 2).
עד כאן ההתקף הפבלובי הנוכחי.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2007 19:41 לינק ישיר 

קיבלתי באישי מבוקי -
היות ואני משתייך לארגון נפגעיי הפורום של רב מיכי וחביריו-  זה לא יפה שאני לא מגיב?

תרגום, בדרך כלל אורכו המילולי שוה לטקסט המתורגם,- ויפה המליץ רב מיכי לקרא שמו"ת, לפי ההלכה, אבל אנו קוראים תרגום אונקולוס- שאורכו לא עולה על זה שבתורה,
תרגום המיחוס לריב"ע הוא ארוך יותר והוא כבר הסבר ופרשנות, וסיפורים.
כבר דנו בזה כאן בפורום- ונדמה לי שהוסכם- כי התגובות לא תהינה ארוכות ובלתי מובנות.
אם ההסבר לתגובה היתה כה ארוכה, כנראה שהיא לא היתה מובנת לכולם בתחילתה.

בוקי.
זקני רומא היו אומרים  kontra vinto no pisento  קונטרה וינטו נו פישנטו= בתרגום לעברית מדוברת- לא משתינים כנגד הרוח.
בפורום כאן יש את סאנשו פאנשה- והוא תמיד מזכיר לי מה קורה כשנלחמים כנגד תחנות הרוח. 
עזוב ,-הכחות אינם שקולים, הרב מיכי,  יחד עם אםשלום?! חבל על הזמן.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2007 20:37 לינק ישיר 

ירוחם ובוקי,
ראשית, אני מבקש מחילה מכל מי שמשתייך לארגון נפגעיי.
אבל בכל זאת דומני שקשה לבוא בטענות כלפיי על תגובה שכתבתי לאור דברים שהופנו כנגד פסיכולוגיית המעמקים שלי בלי להתייחס שום התייחסות עניינית לטענותיי. אני גם הבהרתי שדבריי מלכתחילה לא היו לעג גרידא (ובודאי שלא היו אישיים) אלא התייחסות עניינית שנוסחה באירוניה. ההבדל בין שני אלו הוא גדול מאד, ומי שלא מבין זאת באמת קשה לי לעזור לו.
בדוק עצמך ותראה שאתה התייחסת באופן לא ענייני לדבריי מעיקרא. לאחר מכן הבהרתי, והמשכת לא להתייחס אל הדברים. ולבסוף אתה עוד מרגיש נפגע. אתמהה!

על כן אני מציע לכל מי שמשתייך לארגון נפגעיי (הגם אתה, ירוחם?) להתייחס עניינית לדברים שאני כותב, ומובטח לו שגם התייחסותי תהיה עניינית. אגב, דומני שגם להתייחסות הלא עניינית של בוקי התייחסתי כאן בצורה עניינית מאד. אז אם כבר אני צריך לפתוח את ארגון נפגעי בוקי ולא להיפך.

ועל כך כבר אמר אבי ז"ל, ששמע לא פעם על חיפוש סגולות לפרנסה הרווח מאד בבני ברק עיה"ק: אני מכיר סגולה אחת מובהקת לפרנסה: ללכת לעבוד.
תרגום (למען הסר אי הבנות): מי שמתלונן על התייחסויות לא עניניות ופוגעות (שלא היו ולא נבראו), ראשית יתייחס הוא עצמו עניינית. ואז הוא פתאום יגלה שאין כל בעיה בעולם כלל (כמאמר רבנו הטויטע רבי).
ולהשומע ינעם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2007 20:54 לינק ישיר 

רב מיכי
ואותי לימד אבא ז"ל.- כשאתה מדבר אל מישהו, תדבר כך שהוא יבין אותך. אחרת אתה לא מדבר איתו- אלא עם עצמך.
וכששאלתי ומה אני אעשה והוא קשה הבנה ולא מבין? הסביר לי  בסבלנות-לקשה ההבנה-
אז או שלא תדבר איתו, או שתדבר כך שיבין.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 10:58 לינק ישיר 

ר' מיכי,
איך שלא יהיה החזרה החוזרת ונשנה על האמירות האירוניות שוב ושוב ושוב,
מעלה תמיהות מסוימות, לגבי "כח הטענות" שנטענו בתחילת השרשור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 13:26 לינק ישיר 

אישציפ,
מילתי כבר אמורה. יש לבחון את הטענות לגופן, ללא קשר לנימה בה הן נאמרות. הרי הן כולן לפניך, ומה טעם לעסוק בספקולציות אודות מה משמעותה של הנימה בה הן נאמרו? אם אתה חושב שהן אינן נכונות, היכבד ואמור מה הפגם בהן? ואם אינך רואה בעייה בהן כשלעצמן, אז מה טעם להיזקק לנימה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 13:56 לינק ישיר 

אז זהו,
לנימה ולחזרה יש בהחלט מה לומר גם על התוכן, ועל מה שעומד מאחוריו.

אני את דברי אמרתי (גם יותר מפעם אחת) בתחילת האשכול, ואני לא מוצא טעם לחזור על הדברים שוב ושוב ושוב. (מעבר ליותר מדי שכבר חזרתי) מי שמתעניין יכול לקרוא את האשכול...

בכל מקרה (ובלי שיפוט ישיר על מה שקרה כאן) לשון הרע, והלבנת פנים, הן עבירות חמורות גם אם האמת נאמרה בהן, כך שלנימה ולחזרה יש בהחלט משמעות. (בלי להיכנס לעצם הענין שכאמור מוצא מבחינתי אי שם ברשאית האשכול.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 14:06 לינק ישיר 

ר' אישציפ , לאיזה יחס אתה חושב שעלי לצפות אם אחליט להכריז על עצמי כמלך ישראל? אי אפשר לבקש מאנשים להתיחס ברצינות לכל טרלול שבעולם . אין לצפות לשום יחס אחר מצד אנשים רציונליים לבדיחה הזאת של הסנהדרין. אם לא מדובר במשוגעים אמיתיים , הרי שהם בעצמם לא התכוונו אלא לשעשע .  עם זאת , אני חושב שהשאלה מהי האובססיה של מיכי אתם היא בהחלט מעניינת (אני יודע , כל אחד והאובססיות שלו  ואין בכך שום פגם, אבל ניתן ללמוד הרבה מכל אובססיה כזאת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 14:49 לינק ישיר 

מייציץ,
הענין הוא שמדובר בכל מיני אנשים עם כל מיני טענות.
קל להוציא כמה טענות מהמכלול ולהפוך את הכל לבדיחה, אבל לדעתי זה חוטא לאמת.

גם אתה אם תטען שאתה מלך ישראל אולי ילעגו לך, אבל ידעו שעדין בתור ראש ק"ק ואב"ד דישורון
 עשית גדולות ונצורות, ואעפ"י שטעית לסבור שאתה מלך ישראל מה שאכן טעות (עד שיוכח אחרת)  זכות ישורון תעמוד לך.

ד"א מעולם לא התיימרתי להיות רציונלי. (לפחות לא במובן המצמצם של המילה.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 14:52 לינק ישיר 

אז תפתח אשכול על האובססיה שלי. אבל זה לא נוגע לשאלה המהותית.

ובתור פתיח לאשכול ההוא, אומר את זאת.
את האובססיה שלי הסברתי בתחילת האשכול, והיא בעיקר בתרתי:
1. מדובר באנשים שתאריהם יכולים לעשות רושם על אנשים אחרים (רבנים ופרופ' וכדו'), מה שמביא לחילול השם. מה עוד ששאר העולם הרבני אינו טורח להתייחס, מה שמעצים את החילול השם שבזה (שכל עולם התורה הוא מטומטם כהנך אווילי משרישי). וכך משתלטים כמה סהרוריים על העולם הדתי בהרבה מאד הקשרים, שכן הם בונים על כך שאף אחד לא יעז לצאת נגד ערכים כה נעלים ומוסכמים (כמו הקמת סנהדרין וגאולה, כמו קו 1 מהדרין, כמו מלחמה על ארץ ישראל, כמו קדושת הלבוש הפולני וכדו'), וכך הטמטום משתלט על רשות הרבים הדתית. אני שונא טמטום, ועוד יותר שונא טמטום כזה שמתיימר לייצג אותי ואת העולם הדתי בכללו.
2. ועוד, מאותו טעם עצמו (יקרת תאריהם), אותם יצורים משפיעים על צעירים (ואולי גם מבוגרים) לעשות שטויות. כל העניין התעורר אצלי כששמעתי על אותה צעירה שישבה בכלא בגלל האינפנטילים הללו, שהורו לה שאכן אסור לה לפנות לערכאות כדי שיוציאו אותה מהכלא. והיא היתה בטוחה שהיא מקיימת בזה 'ככל אשר יורוך', לחבורת הדבילים הללו, שבמקרה ההוא פשוט טעו בדבר משנה, וכמושנ"ת לעיל.
בתקופה כה מביכה ומבולבלת עבור כמה וכמה אנשים ובעיקר צעירים, כל מוסד כזה עלול להביא למעשים שהדעת לא סובלת. אנשים שמתוסכלים מתפקוד המדינה והשלטון יכולים לעשות כל מיני מעשים קשים בגלל 'הוראותיהם' של המטומטמים הללו. אני עצמי פגשתי כמה אנשים שאומרים לי שאם הרב שטיינזלץ והרב ישראל אריאל שותפים שם, אז קשה להתעלם מהוראותיהם (אם כי, הרב שטיינזלץ, ככל הידוע לי, לא שותף לתעלולי ביה"ד לענייני העם והמדינה, או לבי"ד של בני נוח ושל החייזרים בכל היקום).
וכידוע, במקום שיש נזק וחילול השם, לא חולקים כבוד לאף אחד, ולא חוששים להלבנת פנים של אף אחד. וכל מי ששותק ויכול היה לדבר, הנזק שעלול להתרחש מהאידיוטים הללו יהיה על ידיו ועל צווארו.
ולכן גם הליצנות והלעג (='הנימה', כלשוננו כאן) שלי הם בדווקא ובכוונה (וכבר טענו נגדי מדוע כתבתי בלעג ולא טענתי עניינית): אני מנסה להבהיר לאנשים שלא מדובר כאן במחלוקת לגיטימית בין שתי דעות בהלכה, אלא בטמטום מול שפיות. וגם אם חלק מהאנשים שמשתתפים בעניין זה הם בעלי תארים מרשימים, עדיין אין בזה כדי להוציא את מעשיהם מידי טמטום בעלמא, ואין לקחת את דבריהם בחשבון בכל צורה ולתת להם כל משקל.
אני לא חושב שצריך חשיבה מעמיקה מדי כדי להבין את כל זה, ובפרט שכבר ביארתי זאת באר היטב. ולפלא בעיניי שאני עוד צריך לחזור ולהסביר.

כל זה הוא לגבי ה'סנהדרין'. לגבי הכינוס האחרון המצב הוא כמובן שונה. אין כאן את הנזק 2, אם כי בהחלט יש כאן משהו מנזק 1. לכן כאן התייחסותי היתה עניינית, אם כי אירונית משהו (וגם פבלובית, כמובן).
כעת תוכלו להמשיך ולנתח את מניעיי, ואת האינסטינקטים הפבלוביים שלי בנחת רוח ובשפה ברורה. בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 32 33 34 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.