בית פורומים עצור כאן חושבים

זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/11/2007 14:53 לינק ישיר 

האם מיכי מבטל את אישי הסנהדרין מכל וכל ? הוא רק מתייחס בלעג לקטע הזה של סנהדרין.למשל עדין שטיינזאלץ עושה עלי רושם של תלמיד חכם ואינטלקטואל בעל שיעור קומה , אבל עניין הסנהדרין לא הופך לפחות שטותי בשל כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 14:58 לינק ישיר 

מייציץ,
תתפלא. אפילו את ישראל אריאל (אב ביה"ד לענייני העם והמדינה) או יואל שוורץ (אב ביה"ד של בני נוח והחייזרים) אינני מבטל. עם כל הסהרוריות שלהם, זכויותיהם שמורות להם, והם ודאי אינם עמי הארץ במובן המקובל (בניגוד לחלק אחר מחברי ה'סנהדרין', שלגביהם איני יכול לומר זאת). ועדיין הלעג על הסנהדרין בעינו עומד. לכל אורך הדברים עסקתי רק בעניין זה, ולא בעניינים אחרי םשהם עסקו בהם. ובודאי הדברים אמורים כלפי הרב שטיינזלץ, שכפי שאני מבין אינו שותף למלוא הפארסה הזו, אלא רק לחלקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 15:01 לינק ישיר 

הודעתי האחרונה היתה תגובה לאישציפ , לפני שראיתי את תגובתו של מיכי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 15:12 לינק ישיר 

טוב קראתי את הדברים בעבר והם לא שכנעו אותי.
(כלומר אני מסכים על מציאותם, אבל חושב שזה רק חלק מהתמונה, והצגת חלק מהתמונה היא בסופו של דבר ואולי גם בתחילתו סילוף.)

ועדין לא ברור למה צריך לחזור על זה בכל פעם שמוזכר משהו על החבורה הזו. (אבל זה שייך לאשכול האובססיות ואכ"מ.)

לגבי הדוגמא שנתתי,
הדוגמא שלי לא היתה מאוד מדויקת, (אולי בגלל נימת ההומור שנשתרבבה בה) התכוונתי לומר שנניח שמייציץ היה מקים בתור מלך ישראל (לשיטתו) את בי"ד דישורון, והיה עושה בו גדולות האם היה מקום לבטל את פועלו בגלל שסבר שהוא מקים בזה את מלכות ישראל?
לדעתי לא.
(מובן שעדין צריך הוכחה שה"סנהדרין" הזה עושה איזה דבר/ים חיובי/ים , דבר שכרגע מוטל בספק, אבל לטעמי דבר זה יוכל להתברר במלואו רק בעוד אי אילו שנים, ולכן בשלב זה הספק תולה להם לענ"ד.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 15:17 לינק ישיר 

תוקן על ידי העצני ב- 25/11/2007 15:18:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 15:29 לינק ישיר 

אישציפור כתב:

...

לגבי הדוגמא שנתתי,
הדוגמא שלי לא היתה מאוד מדויקת, (אולי בגלל נימת ההומור שנשתרבבה בה) התכוונתי לומר שנניח שמייציץ היה מקים בתור מלך ישראל (לשיטתו) את בי"ד דישורון, והיה עושה בו גדולות האם היה מקום לבטל את פועלו בגלל שסבר שהוא מקים בזה את מלכות ישראל?
לדעתי לא.
(מובן שעדין צריך הוכחה שה"סנהדרין" הזה עושה איזה דבר/ים חיובי/ים , דבר שכרגע מוטל בספק, אבל לטעמי דבר זה יוכל להתברר במלואו רק בעוד אי אילו שנים, ולכן בשלב זה הספק תולה להם לענ"ד.)

חוששני שלא רק שאנשי הפרופסור ווייס לא עושים גדולות או נצורות, הם עושים נזקים ממש - והדוגמא עם פסק הדין לנערה העצורה - יוכיח.

ואם תבוא ותאמר לי, או לאלו שעם דעתם אני מסכים כאן בחרוק שינייםכי עכרנו את הסנהדרין, אין לי אלא לענות:

הַכְזוֹלָה יעשה את תורתנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 15:33 לינק ישיר 

מואדיב,
רק אתה היית חסר לי כאן.
               תודה.  (אם כבר מישהו עשה רעות לנערה העצורה זה קודם כל בית המשפט הישראלי שכלא אותה לחודשים ארוכים, אח"כ אולי ההשפעה שאולי ה"סנהדרין" הנ"ל השפיעה עליה.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 15:41 לינק ישיר 

לפני שנים רבות קראתי את שירו של אצ'ג -באזני ילד אספר- בו הוא מספר לילד קטן - שהמשיח בא, וכשהוא הגיע, פגשו אותו אנשים מן הישוב, והוא הציג את עצמו- ואמר שהוא המשיח- שלו חיכו אלפיים שנה, וכולם פרצו בצחוק והחלו ללעוג לו, בציניות וסארקזם
אמר המשיח- אני יכול להלחם כנגד כל אויבי עם ישראל- אין לי בעיה עם זה. אבל כנגד לעג וצינות אני לא יכול- ואז הוא פרח ונעלם.         זכרון חופש חופשי מדי חופשי.

איני מחסידיו של אף אחד מהסנהדרין- אני גם לא מכיר אותם, יכול להיות שהם לא ראויים אפילו להיות חמורו של משיח,
אבל דבר אחד אני בטוח, אצ'ג צדק- משיח לא יבא כבר- ומשיח גם לא יצלצל- כי כבר היה- ונעלב- ואם יבא עוד פעם יעליבו אותו הרבה יותר והרבה יותר אנשים.
זה לא את מי מעליבים, זה לא אם זה נכון, זה איך עם ישראל מתיחס לאידיאליסטים, לאידיאלים, הכל וכולם הזוים, תמהונים מצחיקים (גוונא) משיחיים וג'
גם אני כזה ולכן הענין כואב לי כל כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 15:54 לינק ישיר 

על זה הם בונים, ירוחם. שאנשים לא ייצאו נגדם כי הם פועלים למען ערכים נעלים, ותחת המטריה הזו הם עושים את כל שטויותיהם. ראה הודעתי האחרונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 15:54 לינק ישיר 

ירוחם,
מצטרף בדמע לדבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 16:02 לינק ישיר 

.

הוי, אצ"ג אצ"ג, מי יגול עפר מעינינו שטחו מראות.

לפני אי-אלו שנים, היה נוהג להגיע לחדר המיון של בית החולים שערי צדק אדם מעורער בנפשו. הוא היה מגיע לחדר המיון ומתלונן כי שכנו חורש מזימות לרוצחו נפש.
האחיות כבר הכירוהו היטב, והתורן מהמחלקה הפסיכיאטרית היה נקרא לרדת. האיש היה פרנואיד שאובחן, וכולם ידעו מיהו ומהי מחלתו.

ואז, ערב אחד, הגיע האיש לחדר המיון כשסכין נעוצה בגבו. שכנו, ניסה לרצוח אותו.

"זה שאני פרנואיד - זה לא אומר שלא רודפים אותי!"

=====================

אסור לנו לטעות, העובדה כי כיום כל נביא היה מאושפז בכפיה, וכל הטוען שהוא משיח מאושפז ביעילות - אינה מכריחה את המסקנה כי כל המשיחים המאושפזים כיום, הם אכן המשיח.

ולכן, למרות שאני מסכים - עקרונית - עם הביקורת שהביע לעיל ירוחם, לצערי, הגוף המתכנה סנהדרין, אינו אלא בבואה חיוורת של בית דינו של אב"ד דק"ק כפר גנים והגלילות דלעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 16:28 לינק ישיר 

הרב מיכי
ראה נא, נקודת המוצא שלי - אני דן  . קודם לכף זכות- עד שלא נוכחתי אחרת.
כאמור איני מכיר את חברי הסנהדרין- חוץ מהשמות המוכרים פרפ' הלל ויס ואחרים- אמרו הרב שטינזלץ?  הרב אריאל, ואחרים.
אני אבל חושב שהם עושים מה שהם עושים מטעמים אידיאלסטים- יש לפר' הלל ויס או הרב אריאל והרב שטינצלז עיסוקים אחרים גם,
אם קבוצת אנשים מתארגנת לרעיון דתי אידיולוגי- זה כבר חיובי בעייני .אם אחפש פרטים מביכים עליהם, זה לא יעשה לי את היום- אלא להפך. ובחלט יכול להיות שיש כאלה.
כולנו כואבים את השבר החינוכי הגדול שעובר עלינו בימים אלה,
אם אנחנו לועגים וצוחקים על אנשים רצינים ומכובדים,- פרופסור לא? רב ? מה הפלא שאחרים מזלזלים בכל אנשי הרוח,( לכל איש רוח יש ב"ה לועגים) ונושא הערצתם הם, שחקני כדורגל,
כדור סל, דנה אינטרנשונאל נינט ויהודה הלוי- לא המשורר. במקום לקרא על דברים נלעגים של הפרפסורים, הם מעדיפים לקרא בפנאי פלוס ולראות את גאי פינס.
זה הפועל יוצא, הרבה הרבה יותר מאפקט הפרפר.

את חטאי אני מזכיר היום- התנועה הרפרמותית היתה בעייני עד לפני כמה שנים- מוקצה מחמת מיאוס- כפי שלימדו אותי רבותי וחברי, עד שהכרתי את אם שלום- והתחלתי לפתוח את הראש, העליהום החרדי עליהם היא פסולה. עדיף להיות רפורמי- ערכי והומני ואפילו שמאלני ר'ל, מאשר להסתובב ברחובות בפאבים שיכור חסר כל רעיון ואידיאל,
הזכרתי את אםשלום- ואין אומרים רק חצי שבחו של אדם-(לא מפרגנים להגיד את הכל) הלואי ובין החרדיות =וגם החרדים שאני מכיר,  יהיו אנשים ערכיים כמוה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 17:05 לינק ישיר 

מואדיב
קצת להפיג את הרצינות
פסיכיאטר מספר לחברו, היה לי מקרה מאד מענין לפני כשנה הביאו לי אדם שטען וחזר וטען, כי הוא בעצם מיליונר גדול,ויש לו בנקים קניונים בתי חרושת, וילה בפאלמה דה מיורקה של 56 חדרים
 ועוד הון עתק, וכל יום הוא צריך לקבל את האישורים המאשרים את זה.
עבדתי עליו בכל השיטות האפשריות כולל מכות חשמל, עד שב"ה הוצאתי לו את השטויות מהראש.
והיום הגיעו כל האישורים שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 18:10 לינק ישיר 

מיכי ומואדיב
א. אתם כל הזמן מדברים על הנזקים החמורים שהסנהדרין מעוללת. אבל בנתיים, חוץ מאשר להזכיר את הסיפור עם אותה נערה, ולהפריז בחומרתו, אתם לא מזכירים שום מקרה נוסף שידגים ממה יש לנו כ"כ להיזהר.
ב. לעניין סמכותה של הסנהדרין, הרי כבר בכינוס הראשון שלהם הרב שטיינזלץ אמר ש"אנחנו בסה"כ מתחילים פה משהו, בתקווה שבעוד דור או כמה דורות כבר ישבו כאן האנשים הראויים באמת". ומכיוון שהסנה' הזאת לא כופה את עצמה בכח על אף אחד, אז למה לא לתת לה צ'אנס או לפחות להתעלם.
חוץ מזה מיכי, מהודעתך הארוכה לעיל עדיין לא הצלחתי להבין איך בדיוק  קללות וניבולי פה תורמות עניינית לדיון.     

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 20:18 לינק ישיר 

ירוחם,
למה אתה אומר שגוונא לא מעריך אידיאלים?! זה שקר וכזב,

אתה מתעלם מהאופן שבו מממשים את האידיאלים ומתיחס רק לעיקרון שעומד בבסיס הפעולה ולכן אתה רואה בסנהדרין תופעה שאין לזלזל בה,
לעומתך, אני פ-ר-ג-מ-ט-י-ס-ט, אני לא חושב שאת אידיאל הסנהדרין -שהוא נפלא ומקסים ואני מאוד תומך בו- אפשר לממש עם חבורת הרבנים הנ"ל,

ואני מפנה אותך למשל שהבאתי לעיל להעצני אם אני לא טועה שממחיש, ממחיז, מסריט ומציג את ההבדל המהותי בין חזונו של הרצל לחזונם של פרופ' ווייס ושות',

ואגב ירוחם, כתבת "קבוצת אנשים מתארגנת לרעיון דתי אידיולוגי- זה כבר חיובי בעייני ", אם תקום תנועה להריגת כל מחללי השבת והקרבת שוורים בהר הבית תתמוך גם בה?! הרי זה רעיון דתי אידיאולוגי וזה חיובי בעיניך!

ובאמת מופלא שלדעתך ריפורמים רצויים מאשר להסתובב בפאבים שיכור, רבי אלופי ומיודעי!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 33 34 35 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.