בית פורומים עצור כאן חושבים

זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/11/2007 12:03 לינק ישיר 

(אייקון שבע רצון, שהכל נגמר בשלום בלי כל צורך בהתנצחות..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2007 14:29 לינק ישיר 

מואדיב
מאחר שהאמבולנס לאישפוז שעליו המליץ בחום ידידנו הרגוע מיכי עדיין עוד לא הגיע,אולי יהיה מקום לדיון קצר על ההבדל בין דמגוגיה ועובדות
 הקפצת האשכול  נסובה על הקונגרס היהודי החדש.שהוא מין התארגנות פוליטית אידיאולוגית ע"י אנשים שרק חלקם המועט מזוהה עם הרעיון האינפנטילי של הסנהדרין המחודש.
 וראה את חלקם היחסי:
http://he.manhigut.org/content/view/3350/165
יש משמעות הסברתית חשובה לדיונים אקדמיים ותורניים בסוגיות יסודיות הנערכים ע"י אנשים שטעמם הפוליטי לא מיישר קו עם הPC והדימוי השפוי של איש הרוח לטעמם של מעצבי דעת הקהל השולטים. 
הדה לגיטימציה של הימין ,הופך כל אקדמאי עם נטיות פרברטיות לימין רח"ל. ללא אמין והקרדביליות האקדמית שלו מוטלת בספק אלא אם כן הוכח אחרת.

ההזנחה ההסברתית והאימפוטנציה של אנשי הרוח מהימין והמרכז ,מול ההגמוניה השמאלנית.מאפשרת כבר שנים לדה-הומניזציה ולדה לגיטימציה של ישראל בעולם האקדמי וממילא להתיחסות דומה ברמה של אנטישמיות ישנה ומוכרת לסטודנטים יהודיים(אפילו לא ישראלים) באוניברסיטות ברחבי העולם (ואין צריך כמובן להוסיף לגבי התקשורת העולמית).להנאתך הצרופה :
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtTower.jhtml?itemNo=362152

למי שעושה תמיד יש שגיאות-ככה לימדונו רבותינו.וכל מי שמפחד לשגות -מבקר.
בינתיים עוד לא ראינו גופים יעילים אחרים שמטפלים בעניין מעבר להתמוגגות העצמית מתחושת חוסר האונים המפוקחת.

אם הקונגרס הזה או כל גוף אחר יתמקד במטרות ההסברתיות שלו. תקבל את דעותיו או תדחה אבל הוא בתוך הקונטקס של  ניסיון סביר לשינוי המצב.(לא מקבל תלוש משכורת מהם-לעיני רשויות המס)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2007 14:52 לינק ישיר 

.

אני חושב 22 יקר:

דומני שהקפדתי להתבטא כלפי המתכנים "הסנהדרין", ולא כלפי אף ארגון אחר.

יש לי דעות מוצקות אודות הפעילות של ארגונים שונים, ולגבי תנועת "מנהיגות יהודית" - יש לי גם ביקורת מנומקת, ועיקרה נשען על שתי רגליים: על כשלונם להשיג את מטרתם (מפלגת הליכוד היא-היא שביצעה את ההתנתקות), ועל כך שבספר הפורש את המניפסט הפוסט-ציוני-דתי שלהם, יש סתירות פנימיות רבות (המחבר: מוטי קרפל).

למרות שיש לי ביקורת רבה ואי-הסכמות עם דרכם ועם ישומה, מעולם לא טענתי שמישהו מהם "הזוי". את התואר הזה אני שומר למי שקובע עבור האפיפיור מה הקתולים צריכים לעשות, ומפרסם פסקים לשיח' אלאזהר, בתור אב"ד דבני נוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2007 15:01 לינק ישיר 

(ואגב ,הדרישה מאנשי המרכז והימין להשתמש בכלי הויכוח הקיימים ,והבמה התיקשורתית המקובלת והמכובדת
מזכירה את דברי אנטול פראנס-העיקרון השיוויוני הוא נפלא -לעשירים כמו לעניים ,אסור לקבץ נדבות ברחובות,אסור לישון תחת הגשר ואסור לגנוב אוכל.)

(מואדיב -כמה נעים להתישר בהבנה משותפת לפני קבלת זריקת ההרגעה בקן הקוקיה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2007 15:08 לינק ישיר 

והדברים הרי מוכרים כבר

הושע פרק ט פסוק ז

בּאוּ יְמֵי הַפּקֻדָה בּאוּ יְמֵי הַשּלּם יֵדְעוּ יִשׂרָאֵל אֱוִיל הַנּבִיא מְשׁגּע אִישׁ הָרוּחַ עַל

רֹב עֲוֹנְךָ וְרַבָּהמַשׂטֵמָה:

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2007 15:10 לינק ישיר 

[שמור לי מקום ליד החלון]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2007 15:15 לינק ישיר 

(אני בדרך לקפוץ לבריכה...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2007 23:23 לינק ישיר 

ריב,
דווקא אני כמי שבהחלט משתמש כאן בהגחכה, לא  מסכים עם ההשוואה שאת עושה. על הרפורמים לא הייתי מגחך, שכן הויכוח איתם הוא ויכוח רציונלי שיש לו שני צדדים (שאני בהחלט תופס כאחד מהם, ולא כזה הרפורמי).
לעומת זאת, עם ה'סנהדרין' אין לי כל ויכוח. כמו שאין לי ויכוח עם מי שימנה את עצמו לנפוליאון, או למשה רבנו. כנגדם יש לי רק לעג (אם כי הוא שימש אותי גם כלבוש לטיעונים רציונליים, כשעוד חשבתי שיש בהם טעם). מטרת הלעג, כפי שכתבתי, היא לנסות ולמנוע השפעה מזיקה של תארים שהללו מתעטרים בהם, שעשויים להרשים מי מההדיוטות וממבולבלי ההתנתקות וכדו'. זוהי ההצדקה ללעג כלפיהם.
כאמור, אני לא חושב שויכוח רציונלי, קשה ככל שיהיה, מצדיק לעג לשמו. גם אם מדובר ברפורמים. גם טקטית דומני שהגישה הזו שגויה בתכלית, שכן היא לא משיגה את מטרתה. במצב כיום דווקא הלועג מפסיד נקודות והנלעגים מרוויחים, ושלא בצדק.
ועוד אוסיף, שבד"כ הלעג מהווה תחליף לטיעונים, ומי שסיפר בדיחה מרגיש פטור מהתמודדות אמיתית. וגם זה בעוכרינו.
בה במידה אני מודד גם לאלו שלועגים לאורתודוכסיה המודרנית או הביקורת האקדמית (שבעיניהם היא כמו הרפורמים). וגם שם הלעג מחליף את הטיעונים, וגם שם הוא לא מועיל מאומה.

פעם ליצנותא דע"ז היתה כנראה טקטיקה טובה, אבל כיום כבר לא. וחבל שאנשים לא מעדכנים את הכלים שלהם, ונותרים תקועים אצל חז"ל.

ובגלל שהבלבול ממשיך, אחזור כאן שוב על הבהרה שכבר נתתי. ההתייחסות הלועגת וההמלצה לאשפוז היא אך ורק לשוטי ה'סנהדרין' והבי"ד לענייני העם, המדינה והיקום. לעומת זאת, הכינוס שבגללו הוקפץ האשכול אמנם לא נראה לי בכלל, ולדעתי הוא מצביע על גישה טיפשית אך סימפטומטית של הציונות הדתית, אבל בהחלט לא התייחסתי אליו בלעג לשמו, אלא בביקורת שכתובה באופן אירוני, וגם היא כלפי הרעיון והמגמות ולא כלפי האנשים. הטיעונים שבביקורת הובהרו בשני ה'שיעורים' לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 00:50 לינק ישיר 

("ההזנחה ההסברתית והאימפוטנציה של אנשי הרוח מהימין והמרכז, מול ההגמוניה השמאלנית",
פשוט תופעה, כל צד טוען שלמחנה השני יש הגמוניה מוחלטת בתקשורת הכתובה והמשודרת ובהסברה לכלל הציבור, פשוט תופעה מעצבנת עד כמה כולם מדברים מהפופיק),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 05:52 לינק ישיר 

גוונא אני מאוד מסכים איתך.אפילו התקשורת מודה בקיום מסע הסברה פרו דתי ימני החוצה את כל המדיה .
 והשימוש בסימבולים היסטוריים לאומניים,מהוים נדבך חשוב בשטיפת מוח המונית מסוכנת. למשל שימוש חוזר במושגים ומילים לאומניים ימניים כמו "ממשלת ישראל" ,"מדינת ישראל"  "צבא ההגנה לישראל"
ולאחרונה הגדישו את הסאה ואף הודו במושג "איתרוג ראשי ממשלה ישראלים המקדמים תהליכים מדיניים"
שהכוונה לתהליכי סיפוח של כל השטחים ממערב לחידקל כידוע.

אני קורא בזאת  למען איזון פוליטי בתקשורת  הפלסטינית השפויה.

(אגב למה כשאוכלים קורקבנים אי אפשר לדבר בניגוד לסטייק למשל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 10:35 לינק ישיר 

אמממ.
משעשע אבל כל פעם שאני קורא את ההתנגדות והלעגנות המגוחכת כלפיהם באשכול הזה, אני מתחיל לחשוב שאולי בכל זאת יש משהו בתרגילי ה"סנהדרין" הזו.
                      הבעיה היחידה היא שעדין לא החלטתי אם זה טוב או רע.

אה, וגם נזכרתי במשל הברסלבי על החיטה המשוגעת.
                        לבריאות.
                                  תחי המהפכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 15:32 לינק ישיר 

מיכי,

אתה יכול וזכותך לא להסכים עם ההשוואה שעשיתי.  אני לא הצגתי איזה דעה אישית שלי אלא עמדה של היהדות האורטודוכסית - איזה ויכוח רציונלי יש לשומרי ההלכה עם מי שקוראים לביטול מצוות? או שמוסיפים או גורעים במצוות? ליהדות האורטודוכסית בין אם מודרנית ובין אם לא, אין מה לדבר עם מי שהפר את הכללים המקובלים, יצא אל מחוץ למגרש בו מתנהל המשחק, ומשחק מבחוץ.

אתה כאן משתמש בהגחכה ורואה בזה את הצידוק מבחינתך, לעומת זאת, מי שמשתמש בהגחכה ורואה את הצידוק בזה שהוא שומר על גבולות ההלכה הוא תקוע בחז"ל ? - 'עמדת היהדות' איננה איזה ידע שמשתנה עם הזמן, ואם כבר להיות תקוע בחז"ל אז פה המקום לברך על כך.

ואני לא נכנסת כאן לשיטת הרמב"ם בעניין "התרופה למחלה", מפני שהדברים כתובים בשמונה פרקים, רח"ל. וזה אולי מבחינתך, לא אותו הרמב"ם ההלכתי שאתה מחזיק ממנו.

תוקן על ידי riv ב- 27/11/2007 16:05:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2007 17:17 לינק ישיר 

ואחת ולתמיד, לכל מי שמבלבל בין הריפורמים (שמבטלים מצוות) לבין האורטודוכסים המודרנים (שמקבלים עליהם כל 'דעה שתכליתה מעשה מן המעשים' גם אם אינם מסכימים לכך, והם מנסים לשנות בדרך לגיטימית )- רצוי להפנים את דברי הרמב"ם בפירושו למשנה - בעניין השקפה או דעה שאין תכליתה מעשה מן המעשים אפשר לאדם להחזיק בדעה של חכם מן החכמים המתקבל על דעתו של הלומד, ואפילו אם זו דעת יחיד. לכן, הלעג לאורטודוכסים הוא תוצאה של בורות, שכן קיימת הלגיטימציה להחזיק בהשקפה שונה כל עוד היא מובעת על ידי חכמים בתלמוד- ולא היא במקרה של הריפורמים, שבו אין בשום אופן לתת לגיטימציה לביטול דעה שתכליתה מעשה מן המעשים -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 20:34 לינק ישיר 
מפגש ידידותי בין נכבדים דרוזים לדייני הסנהדרין

http://www.global-report.net/naomi/?l=he&a=91781

בס"ד כ"ה כסלו, נר ראשון של חנוכה, תשס"ח

5.12.07

לכבוד נכבדי העדה הדרוזית

השייך חוסיין אבו רוקון

שלום רב,

ביום ראשון כ"ב כסלו, תשס"ח[2.12.07] התקיים בבית הדין של הסנהדרין מפגש ידידותי להכרות וחילופי ציפיות בין הנכבדים לבין דייני הסנהדרין שנכחו בפגישה ובראשם הרב יואל שוורץ, אב בית הדין לבני נוח.

משלחת האורחים הדרוזים מנתה  כששה איש ודייני הסנהדרין כשנים עשר.

השייך וחבריו השמיעו סקירה על תולדות היחסים של העדה הדרוזית מאז תקופת המנדט ועד עתה ובנוסף התייחסות לתקופת האבות ויתרו חותן משה רבנו עליו השלום.

הסנהדרין הביע הערכתו לעדה הדרוזית ולראשיה והציג את בקשתו בעניין המודעות לחשיבות חוקי בני-נוח, המשקפים את הערכים המשותפים לשני העמים ולאנושות כולה כפליטת המבול

. הרב יואל שוורץ מנה את המצוות הבולטות.

הדרוזים ציינו את חשיבות שלושת העקרונות הערכיים החשובים להם:

כיבוד הדת, כבוד המשפחה שהוא כבוד האשה ושמירה על האדמה.

עלו  נושאים אקטואליים. כגון אפליה, התעלמות מזכויות היסטוריות וגורמים נוספים המשפיעים לרעה על הברית שבין העמים. הוזכר גם ענין 'פקיעין' והיבטיו השונים.

שתי הקבוצות חשות שהמפגש היה חשוב מאוד וכנה ומבשר טוב לעתיד.

הנכבדים הדרוזים הזמינו את אנשי הסנהדרין לבקר ביקור גומלין בעוספיא ובכל מקום שיהיה רצוי למשלחת הדרוזית. דייני הסנהדרין נענו ברצון להזמנה.

בברכת הצלחה בכל מעשיכם למען עמכם

בשם דייני הסנהדרין

פרופ' הלל ויס

[ובהזדמנות זו - ציטוט מתוך המאמר שקושר למעלה: "ד"ר מרים שלזינגר, ראש המחלקה לתרגום באוניברסיטת בר אילן, לא האמינה שזה יקרה גם לה. לפני כעשר שנים כיהנה כיו"ר אמנסטי ישראל, הסניף המקומי של ארגון זכויות האדם הבינלאומי, המפרסם מדי שנה דו"חות ביקורתיים על מצב זכויות האדם בישראל ובשטחים. שליזנגר לא שיערה בנפשה שיום יבוא והיא עצמה תוחרם בגלל אותן סיבות. אבל ביוני 2002 זה קרה" - התגשמות מופלאה של הפסוק "בור כרה ויחפרהו, ויפול בשחת יפעל"]

תוקן על ידי אראלסגל ב- 23/12/2007 20:40:45

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2008 14:43 לינק ישיר 

כבר שבועיים בלי שהשרשור הזה הוקפץ (על כל המשתמע מכך...)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3491565,00.html

חברים אנא לא לאכזב, להגיב ובגדול (כולל המלצות רפואיות...)

בתודה  מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 35 36 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.