בית פורומים עצור כאן חושבים

זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/10/2005 09:03 לינק ישיר 

מציץ,
האם יהדות חלקית מספיק טובה בעיניך - נראה שבעיני הרמב"ם לא ולכן כתב את ספרו על כל התורה ולא רק על הלכות הנוהגות בזמן הזה.
איך אנחנו אוכלים את זה, זו שאלה חשובה בפני עצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2005 17:04 לינק ישיר 

אני רואה שהאשכול עדיין ממשיך. בינתיים ביררתי כמה דברים על האווילים הללו, והריני לשתף את הציבור בממצאיי.
אך לפני כן אבהיר מדוע אני בכלל מתעסק במהתלה העצובה הזו. מסתובבים כיום לא מעט מאוכזבי התנתקויות ואחוזי תחושות משיחיות (במובן השלילי של המילה, ויש מובן כזה. נמאס לי מההטפות כנגד הרציונליסטים על כך שהם כביכול לא מחכים באמת למשיח ולסנהדרין, ורק הטיפשים ההזויים מחכים לו באמת). אם הם ישמעו על 'פסקים' של 'בית דין הגדול' שהוקם בהשתתפות כמה יהודים שעד עתה חשבתי שיש בהם ממשא (בינתיים חזרתי בי), הם עלולים לעשות מעשים חמורים. הפסק הדבילי על הילדה שיושבת בכלא נוה תירצה שעורר אותי לעניין, הוא דוגמא טובה. ראו על כך להלן.
הבנתי מתוך הבירורים שהיו עוד 'פסקים' שלהם ואני בהחלט מודאג. באטמוספירה הנוכחית אנחנו עוד עשויים לבכות את שתיקתנו (תוך גיחוך שקט מתחת לשפם) מול האידיוטים הללו.

והרי ממצאיי.
פניתי לרב יעקב אריאל שאמר לי שהוא מסופק האם זה באמת אחיו, והאם זו אינה פרובוקציה. בכל אופן גם הוא מסכים לחלוטין למה שאינו צריך לפנים וכל ילד בגן יודע אותו, שה'פסק' הזה אין לו שום בסיס הלכתי. זהו אוסף התלהמויות אמוציונליות, חסרות שחר. וביארתי את הדברים לעיל.
לאחר מכן פניתי למישהו מוסמך לגמרי שיברר עם הרב ישראל אריאל (שטיגליץ, ממכון המקדש) האם זה הוא, והוברר לי מעל לכל ספק שזה אכן הוא, והוא אכן חתום על ה'פסק' הזה כאב"ד. כששאלתי כיצד חותמים על איוולת כזו בתור פסק, מה שידוע לכל דרדק? נעניתי בתשובה המדהימה: הפסק ידוע לנו כשגוי, כתבנו אותו לפי הזמנה.
אני כבר לא יודע להחליט האם פסק שגוי גרוע יותר מאשר 'בי"ד הגדול' שכותב פסקים שקריים במזיד לפי הזמנה של ילדה בת 16, וסיבותיה עמה.
לאחר מכן היתה לי שיחה עם 'מזכיר הסנהדרין' שליט"א, הלל וייס, שהוא במקרה גם ידידי, שאמר לי שהוא גם דיין בבית הדין. הוא הוסיף שהרב ישראל אריאל דווקא חושב שהפסק הזה כן נכון, ורק לא היה נעים לו ולכן אמר מה שאמר.
הוא הוסיף שאם הם שגו הם יביאו פר (כך!).
הצלחתי לעצור בכוח את הצחוק שלי, וביארתי לו בטוטו"ד שלא על כל טעות מביאים פר, רק בי"ד (!) שטעה מביא פר. זוהי נקודה פעוטה אמנם, אך דיין בבי"ד הגדול יכול לפספס אותה.
הוא הזמין אותי להחליף אותו כדיין בבי"ד, ועד עתה לא הצלחתי להסיר את הסומק מלחיי (כרגע אני באולפן, לשפר את יכולותיי לגבי שבעים לשון, ואני מתנצל אם איאלץ להיעדר לזמן מה מהפורום).
לא אלאה את הציבור באוסף הסתירות, ההזיות, הנימוקים האינפנטיליים והטעויות ששמעתי בבירוריי, וחלקן הוא בגדר לשון הרע שלא לצורך (מה שאמרתי עד עתה הוא אכן לשון הרע, אך הוא בהחלט לצורך. ראו הסבר למעלה). אני מגלה אוסף של הוזי הזיות, שמטרתם להציל את עם ישראל מידי עצמו, והחליטו להרוס אל הקודש ולפעול במקום עם ישראל כולו.
באשר להערת בבא והפרעתוני לעיל, יש ערבוב מוחלט בין נימוקים של לעורר את עם ישראל להקמת סנהדרין (שזה לגיטימי, רצוי וראוי) לבין הקמתה בפועל. באותו משפט עצמו נאמרו לי שתי המטרות הללו גם יחד, באופן סותר. חבורת מבולבלים כזו לא ראיתי כבר מזמן.
על תחושת הייאוש ניתן להתווכח, אבל גם אם היא מוצדקת, אין זה אומר שכל כמה לצים שמכריזים על עצמם נעשים סנהדרין.
אני עומד בהצעתי לגבי המלקות ומרדעת החמור. זוהי מצווה רבה, והיא עשויה להתגלות כבעלת ערך רב.

באשר לתהליך ה'מינוי' שלהם ול'הסכמת גדולי ישראל', כל כולו שקר מיסודו ועד סופו. הם שלחו מכתבים לכל הרבנים בארץ (לפי מפתח כלשהו שהם החליטו עליו). מתוך המדגם שבדקתי, רוב ככל המקבלים את המכתבים כלל לא ענו, חלק מחמת זלזול, חלק מחמת אי היכרות, וחלק אחר לא טורחים לענות לכל שוטה שפונה אליהם, ובצדק.
מכוח פלפול כלשהו הם החליטו ששתיקה כהודאה, וכך נולד השקר עז המצח של דבמאיר שהובא לעיל על 'הסכמת כלל חכמי ישראל ללא יוצא מן הכלל'. פוקו ובידקו האידנא ותראו שאף אחד לא מסכים לאיוולת הזו (בכל אופן, כל מי שאני דיברתי אתו), אם בכלל צריך לומר זאת. משום מה נוצרו הרבה 'יוצאים מן הכלל' מאז ועד היום.

אני חושש שמכוח אותה 'הסכמת כל חכמי ישראל' הכנופיה הזו יכולה להתחיל לדון דיני נפשות, ואינני שולל על הסף שיהיה גם מי שיוציא את 'פסקיהם' לפועל.

אני מרגיש בושה ובזיון על עצם הצורך לעסוק באיוולת הזו, אבל הסכנה לא מעטה לדעתי, וכל מי שיכול לפעול כדי לעצור אותם חייב לעשות זאת לפני שנצטער כולנו. הם מדברים על שליתה של צביה דנן להסתכלות, לענ"ד את כל החבר'ה הללו יש לשלוח מיידית להסתכלות מעמיקה.

באשר להשוואה של אראל סגל לכנסת הגדולה, הרשה לי לא להתייחס אליה לאור כל האמור לעיל. אני נעלב בשמם.

באשר לביזוי תלמידי חכמים, אכן כמה מהם נראו לי עד עתה תלמידי חכמים (כאמור, בינתיים התפכחתי), אבל במקום שיש חילול השם לא חולקים כבוד לרב, ובודאי לא לערב רב.
ועל כך היה אומר אבי ז"ל: "וסלחת לעוונינו כי רב הוא".

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2005 17:21 לינק ישיר 

אני דוקא רואה את זרעי הבעיה (כמעט אמרתי חורבן) דוקא ,באופן מעט מפתיע, בדבריך הנכוחים והמלגלגים, מיכי.

ומה הבעיה? אתה פשוט מבטל את הענין בגל שהדיינים אינם ראוים או בגלל שלא קבלו הסכמת גדולי החרדיים. נניח שכן היו מקבלים? ונניח שהיו בהם ראוים? האם אז היית מקבל את הקמת סנהדרין במדינה?

או שאתה מקבל על עצמך את מרות המדינה הדמוקרטית הקובעת את אורח חייה באופן המערבי והמתקדם. או שאתה רוצה בסיטואציה כל שהיא-כלומר בהסכמת כמה ישישים שאותם אתה מעריך- להקים סנהדרין שיעסקו בהוצאות להורג מי שמדליק סיגריה בשבת (שכחתי מה דינו של חותך נייר טואלט -פסגת היצירה- בשבת). כאן הבעיה. כשזה מגיע מאדם שמכריז על עצמו שהוא ציוני חילוני אני מתחיל לחשוש הרבה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2005 17:32 לינק ישיר 

נאך,
אני אמנם ציוני חילוני, אך יהודי דתי. וכיהודי דתי אני מאמין בתורה, ומקווה לחידוש הסנהדרין. בו בזמן אני מקווה ומעריך שכאשר היא תוקם לא יהיה צורך (ואולי גם לא לגיטימציה) להוצאות להורג, שכן אני מאמין שהחוטאים שאני מכיר כיום אכן לא חייבים מיתה גם על פי ההלכה (להבדיל אולי מחוטאים עתיקים, באווירה אחרת, יצרים אחרים, ומתוך מוטיבציות אחרות).
על כן דומני כי סנהדרין ראויה שתוקם כדין, אם בכלל תוציא מישהו להורג זה יהיה נכון (ואני משער שלא יוציאו אלא במקרים אולטרא חריגים. למעשה כך היה גם בעבר, אחת ל-70 שנה).

עוד אעיר לך שלא התניתי מאומה בהסכמת גדולי החרדים, אלא בהסכמת גדולי התורה. לאווילים הללו לא הסכים אף אחד. לא חרדי ולא צד"לי ולא שומכלום, פרט לכמה הוזים מבולבלים.

אני בהחלט מקבל על עצמי את מרות המדינה, במצב הנוכחי כשאין משיח וכשיש רוב חילוני (לצערי). אני בהחלט מקווה שהשלטון העתידי יתנהל על פי התורה, עם תקנות נדרשות והתאמות מחוייבות המציאות.
כבר כתבתי לא פעם, שאני מאד מקווה (וגם מעריך) שהמדינה היהודית העתידית תהיה גם היא דמוקרטית. אלא אם האווירה תהיה שונה בתכלית ממה שאני מכיר היום, ואז קשה לשקול בראייה ששל היום מה אמור להיות אז.
בנוסף, מה שגם אותו כתבתי כמה פעמים, לדעתי ההבדל בין היום לאז לא יהיה דרמטי כל כך. הקומון סנס שדרוש בכדי לנהל בפועל (ולא רק בתיאוריה) מערכות שלטוניות - בסה"כ יוביל אותנו למקומות דומים.

אז נדמה לי שאין לך מה להיות מודאג.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2005 18:44 לינק ישיר 

מיכי,

לא נרגעתי לחלוטין- אך הדאגה שלי אינה מהמציאות העלולה להשתנות ובה אני אהפוך לנרדף במדינתי. אני סומך בכגון דא על רבונו של עולם שיצילנו מהאפוקליפסה המוצעת כאן.

אך הערה מעט אישית ,אני חושש שאין הרבה מאחורי הצהרתך שהינך ציוני חילוני . בודאי אין בה השוואה לחלקה השני של ההצהרה שהנך אדם דתי. את דתיותך אתה מקבל ללא תנאי אבל חילונות ציונותך מותנית בזמניות עמידתה של מדינת ישראל אל מול הקמים עליה.

בכל אופן אני אכן נרגעתי ,לפחות מהעובדה שאם אתה תעמוד בראש הסנהדרין אתה רק תוציא להורג פעם ב70 שנה על הוצאת עצם מדג בשבת. אני חששתי מזה יהיה מחזה שכיח יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2005 19:59 לינק ישיר 

הרב מיכי ומלחמתו בסנהדרין.

אשריך, רבינו. אפשר להיות סנשו שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2005 20:05 לינק ישיר 

אני לא מבין. אז עכשיו לשיטתך הם כן סנהדרין ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2005 20:18 לינק ישיר 

גם נביאי השקר נקראו נביאים, ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2005 20:42 לינק ישיר 

.

תחושה קלה מקננת בי שכל עניין "הסנהדרין" הלזה, איננו אלא מה שמכונה אצל אחינו גויי הים Hoax , מהסוג המופץ, כנהוג, בדוא"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2005 20:55 לינק ישיר 

פרעתוני, לפעמים אני באמת מרגיש דון קישוט, שכן מולי עומדות ר תחנות רוח בדיוניות. הבעיה היא שיש כאלו שיקחו אותן יותר מדי ברצינות ויכולים להתפתח כאן מצבים קשים מאד.
בכל אופן, לעונג יהיה לי לשים אותך על רוזיננטה (אם זה יילך מבחינתה. אחרי שנפגשנו, אתה כבר יכול לחשב את המשקל שיהיה עליה לשאת), כל עוד תסכים לשאת את כליי ושריוני הכבדים (=שולחן ערוך וילנא - צורת הדף המקורי).

נאך,
דומני שהמצב הנוכחי הוא אפוקליפסה מדאיגה יותר. לענ"ד כיום מתים הרבה יותר אנשים מן העובדה שאין סנהדרין מאשר ימותו בעתיד (אם אכן הוא יהיה כפי שאני חוזה אותו) כתוצאה מן העובדה שתהיה סנהדרין.
המוציא עצם של דג יומת אם הוא מודע למשמעות מעשהו ולחובתו לעבוד את השם, ואם הוא יותרה על ידי שני עדים כשרים ויענה ויאמר להם: "כן, ועל מנת כן אני עושה". אוסיף כי מבחינתי הוא לא יומת גם כך, שכן אם הוא באמת אומר זאת במודע אז עליו להישלח להסתכלות כבעל נטיות אובדניות (כאותם שמתאר הרמב"ם בדין אין אדם משים עצמו רשע) שהוא בלתי כשיר לעמוד לדין.
האם אתה חושב שפרוצדורה כזו תמית יותר אנשים מאשר אריק שרון או יצחק רבין או פרס, או כנופיותיהם? אין לי ספק שלא.
אבל אתה יודע, נחכה ונראה.
באשר לציונות החילונית שלי, אתה כנראה לא מבין את כוונת הביטוי הזה (לפחות אצלי), שכן אין בו מאומה חדשני במישור הדתי. הציפיות והאמונות הדתיות שלי הן ככל ציפיה של יהודי מסורתי מן המניין. ההבדל הוא רק ביחס לציונות בת ימינו (ואולי יחס קדושה למדינה בכלל, גם זו של בן דוד שיבוא ויגאלנו - אם הוא ייבחר כדין, ויהיה שותף בעמותה רשומה כמובן - בב"א).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2005 21:00 לינק ישיר 

מואדיב,

אדם הגיע לאדמורו בבכי ותמרורים
" רבי עזור לי בני השתגע"
"מה קרה?" שאל הרבי מבוהל.
" הוא התחיל להתפלל עד מאוחר והנהגות משונות של צדקות ופרישות וכו'"

"נו אז מה?" תמה הרבי " הרי גם אני עושה כך"

" כן ,רבי יקר, אבל הוא מתכוון לזה ברצינות"

(או כפי שצריך יה לכתוב: " האבער הער מיינט דאס טאקע ערנסט")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2005 21:04 לינק ישיר 

מיכי,

על סמך מה אתה קובע נחרצות שהסנהדרין ישפר את המצב הבטחוני? מקריאה בתנ"ך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2005 21:20 לינק ישיר 

אני לא מדבר על המצב הבטחוני, אם כי המשיח אמור לפתור גם את הבעיה הזו.
אני מדבר על המצב המוסרי-חברתי.
האמת, אני לא ממש מכיר את מה שכתוב בתנ"ך, וב'קצות' לא מצאתי שום התייחסות לנושא המשיח.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2005 21:35 לינק ישיר 

קיבלתי באימייל, ואני מפיץ כמבוקש:

צביה שריאל, נערה בת 16 במעצר עד תום ההליכים וכבר יושבת חודשיים בכלא "נווה תרצה" ב"עוון" השתתפותה בהפגנות מחאה נגד גירוש יהודים משא-נור שבצפון השומרון.

צביה מצהירה כי אינה מוכנה להישפט בפני בית משפט שפועל נגד תורת ישראל ורודף ועוקר יהודים מביתם. מדברי צביה: "החוקים שלכם שונים מהחוקים שלי. אני נשמעת לחוקי תורת ישראל הקדושה ואתם נגדה. לכן איני מכירה בסמכותכם."

בדיון האחרון פסקה השופטת דנה מרשק-מרום: "אמנם אין בפני כל חומר פסיכוסוציאלי או אחר על צביה, אך נוכח חזרתה על חוסר רצונה לשתף פעולה עם המערכת, כי מדובר במערכת שהולכת בניגוד לחוקי התורה ועל פי חוקי הגויים, אני רואה לנכון להשתמש בסמכותי לפי סעיף 15 בחוק לטיפול בחולי נפש ולהורות על בדיקה פסיכיאטרית."

צביה פנתה לבית הדין הרבני לענייני עם ומדינה בראשותו של הרב ישראל אריאל אשר נתן גיבוי לצדקת דרישתה של צביה.

די להתנתקות ממורשת ישראל!

(קעלעמר, תוקנו הפרטים התעמולתיים)

תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 31/10/2005 22:31:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2005 23:11 לינק ישיר 

כל הכבוד לה, עשתה עליי רושם גדול

"בזכות נשים צדקניות נגאלו אבותינו ממצרים, ובזכות נשים צדקניות עתידים להגאל".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זה היום עשה ה' - יש סנהדרין בישראל.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.