|
|
| נשלח ב-31/10/2005 23:41 |
|
| |
אכן, רושם גדול. לא לעתים קרובות אתה מוצא עבריין שמתנדב לשבת בכלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 23:56 |
|
| |
עבריינית ? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 23:57 |
|
| |
קעלעמר, הפרטים התעמולתיים הם חלק מהעניין האנתרופולוגי כאן.
לענ"ד יש להחזירם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 15:32 |
|
| |
כזכור, הנושא כאן אינו נערה בת 16 ומשוגותיה. הנושא באשכול כאן הוא חבר השוטים שמנחה אותה.
ייתכן שהדיון בה יכול להיות רלוונטי כדי לנסות ולהבין האם השוטים הסהרוריים הנ"ל מסוכנים אם לאו.
בינתיים הגיעו אליי עוד 'פסקים' של אותם שוטים, ובסך הכל הם חוזרים על עצמם למדיי.
ועדיין אינני יודע האם באמת מישהו מושפע מהם. אני משוכנע שייתכן מישהו מהמשיחיסטים מאוכזבי ההתנתקות שיושפע מהם.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2005 13:39 |
|
| |
להלן התסריט
לֹא-נָבִיא אָנֹכִי, וְלֹא בֶן-נָבִיא אָנֹכִי: כִּי-בוֹקֵר אָנֹכִי, וּבוֹלֵס שִׁקְמִים. (טכנאי מחשבים).
מחמת שמרובים מעשה העוול בבתי המשפט, ומחמת שהשלטון בכל פעם מגביר את התנכרותו לציבור הדתי, כי אז הציבור יקוץ במערכת הנוכחית, והוא יחפש תחליף.
במשך הזמן הדבר יתפוס תאוצה, ואם יצורף לדבר פן פוליטי של מינוי דיינים ורבני ערים, כי אז זה יחדור בבום למוחו של העם.
כבר כיום ניתן לראות נהירה גוברת והולכת של רבנים, אל המוסד הנ"ל. לא הרי המושב הראשון, כהרי המושב של סוף שנה א'. ולא מדובר ברבנים זניחים, כי אם ברבנים מלומדים.
הציבור הדתי לאומי הוא כאן חלוץ, כי הציבור החרדי עומד עם סטופר, אימתי חוזרים לגלות ומפרקים את מדינת הכופרים.
גם מדינת ישראל הוקמה בקול ענות חלושה, ויש כאלה שעדין מחכים שהיא תרד מהשמים.
מדינת ישראל החילונית צועדת לקראת איבוד שטחי יהודה ושומרון, ויש לדבר הוכחות מעשיות בשטח (הישוב צופים).
במקביל לתודעה שתתפשט בעם, גם בשלטון יחולו תהפוכות, אם בעבר מפאי היתה בשלטון, הרי שכיום הם בסה"כ 19 מנדטים, והם פוחתים והולכים כדברי ב"ש.
למרות כל פיצוליהם של הדתיים, אבל ההכרח והלחצים מחוץ יחייבום להתאחד, ולאחר תקופה השלטון יעבור לידיהם. וגם אחוזי הילודה פועלים לטובתם.
לאחר תקופה גם ראש הממשלה יועמד מהם, כדברי הכתוב "ולא תקיא הארץ אתכם". כך שקיומו של המוסד הנ"ל יהיה דבר מאוד טבעי, והוא ישתלב היטב בנוף הישראלי.
דיני מוות כנראה לא יונהגו כבר, אם בבית שני הם פחתו, אחת לשבעים שנה, כי אז חכמינו החדשים ינהיגום אחת לשבע מאות שנה, כך שלא מרחפת שום סכנת מות על משתתפי הפורום "עצור כאן חושבים".
לאחר המלחמה הבאה עם האויב שבתוכינו, יוקם בית המקדש, אבל כאמור צריכים להקדים לדבר סנהדרין ושלטון דתי.
כאן צריכים אנו לריבונו של עולם, שיחדש את הנבואה בישראל, וכנראה שאם הכיוון יהיה ראוי, והעם יהיה יותר טבעי ופחות חטטן, יחפשו את המשותף והחיובי שבשני ולא את הרע והמפריד, כי אז תהיה קרקע מתאימה לדבר, והראויים יצליחו לדבק את דעתם בצור העולמים.
גם המלכות הראשונה, התחדשה ע"י שאול, ואילו דוד ושלמה הופיעו אח"כ, כך שצריך להתחיל ממשהו, ומי שמחפש מקרה חריג להוציא את חרפתם, הוא צר אופק החושב על העכשיו.
סוף דבר קורא יקר, שיערתי בשכלי על התהליך שיעבור על ישראל כאן בארצו, אין כאן התחייבות כי אם השערה, כל אחד מוזמן לכתוב תסריט, אבל אלה שהקימו את המוסד הנ"ל, כנראה חשבו על תסריט זה.
תוקן על ידי - דרום_חוקר - 03/11/2005 14:04:12
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2005 14:31 |
|
| |
כרגע רוב חברי הסנהדרין הינם על בסיס חברים זמניים, עד שיבואו גדולים מהם בתורה ובהנהגה ויחליפו אותם. החברים הנוכחיים הם בעלי תעוזה תורנית מספקת כדי להוביל מהלך של החזרת עטרה ליושנה למרות שידעו שיחשפו ללעג ארסי של המתנגדים לשינוי המצב הקיים, והם בבחינת "אבן מאסו הבונים - היתה לראש פינה". מה גם שהגדויילים לעולם לא יוכלו להיות בסנהדרין שכן רובם עוברים את גיל 70.
יש להבדיל בין מהות הסנהדרין לבין המאיישים את התפקיד כרגע. מהו ההבדל בין בית דין רגיל לסנהדרין?
א. חידוש הסמיכה.
ב. סמכות שלטונית שיש לסנהדרין, לעומת בית דין שהסמכות שלו היא מוגבלת\נתונה לפרשנות.
לגבי הראשון לא ברור לי אם התקיים - שמעתי ממקור די מוסמך שהסמיכה חודשה באישור סודי של "הגדויילים", ועם זאת עדיין קשה לי להאמין.
לגבי השני, ברור שכרגע הכח שייך לממשלה השולטת. ועם זאת, ככל שיותר ציבורים יקבלו על עצמם סמכות אחרת משל הממשלה, סמכותה תתערער וסמכות הסנהדרין תתעלה. בשביל זה צריך להכניס נציגים מכל העדות והקהילות, ואין ספק שזה יקח זמן. אבל על העניין חיובי מבחינתי, ולפי הבנתי מדובר במהלך שגדולי הדור לא יצאו נגדו עד עכשיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2005 14:33 |
|
| |
הסמיכה חודשה על סמך פלפולים הלכתיים מוזרים, שלפיהם סופרים לעניין "רוב חכמי ישראל" רק את מי שמשתתף בדיון, כלומר שמסכים לעצם קיומו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2005 14:44 |
|
| |
דרום,
דבריך יפים, אך יש לי הסתייגות משירבוב שמו של שאול, כהשוואה למצב של היום.
אם כבר - יפתח בדורו כשמואל בדורו.
שאול אולי היה בלתי מתאים להיות מלך במובן הפונקציונלי, אבל לא בלתי ראוי מצד אופיו ותכונותיו.
נוהל שכן
זה כאן!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2005 23:01 |
|
| |
ראו מאמרי שהתפרסם כעת ב'נקודה'. זוהי תוצאה של מה שהוצג כאן.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2005 23:18 |
|
| |
אם כבר הנושא חוזר, אני אביא קישור לכתבה שהיה ב'הארץ' בשבוע של הכינוס. הכתבה הזו התמקדה בסנהדרין דרך ראייתו של הרב שטיינזלץ. הרב שטיינזלץ רואה את הסנהדרין בצורה אחרת מאוד מכפי שהוצגה על ידי הרב ישראל אריאל ב'מקור ראשון', ולפי דעתי המוטה, בצורה רצינית ומעניינת הרבה יותר.
הכתבה בהארץ -
www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=641260
*** שמתי לב עכשיו שהעברתי עמוד, והסטתי את תשומת הלב מההודעה החדשה באשכול זה, אז שימו לב: יש עוד הודעה חדשה באשכול בעמוד הקודם ***
תוקן על ידי - atzuv - 27/11/2005 23:23:19
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2005 07:47 |
|
| |
נקיי הדעת שבירושלים היו בודקים מי יושב עמם לסעודה, וקו"ח לדין או לעדות (סנהדרין כג ע"א).
ההישג המרשים ביותר בינתיים של כת הליצנים הזו הוא 'שלא היו קטסטרופות'. גם אני חושב כך, אבל אני חושש שעוד יכולות להיות כאלה.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2005 07:57 |
|
| |
מיכי,
לא כולנו מנויים על "נקודה" ( ) - האם תוכל להביא לינק, או את הדברים עצמם לכאן?
|
|
|
|
|