פעם ניסו ל"מכור" לחזו"א איזה "סיפור" וימאן להאמין, עד שקם אחד ושאל מה אכפת לך להאמין, ויענהו החזו"א, אם האמין לכל סיפור איזה תוקף יש לאמונתי
נשלח ב-6/6/2011 19:25
ובאמונתו באמונתו סירב להאמין או להודות שמאמין?... סיפור מוזר שכנראה שוכתב על הסיפור הידוע לגבי תכלת הראדזינער. שסירב להטילם למרות טענת ההמוני שהטרידו "אם לא יועיל לא יזיק" וענה למה שלא תרכיב בתי עיניים ללא עיניות... משקפיים ללא עדשות ,הרי אם לא יועיל לא יזיק...
נשלח ב-6/6/2011 21:34
השאלה 'מה אכפת לך להאמין' היא אפשרית כמו השאלה 'מה אכפת לך לאהוב מלפפון חמוץ'.
נשלח ב-12/6/2011 09:41
המסר בדברי החזו"א - להראות כמה בזיון יש באמונה במעשה ההקדמות, האם אדם שמאמין בסיפור זה ומספרו לבניו יש ערך לאמונתו בשאר הדברים?
נשלח ב-13/6/2011 02:01
כמה מקורות לאגדת רבי מאיר ש"ץ
יוסף דן,"תולדותיו של 'מעשה אקדמות' בספרות העברית", בקורת ופרשנות, 9 – 10 (תשל"ז), עמ' 196 - 213
הרב י.ל. הכהן פישמן "ה'אקדמות' ומחברו",אוגדן למורה - שלשת הרגלים, שבועות, עמ' רס"ב-רס"ו
עלי יסיף, "תרגום קדמון ונוסחעברי של 'מעשה אקדמות'", בקורת ופרשנות, 9 – 10 (תשל"ז), 214 - 225
נשלח ב-21/6/2011 18:26
סיפור עובדתי,
תגידו מה שתגידו, אבל בדידי הווה עובדה.
השתתפתי באיזה קורס בירושלים,
אחד התלמידים בקורס סיפר לי שלתלמיד אחר בקורס, יש יכולות כמו לאורי גלר, ז״א לכופף כפיות בלי לגעת בהם, כלומר מרחוק.
טוב, שמרתי את העניין בליבי מתוך כוונה לבדוק בעצמי את העניין לאשורו ומיד ראשונה. חיכיתי להזדמנות והנה הגיעה ההזדמנות.
באחת ההפסקות, בעת הכנת שתיה חמה, בעודי עומד ליד הקומקום ומכין לי שתיה, הבחנתי בבחור האורי גלרי עומד לידי ומחכה לתורו לקומקום.
פניתי אליו בשאלה, האם נכונים הדברים שמספרים עליו?
הוא אישר את הרכילות שסופרה עליו בלי ניד עפעף.
טוב, אם כך הדבר, האם תוכל עכשיו ברגע זה לכופף את הכפית בה בחדלי את השתיה בזה הרגע?
כן, ענה לי
בבקשה כופף.
הבחור לא נבהל, ביקש שאחזיק טוב את הכפית בידי, הניח את כף ידו מעל ידי ובמרחק דל כעשרים סנטימטר מידי (בחנתי טוב שאין כל מגע פיזי) והכפית שבידי החלה להתפתח מעצמה. כשהוצאתי אותה מידי, היא היתה מפותלת בצורה סימטרית, היא היתה חמה כי מתכת שמפוצלת מתחממת.
אודה ולא אבוש: פחדתי שיש בכפית כשפים, ולפיכך השארתי אותה שם ולא לקחתי אותה.
אלה העובדות, כל היתר פרשנויות.
תוקן על ידי שמניךטובים ב- 21/06/2011 18:32:58
תוקן על ידי שמניךטובים ב- 21/06/2011 18:34:52
נשלח ב-21/6/2011 18:31
שם וכתובת שמורים במערכת.
נשלח ב-21/6/2011 22:37
שמניך טובים
נראה לי שהסיפור שלך ראוי לאשכול בפני עצמו. האם יש כישוף/מאגיה/אורי גלר/כוחות על.
זה שראית או לא ראית תופעה שקשה להסביר, האם זו הוכחה לסיפורי פלאות מהעבר שנראים מופרכים לפי הידע המדעי שלנו?
לגבי מעשי קסמים וכיו"ב, יש מומחים בעולם שעסוקים בדיוק במשימה זו, לחפש הסבר מדעי לתופעות מוזרות. בארה"ב פעל בשעתו האתר SCEPTICAL ENQUIRER. נדמה לי שראיתי פעם שיש לו סניף ישראלי. וכמדומה שיש עוד שעוסקים בתחום, כמו רנדי וגרדנר ואחרים.
לדעתי הפורום שלנו מתאים לדיונים מסוג זה, אבל ודאי שראוי להם אשכול משלהם. אנא פתח אשכול עם סיפורך זה וקרא לו למשל "סיפורים מוזרים - האם יש הסבר מדעי?"
פתחתי פעם עסק טוב ואחרי כמה ימים חלמתי שאליהו הנביא בעצמו נותן לי את ידו ומברך אותי בהצלחה גדולה בעסק,
בסוף העסק הלך פייפן, מאז אני מחכה לאליהו שיבוא שוב לחלום ואז מזה אני יירד עליו, בינתיים הוא כנראה מפחד לבוא,
תוקן על ידי maxmen ב- 21/06/2011 23:19:01
נשלח ב-21/6/2011 22:48
הסיפור שסיפרתי הוא אמת עובדתית מיד ראשונה.
צחוקים לא ישנו עובדות, וחבל שפחדתי להשאיר את הכפית אצלי ״למשמרת למען ידעו.
מיימוני
רעיון טוב אשתדל לפתוח את האשכול בל״נ זה יכול להיות מאוד מעניין
נשלח ב-21/6/2011 22:50
שמניךטובים כתב:
הסיפור שסיפרתי הוא אמת עובדתית מיד ראשונה. צחוקים לא ישנו עובדות, וחבל שפחדתי להשאיר את הכפית אצלי ״למשמרת למען ידעו. מיימוני רעיון טוב אשתדל לפתוח את האשכול בל״נ זה יכול להיות מאוד מעניין
גם אני סיפרתי אמת, בלי צחוקים, (היום אני באמת צוחק ע"ז כמובן)
נשלח ב-22/6/2011 01:18
אורי גלר לא הצליח להדגים מול מסכי הטלוויזיה כיפוף כפיות.
יש ארגון בינלאומי המציע פרס גבוה מאד למי שידגים בפניו, או יוכיח בצורה משכנעת "כוח על טבעי". פרטים בגוגל.
אלו השומרים את השם במערכת ייטיבו לעשות, אם יפנוהו אל הארגון ויוציא יקר מזולל ויעביר ממון גויים לסטים, ליהודי יקר מכופף כפיות.
שמניך,
איני רוצה לפגוע ח"ו, אבל למה תמיד זה נגמר בכך שהכפית לא נשארה לעדות?
נשלח ב-22/6/2011 10:31
הסברתי בדיוק את הסיבה.
עכשיו אני לומד בצורה הכי אמיתית שיכולה להיות מה זה ״פקפוקים״ ומה ערכם האמיתי, כאשר אני עצמי חוויתי את החוויה הזו.
אם לא אני חוויתי את זה, הייתי אומר כמוך ״יש פה מה לפקפק״.
נשלח ב-22/6/2011 10:37
ועוד:
מי שרוצה לבדוק את הדברים באמת, יכול לעשות מה שאני עשיתי, היינו להתקיל את הטוען ליכולות האלה באופן אישי ובהפתעה, ולבחוןכך את יכולותיו.
אם תפנה אלי באישי אמסור לך את שמו של האיש ותוכל לקבוע איתו פגישה ולבחון אותו, כמו שאני בחנתי אותו.
נשלח ב-22/6/2011 10:45
מיימוני:
אכן העובדה שראיתי בעצמי מה שהמדע לא מקבל, אינו הוכחה שסיפור פלאות ספיציפי, התרחש במציאות.
אבל לפחות בעיני זה מראה שזה כן יכול להיות במציאות.
אלה השוללים לגמרי אפשרויות אלה, הם המאמינים באמונה שלמה שבעולמנו ישנם רק דברים הנתפשים בחמשת החושים בלבד ולא שום דבר מעבר לכך.
ויש לבדוק הנחת יסוד זו, מקומה וסיבותיה.