|
|
| נשלח ב-12/1/2007 07:44 |
|
| |
ספרו על י"ג העיקרים וכיצד הרבה פרטים מהם לא מקובלים על הכל הוא ספר מעניין, אם כי לענ"ד הוא מגזים לפעמים, וגם קראתי מזמן ביקורת שבה מדובר על החולשה שבטענותיו. למשל, לדבריו, העובדה שיש הסוברים שלא כל פסוק בתורה נכתב ע"י משה (האבן עזרא וכו'), וגם דברי הגמרא אודות ח' פסוקים האחרונים - ממעיטה מתוקפו של עיקר תורה מן השמים של הרמב"ם, ולדידי העובדה שיש ויכוח על פרטים טכניים אינה מלמדת על הכלל.
|
| נשלח ב-12/1/2007 08:33 |
|
| |
דוד ,
בספר החדש "אבן שתיה" על י"ג העיקרים ע"פ שעורי הגרש"י וינברג ר"י בלטימור , מחדש שהעיקר השמיני שתורה מן השמיים "עניינו קבלת התורה כולה מפי הגבורה בלא התערבות של משה רבינו , ולא לחייב את האמונה שהתורה בדורינו היא אותה תורה שקיבל מרע"ה" האמונה האחרונה היא ע"פ הגיון המסורת הנאמנה , אבל לא מצד חיוב אמונה בעיקרי הדת עיי"ש שאף תמה על נוסח "אני מאמין" שניסח עיקר זה "שכל התורה המצויה בידינו היא הנתונה למרע"ה" [ אלא שהנוסח שבסידור כבר מפורסם בכך שאינו משקף נאמנה את המקור שבפיה"מ פרק חלק ]
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2007 08:49 |
|
| |
ודפח"ח.
מה אכן המילה האחרונה של החוקרים לגבי מנסח ה"אני מאמין"?
|
| נשלח ב-12/1/2007 09:08 |
|
| |
[ אין מילה אחרונה . אפילו שם המחבר לא מוסכם . מה שכן מוסכם שאין לסמוך על הניסוח כלל ]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2007 14:00 |
|
| |
שפירו מביא בספרו שקיימים עשרות נוסחים שונים ל"אני מאמין", וזה שמקובל כיום הוא רק אחד מהם. ספרו זוקק אשכול נפרד לענ"ד, הן מבחינת המתודולוגיה, הן מבחינת המסקנות שנובעות מטענותיו, ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2007 23:47 |
|
| |
ו

|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2007 06:19 |
|
| |
מה "אקדמי" באירועים שהנך מציפנו מאתר חופש?!
|
|
| נשלח ב-5/2/2007 06:36 |
|
| |
כנראה שמיועד לטיפוסים מסוג אחר . ואגב , עובדות והכרת המציאות , בצורה חיה , כמות שהיא , יותר אקדמי מהאקדמיה העוסקת בעיקר בתאוריה ופרשנות . ו"רק דגים מתים שוחים עם הזרם" ואם כבר מדברים על עובדות , הרי שלמען הגילוי הנאות , הח"מ משמש כדובר הארגון , בשעות הפנאי . בהתנדבות .
נ . ב
אזהרה: היהדות המוצגת בכנסים אלה , היא כל כך פרימיטיבית ועלובה , שבאמת עלול לעלות הרהור של יציאה בשאלה .
תוקן על ידי ספרן ב- 05/02/2007 6:48:11
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2007 13:06 |
|
| |
ספרן, לא הבנתי את הגילוי הנאות: האם אתה דובר של אגודת ה.ל.ל?
|
|
|