בית פורומים עצור כאן חושבים

אירועים אקדמיים מעניינים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/11/2007 15:43 לינק ישיר 

הכנס הבינלאומי על היהדות הרפורמית: סוציולוגיה, חינוך ותיאולוגיה
ימים שני ושלישי, טו - טז בטבת, 24-25/12 במכון ון ליר

[איני מצליחה להעלות לכאן את ההזמנה, אז ראו בלינק המצורף]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 16:02 לינק ישיר 

זה אירוע אקדמאי או דתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 16:16 לינק ישיר 

[בע"ב,

אתה שואל האם יש איסור הלכתי להגיע לכנס?

זה ארוע אקדמי - כל המרצים בכנס (למיטב ידיעתי) הם חוקרים מאוניברסיטאות שונות, השותפים בקבוצת מחקר של מכון ון-ליר בנושא התנועה הרפורמית.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 16:19 לינק ישיר 

קצת צ"ע שהרי בכנסים על חרדים המרצים אינם חרדים, האם זה כך גם באירוע על התנועה הריפורמית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 16:23 לינק ישיר 

[בע"ב,

בכנס על החרדים, המרצים היו חוקרים אקדמיים העוסקים בחקר החרדים והחרדיוּת. גם בכנס הזה המרצים הם חוקרים אקדמים החוקרים את הרפורמים והרפורמיוּת. זהותם המגזרית אינה אמורה להיות רלוונטית ולא על פיה הם נבחרו להרצות בכנס, אלא על סמך תחומי המחקר שלהם.

(האם הרצאה אקדמית מפי חוקר/ת רפורמי/ת הופכת את הכנס לדתי?)]

תוקן על ידי אמשלום ב- 27/11/2007 16:27:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 16:50 לינק ישיר 

בשביל ליצור זהות סימטרית בין הכנסים  הנ"ל אנו מניחים כמובן שהעבודה המדעית היתה זהה ביחולת שלא לבצע תצפיות ומחקרים .והחוקרים היו נגישים לרבנים והאדמו"רים וכן לציבור החרדי באותה צורה כמו שהם היו נגישים לדמויות מפתח רפורמיות .ומאחר שר"ח קניבסקי והאדמו"ר מגור נאותו להתרעיין לחוקרים ממכון ואן ליר
וחשיפתם ליום יום היתה ראשונית ולא נניח ע"י מאמרי מערכת של כמה שבבניקם בעיתוני משפחה ויתד.
הרי שליבנו שלם שאכן אותו מחקר התבצע על שני הציבורים  ואכן יש שיוויונית מדעית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 16:56 לינק ישיר 

[קוגיטו,

אם כבר עושים השוואה (ולא אני זו שיזמתי אותה כאן...), כדאי לזכור גם, שיש אנשים רבים המזהים עצמם כרפורמים ומעורים היטב בעומקו של המחקר האקדמי (כמובן שלא רק בנושאים הקשורים בתנועה הרפורמית או משיקים למחקרה כגון בהיסטוריה, סוציולוגיה, פילוסופיה וכו'), ולכן גם כשהם חוקרים את התנועה שהם חלק ממנה, הם מחוייבים קודם כל לכלי המשחק האקדמיים. אני לא יודעת אם כך המצב גם בקרב החרדים.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2007 00:02 לינק ישיר 

בשם חובבי הפלפלין, הנני מוחה על הזלזול בהם, ומתפלא שלא התעורר אף אחד מחכמי הפורום הזה לציין שיש בנושא זה בעייה הלכתית חמורה.  אם איישר חילי הייתי מארגן כנס גדול לבעיית הפלפלין, שהיא קשה ומסובכת.
בזמנו אכן הפכה הבעייה לשיחת היום, ונוצר סימן שאלה על כשרות הפלפלין לגמרי, עד בלי יכולת להכשירם. כוונתי כמובן לשאלת ערלה בפלפלין. ההיתר מבוסס על כך שזה ירק שמתחדש בכל שנה, אבל אין זה כך ושיח הפלפלין מחזיק כמה שנים ונותן פירות.
אחד החברים עשה ניסיונות בחצר ביתו, וגידל שיח כזה, שנתן פירות יותר משלוש שנים.
הוא הדין פרי הבאדינגאן [חצילים בשפה המדוברת], שדנו בו הפוסקים, והצילוהו מאיסור, בטענה של 'דרכיה דרכי נועם', ולא יתכן שהקב"ה ברא פרי שאי אפשר ליהנות ממנו [שכן לאחר שלוש שנים הפרי הזה נעשה מר ואינו ראוי לאכילה]. 

תוקן על ידי דיסקקשיח ב- 28/11/2007 0:03:33

היסורים הכי גדולים של איוב, נגרמים לו ע"י אלו שאומרים שאיוב לא היה ולא נברא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/11/2007 08:19 לינק ישיר 

מישהו פעם שאל את ר' גדליה נדל אם אפשר לאכול פלפלין, והוא שאל אותו חזרה אם הוא אוכל חצילים. (אני לא בטוח שאני זוכר לנכון את שמות הירקות.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2007 08:31 לינק ישיר 

אם אתה לא זוכר, תשאל שוב. באגרות.
אני ניסיתי.
שמתי פתק, אמרתי "יחי".
יצא לי סלרי.
(אין לי אגרות של ר' גדליה, אז השתמשתי ב"תבשילי ירקות" של רות סירקיס. אתה חושב שזה ממש קריטי?)

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/11/2007 16:55 לינק ישיר 

[צ'אוטנג,

אם אני לא טועה, חצילים ופלפלים (וכן עגבניות ותפו"א) שייכים למשפחה הבוטנית של הסולניים ויש אנשים רבים שהינם אלרגיים אליהם. גם בעבור מי שאינו אלרגי, הירקות הסולניים אינם מומלצים למאכל ע"י טבעונים ומי שעוסק ברפואה אלטרנטיבית למיניה (*), כך ששאלתו של הרב נדל אינה סתומה ויש לה על מה לסמוך...

--------------
(*) אייקון של אמשלום נוגסת בפלפל ממולא חצילים ברוטב עגבניות.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2007 14:48 לינק ישיר 
הקשר בין הפילפלין לחצילים

שאלת החצילים דומה מאד- אם כי לא זהה - לשאלת הפלפלין. (הכוונה לפירות "עץ" הפלפל ולא לפרי האדמה של הסלטים המצויים).

בשני המקרים מדובר בשיח רב שנתי שעיקר פירותיו דווקא בשנותיו הראשונות.

מאחר והשיח הוא רב שנתי קיימת השאלה למה פירותיו לא יחשבו כעורלה.

הרדב"ז דן בשאלת החצילים כבר לפני כחצי מילניום והכריע להקל.

מכאן מובנת תשובתו של רג"נ לשואל: אם אתה אוכל חצילים, הרי שכבר הכרעת כהיתרו של הרדב"ז.
(ולא כהשערתה המעניינת של אמא שלום)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2007 16:05 לינק ישיר 

[דר' הלפרין,

חבל שאני לא צודקת. רציתי לתת קרדיט לרבו של הצ'אוטנג, שיש לו גישה לרפואה אלטרנטיבית, טבעונות וכו'... ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2007 18:09 לינק ישיר 

הקרדיט הזה הוא לשון הרע. אני מוחה.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2007 02:13 לינק ישיר 

http://www.kinnblog.com/blog/2007/12/post-18.html

חמין והיינריך היינה

Heine

ביום חמישי הקרוב יצוינו 210 שנים להולדתו של המשורר היינריך היינה. כבכל שנה, תערוך אגודת חובבי היינה כינוס באודיטוריום של בית אריאלה בשמונה, תחת השם "היינריך היינה - בין שני עולמות". משתתפים: מרדכי וירשובסקי, יגאל לוסין (יוצר "עמוד האש" ו"תקומה", אשר חיבר ביוגרפיה על היינה), שלמה להט ועוד. משוררים (מירון איזקסון, מאיה בז'רנו ורחל חלפי) יקריאו משירתו של היהודי המומר, וחמישה שירים העוסקים באהבה ושנאה יבוצעו על ידי גיא דגן וליאת בן שושן. בסיום הערב יוגש חמין, "מאכל התאווה של היינה"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אירועים אקדמיים מעניינים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 30 31 32 לדף הבא סך הכל 32 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.