בית פורומים עצור כאן חושבים

אירועים אקדמיים מעניינים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/11/2008 17:24 לינק ישיר 

במסגרת הסדרה 'הגות וקולנוע' - יוקרן הערב בשעה 21:30 במרכז 'שורשים' בירושלים (רח' שמאי 13) הסרט הישראלי  'חופשת קיץ' - בהשתתפות הבמאי דוד וולך.

לאחר ההקרנה יתקיים דיון (בנושא דת ומוסר) בהנחיית אודי הרשלר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2008 16:38 לינק ישיר 

מכון ון ליר בירושלים
יום חמישי 15 בינואר, 2009  

הטקס שלא היה
מקדש, מדרש ומגדר במסכת סוטה

שעת התחלה - שעת סיום: 21:30-19:30

על הארוע:

ערב דיון לכבוד ספרו של ישי רוזן-צבי
הוצאת ספרים ע"ש י"ל מאגנס

הספר "הטקס שלא היה" הוא קריאה מחדש בטקס יוצא הדופן של הסוטה. המחבר בוחן את התהוותו של הטקס, את יחסו למקורו המקראי ואת תפקודו בבית המדרש של חז"ל. באמצעות ניתוח מדוקדק של משנת סוטה, של מקבילותיה בספרות התנאית ושל פירושיה בתלמודים, ובאמצעות שימוש בכלים תיאורטיים של חקר הטקסים ולימודי מגדר ותרבות, המחבר מצביע על מקורו של טקס הסוטה המשנאי בתיאורי עונשיהן של הנואפות בספרות הנבואה המקראית. מתוך כך נטען, כי הטקס שבמשנה אינו שריד של טקס שנהג בבית המקדש, כמקובל במחקר, אלא יצירה בית מדרשית מן המאה השנייה, וכי טקס מעין זה לא התקיים בפועל מעולם.

הספר מציע לקרוא את הטקס לא כתיאור ריאלי אלא כפנטזיה תנאית העוסקת בסכנות הטמונות בנשים וב(חוסר) האפשרות להתמודד עמן. מוצעת בו פרשנות חדשה למסכת סוטה החידתית, ועמה מבט חדש על היחסים שבין מקדש, מדרש ומגדר בתרבות התלמודית.

רשימת משתתפים:
יו"ר: הרב פרופ' נפתלי רוטנברג, מכון ון ליר בירושלים
פרופ' גלית חזן רוקם, המכון למדעי היהדות, האוניברסיטה העברית בירושלים
ד"ר ורד נעם, המגמה לתלמוד וספרות העת העתיקה, החוג ללימודי התרבות העברית, אוניברסיטת תל-אביב
מגיב: ד"ר ישי רוזן-צבי, החוג ללימודי התרבות העברית, אוניברסיטת תל-אביב ועמית מחקר במכון שלום הרטמן

הזמנה: קובץ מצורף

הפרויקט המארגן:
תרבות וזהות יהודית

תוקן על ידי שלויימלע ב- 30/12/2008 16:35:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2009 15:09 לינק ישיר 

אבישלזינגר: כנס שנתי ברפואה אתיקה והלכה

הציבור הרחב מוזמן לערבי עיון בנושאי רפואה אתיקה והלכה במסגרת הכינוס השנתי

הכינוס יערך בחודש טבת במכון שלזינגר- בשערי צדק, ירושלים בנושאים שונים ומרתקים ברפואה והלכה. הכניסה לסטודנטים ותלמידי ישיבות חינם

בתוכנית: ערב על קדימויות בטיפול רפואי, ערב על קביעת רגע המוות, ערב על חידושים בפריון וגנטיקה וערב על רפואה משלימה.

בהשתתפות רבנים ואישי ציבור, בינהם:

הגאון רבי אשר וייס שליט"א, הרב אבינר, חבר הכנסת עתניאל שנלר, פרופ' שטינברג,הרב הלפרין ועוד.

לפרטים:

http://www.medethics.org.il/siteHeb/Pages.asp?cat_id=9&page_id=47#44

או בטלפון: 02-6555267

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2009 16:14 לינק ישיר 

ספר חדש:

לסלוח ולא לשכוח: האתיקה של הסליחה

מאת: יותם בנזימן

על הספר

סליחה אפשרית רק במקום שבו יש עוול. ככל שהעוול גדול יותר הסליחה הנדרשת רבה יותר – אולם דווקא אז הסליחה מוצדקת פחות, משום שהפגיעה גדולה יותר. הסליחה היא אפוא מושג פרדוקסלי. כיצד אפשר לפתור את הפרדוקס הזה? התזה המרכזית של הספר לסלוח ולא לשכוח: האתיקה של הסליחה היא שסליחה שלמה היא תהליך דיאלוגי, שהפוגע והנפגע נושאים בו את זיכרון העוול בצוותא ומשקעים אותו במרקם חייהם, בלי לטשטש את אשמתו של האחד ואת הצלקות שהותיר בנפשו של האחר. זהו ניתוח לא שגרתי של מושג הסליחה, והוא מעומת עם התפיסה הפילוסופית המקובלת, הכורכת את הסליחה עם השכחה.
הספר עוסק בין השאר בהתנצלויות פומביות, בוועדת האמת והפיוס בדרום אפריקה, בזכר השואה, בנשיאת עוון, בכפרה ובטינה, בסליחה עצמית ובסליחה אלוהית, בבלתי נסלח וברעיון הנקמה, באהבה ובבגידה. זהו ספר פילוסופי, אולם מוקדש בו מקום לא מבוטל גם לניתוח טקסטים מן התנ"ך ומן התלמוד, מן הברית החדשה ומן הספרות היפה, מחיבוריהם של סוציולוגים ופסיכולוגים ומכתבות בעיתונות היומית; שהרי סוגיות פילוסופיות עולות לא רק מכתבים פילוסופיים, אלא גם משיחם היומיומי של בני האדם.
יותם בנזימן הוא דוקטור לפילוסופיה ומלמד באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא עמית מחקר במכון ון ליר בירושלים ובמרכז גילה לחינוך אזרחי ודמוקרטיה באוניברסיטה העברית. ספרו הקודם הוא עד שתגיע למקומו: אתיקה, אי-משוא פנים ויחסים אישיים (מאגנס, 2004). בשנת 2009 עתיד לראות אור ספרו להכיר תודה (מאגנס).

תוכן העניינים 

טקסט מלא של ההקדמה
כדי לראות קובץ זה תוכנת Acrobat Reader צריכה להיות מותקנת במחשבך. כדי להוריד את התוכנה
לחץ כאן.

הקדמה

פרק ראשון: "אדם אחר"
לשנות את העבר?
סליחה, פטירה, מחילה
פרדוקס הסליחה
ניסיונות לפתור את הפרדוקס
"סלחו וייסלח לכם"
חטאים וחוטאים

פרק שני: בדרך לסליחה דיאלוגית
סליחה עצמית
"לסלוח לך במסתרי לבי"
ביטויים של סליחה
לספר את הסיפור
הניתוח של מרגלית

פרק שלישי: סליחה כנשיאה
נשיאה ללא דיאלוג
נשיאה דיאלוגית
התביעה לסלוח
מי יכול לסלוח
הבלתי נסלח
סליחה וענישה
האם אלוהים יכול לסלוח?
התנצלויות פומביות
סליחה וכפרה

ביבליוגרפיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2009 18:24 לינק ישיר 

אחד מחברי הפורום שליט"א הלך להרצאה אקדמית בהשפעת הרוח שבעצכ"ח. הוא האזין לכל ההרצאה ואחר כך הקשה להפרופסור הגדול מספר קושיות. המענה היתה, כן יכול להיות, אבל אין זה הדעה הנפוצה אצל המדענים...

אמת קנה ואל תמכור (ואשר ע"כ הוא כה "יקר")

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/4/2009 12:18 לינק ישיר 

אברהם13 מיידע:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2009 13:45 לינק ישיר 

שאלה לי: אימתי (אם בכלל) חזר בתשובה "ר' שרון רג'יניאנו הי"ו" שקיבל את הסלוט שבין הרב אביגדור נבנצאל לרבה של רחובות? למיטב הבנתי (חיפשתי קצת בגוגל) לפני כשנה וחצי הוא לא הגדיר עצמו כשומר מצוות כלל.

אל תבינו אותי לא נכון. גם אני יודע מה נכנס בגדר אונאת דברים. אבל בכל זאת: האם טוב עשו המארגנים כאשר בחרו להציג אדם כזה  כמרצה ב"כינוס ארצי" על אמונה, בין רבנים ידועים?  האם לא ראוי להביא לכנס מסוג זה דוברים שיש להם פרספקטיבה יותר רחבה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2009 15:38 לינק ישיר 

נדב, אולי ספר הצמרת עסוק באותו ערב (הוא בכנס של אמנון יצחק)?
מאידך, כשדנים על אמונה ועל לחיות אמונה, אני באמת לא בטוח שיש ערך מוסף דווקא לרבנים ות"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2009 16:30 לינק ישיר 

ספר צמרת יכל להיות בעל אמונה יותר חזקה וזכויות רבות יותר מכל חרדי מן השורה.

ולגבי שרון רג'ניאנו ,הוא מופיע אחרון במושב הבוקר ואילו רבה של רחובות מופיע ראשון במושב הצהריים כך שאפילו  הצגת הדברים שלך, שנרב, היא מטעה .

ולגבי עצם השתתפותו הרי בעל התשובה עומד במקום שצדיקים אינם יכולים לעמוד בו ולכן דווקא אותו הייתי באה לשמוע ולא את אלה שנולדו וגדלו בבית שחינך לאמונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2009 17:13 לינק ישיר 

[שנרב,

מדהים. קראתי את המודעה וחשבתי בדיוק על השאלה הזו. רק אח"כ ראיתי את דבריך...

אני מקבלת את דברי מיכי כתשובה הוגנת בהחלט, ובכ"ז - מדוע לכנותו בתואר ר' (מה זה בדיוק? רב? רבי?) ולא בפשטות "מר", שהוא תואר כבוד אמיתי וראוי?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2009 17:54 לינק ישיר 

אמשלום

את מקבלת את דבריו של הרב מיכי כולל הערתו המזלזלת לגבי ספר הצמרת?

ולגבי התואר ר' -זה  תואר מקובל בציבור הדתי והחרדי  וכפי שניתן לראות גם ר'חצרוני המופיע במושב הערב זכה לתואר זה.

מה שמצחיק הוא ,שאת,כרפורמית מוצהרת,לא מוטרדת מהענקת התואר רבה לרבה רפורמית שאינה מחויבת כלל להלכה ומה שמטריד אותך זה שר' חצרוני או ר' שרון רג'ניאנו לא זכו לתואר המכובד-מר......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2009 18:02 לינק ישיר 

[התואר "רב" או "רבה" מוענק למי שלמדו ועמדו במבחן שהציבה בפניהם הקהילה אותם הם אמורים לשרת. אם ר' שרון רג'יניאנו עמד במבחנים כאלה, אין לי שום בעיה עם התואר שהוצמד לו.
הסכמתי עם דברי מיכי, שבענייני אמונה, אין לרבנים יתרון דוקא.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2009 18:11 לינק ישיר 

צענע,
את לא מסכימה שלספרי צמרת אין יתרון בנושאי אמונה? אולי זה אינו חיסרון, אך ודאי לא יתרון. אני מכיר כמה עיסוקים יותר מרתקים מבחינתי. ברור שהציון של מקצועו (בעבר?) של ספר הצמרת בא למשוך קהל, מהסיבות הלא רלוונטיות. ולכך התנגדתי ועל כך לגלגתי. אין לי התנגדות לשום מקצוע ולשום אדם כשלעצמו. יש לי התנגדות לכך שמנצלים סלבריטאות מגוחכת שבלב מזלזלים בה, רק כדי למשוך קהל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2009 18:12 לינק ישיר 

ללא כל כוונת זלזול, מה הדרישות בשביל לקבל תואר "רב" מהקהילה הרפורמית? האם זה דרישות אחידות בכל העולם או שכל מדינה לעצמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 00:58 לינק ישיר 

לרב מיכי

"סלבריטאות מגוחכת שבלב מזלזלים בה,"

"אני מכיר כמה  עיסוקים יותר מרתקים ".

"אין לי התנגדות לשום מקצוע ולשום אדם כשלעצמו"

יש סתירה בולטת בין שני המשפטים הראשונים למשפט האחרון.
אילו המשפט האחרון היה אמיתי לא היית כותב את שני האחרים. 

מדוע צריך לזלזל בלב בשחקן או בספר צמרת שהיו סלבריטאים ועכשו חזרו בתשובה?
סיפוריהם של אנשים כאלה מושכים קהל.אז מה בדיוק רע בכך?
הקהל אוהב לשמוע סיפורים הנובעים מהלב,המתארים את הדרך אל התורה של אנשים שהיו סלבריטאים בעברם ועכשו עשו מהפך בחייהם.
המארגנים יודעים זאת ולכן הם משלבים בכנס את העיוני לצד הרגשי (שהוא רלוונטי לא פחות מהצד העיוני-שכלי.)

תוקן על ידי צענערענע ב- 07/04/2009 0:59:09

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אירועים אקדמיים מעניינים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 17 18 19 ... 30 31 32 לדף הבא סך הכל 32 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.