הנקודה המרכזית שחייבים לציין, שבזכותו ואך ורק בזכותו התאפשר בעליי תשובה בעם מישראל,
ולמה ? הרי אם לא היה דואג שיהיה במדינה שבדרך נישואין לפי הלכה ? אף אחד לא היה עוסק בחזרה בתשובה,
והיות שיהודות החרדית היו בעד קהילות נפרדות אז אף גודל הדור בזמנו לא דאג לזה בלי יוצא מהכלל, פשוט אף אחד,
רק הרב קוק זצ"ל ושילם ביוקר מבחינתו, שהיהדות החרדית לא לומדת את תורתו,
אבל אל לו לדאוג, כי מיליון = בדור הבא חמש מיליון ובדור אחרי זה עשרים מיליון יהודים כשרים, ורק מספריו כמה היה יוצא לו ????
יוצא שבזכותו הבלעדית יש היום מיליון בעלי תשובה, ושוב אין לשום גודל הדור זכות בעניין
והוא עוד שילם בחייו הציבורית והחרימו אותו ואת ספריו וכו'
אגב: אני רוצה ברשותכם לתת קרדיט גדול וענק לעיתון המשפחה שלקחו אומץ רב לעשות כתבה\מאמר (בקולמוס החדש) על הרב קוק זצ"ל,
(חצוף הוא העורך, אבל אני מבין את מניעיו וכל הכבוד לכם, אגב: אני יודע ממקור ראשון שהחזו"א דווקא כן דירבן אנשים חכמים ללמוד את ספריו של הרב קוק, ולא כפי שהעורך ציין שם,)
כדי שלא תחשבו שאני חונכתי או הייתי תלמיד של תלמיד שלו, לא ולא,
אני חרדי חרדי וחינוך חרדי, ובכל זאת עליתי על העניין הזה,
אני חושב שכל מי שחשוב לו את בניו של אלוקים ואת עמו ? חייב לזכור ולדעת את העובדה שהגודל הדור היחיד שדאג לזה היה הרב קוק זצ"ל , ולכן חייבים כל דור שני ושלישי (עד סוף כל הדורות) של הבעלי תשובה, לזכור בזכות מי הם יהודים כשרים (וגם יהודים חילוניים כמובן,) ואם היה ח"ו חס על כבודו ועל כבוד תורתו, לא היה מתאפשר להחזיר בתשובה,
תוקן על ידי maxmen ב- 11/08/2010