| נשלח ב-8/12/2010 19:09 |
|
| |
נדב
לא צחקתי כל כך הרבה מאז ראיתי את המשפט המקורי (נדמה לי ב"הארץ") על ציונות. למעשה, עכשו יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2010 19:49 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | להזכירך את משפט הפתיחה בן האלמוות ששמע פיינמן בהרצאה בכנס של סוציולוגים (אני מצטט מהזיכרון, ושגיאות הכתיב על אחריותי): people usually comunicate and interact audiouly and verbally תרגום: אנשים מדברים.
|
|
אם איני טועה הדברים לקוחים מהספר: אתה בטח מתלוצץ מיסטר פיינמן, מי שמבקש להכיר גאון אנושי ומטורף (במובן החיובי של המילה) מוזמן לקרוא את הספר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2010 20:04 |
|
| |
קראתי - ואני ממליץ
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2010 20:26 |
|
| |
מאחר שמשפט כזה (וגם לא דומה לזה) מופיע בהודעה של מכון וואן ליר לא הבנתי על מה צחק מיימוני ועל מה התלונן שנרב.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 09:34 |
|
| |
כתוב שהכנס ישודר באתר יהדות,האם הכוונה שכל הכנס ישודר שם?. נראה לי שזה כנס חשוב לראשי ישיבות,רמי"ם,משגיחים,ועוד העוסקים בחינוך גם מהציבור שלנו. הבעיה,שאני לא מאמין שהציבור שלנויגיע למקום זה,למעט בודדים. אז,אולי צריכים לעשות כנס כזה גם אצלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2010 13:05 |
|
| |
במכון ואן ליר ביום חמישי 23 בדצמבר, 2010 קדמה ונפתוליה: מאבקם של אינטלקטואלים יהודים עם המודרנה שעת התחלה - שעת סיום: 20:30-18:00
על הארוע: ערב דיון לכבוד ספרו של פול מנדס-פלור. האירוע מתקיים בשיתוף מכון ליאו בק.
בספר זה המחבר מקדיש דיונים מאירי עיניים לאנשי רוח ואינטלקטואלים יהודים אשר תרמו לתחומים שונים: ארנסט בלוך וולטר בנימין ותרומתם להגות המרקסיסטית; פרנץ רוזנצווייג וחלקו בחידושה הרוחני והדתי של היהדות; תרומתם של אחד העם וביאליק לתרבות העברית; תרומתם של אבות חוכמת ישראל לגישה היסטורית הנוטה להפוך את מסורת ישראל למורשת תרבותית ועוד. הוא מסרטט את דיוקנותיהם של כמה מהחוקרים הגדולים של היהדות בזמננו: אלכסנדר אלטמן, נחום גלאצר, ליאו שטראוס וגרשם שלום. חלק מרכזי בספר יוחד לעיונים בהגותו של מרטין בובר, הפילוסוף של הדיאלוג, איש הרוח העומד בשער שנטל חלק פעיל במפעל התחייה של העם היהודי ומבחינה מסוימת גם התבונן בו מבחוץ. (הוצאת עם עובד, סדרת ארון הספרים היהודי)
רשימת משתתפים:
דברי פתיחה: פרופ' גבריאל מוצקין דברי הקדמה: ד"ר רחל ליבנה-פרוידנטל ופרופ' אברהם שפירא יו"ר: פרופ' יוסף מאלי בהשתתפות פרופ' חביבה פדיה, פרופ' מנחם ברינקר, פרופ' גלית חזן-רוקם, פרופ' פול מנדס-פלור
תוקן על ידי צענערענע ב- 17/12/2010 13:07:33
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 15:10 |
|
| |
מכון ואן ליר יום שלישי 18 בינואר, 2011
"מכתב הרבנים": תמרור אזהרה לעתידה של הדמוקרטיה? שעת התחלה - שעת סיום: 19:00-17:00
על הארוע: "מכתב הרבנים" שפרסמו "פסק הלכה" האוסר על יהודים למכור או להשכיר דירות לאזרחים ערבים בישראל מעורר סערה גדולה. מה שהתחיל כפעולה של רבנים בודדים התפתח ליוזמה רחבת היקף. למכתב, שפרסמו חמישים רבני ערים הנושאים בתפקידים רשמיים, נוספו חתימותיהם של מאות רבנים. נשיא המדינה, ראש הממשלה, כמה רבנים חשובים ואישי ציבור רבים גינו את היוזמה.
עם זאת, יוזמי המכתב זוכים לתמיכה ציבורית גדלה והולכת, המגיעה לפי הסקרים ליותר ממחצית הציבור היהודי בכללו ולעשרות אחוזים מתוך הציבור החילוני. המשבר אפוא עמוק וקשה מאוד וחורג בהרבה מיוזמת "מכתב הרבנים". לפנינו בעיה משפטית, מוסרית, פוליטית וגם הלכתית.
היבטים אלו ייבחנו בערב עיון על ידי בכירי החוקרים, ההוגים, המשפטנים, אנשי ההלכה והפוליטיקאים. ערב העיון הוא פרי יוזמה משותפת של החוג למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית בירושלים, המכון הישראלי לדמוקרטיה ומכון ון ליר בירושלים.
רשימת משתתפים: תוכנית תצורף בהמשך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 15:15 |
|
| |
אני מצפה לפרופסור הראשון שיתמוך במכתב הרבנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 06:22 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2011 11:01 |