|
|
| נשלח ב-16/9/2006 22:58 |
|
| |
ספרן, אני רואה שהדרך לגרום לכך שיערכו כנס על משנתי הוא לכתוב שטויות והבלים ספקולטיביים על נושא שאני לא מבין בו מאומה. יפה, למדנו משהו! ספרי אודות הסוציולוגיה של כוהני ההינדו ויחסם המסוכן לברהמינים ולשאר הקאסטות כבר בהכנה. חומר נפץ לתושבי קשמיר הדוויה. חפרפרת, היכוני לכנס הבא (או לביאת המשיח...)!
מה שהכי משעשע בעיניי הוא שדברי רוזנצווייג נראים למישהו 'מסוכנים'. לא דעתו של בוש על האיסלם. לא דעתו של אולמרט, או הציבור הישראלי. וגם לא התנהגותם של כמה איסלמים חביבים שנוהגים לפוצץ את סביבתם הבלתי נקובה ('סביבה נקובה'=ביטוי מתמטי שמשמעותו היא הסביבה של משהו שאינה כוללת אותו עצמו). דווקא דעתו של רוזנצווייג היא מסוכנת. כאילו שזה מעניין את מישהו, או קובע משהו, מה היתה דעתו של רוזנצווייג זצ"ל על האיסלם (או על היהדות). אני לא יודע אם יש מניין יהודים שקרא את כתביו, אבל אני מניח שמספרם של המוסלמים שעשו זאת אף קטן יותר. מה לא עושים כדי להפוך את המחקר במדעי החרתא לאקטואלי?!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2006 07:17 |
|
| |
[ צא ולמד מציטוט של קטע מלפני מאות שנים , ע"י הכס הקדוש , ממש בימים אלה . כנראה שבכ"ז לא כדאי לזלזל בעוצמתם הפוטנציאלית של גווילם מצהיבים ]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2006 07:54 |
|
| |
ספרן במחכ"ת,
איך אפשר להשוות בין הכס הקדוש על מיליוני המאמינים בו לבין פילוסוף יהודי שבודדים נחשפו למשנתו ושכנראה ואין אדם אחד שרואה בו סמכות רוחנית/פוליטית?
נכון שבמבט לאחור הדת המוסלמית מייצרת קנאות והרס שהנצרות והיהדות כיום לא מייצרות, ונכון שהיא הפכה לאוייב משותף ואולי למה שיקרב ביניהן (ע"ע הרב בני אלון וחבריו הפומנדמנטליסטים הנוצריים בארה"ב), אבל אין לזה כל קשר לאלילות או מונותאיזם.
מה שכן, נראה לי שרוזנצוייג יכל להסתדר לא רע עם הנטו"קניקים מהאשכול הסמוך. מעניינת הברית הזו בין מי שנתפסים לשוליים ה'יותר' אדוקים לבין השוליים הליברליים (למשל, חבריו של איש החמאס המרואיין כאן "יוסף התגאה בקשרים עם מכרים יהודיים רבים, בהם רבנים רפורמיים מארה"ב וכן חרדים מנטורי קרתא". דומה שמעולם לא הצליחה אהבת המן לאחד יהודים כה רחוקים זה מזה).
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/762854.html
ר' מיכי,
צורכי עמך מרובים...גם אנשי מדעי הרוח צריכים להתפרנס וזה מביא את חלקם להוציא מים מן הסלע על מנת שיהיה להם מה לטחון ולקבל על כך שכר. אני מגלה לכך הבנה מסויימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2006 08:11 |
|
| |
ממללא, גם אני. אך כיצד אפרנס אני את תשוקתי הבלתי נשלטת ללגלג על כך? גם היא זקוקה לפרנסה. אגב, אני מבין שהשלוש נקודות רומזות ל'ודעתם קצרה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2006 08:23 |
|
| |
מיכי וממללא
מה דעתכם על לערוך הצבעות כלליות על השאלה במה לעסוק באקדמיה? רק לדברים שנכון לרגע זה הם פופולריים, יש מקום?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2006 10:07 |
|
| |
מיכי וכמה אנשים קוראים מאמרים איזוטריים בפיסיקה של כספית במצב מוצק? למרות זאת אינך מגדיר פיזיקה כמדעי החרטא
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2006 10:43 |
|
| |
בעל, עוד מעט ואחשוש שגם אתה מאנשי מדעי החרתא. קרא שוב את דבריי. לא אמרתי שהעובדה שמעט קוראים היא המדד לחרתא. נהפוך הוא, בד"כ כמה שפחות קוראים זה פחות חרתא. טענתי רק כי זהו מדד לאקטואליות. לומר שדבריו של רוזנצווייג מסוכנים זו תעמולה זולה להצדיק ולהרבות רייטינג ואקטואליות למה שאינו אקטואלי, כי מי שאף אחד אינו קורא אותו אינו יכול להיות מסוכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2006 12:18 |
|
| |
תהיה זו חרתא או לא, 'הסכנה לתקופתנו' היא כותרת של העיתונאי, שמכל השיחה עם המרצה שלף את המילים הללו למען הרבות סאנסציה. לא היית מציע לקחת ללב, מיכי.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2006 12:22 |
|
| |
מיכי, סבר וקבל. לא נפתח העלבויות לפני יום הדין.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2006 13:34 |
|
| |
שלויימע, הוא אשר אמרתי: גם עיתונאות היא חרתא.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2006 15:03 |
|
| |
הרב מיכי. בעניין המנין אנשים שקראו את כתבי רוזנצוויג. אתה גם למניין לא מצרף אותי כבר??
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2006 04:20 |
|
| |
מיציץ,
לא טענתי דבר על עצם הבחירה לחקור את משנת רוזנצוייג. זכותם של חוקרים להתפרנס ממחקרם, ואין לי כל בעיה עם זה,וכפראפרזה על דברי זקן האדמו"רים (בדימוס): הכל חקיר. יש לי בעיה עם יציקת דרמטיזציה מעושה בשביל להשיג לתחום מחקר אזוטרי 'זמן מסך' (זה לא משנה אם בדוגמא הזו זה הכתב או החוקר, התופעה קיימת לדעתי).
דוקא לגבי רוזנצוייג אני מודה בגילוי לב חריג שעת חבשתי את ספסלי הישיבה התחלתי לקרוא את 'כוכב הגאולה' במסגרת 'סדר פילוסופיה יהודית' שנהגתי בו בשלהי סדר ב'. לדאבוני, לא צלחתי יותר מכמה עמודים אבל סיפור שובו של רוזנצוייג אל היהדות על סף התנצרותו חרוט בי עד היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2006 08:54 |
|
| |
ברוך גו כתב:
סיורי הר-הבית
סיורי הר-הבית עם מדריכים מלומדים ומנוסים [בסגנונות שונים ומעניינים] יתקיימו בימי חול המועד סוכות במועדים הבאים: יום ראשון א חול המועד 7.30 בבוקר ד"ר יואל אליצור עברית יום שני ב חול המועד 7.30 בבוקר ד"ר מיכאל בן-ארי עברית יום שלישי ג חול המועד 7.30 בבוקר ד"ר יעקב היימן עברית יום רביעי ד חול המועד 7.30 בבוקר מנחם בן-ישר עברית יום חמישי ה חול המועד 7.30 בבוקר גולן שי-כהן עברית יום ראשון א חול המועד 7.30 בבוקר הרב חיים ריצמן אנגלית יום שני ב חול המועד 7.30 בבוקר מר נחום שניצר אנגלית יום שלישי ג חול המועד 7.30 בבוקר הרב נחמן קופיאצקי אנגלית יום רביעי ד חול המועד 7.30 בבוקר הרב צבי רוגין אנגלית יום חמישי ה חול המועד 7.30 בבוקר עו"ד שמואל קספר אנגלית יום ראשון א חול המועד 7.30 בבוקר מר שמואל בן חמו צרפתית יום שני ב חול המועד 7.30 בבוקר ארכיאולג' יפה מוסאי נשים - עברית יום שלישי ג חול המועד 7.30 בבוקר מר יוסף דיין ספרדית יום רביעי ד חול המועד 7.30 בבוקר גב' לילי ריצמן נשים - עברית/אנגלית יום חמישי ה חול המועד 7.30 בבוקר מר משה גרבוז רוסית יום ראשון אסרו חג סוכות 7.30 בבוקר מר יואל לרנר עברית/אנגלית
מפאת קדושת המקום, הבאים מתבקשים לטבול (עדיף במקום המגורים) קודם במקוה כשר ולבוא בנעלי בד, ותעודת זהות. נפגשים בשער הכניסה להר הבית ולכותל. מוגש כשירות מטעם "התנועה לכינון המקדש", לימים אחרים ו/או לשעות אחרת אפשר לקבל מדריך בפלאפון "התנועה לכינון המקדש". הסיורים חינם,
קבלת פרטים ו/או נתינת תרומות אפשר לשלוח ל"תנועה לכינון המקדש" ת.ד. 31336 ירושלים, או בפלפון: 8649968 050 לדוברי אנגלית: 5710171 02 או: 6580224 050 לקבלת פרטים באי-מייל, שלח דוא"ל אלינו: [email protected] שנה טובה כתיבה וחתימה טובה עו"ד ברוך בן-יוסף - יו"ר
הערה חשובה ביותר שיש לבדוק:
האם הסיורים ייערכו מתוך התחשבות באיסור כרת שיש בכניסה להר הבית, ולכן יתמקדו אך ורק בשטח שברור שאין הוא אסור בכניסה, נניח על פי מחקר ארכיאולוגי, או שהם ייכנסו לכל מקום, ולכן האם אסורים לפי ההלכה?
שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2006 09:51 |
|
| |
עד כמה שידוע לי, הסיורים נערכים לפי השיטה המרכזית המקובלת (היינו, הצח'רה כקודש הקודשים), ולא כוללים כניסה לשטח העזרה (טובלים לפני כן טבילה לחומרא). האם סלקא דעתא דמר שר' יואל אליצור יכשיל אנשים באיסור כרת?
|
|
|
|
|