בית פורומים עצור כאן חושבים

מזרוחניקעס ולימוד גמרא בעיון - עד כמה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/6/2005 16:37 לינק ישיר 

רב סיינפלד.

אם בפאשטער ייד עסקינן, מה לך להפליג בסוגית לימוד הגמרא. וכי לא ניתן להיות אדם נורמטיבי ופרודוקטיבי, מוסרי וישר וטוב. ללא לימוד גמרא כלל? או אפילו ללא קיום תורה? גונבה לאוזני השמועה שיש בנמצא כמה שמורות טבע של חילונים טובים יראי אלוהים . (שעות ביקור מ9:00 עד4:00 )

וזו, אגב, גם המלצתי לחיימק'ה היקר. תלמד מה שבא לך . תלמד במקום שלבך חפץ. אך היה ישר דרך ותתרום לסביבתך.
אני יודע שבאשכול זה שאלת על צורות לימוד גמרא, ואף העלת החשש אולי רח"ל תתקלקל ותשב לכתוב בבח"ח. אבל עצם זה שבאת לכאן לעצכ"ח לשאול את השאלה, ולא ברח' רשב"ם או חזו"א הרי שעליך קרא הכתוב "שאלת חכם חצי תשובה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 16:37 לינק ישיר 

תלמיד,
את מחלוקת ר' ישמעאל ורשב"י בנוגע לתלמוד תורה ועיסוק במלאכה אתה הרי מכיר, ואתה יודע גם ששם נקבע שרבים עשו כר' ישמעאל - ועלתה בידם, כרשב"י - ולא עלתה בידם.

וביחס לדברי הרמב"ם - הרי הדברים נוגעים ליחידי סגולה כבן זומא ודומיו, שהרי אפילו הרמב"ם עצמו לא יכול היה לעשות כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 16:55 לינק ישיר 

גם וגם

וכמה למדנים לדעתך יש כיום בבתי המדרש ?
כמה עשרות ואולי כמה מאות.

וכמה אנשים שואפים להיות למדנים ?
כמה עשרות ואולי כמה מאות .

וכמה אנשים מציבים בראש מעייניהם ושאיפותיהם את ההשגיות והרווחה החומרית ?
כולם !!!

וכאן המחלוקת העקרונית בין היהדות החרדית לזו הדלי"ת .
האם מי שמסוגל להיות למדן - אם ישקיע את חייו בלימוד תורה - ויחיה בצמצום ,
או שילמד עו"ד רפואה או מדעים - ויצליח ויבלה את חייו בנעימים - כמובן יקבע עיתים לתורה , יקים מכון למחקר בבעיות השעה, ייעץ ל " גדוילים" בתחום מומחיותו . יתן הרצאות בליל שבועות וכו'

מהי הדרך שעליו לבחור . האם עליו לפחות להציב את דברי הרמב"ם הללו - כשאיפה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 16:56 לינק ישיר 

חיימק'ה,

קבלתי היום בעונג את מכתבך השני.
מכתבך מעיד על תכונת חריצות הנטועה בך, ועל החשיבות שאתה מייחס לדיון באופן אישי. אני מעריך זאת מאד.

לגופם של דברים קל להסכים איתך בהרבה דברים אבל לא בכל.

למשל: הרעיון שלך לפעול על פי האינסנטים הבסיסיים של מעניין ומאתגר. אבל כדי שאוכל להתייחס אליו חסרה לי נקודת בקרה למשענת. כן, ההיא של ארכימדס הזקן.
כדי לספק לי נקודה כזו אשמח אם תשתף אותי באינסטיקטים של על סדר היום המקצועי הראוי לפי דעתך, בפקולטה להנדסת סקסופונים ע"ש לורד רג"ס.

מאחר ודעתך הנכוחה סבורה שבגילך ובנסיונך העשיר האינסטינקטים עדיפים על נסיון מקצועי רב שנים, אין לי ספק שתוכל לספק לי את נקודת המשען הקרדינלית.

* * * * * * *

שאיפותיך המרקיעות באמת משובבות את נפשי. הסיכוי שתוכל להגשימם בע"ה הוא גבוה, בתנאי, כמובן, שתהיה מוכן גם להתאמץ.
אילולא שאיפותיך הרמות הייתי מייעץ לך להשתלב בחברה של אנשים כמותך, חברה שתתקשר עם רב ותשמור קשר עם ישיבת ההסדר שבה תלמד, וכך תקים בית יהודי,
ותתפלל היטב שבניך ימשיכו בדרך התורה.

אך כבוגר בתחילת דרכו הניחן בשאיפות כשלך, תוכל להגיע להרבה הרבה יותר.

על הקושי המרכזי הנחת את אצבעך. היכולת לעמול בלימוד ש"ס ופוסקים.
לכן גם שאיפתך להגיע לדרגה בה תמצא טעם בלימוד הגמרא הרטיטה את ליבי. אם כי תמהתי מעט, למה לא הצלחת להקדיש עוד כמה דקות לקריאה ומעט עיון במכתבי הראשון, שם תמצא תשובה שאפילו נוסתה בהצלחה פעמים רבות.
אשמח להוסיף עליה באם תחפוץ.

למענך, יקירי אעתיק שוב את הקטע הרלבנטי:

פשוט ללמוד עם חברותא טובה או בחור מבוגר ממך, תוך שיכחת העולם שמסביבך.
ואז פתאום תשים לב שאתה גם נהנה מן הלימוד, הזמן מתחיל לעבור מהר, ותבחין שמפעם לפעם אתה שואל שאלה מצויינת שלא תמיד התשובה לה טריביאלית.

למען הגשמת שאיפותיך, נסה להקדיש לניסיון הזה שלשה חודשים. זה לא הרבה זמן בחיים.
גם במהלכם תוכל להתקשר אלי בשעות הערב, אם תמצא לנכון.
(את הסלולרי שלי תוכל לקבל במזכירות המכון, טל, 02-6555266 בשעות העבודה.)

לפני סיום,
כאדם בוגר אני מקווה שלא תיפגע אם אוסיף אזהרה קלה אך חשובה.
אל נא תתפתה לעצת היצר לקפוץ מייד למדרגות גבוהות.
אל נא תתפתה לעצת היצר להקדים ללכת מייד לישיבת חברון או פונביז' על מנת לעמול 16 שעות ביום במשך כמה שנים. קפיצה גבוהה מדי ומוקדמת מדי בהנהגה האישית, היא מאד מאד מסוכנת. כבר התריעו חכמינו כנגדה.
גם הנסיון החינוכי המעשי שולל קפיצה כזו. ובעיני ראיתי בישיבת פוניב'ז תלמיד מוכשר שנשבר בעת שנפל מגובה קפיצתו המוקדמת. תלמיד הישיבה הוא היה ועוד איך, אבל להיות תלמיד חכם, לצערי לא זכה. השתדל לא ללכת בדרכו.

סיים אתה קודם את כל שנות הלימוד בישיבה התיכונית בהתמדה ובדבקות למשימתך. אל תתפתה לעצת היצר להפסיק את לימודיך התיכוניים לפני סופם.

ולסיום.
בחכמתך לא הסתפקת בעקרונות הכלליים של נושאי הלימוד שהצגתי במכתב הראשון.
בקשת שארכיב עבורך מערכת שעות, בתקוה שראש הישיבה הר"מים יסכימו.

מצטער. לא אוכל למלא כאן את בקשתך.
כמה סיבות.
תוכנית מפורטת חייבת להביא בחשבון הרבה נתונים שאינם בידי. נתונים הנוגעים למקום, נתונים הנוגעים לכלל התלמידים במוסד, נתונים הקשורים בך ובנפשך העדינה, ונתונים הנוגעים לצוות הרמים שאמור להפעיל את התוכנית.
בסוד אגלה לך באישי, ששהתחום המקצועי של הכנה פרטנית של תוכניות למודים איננו כלול עדין בתחומי מומחיותי. כך שגם אינך מפסיד מי יודע מה.
אבל גם בעקרונות הכלליים שהבאתי יש תועלת. אני מקוה שגם תפיק אותה.

שלך בהערכה
המצפה להצלחתך

מרדכי הלפרין

נ.ב. הקטע הראשון במכתב זה, עד לכוכבים, שורבב לכאן בטעות.
הוא לא נועד עבורך אלא עבור רשכבה"ג הלורד רג"ס שליט"א, ורק כתוצאה מתהליך התנתקות כלשהו, נותק מקומו הטבעי ושורבב למכתבי אליך.
אנא השאר את ההתייחסות אליו למורג"ס בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 17:04 לינק ישיר 

תלמיד,
מבין שורותיך ניכר שאינך מכיר כלל את עולם התורה הציוני-דתי, ואת הבחורים והאברכים היושבים בו שש עשרה שעות ביממה ולומדים, מתקיימים בצמצום ואינם מעלים בדעתם ללכת וללמוד משפטים או מדעי המחשב (לא פעם הם מגיעים אל הישיבה או חוזרים אליה לאחר שכבר למדו תחומים אלה). נכון, הם גם משרתים במילואים כמה שבועות בשנה. אם תרצה, אתאם לך סיור בכמה ישיבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 17:12 לינק ישיר 

גם וגם

אני מכירם היטב , אולם הם שייכים לעולם החרדי , למרות שלובשים כיפות סרוגות ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 17:26 לינק ישיר 

הצעתי היא לשמוע את סדרת השיעורים הקצרים של הרב רפפורט שליט"א בנושא "למה ללמוד גמרא?"
דעתו מאוד מקורית ושווה ומומלץ להאזין.
[כל שיעור הוא בערך 15 דק'].
http://shiurim.moreshet.co.il/web/series.asp?series=15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 17:39 לינק ישיר 

נו, אם אתה מגדיר כל מי שיושב ולומד כחרדי (גם אם הוא, טפש שכמותו, רואה עצמו כציוני דתי, יושב ולומד בישיבה ציונית דתית, משרת בצבא ושולח את ילדיו למוסדות ציוניים דתיים), הרי אין ספק שלא ניתן להיות למדן בלי להיות חרדי. שוין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 17:42 לינק ישיר 

גם וגם

צ"ל לא ניתן להיות למדן בלי להשקיע את כולך בלימוד

ולא משנה מהי השקפת עולמו ולהיכן הוא שולח את ילדיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 18:05 לינק ישיר 

תלמיד,
אולי כדאי שנמצא דרך להעביר את דבריך לרמב"ם ולשאר אלה שהיו בעלי שני שולחנות (לפחות), אחד של תורה ואחד של עבודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 18:07 לינק ישיר 

תלמיד,
אתה סובר כרשב"י. מה לעשות, שהגמרא שם אומרת: רבים עשו כר' ישמעאל ועלתה בידם, כרשב"י ולא עלתה בידם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 18:09 לינק ישיר 

גו"ג,
ובכלל, יש מקום לשאול אם שיטת "אוכלי המן" של רשב"י היא הגונה ומוסרית וידועים הדברים האמורים על הסומכים על הנס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 18:50 לינק ישיר 

שחרית וגם וגם

המחלוקת הבסיסית והיסודית בין ההשקפה החרדית לזו שאינה חרדית. היא - מי ומה במרכז המעגל ומה המטרה לכל מעשי האדם והסיבוב שהוא עושה במשך חייו עלי האדמות
האם האדם ורווחתו הינם במרכז,והדת נועדה לשרת את המטרה הזו, לאפשר חיי חברה מוסריים יותר ואיכותיים יותר,
או שעבודת הבורא עומדת במרכז חיי האדם בעולמו , וכל מטרת הדת היא להורות לאדם את דרך עבודת הבורא.
אבל לא זה האשכול ולא זה הויכוח כאן ולכן איני חושב שיש לדון כאן בשאלות אלו.
הויכוח הנדון כאן הוא האם ניתן להיות למדן גדול בלא שהעיסוק הבלעדי יהיה בלימוד התורה. ואין לזה קשר עם המחלוקת בין ר"ש בר יוחאי ור' מאיר - והעובדה שהרבה עשו כר' מאיר ועלתה בידם כר"ש בר יוחאי ולא עלתה בידם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 19:11 לינק ישיר 

תלמיד,

המחלוקת היא בין רשב"י לר' ישמעאל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2005 19:26 לינק ישיר 

אמשלם

תודה !!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מזרוחניקעס ולימוד גמרא בעיון - עד כמה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.