בעונג שבת של השבוע בראיון עם הרב מלכה מאלעד הוא סיפר בין היתר:
שאלה מצויה החוזרת ונשנית פעמים רבות היא במקרים של בתים השוכנים בקומת הקרקע של בניין עם קומות נוספות, באשר לשותפותם בתשלום על המעלית מרן שליט"א אותו שאלתי על הנושא ענה לי כי דיירי קומות הקרקע שאינם יכולים להשתמש במעלית פטורים מתשלום עליה, ההדגשה היא על חוסר יכולת כמו אלו שאין להם קומה תת קרקעית של מחסנים, אשפה, או חנייה כאשר במקרים שכאלה גם אם אינם מעוניינים להשתמש במעלית להגעה אל אותן קומות הם עדיין מחויבים עליה.
נשלח ב-1/7/2005 13:19
לפי חוקי המדינה חייבים לשלם
בדידי הוה עובדא
מה עם דינא דמלכותא דינה??
נשלח ב-1/7/2005 13:25
דינא דמלכותא נאמר על מלכות על גויים.
נשלח ב-1/7/2005 13:39
האם זה רק באלעד או רק בבנינים חדשים?
נשלח ב-1/7/2005 14:14
חוקי המדינה הם דינא דעקמומיתא
נשלח ב-1/7/2005 14:15
סילוף התורה להגיד שדינא דמלכותא נאמר רק על גויים
זה נאמר על כל מלכות לגבי מה שלא נוגד את הדת
נשלח ב-1/7/2005 14:24
אנחנו פשוט לא מכירים בחוקי המדינה הזו שתוקפת כל דבר דתי.
נשלח ב-1/7/2005 14:47
זה שאתה לא נישמע לחוקי המדינה זה עיניין אחר מצידי תעבור באדום
ותעצור בירוק בזה אתה צודקק במדינה שמכבדת אותך תכבד את חוקיה
נשלח ב-1/7/2005 15:26
אבל מדוע המדינה לא מכבדת את החוקים שלי?
נשלח ב-3/7/2005 01:25
חשישניק, מאיפה האהבה הגדולה הזו למדינה? אתה אולי הוזה? לא יודע שהמדינה והדת לא הולכית ביחד?
נשלח ב-3/7/2005 07:20
מי אוהב תמדינה???
אני אוהב תארץ כפי שנאמר ארץ זבת... ימשיך כבודו...
ובקשר לחוקים אתם צודקים שכל אחד יעשה ככל העולה על רוחו
נשלח ב-3/7/2005 07:56
חוק בתים משותפים קובע כי כל הדיירים בבניין משותף חייבים באופן שווה בכל הוצאות הבניין המשותף אלא אם כן נקבע אחרת ביסוד הקמת המבנה המשותף וזה היה ברור לשאר הדיירים.
חוק זה למעשה מסדיר את התחייבויות הדיירים בבנין משותף ואינו מבדיל בין דייר זה או אחר כיון שאחרת לכל דייר היה צריך להיקבע תעריף שונה בכל הוצאה לכל דירה יש השתתפות שונה בהוצאות המשותפות חשמל, מעלית, גינה, גג, נקיון שלא לדבר על הוצאות בלתי צפויות. לכן נקבע שכל דייר משתתף באופן שווה בכל ההוצאות ללא קשר אליו ישירות.
לכן מוזר לקבוע כי דייר בקומת קרקע פטור מתשלום למעלית ומה יעשה דייר בקומת גג כשיצטרכו לזפת את הגג או דייר עם כניסה נפרדת חיצונית שיסרב להשתתף בהוצאות חדר המדרגות בכלל.
נשלח ב-3/7/2005 11:49
כשתהיה תושב הקומה התחתונה תבין מה זה לשלם עבור דבר שאינך משתמש בו!