בית פורומים החרדים והאינטרנט

הילולת הרבי מלובביץ זצ"ל בג' תמוז תשס"ה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/7/2005 17:23 לינק ישיר 

בס"ד
תגובת שאוטינג:
לכל כלל יש יוצאים מן הכלל, ובמקרה זה הלבן הוא יוצא מן הכלל ובחב"ד גופא נחשב ליוצא מן הכלל כידוע.משל אחד אביא מפורום זה. הכנוי רמ"ש אינו מקובל בפורום.למה? הרי בחב"ד זאת היתה כינויו עד שנהיה לאדמו"ר. אלא בגלל שכמה מחסידיו נפגעים אם מכנים אותו הרמ"ש ולא אדמו"ר מלובביטש. האם קיים עוד איזה שהוא אישיות שאסור לתאר אותו בתואר של כבוד כל שהוא?
אבל איני רוצה להתייחס לפרט זה שהוא באמת שולי.אם אפשר לדון במפעלו של האדמו"ר מחב"ד לטוב או למוטב אז נדון בצורה פתוחה. ומעבר למה שכתב אור_נערב אני רוצה לדון בנקודה אחת הטעונה ליבון. (לצערי לא אוכל להשתתף בדיון כי בעוד כמה שעות אני נוסע.) לדעתי היא שאלת השאלות בכל הקשור לחב"ד היום.והוא,האם האדמו"ר מחב"ד (הרמ"ש) חשב שהוא המשיח?
אם נניח,שהאדמו"ר מחב"ד לא חשב שהוא המשיח,האם נתן מקום לטעות,בדיבוריו או במעשיו,לאנשים אחרים לחשוב שהוא המשיח?
פורסם בקישור הבא:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=1&topic_id=990277

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2005 18:26 לינק ישיר 

בס"ד:
תגובת הלבן:
אנסה קצת להכניס סדר לנושא:
הרבי ראה ענין גדול ויסודי בנצחון היהודים בא"י.
כבר הרבי הקודם שלח קבוצה גדולה (70 משפחות) מניצולי רוסיה להיישבת בא"י,ויסד אתם את כפר חב"ד.
זה היה כבר בשנת תש"ט.ואח"כ כשהיו פיגועים, בשנת תשט"ז, שלח הרבי קבוצת שלוחים לעודד,והורה לכל באי הכפר לא לברוח כ"א לפתח את הכפר.
בשנת תשל"ו שלח קבוצה גדולה של משפחות להתיישב בא"י.חלק מהם היה אמור להתיישב בחברון, אלא שהרבי התנה זאת בעובדה,שהממשלה תחליט שחברון נשארת בידי ישראל ולא תוחזר לערבים.כיון שלא קיבל הודעה זו,העביר את הקבוצה הגדולה הזאת של מפשחות לצפת ולירושלים.
בשנת תשל"ז שלח עוד קבוצה של משפחות להתיישב בא"י בתור שלוחיו, וגם הם התיישבו בירושלים וצפת.
את נחלת חב"ד בחברון העביר לידי המתנחלים,שפתחו שם ישיבה, שקיימת שם עד היום.
לעומת כל הנ"ל,לא הרבי שום נס בעובדת הכרזת המדינה, שהיסוד שלה לא היה בנוי על יהדות.
לא יצא נגדה בחרב ובחנית,אבל התנגד לה בכל תוקף ובצורות מגוונות.
אין כל סתירה בין מה שדרש ליישב את כל הארץ הכבושה בהתנחלויות,לבין מה שיצא בתוקף נגד הממשלה שמסיבות דיפלומטיות רוצה להחזיר את השטחים.
אין כל סתירה בין מה ששלח שלוחים רבים להתיישב בא"י, לבין מה שיצא בתוקף הכי גדול וחריף נגד חוק השבות.
וכך הלאה והלאה בכל שאר הפרטים.
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=3&topic_id=990277

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2005 18:27 לינק ישיר 

בס"ד
תגובתאתנחתא:;;
אור נערב,
אדרבה,מעניין לשמוע למה התרחקת מחב"ד? מה הרחיק אותך המשיחיות? או ביקורת אחרת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 03:26 לינק ישיר 

בס"ד
תגובת אור_נערב:
אתנחתא,
הרחיק אותה מחב"ד קודם כל המשיחיות של "הכונו לביאת המשיח".התחלתי אז להתעניין יותר ב"צד הזה" של חב"ד.ואז הגיע למקום מגורי ניידת של חב"ד ושם חלקו חומר תעמולה ו"עתונים" שמצאתי בהם כל מיני רעיונות שהיו מגוחכים בעיני על אחרית הימים הנמצאת כפסע מאיתנו וכיוצ"ב.למשל- שלכל אחד יהיה ענן פרטי שיגן עליו מפני החמה,ושכל בתי הכנסת יעופו באויר מכל ארצות פזוריהם ו770 בראשם,ויחתו סביב בית המקדש שירד באש מן השמים (והיתה אם אינני טועה גירסה שביהמ"ק יעשה סיבוב דרך ברוקלין כדי "לאסוף" את 770).הדבר משך אותי לבחון מחדש את מה שהרבי אומר בעצמו. והתחלתי לקרוא בעיון את כל השיחות על הגאולה-של תשנ"א והאזור.וראיתי דברים (ברמה יותר גבוהה) שהתמיהו אותי עוד ועוד.היחס למלכות החסד (ארה"ב) ולמלכות הרשע (ברה"מ) והקשר המהותי לתולדות הסטורית חב"ד.הבנת תהליך הגאולה. ומשם הגעתי לעניין עצומ"ה שבגוף.ואז התחלתי לקרוא את השיחות מתחילת נשיאותו,וכמה שיחות של הרבי הקודם - הריי"צ.נכנסתי לעניין של היחס בין הלכה לחסידות בהקשר של סעודה שלישית ושינה בסוכה,ויחס לקברי צדיקים (קבר הריי"צ שקדוש יותר מא"י בזמן הזה.שיחה מרתקת).ואז התחיל גם היחי אדוננו וכו' וההכרזה "הרשמית" עליו כמשיח,והמחלה והפטירה.ומתוך כל הנ"ל הלכה וגאתה בי תחושה שמדובר אכן בכת של עבודה זרה.
בערך באותה תקופה הכרתי את הרב יצחק שלמה זילברמן זצ"ל, שהרחיב אצלי את ההתנגדות גם לברסלב והחסידות בכלל.
מאז עלי לציין שהתמתנתי והתאזנתי אני מקווה.
והיום אני מבין שזה הרבה מאד עניין של אופי ותולדות חיים. ושיש אנשים שזו הדרך שלהם ליהדות. שזה הכי קרוב לאמת הקיומית שלהם.ואני אינני מתכוון לקחת להם את זה.אז לתופעות הקיצוניות אני מתנגד בתוקף ושוללן בתכלית.לזרם השפוי של חב"ד והחסידות אני מתייחס בכבוד.והרבי הוא אצלי דמות עלומה,בעייתית ושנויה במחלוקת.רבת פנים.ואינני מזדרז לחפש תשובה סופית כפי שהייתי בימי עלומי...
אור נערב
פורסם בקישור הבא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2005 15:01 לינק ישיר 

בס"ד
תגובת ג'בו:
כמה הערות לאור הנערב
א.אם משיחיות הרמ"מ מלובביץ' מפריעה לך אז אתפלא מאד שאין לך בעיה עם המשיחיות - ההתבטאויות ופעילות קיצונית בנושא- של הגר"א מוילנה בערוב ימיו כידוע.ויתר על כך זו של הרמח"ל שהתבטאותו על משיחיותו שלו עצמו היא עוד יותר חד משמעית מזו של הרמ"מ מלובביץ'.
אשר לביטויים "תמהוניים" (כגון "חלק אלוקה ממש"-עצמות ומהות הבורא-בגוף הנברא,אשר אצל צדיקים בגילוי היא עקב עידון החומר המעלים פחות) אם מזה נבהלת ודאי שהתעלפת ממש למקרא כתובת הרמח"ל בנישואיו לתורה הק' אשת נעוריו, וכהנה תופעות בשפע בכתביו.
אלא שגם כאן וגם שם יש לקחת את הדברים בצורה יותר אבסטרקטית ופחות מגושמת. (בחרתי בשני גדולי ישראל ענקי הרוח הגר"א והרמח"ל לשם דוגמא כי אותם הזכרת כדמויות הנערצים עליך)
כן הדבר בקשר לכל גדולי ישראל שעליהם נאמר "משיח שבדור" באם אכשר דרא (אור החיים,אר"י,מהר"ל,ר"י מרוזין,ר"נ מברסלב ועוד רבים וטובים) החל מהאמוראים המצויינים בגמרא סנהדרין צ"ח,וראה תשובת החתם סופר בנידון.
ב.באופן כללי נראה לי כי אתה לומד "מדרשו כפשוטו" בנושאים אשר למכירי רוח תורת החסידות לא יעלה על הדעת לגשת כך לעניין.כמו כן הנך מבלבל בין הבעת "רגש" לבין קביעת "תובנה".ובעיקר יש להכיר את סגנונו של הדובר\המחבר טרם מלקטים קטעים סלקטיביים מתורתו.שכן ברירת קטע מבודד מדברים שנאמרו בקונסטלציה ואווירה מסויימת גורמת עוול לאמת,למצוטט ולקורא.ככלל-משקלו הסגולי של ווארט חסידי הינו במסר המוסרי\רוחני שבו ולא בדיקדוקי עניות ומציאת פגמים בפרט ציורי זה או אחר.
למה הדבר דומה, שער בנפשך לו הייתי מסיק כי ראש ישיבה מסויים בבני ברק קבע הלכה שתינוקות של בית רבן הינן במהותם "חיות פרא" ודינם ככאלו לשם ציד,בו בזמן שכידוע דבריו נאמרו בעת רוגזה והפרעה.
ג.באשר להתבטאות צדיקים על הקורה אותם ובסובב אותם (במיקרו הקרוב)ולהשליך מזה על מרחבים גלובליים\קוסמיים\רוחניים (המקרו הרחוק) גם זו שיטת התנסחות ידועה, המעוגנת במשנת הבעש"ט בה נהגו אדמו"רי החסידות מדורי דורות ברוח האמונה בהשגחה פרטית-אישית. וגם היא חייבת להלקח כמשל ולא כנמשל,כפרט המלמד על הכלל ולא להפך.
ד.הנני נמנע במודע מלהעיר על הפרטי פרטים והטעויות שבציטוטים שהבאת בנושא סוכה ובית רבינו שבבבל וכדומה, אשאיר זאת לחסידי חב"ד האמונים על תורות רבם. התייחסותי כללית לגישה והנסיון לגשת לנושאים ערטילאים בידיים מגושמות.
פורסם בקישור הבא:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=4&topic_id=990277

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 01:41 לינק ישיר 

בס"ד
אני רואה כמה שהרבי מלובביץ זצ"ל ראה למרחוק לאן יגיעו
עד למצב שלא יודעים כאן בארץ ישראל מיהו יהודי?
וכמה צדק הרבי שמסר נפשו על עניין זה.
פורסם בקישור הבא:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=4&topic_id=990277

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 13:02 לינק ישיר 

בס"ד
התפילין של חב"ד הם כשרות להלכה כפי שפסק הגרב"צ אבא שאול זצ"ל בשו"ת אור לציון
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=5&topic_id=990277

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > הילולת הרבי מלובביץ זצ"ל בג' תמוז תשס"ה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.