| נשלח ב-13/7/2005 11:34 |
|
| |
כוחות המקובל במבחן ההסתברות
לקוח שלי, חילוני אשכנזי, לא מבצע עסקה מבלי הוראות מפורשות ואישורים של אחד ממקובלי הנגב יצ''ו.
לטענתו אין למנהגו דבר או חצי דבר עם הדת שכן הוא לא מאמין בדת. יתר על כן, הוא אינו משוכנע שהמקובל הפרטי שלו הוא צדיק שכן הנ''ל רודף בצע וכסף (להבדיל מהמקובל השני שלו שדר בדירת חדר צנועה המראה על צדקותו).
הסיבות להתייעצות עם המקובל, לטענת הלקוח שלי, הן כדלהלן:
- המקובל מהווה צומת מרכזית אליה מתנקז ידע ואינפורמציה עסקית
- המקובל הוא פשוט יהודי חכם בעל יכולת תיווך, פישור, ושדכנות בין אנשי עסקים (אבל גובה פחות מבנק להשקעות)
- הלקוח שלי ראה בעיניו מספר פעמים כיצד המקובל ''מגלה'' סרטן בגופם של אנשי עסקים אותם לא ראה מעולם. לטענת לקוחי, מדובר בהוכחה אמפירית לכוחותיו העל טבעים של המקובל. הלקוח שלי טוען שאין לו יומרות לזהות את מהות הכוחות הללו, אבל לפי חוקי ההסתברות הם קיימים.
האם העובדה שהמקובל אבחן סרטן בגופו של לקוח שלושה פעמים מהוה ראיה הסתברותית על כח על טבעי????
----
לטענת לקוחי, חצי מהאליטה העסקית של מדינת ישראל האשכנזית והחילונית לא זזה ללא ברכתו של הרבי הקדוש שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2005 11:50 |
|
| |
והחצי השני לא זז בלי תחזית אסטרולוגית נומרולוגית וכו' - אליטה עסקית אין לה ולא כלום עם החוכמה..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2005 12:14 |
|
| |
.
יכול להיות שבין מקבלי עצתו של המקובל היו מנהלי רשת קלאבמארקט (שפושטת את הרגל כעת) ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2005 12:24 |
|
| |
תראו את הפרימיטיב הזה דנקנר
איך השפיע "הרנטגן" על נוחי בעניין השבת?
ל-ynet נודע שבעל השליטה בשופרסל, נוחי דנקנר, התייעץ לפני כשבועיים עם הרב המקובל יעקב איפרגן ("הרנטגן") בנוגע לעסקיו; "הרנטגן" המליץ שלא לפתוח את רשת שופרסל בשבתות, וכך אכן החליט דנקנר
ההחלטה של נוחי דנקנר, יו"ר קונצרן אי.די.בי, בעל השליטה ברשת שופרסל, שלא להפעיל את הרשת בשבתות התקבלה לאחר שיחה שניהל דנקנר עם מקורבו, הרב המקובל יעקב איפרגן ("הרנטגן"). כך נודע ל-ynet.
דנקנר, שאינו שומר מצוות אך חובב מיסטיקה, נוהג להתייעץ עם "הרנטגן" מדי פעם. ל-ynet נודע כי לפני קבלת ההחלטה אם להפעיל את שופרסל
בשבתות, התייעץ דנקנר עם מספר גורמים, בהם אנשי שיווק וכלכלה, וכן גם עם הרב איפרגן.
"לפני כשבועיים פנה דנקנר לכבוד הרב, כמנהגו, והתייעץ איתו על עסקיו", מספר אחד ממקורבי הרב. "הרנטגן אמר לו: 'מה שיביא לך הצלחה כלכלית אמיתית יותר מכל הוא שחס וחלילה לא תפתח את דלתות שעריך בשבת'. דנקנר אמר בשיחה שבאי.די.בי מתלבטים אם לפתוח את החנויות בשבת ולמכור ברשת אוכל לא כשר, לאור הצלחתן של רשתות פרטיות לא-כשרות, כמו 'טיב טעם'".
"בתגובה, אמר לו כבוד הרב חד משמעית: 'כמה שלא תפסיד במזומן מההחלטה שלא לפתוח בשבת, בסופו של דבר, אתה תדע ברכה בעסקך, שתאפיל על כל העלויות'. בעקבות זאת, הבטיח דנקנר לכבוד הרב שיפעל על פי המלצתו", הוסיף המקורב לרב.
הרב איפרגן ליווה את נוחי דנקנר במהלך המו"מ הממושך על עיסקת רכישת אי.די.בי. בעבר נכתב שמאז שנפגשו באפריל 98', הפך "הרנטגן" לחבר אישי ויועץ רוחני של איש העסקים, שמופיע בהילולות השנתיות שעורך הרב ותורם לעמותת החסד שלו. דנקנר אף אמר בעבר כי "מאז הפגישה הראשונה אני עובר במחיצתו של הרב חוויות מדהימות ומאלפות".
הקמע של יצחק שמיר
בספר מתואר אירוע יוצא דופן הקשור בראש הממשלה לשעבר, יצחק שמיר, בתקופת "התרגיל המסריח" במרס 90'. באותה התקופה ביקר אצל אביו של "הרנטגן"
שר העבודה דאז, רוני מילוא, שביקש ברכה להצלחת שמיר והמקובל צייד אותו בקמע. הרב הורה למילוא להטמין את הקמע בכיס מקטורנו של שמיר והבטיח לו ששמיר ירכיב את הממשלה.
מילוא, שידע כי שמיר יתנגד להחזיק בכיסו קמע, הטיל את המשימה על עוזרו אלי לוי, כיום ראש מועצת להבים בנגב. אלי לוי מצוטט בספר: "ידעתי ששמיר לא יסכים לשמוע מלה וחצי מלה על קמעות של רבנים. החלטתי לנסות ולשכנע את אשתו שולמית שתשתף איתי פעולה. גם היא גיחכה קצת אבל אחרי כמה דקות היא השתכנעה והבטיחה להכניס את הקמע לכיס בעלה בלי שירגיש. היא צחקה ואמרה לי: 'אם הוא יידע שאני עשיתי דבר כזה, הוא יהרוג אותי'".
הסוף ידוע. "התרגיל המסריח" נכשל ויצחק שמיר זומן על ידי הנשיא חיים הרצוג להרכיב את הממשלה.
תוקן על ידי - נישטאיך - 13/07/2005 12:44:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2005 13:10 |
|
| |
תלמוד בבלי מסכת עבודה זרה דף נה עמוד א
א"ל זונין לר"ע: לבי ולבך ידע דעבודת כוכבים לית בה מששא, והא קחזינן גברי דאזלי כי מתברי ואתו כי מצמדי, מ"ט? אמר לו: אמשול לך משל, למה"ד? לאדם נאמן שהיה בעיר, וכל בני עירו היו מפקידין אצלו שלא בעדים, ובא אדם אחד והפקיד לו בעדים, פעם אחד שכח והפקיד אצלו שלא בעדים, אמרה לו אשתו: בוא ונכפרנו, אמר לה: וכי מפני ששוטה זה עשה שלא כהוגן אנו נאבד את אמונתינו? אף כך יסורין, בשעה שמשגרין אותן על האדם, משביעין אותן: שלא תלכו אלא ביום פלוני, ולא תצאו אלא ביום פלוני ובשעה פלונית, ועל ידי פלוני ועל ידי סם פלוני, כיון שהגיע זמנן לצאת הלך זה לבית עבודת כוכבים, אמרו יסורין: דין הוא שלא נצא, וחוזרין ואומרים: וכי מפני ששוטה זה עושה שלא כהוגן אנו נאבד שבועתנו? והיינו דא"ר יוחנן, מאי דכתיב: +דברים כח+ וחלים רעים ונאמנים? רעים - בשליחותן, ונאמנים - בשבועתן. א"ל רבא בר רב יצחק לרב יהודה: האיכא בית עבודת כוכבים באתרין, דכי מצטריך עלמא למטרא, מתחזי להו בחלמא ואמר להו: שחטו לי גברא ואייתי מטרא, שחטו לה גברא ואתי מטרא! א"ל: השתא אי הוי שכיבנא לא אמרי לכו הא מלתא, דאמר רב, מאי דכתיב: +דברים ד+ אשר חלק ה' אלהיך אותם לכל העמים? מלמד שהחליקן בדברים כדי לטורדן מן העולם. והיינו דאמר ריש לקיש, מאי דכתיב: +משלי ג+ אם ללצים הוא יליץ ולענוים יתן חן? בא לטמא פותחין לו, בא לטהר מסייעין אותו.
רמב"ם הלכות תפילין ומזוזה וספר תורה פרק ה
הלכה ד
מנהג פשוט שכותבים על המזוזה מבחוץ כנגד הריוח שבין פרשה לפרשה שדי ואין בזה הפסד לפי שהוא מבחוץ, אבל אלו שכותבין מבפנים שמות המלאכים או שמות קדושים או פסוק או חותמות הרי הן בכלל מי שאין להם חלק לעולם הבא, שאלו הטפשים לא די להם שבטלו המצוה אלא שעשו מצוה גדולה שהיא יחוד השם של הקב"ה ואהבתו ועבודתו כאילו הוא קמיע של הניית עצמן כמו שעלה על לבם הסכל שזהו דבר המהנה בהבלי העולם.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2005 14:25 |
|
| |
בעוד שניתן לשפוט מתודת טיפול \ חיזוי על פניה (על ידי ניתוח הסיבתיות) מבלי להתייחס למבחן התוצאה הרי שמבחינה רציונלית ניתן גם לשפוט חוזה בכוכבים \מקובל \ קורא בקפה \ נומורולוג על ידי מבחן התוצאה
לדידו של הלקוח שלי אין שום סיבה שלא לא לשפוט את המקובל על פי מבחן התוצאה
בכדי לסתור את קביעתו יש להוכיח כי מבחן התוצאה אינו אמין מסיבה X (הקורולציה אינה מוכיחה סיבתיות) או שמבחן התוצאה מטעה שכן התוצאה היא Y בעוד שהיא מוצגת כ - Z
לצערי הרב - נוחי דנקנר אינו לקוח שלי (וימים יגידו), אך ידוע לי שהרנטגן משמש לו כ - MOTIVATIONAL PERSONAL COACH
ולאו דווקא כיועץ רוחני
עסקת IDB נהגתה על ידי הרנטגן שדחף ודירבן את נוחי לסגור אותה. הוא מילא תפקיד של בנקאי השקעות בגלימת מקובל. זו הייתה עסקה גדולה מכדי מימדיו של נוחי, והרנטגן פשוט שיכנע אותו שיש לו את היכולת לסגור אותה.
מבחינה רציונלית טהורה, נוחי דנקנר מפיק תועלת מרובה מביקוריו אצל הרנטגן - אלא שהיה ראוי כי האחרון יפתח חשבון עו''מ במס הכנסה וינפיק קבלות על יעוץ עסקי.
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 13/07/2005 14:27:10
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2005 14:42 |
|
| |
.
מבחינה סטטיסטית, דומני כי קיים מתאם די גבוה בין אנשים האוכלים מאכלים דיאטטיים לבין אנשים שמנים.
האם מכאן ניתן להסיק כי מאכלים דיאטטיים משמינים? כי הם הסיבה לעודף המשקל של מי שצורך אותם?
מבחינה סטטיסטית, רוב מוחלט של התינוקות שנולדו בבית החולים אלמקאסד, דוברים ערבית שוטפת בגיל ארבע. האם מכך ניתן להסיק כי הרוצה שבנו ידע לדבר ערבית, יקח את אשתו ללדת בבית החולים אלמקאסד?
(הרצאות על סיבה, מסובב וקורלציה, מואדיב שם.)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2005 14:44 |
|
| |
והאם על חכמי הפורום נאמר:
לא לחכמים לחם?
מתברר שאנשים מעדיפים להאמין בכל מיני דברים ובלבד שלא ברבונו של עולם. מה היה קורה אם הרנטגן היה תובע אישית מנחי דנקנר לשמור שבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2005 17:26 |
|
| |
אריק,
ואולי בגלל שההסתברות שלהם הוכיחה שלהתפלל לקב"ה אין תוצאות ואצל הבבא כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2005 18:32 |
|
| |
התופעה אכן רווחת ביותר בעולם העסקים בישראל, לרמותיו השונות ומקיפה אנשים ללא הבדל גזע, יחס לדת ומין. לפני מספר שנים פורסמה במוסף 'עסקים' של 'מעריב' כתבה שפירטה את יועציהם של כמעט כל הדמויות הבולטות באליטה העסקית בישראל.
שאלתי פעם איש עסקים חילוני למהדרין שמתיעץ באופן קבוע עם אחד מהרבנים הבולטים בתחום על פשר העניין. ההסבר שלו היה שלדעתו יש אנשים שניחנו במה שהוא כינה 'סוג של אינטליגנציה' גבוהה יותר שמאפשרת להם לזהות דברים שאדם מן השורה לא מזהה, בדיוק כמו שישנם אנשים עם יכולת זיהוי אופטי של פרטים מוצנעים שנעלמים מרוב האנשים. כמו כן הוא ציין את מרכיב הידע העסקי העצום שמקובל כזה נחשף אליו ע"י לקוחותיו.
אותו אדם טען באזני שדבר אין לתופעה זו עם הדת והוא משוכנע שיש אנשים כאלו בכל קיבוץ אנושי/דתי (הוא ציין באוזני את אורי גלר למשל או כמה דמויות מהמזרח הרחוק).
אני סבור שהטיעון הזה לא מופרך לגמרי. אני גם משוכנע שרוב האליטה העסקית מורכבת מאנשים חכמים ובודאי לא 'פראירים' בלע"ז.
כמובן שהשאלה על עצם קיומן של תכונות כאלו באדם זה או אחר, והשאלה מה יחס ההלכה לנתינת/קבלת יעוץ שכזה - שונות לחלוטין ודורשות עיון נפרד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2005 18:51 |
|
| |
ובכלל יש לציין שלכל בעלי העסקים הגדולים הם מיסטקנים שהרי על פי שכל אין לכך הגיון, ולענ"ד אחרי שאני עוקב שנים אחיר תחזיות כלכלנים מיום למחר, ממחיר הנפט והמניות של וול סטריט, ויצירת מקומות עבודה, וכו' וכו' שכמעט אף פעם לא ראו את הנולד! ובכל זאת הם מצהירים מחדש כאילו הם יודעים. ותמהני איך זה נקרא מקצוע מדעי מכובד, ולא בבא כלכלני? פשוט איני מבין.
עסקים הם GUTS תחושת בטן, ומכאן הנהירה לבבות ולמיסטקנים שגם להם תחושת בטן. ולכן כתוב כי לא לחכמים לחם, כי לפי החכמה כל העסק לא משתלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2005 22:50 |
|
| |
קרובת משפחה שלי היא אישה תמימה שמאוד מאמינה בכוחותיהם של מקובלים. המקובל "שלה" סיפר לה שלבן אחותה יוולדו 3 ילדים ולכן היא יודעת שיותר לא יוולדו לו ילדים.
- אבל יש לו רק שני ילדים.
- נכון, אבל אתה לא יודע שהיתה לה גם הפלה.
- אה.. ומה יקרה אם יוולד להם עוד ילד? האם אז תסיקי שאין לו כוחות?
- המממ... כנראה שלא, כי הוא אמר שלושה ילדים.
- ואם יהיו עוד ילדים?
- זאת ברכה, זה יהיה נהדר.
- נכון אבל אם זה יקרה האם אז תסיקי שאין לו כוחות?
- אם זה יקרה אז כנראה שהתפילות קרעו את רוע הגזירה.
אל תחפש קריטריון הפרכה סטטיסטי או אחר לאמונה, אין כזה דבר. עד כמה שהאמונה במקובלים אולי נראית נלעגת האם אתם יכולים לחשוב על קריטריון הפרכה לאמונה שלכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2005 03:25 |
|
| |
כמי שביקר אצל הרנטגן אני יכול להעיד שלאיש יש כוחות שלא מסתדרים על פי הטבע.
יתכן שקריאה בסימני פנים / כף יד וכדומה היא מקצוע מדעי, אני לא שמעתי על כך.
האיש מאבחן במהירות דברים שלא היה יכול לדעת בדרך נורמלית, גם אילו היה מחזיק צבא של חוקרים פרטיים.
ועבדכם הנאמן נוהג בציניות כלפי מיסטיקנים שונים שמטעים את הציבור ונוהגים ללהטט בנתונים ולדבר דו משמעית וכו'.
הרנטגן שונה. אין לי מושג איך הוא עושה את זה, ובאלו כוחות הוא נעזר, אבל הוא עושה, ובגדול.
מי שלא מאמין מוזמן לערוך אצלו ביקור אחד, במקום להתפלסף שעות. סביר מאד שצפויה לו הפתעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2005 10:49 |
|
| |
מוציא
אתנחתא למעלה דיבר על 'תחושת בטן' בלי להסביר. נראה שהרנטגן ניחון פשוט בהבחנה הבעות פנים (פיזיונומיה), שפת גוף, דיוק במילים ומהירות מחשבתית וכנראה לא מעט מזל.
בכל אופן תן כתובת ושעות קבלה בבקשה ואולי נשתעשע קצת בחג האורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2005 11:05 |
|
| |
בוגי,
יש לך אומץ.
אם הוא יגלה שאתה עובד עליו מה תעשה? תפרוש מהפורום?
|
|
|
|
|