בית פורומים אחרדים-אלעד

"קוראים אלעד" והברווז העיתונאי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/7/2005 17:49 לינק ישיר 
"קוראים אלעד" והברווז העיתונאי

מכיוון שדרך העיתון שאני כותב בו אני לא מתכוון להגיב, וגם לא להסתתר מאחרי מדור סאטירי בשביל לומר משהו שאני לא בטוח בו... אני אגיב כאן.

במדור "סביב הכיכר" תחת כותרת המשנה "ברווזים" כותב הכתב (האלמוני) שפורסם ב'עיתון מסוים' על סבב מנויים שלא היה ולא נברא.
מבלי להתייחס להתעלמות שלהם מסבב המנויים שכן היה והם לא דווחו עליו, אומר רק שאכן היו טעויות אבל הן נבעו לא מחוסר בדיקה מספיק אלא כך היה המקרה: אני נוהג שלא להסתמך על מקור אחד בכל מקום שזה אפשרי. במקרה הנ"ל קיבלתי אישור לידיעה משני בכירים במועצה שאני לא חושד באף אחד מהם שהוא יטעה בכוונה. מה גם שזה לא הגיוני ששני אנשים שאחד לא יודע מקיומו של השני יצליח להטעות כתב בסגנון תרגום ה-70.
לאחר שהעיתון נסגר והודפס קיבלתי טלפון בהול מאחד מהם שהודיע לי על טעות בשם משפחה. אחרי חצי שעה - מהשני. ואחד מהם בכיר מאוד. אבל זה היה מאוחר מידי...
בכל מקרה, הטעויות הן לא כפי שהם מתארים שם. הם רק סומכים על חוסר התגובה ב'עיתון המסוים' ועשו סלט אחד גדול ומבלבל רק כדי לנסות לנגח שלא בצדק.

בנוסף, נכתב שם כי אין צורך באישור מבכירי המועצה לתת תגובות לעיתונות.
אם העיתון הנכבד "קוראים אלעד" היה עושה שיעורי בית מינימליים, וזאת לא ידיעה שקשה לבדוק, הוא היה מגלה כי 'מזכירי' המועצה (גם מר מועלם שישב שם תקופה מסוימת וגם מר טרבלסי שכיום יושב שם) אכן העבירו הוראה שלא לענות לעיתונאים וכתבים על עיניינים מהותיים ללא אישור מול הגורמים הבכירים יותר.
או אם תרצו בלשונו של מר טרבלסי "נכוונו כבר מתשובות שניתנו על ידי עובדים וחברים במועצה והחלטנו על ההוראה הזאת עד למינוי דובר מועצה ואז כל העניין יהיה מסודר יותר". התגובה שלו רשומה אצלי ופתוחה לצפייה לכל המעוניין.

וכאן הבן שואל:

1. מדוע "קוראים אלעד" נזעק ללכלך ועוד תוך הטעייה מכוונת? (רמז: הוא מתחיל להילחץ מהתחרות?)

2. מדוע "קוראים אלעד" שאני באמת מכבד אותו ונהנה לקרוא אותו (ולא בציניות) וכך עוד רבים שנהנים לא טורח לבדוק אם הידיעה נכונה? אולי הוא עשה טעות של עיתונאי סוג ד' שאל איש אחד וזה הספיק לו לאייטם? לפי גיבוב המילים הלא מחייבות במדור - נראה לי שזה אכן כך.

אצלי לפחות (ואני לא אובייקטיבי) האמינות שלהם נפגעה.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2005 18:31 לינק ישיר 

ולמי שלא עוקב...

באיזה עיתון נכתבה הידיעה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2005 18:33 לינק ישיר 

מפתח העיר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2005 18:46 לינק ישיר 

כולה - מפתח העיר
ואני הייתי בטוח על פי הדיאלוג "הרציני" שמדובר מנימום בניו יורק טיימס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2005 19:06 לינק ישיר 

דוקא אהבתי את התגובה.

ישיר דוגרי ולעניין.

אפשר לחשוב ש"העתק-הדבק אלעד" עושים עבודה טובה יותר.

כולה, מעתיקים בלי שגיאות (בדרך כלל...)

מה הסתלבט?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/7/2005 01:06 לינק ישיר 

ולעורך 'קוראים אלעד' ראוי שיאמר:

"טול ברווז מבין עיניך"...

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1385755&whichpage=5

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/7/2005 09:19 לינק ישיר 

הקדמת אותי כאן בכמה ימים.. חחחח. אתמול שלחתי כבר למערכת שלי כתבה על הטעות והשגתי מאחד העובדים את האי מייל שנשלח לכל העובדים.

אמנם לא צילום של האי מייל אבל את כל הציטוט כלשונו.

אם ייחתם הסכם השבוע (סיכוי לא גבוה כרגע) אבקש לגנוז את הידיעה. אם לא - שתפורסם גם תפורסם. לא הוגן מה שהוא עשה.

מעבר לעניין הספציפי הזה - אני באמת נהנה מקוראים אלעד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/7/2005 09:22 לינק ישיר 

אה. ועוד משהו מרנן. מישהו במועצה שהראתי לו את מה שאני עומד לשלוח אמר לי "רק שמרנן לא יקדים אותך".

הקדמת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2005 00:04 לינק ישיר 

קוראים אלעד עיתון מסריח ומלכולך שמנהל אותו איזה טיפש לא קטן דפוק בשכל יש לו הרבה מה ללמוד מימפתח העיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 00:55 לינק ישיר 

רונן,

גם לי יש המון ביקורת על כל המערכת של העיתון "העתק-הדבק אלעד" ואני לא מהסס לבטא אותה בפורם כמעט כל שבוע, אבל ביקורת עניינית לחוד והשמצות לחוד.

התגובה האישית שלך נגד טיברגר לא במקום והיא מבזה אותך ולא אותו!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2005 22:36 לינק ישיר 

נכון

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > "קוראים אלעד" והברווז העיתונאי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext