| נשלח ב-20/7/2005 21:20 |
|
| |
תלמיד.
גם מה שאתה אומר זה "ככה" רק קצת יותר ארוך. מי אמר שאני חייב לקבל מוסכמה חברתית? אז בסוף הוא מרביץ לי בגלל שככה.
אגב. ביומים האחרים כבר הספקתי לתת פוסטולטים הגונים לכמה מאוייבי. שלחתי אותם להתלונן אצל מיכי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2005 22:18 |
|
| |
אוסו בוקו
לא. בסוף הוא מרביץ כי הוא רוצה את האופניים בחזרה ולכן הוא מרביץ . וזה לא " ככה "
אכן הוא לא מרביץ כי צריך להיות מוסרי - אלא כי הוא רוצה להפיק תועלת מהמכות שהוא מרביץ.
וזה מה שאני טוען כי האדם פועל תמיד כדי להפיק את מירב התועלת לעצמו .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2005 00:14 |
|
| |
תלמיד,
אני פשוט לא מסכים להנחתך הספקולטיבית שכל פעולה אננושית מונעת משיקולי תועלת. אלא אם תגדיר גם עשיית טוב כסוג של תועלת, אך במקרה כזה טענתך ריקה.
כשאני מכה מישהו אני חושב שהוא ללא היה בסדר, ומנסה להעניש אותו. אני לא מנסה להניע אותו ברפלכסים מותנים כמו שעושים לעכברי מעבדה.
גם את המוסר אני מקיים לא רק בגלל הנוחיות שבחברה טובה יותר. אני חושב שיש לבצע זאת מפני שראוי להיות מוסרי. פוסטולט. התחושות הקשות שיש לי כלפי מי שאינו מקיים זאת, אינן חופפות לתחושות של חוסר נוחות או דאגה לעצמי בלבד. ואם אתה טוען שזה בכל זאת חופף, חובת הראיה עליך. בעיניי תחושות אלו הן תחושות של גינוי (מוסרי), ולא של אי נוחות.
אני עושה הרבה מאד מעשים שאינם מביאים לי תועלת (בהגדרה הנ"ל). אני עושה אותם מפני שאני חושב שהם ראויים.
אני גם לא מבין מהו 'לשמה' לפי שיטתך (אלא אם אתה כופר בקיומו של אופן פעולה כזה).
בחירה של אדם, מעצ מהותה היא הכרעה שאינה בנויה על שיקולי תועלת גרידא. גם אם אני בוחר לעשות משהו שיביא לי תועלת, אני עושה זאת כי בחרתי להביא לעצמי תועלת. באותה מידה יכולתי לבחור שלא להביא לעצמי תועלת. ללא תפיסה כזו אתה מגיע לדטרמיניזם.
מיכי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2005 00:17 |
|
| |
אוסו,
שלח אותם ישר אליי, ואני כבר אפסטלט אותם בעצמי.
כאמור, האיכות של ה'ככה' היא משתנה מאדם לאדם, וקשה לי להסביר את הפוסטולטים שלך.
ובמעט יותר רצינות, אני מפנה אותך לתגובתי המפורטת למייציץ, שם ביארתי שדווקא בהקשר של השאלה שלך הפוסטולטיזציה מתבקשת, משא"כ בהקשר של מכות.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2005 09:09 |
|
| |
מיכי
תודה
לפחות ברור לנו מהי נקודת המחלוקת בינינו .
אני אכן דטרמיניסט , אולם גם לשיטתך הפוסטולטית אינך יכול לברוח מדטרמניזם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2005 10:31 |
|
| |
תלמיד,
ברור שאינני יכול לברוח מדטרמיניזם, שהרי גם אני איני פטור מעונשו של הדטרמיניזם. אם אני כפוי לעשות ולחשוב בכל נושא, אז גם בנושא זה.
כעת ברור שאין ממש טעם לויכוח הזה, אם כי אני מבין שאין לך ברירה אלא להמשיך ולנהל אותו (בגלל הדטרמיניזם). אגב, גם אם תאמר דברים לא הגיוניים אתה הרי כפוי לעשות זאת, ולכן אין טעם לשכנע אותך (אולם גם לכך אני כפוי. וחוזר חלילה).
כל זה בא לומר לך שאין לי ספק שאתה עצמך אינך מאמין ברצינות בדטרמיניזם שעליו אתה מצהיר (אני הרי מוכרח לנסות ולשכנע אותך... )
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2005 13:58 |
|
| |
מיכי
"היום בשעה 12.00 נמדדו בת"א 32 מעלות צלזיוס בצל".זוהי עובדה שניתן להתווכח עליה.האם העובדה הזאת נכונה או לא.
אולם לגבי השאלה אם זה חם או קר. - אין מה להתווכח שהרי כל אחד רואה את הדברים מנקודת מבטו .
" משה היכה בסלע " זוהי עובדה שניתן להתווכח אם היא נכונה או לא.
על השאלה האם משה צדק ? לא ניתן להתווכח כי כל אחד רואה את הדברים לפי הבנתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2005 16:00 |
|
| |
טעות.
בתמונה דטרמיניסטית, העובדה שאני טוען שמשה לא היכה בסלע, נובעת מכך שאני חייב לתפוס כך (גם אם עובדתית זה שגוי). אז מה יש לך להתווכח אתי על כך (פרט לכך שבהשקפה דטרמיניסטית אתה חייב להתווכח גם אם אין טעם). להיפך, אתה עצמך בתפיסתך הדטרמיניסטית מוחק את ההבדל בין ערכים לעובדות. אגב, לשיטתך גם ההבחנה בין ערכים לעובדות כפויה עלינו, ואין לה כל קשר הכרחי לאמת.
מיכי
תוקן על ידי - mdabraham - 21/07/2005 16:50:26
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2005 02:14 |
|
| |
וְהָעלָה, עַל-רוּחֲכֶם--הָיוֹ, לא תִהְיֶה: אֲשֶׁר אַתֶּם אמְרִים, נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת--לְשָׁרֵת, עֵץ וָאָבֶן. חַי-אָנִי, נְאֻם אֲדֹנָי יְהוִה: אִם-לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה, וּבְחֵמָה שְׁפוּכָה--אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם. וְהוֹצֵאתִי אֶתְכֶם, מִן-הָעַמִּים, וְקִבַּצְתִּי אֶתְכֶם, מִן-הָאֲרָצוֹת אֲשֶׁר נְפוֹצֹתֶם בָּם--בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה, וּבְחֵמָה שְׁפוּכָה.
יחזקאל כ'.
מחייב או לא מחייב. אין לך ברירה בחמה שפוכה אמלוך עלכם.
באם אתה רוצה או לא.
המרגיש באמת שהוא עומד לפני מלך מלכי המלכים, לא יכול לשאול שאלה זו הוא פשוט מפחד לחשוב על שאלה זו.
יותר משיכול האדם להזיק בלשונו, יכול לתקן בקולמוסו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2005 16:41 |
|
| |
רשב"א,
ומי שלא מרגיש באמת?
האם הוא לא צריך לשמור מצוות?
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2005 17:09 |
|
| |
ומי שלא מרגיש שהוא הולך בתוך שדה מוקשים, אז הוא מתפוצץ.
אף אחד לא עוצר אותך, בדרך לשדה מוקשים יש ס"ה שלט.
|
|
|
|
|