בית פורומים עצור כאן חושבים

ביקור בחב"ד- ראיתי עצב מחד וקריצה מאידך.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2005 20:44 לינק ישיר 

אתנחתא,

התהליך הרמבמי יקרה כשלפחות כל עם ישראל ידעו מה פירוש "שמע ישראל" כל עוד רוב העם היהודי לא יודע מה הפירוש,ולא קרא אפילו לא פעם בחייו פסוק זה.. כל פעם יקום איזה גדול שיציל את עם ישראל ויטען שזה מסוכן...(מפיסטו, צר לי גם את זה הרב שך אמר...

ליבוביץ לעומתו טען שהמסוגלות של הגדול לזהות את מחלת הדור במציאות אותה הוא חי,והנסיון לתקן את הפגם, היא זו שעושה את הגדול למה שהוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2005 20:49 לינק ישיר 

ריב ,אל תפגעי אם אומר לך שאני לא רואה הבדל גדול בינך, שמאמינה שיבא המשיח אם רק יגיד עמישראל "שמע ישראל", לבין הרבי מחב"ד שחשב כך באופן דומה ,אם רק יקבלו משיח אזי יבא משיח.

כל ההבדל הוא שאת נתלית ברמב"ם סעיף X והוא ברמב"ם סעיף Y.

ובכלל האמונה היהודית שיבא יום אחד משיח רכוב על חמור ויושיע את העם ויהיה טוב ושמייח. אשרי המאמין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2005 20:55 לינק ישיר 

ריב?? הרב שך?? אמר כזה דבר? לא היה ולא נברא. בלבלת בין לייבוביץ והרב שך. הרב שך היה קרוב יותר לרבי מחב"ד מאשר לליבוביץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2005 20:57 לינק ישיר 

קעלמר,

לדעתי זו השואה.

זכור מתי יצא הרבי הקודם במבצע של "לאלתר לתשובה - לאלתר לגאולה" שהוא זה שהכניס את המשיח וקץ הימין לתוך האג'נדה החב"דית.

מכאן אני יוצא לטעון משהו יותר בוטה: כי תורת הגאולה החבד"ית היא במקורה ביטוי עמוק של יאוש, ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2005 21:01 לינק ישיר 

למה אף אחד לא חושב שזו היתה תוצאה ממשבר אישי-קהילתי, שלא ראה סיכוי למצוא ממלא מקום וכך כל השושלת החבדי"ת תיעלם מהאופק ללא גאולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2005 21:19 לינק ישיר 

נאך,

נו באמת...אתה מבין את הדברים על פשוטם? ואתה חושב שאני חושבת שאם כל עם ישראל יקבלו 'הוראה' לדקלם שמע ישראל יקרה התהליך הרמבמי ויבוא המשיח?- מהי משמעות שמע ישראל ה' אחד על פי הרמב"ם? כשתמלא הארץ דעה וכו'

קעלעמר,
ציינתי כבר באחת ההודעות שהרב שך וליבוביץ היו רחוקים בהשקפת עולמם, אך ראה זה פלא, ביחסם ללאומיות ולמשיחיות היו בדעה אחת.
ציטוט משמו של הרב שך מובא בספרו של ליבוביץ,על פרשות שבוע - שם הוא מציין את הרב שך לשבח ומביא את הדברים שפורסמו בפומבי ( הספר אינו תחת ידי כרגע אבל אם אתה מתעקש אביא את המקור

תוקן על ידי - riv - 19/07/2005 21:23:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2005 21:24 לינק ישיר 

ריב,

מסקרן אותי לדעת לפי הבנתך בדברי הרמב"ם, באיזה שלב בדיוק צריך עם ישראל לדעת את "שמע ישראל". לפני שה"מלך" הזה קם ומתחיל לעסוק במעשיו, או לפני?

בתקופת בר כוכבא עם ישראל היה בשלב הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2005 21:37 לינק ישיר 

דוד,

בודאי שלפני..

איך עם ישראל היו בשלב הזה?

מספרים שאלפים מתלמידיו של ר' עקיבה מתו במגיפה מפני שלא נהגו כבוד זה בזה? מתי זה היה?

הנה תיאור הרמב"ם על איך יראו אותם הימיםhttp://kodesh.snunit.k12.il/i/e512.htm

ח [ה] ובאותו הזמן, לא יהיה שם לא רעב ולא מלחמה ולא קנאה ותחרות--שהטובה תהיה מושפעת הרבה, וכל המעדנים מצויין כעפר. ולא יהיה עסק כל העולם, אלא לדעת את ה' בלבד. ולפיכך יהיו חכמים גדולים, ויודעים דברים הסתומים העמוקים; וישיגו דעת בוראם כפי כוח האדם, שנאמר "כי מלאה הארץ, דעה את ה', כמים, לים מכסים" (ישעיהו יא,ט).

תוקן על ידי - riv - 19/07/2005 21:40:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2005 21:41 לינק ישיר 

תודה על הציטוט.

שאלתי היא האם מצב זה יהיה לפני שיקום המלך מבית דוד או אחרי שיסתיים תהליך הגאולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2005 21:47 לינק ישיר 

תיקנתי ועניתי למעלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2005 21:56 לינק ישיר 

תודה.

אם כך אני ממש לא מבין בשביל מה צריכים את המלך הזה, ומה הוא מועיל.

מלבד זאת, הרמב"ם כותב שהמלך הזה יכוף את ישראל ללכת בדרכי התורה ויחזק בדקה, ואם כבר הגיעו למצב זה אין צורך בכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2005 22:05 לינק ישיר 

שאלה טובה דוד

מנהיגות אף פעם לא הזיקה, בכל אופן כפי שמתואר ברמב"ם יהיה זה תהליך, אבל לא נדע איך יהיה עד שיהיה,ורק בימים ההם נדע מה היה משל וכו',

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2005 22:15 לינק ישיר 

מפיסטו.

מענין. אני חושב שבחב"ד נתלו בהכרזת הריי"ץ יותר ממה שהוא התכון.
האמת, למי שמעט יודע הסטוריה חבד"ית היו כבר חסידים שהאמינו שהרייץ הוא המשיח, ותתפלא לשמוע, האמינו שהוא לא מת. אבל אין מה להשוות את התקופות. זו היתה אמונה סולידית. והיתה מצויה בעוד חסידויות.

ריב. בהחלט אשמח אם תביאי מקור. אני בטוח ב100 % שזה אינטרפטציה של בן חיים. הרב שך היה ליטאי רגיל ומאמין רגיל. לא היתה לו שום התנגדות אידאולוגית לחסידות,שלא הכיר, כל ההתנגדות היתה פוליטית בכל הקשור לאגודה. וגם אידאולוגית רק במה שקשור לרבי מחב"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2005 22:29 לינק ישיר 

קעלעמר,

אני אביא את שני המקורות, ואגב, היה אשכול בו ממללא הביא את הדברים מתוך ספרו של בן חיים והתנהל על כך דיון.

אני בטוחה ב100% בנכונות הציטוטים שהבאתי בשם הרב שך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 00:24 לינק ישיר 

קעלמער, גם הבטחון שלך שחסידי חב"ד האמינו שהריי"צ לא מת והוא המשיח הוא ב100%, או אולי רק 99%?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ביקור בחב"ד- ראיתי עצב מחד וקריצה מאידך.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.