בית פורומים עצור כאן חושבים

ביקור בחב"ד- ראיתי עצב מחד וקריצה מאידך.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2005 00:59 לינק ישיר 

לא אמרתי שחסידי חב"ד האמינו. אמרתי שהיו בהם שהאמינו. אחד מהם גם אתה הכרת.

הכרתי גם כמה שלא האמינו לרגע שהרבי האחרון הוא משיח ואף לא בחזקת משיח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 01:10 לינק ישיר 

דוד
אתה מוכן לנהל ויכוח, עם מי שמעולם לא שמע את הכינוי שכינה הרבי את הרבי הקודם: משיח שבדורו!?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2005 01:39 לינק ישיר 

"אחד מהם גם אתה הכרת." הכוונה כמובן היתה לרבי.

אבל יקירי, לא חייבים לנהל ויכוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 03:03 לינק ישיר 

כן, חסידי חב"ד האמינו כולם שהרבי הוא נשיא הדור והוא משיח שבדור, כפי שהרבי הגדיר את מורו וחמו האדמו"ר הקודם לו.

וזאת אמר באותה שעה שנסע (כל ימי נשיאותו, בלי הפסק) פעם או פעמיים בחודש או יותר, להתפלל על הציון שלו. וזאת בשעה שכל שנה התפלל לפני העמוד ביארצייט שלו, ואמר קדיש, והזכירו בכתב, כל פעם שהזכירו, בתואר זצוקללה"ה.

ומה הקשר בין כל זאת לכל דברי המתלהמים בהכרזות יחי, שליט"א, מלך המשיח, לא מת וכיו"ב!?

כן, נכון, לפי הכללים המבוארים ברמב"ם, קיוו רבים מהחסידים והאמינו שהרבי יבחר להיות מלך המשיח.

ולמרות שהרבי צעק ככרוכיה להפסיק לאמר דברים אלו, וכשניגנו שיר שזו משמעותו, הפסיקם מיד והכריז, שאם לא יפסיקו הוא מיד יעזוב את ההתוועדות וילך לחדרו. והמשיך לצעוק זמן רב, שבהנהגה זו מרחיקים יהודים מחסידות.

למרות כל זאת קיוו וציפו והאמינו כן חסידים רבים, עד ג' תמוז - כאשר החוזר הראשי הר"י הכהן שליט"א הכריז: טעינו.

מה א"כ הקשר מזה לכל הנהגת הערב רב החב"די, שלוחם בכל מיני דרכים להשתלט על כל פינה, לשרש ולעקר כל תוארי הכבוד הראויים לרבי, ולכתוב במקומם מלך המשיח שליט"א לעולם ועד!?

תוקן על ידי - הלבן - 20/07/2005 3:09:30

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2005 03:11 לינק ישיר 

הלבן,

תבאר את דבריך למיסנגדים כמונו?

מה הכוונה משיח שבדור???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 03:25 לינק ישיר 

"משיח שבדור" היינו המבואר בספרים שבכל דור יש אחד שבפוטנציאל יתכן שהוא יהי' המשיח אם הקדוש ברוך הוא יחליט, אך מכאן עד להצהרות או הכרזות משיחיות אקוטיות וממשיות הדרך רחוקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 05:21 לינק ישיר 

ר' קעלמער

מה לך בנושא טעון זה?
הנסיון מוכיח שכל עולה בהר גועש זה ונגוע בקצהו [מזה] לא ינקה מעברתם וזעמם של העומדים מקצה אחר.

ערכך לפורום כ MODERATOR עניני שווה יותר לכל בעלי הדעות [כולל כאלו שחלוקים עליך] יותר מן ההפסד שיוצא מגילוי דעתך

איי, חבל על דאבדין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 05:50 לינק ישיר 

בדק הבית יקר.

אכן הסתפקתי רבות בקשר לנחיצות האשכול. אבל לא מטעם "גילוי דעתי" הגלויה לכל מימים ימימה (אשכולות ישנים). אני סומך על ישרם של הכותבים כאן, כולל אלה שאתה כל כך חושש מהם. אני בשונה ממך יכול(ואף אומר בחריפות גדולה יותר) לומר את הדברים בתוך "הקודש" פנימה ולצאת חי.. יש לי קבלות על כך.
אל דאגה שום דבר לא יפגע.

בכל אופן תודה על הדאגה. ותרגיש משוחרר לומר את מה שאתה חושב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 06:00 לינק ישיר 

תמהני א"כ מה היה המכריע

עוד ק"ק לי העדר דעתך ב "האם יש הגיון עיוני אצל הגר"א מווילנא?"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 06:00 לינק ישיר 

קעלמער, אז מיהו זה שהאמין שהריי"צ חי?

בכלל, מהי משמעות של אמונה בדבר המנוגד לחוש. כשמישהו אומר שהוא מאמין שמרובע הוא עגול, האם יש משמעות לדיבורים אלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 06:07 לינק ישיר 

קעלמער,

דוקא אשכול מאד מתון ושקול וקעלמרי, כמו הכנר על הגג, מצד אחד ומצד שני ומצד שלישי עד שאין צד אחר. עדיין לא אמרת אמירה חריפה וטעונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 06:34 לינק ישיר 

אתנחתא.

זאת אני שומר לפנים אל פנים, למטה מי' טפחים בעיני בשר ממש.

בדק הבית. חסרתי לאחרונה ולא סיפק בידי לעקוב ולהגיב .
ואני אגב משוכנע שדעתי בענין הגר"א לא תערב לחיכך. (וד"ל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 08:47 לינק ישיר 

קעלעמר
אם כן ואם לא יערב לחיכי דעתך על הגר"א לא היתה מגמתי,
אלא שלמביני דבר הפשוטים כמוני יש טעם לראות דעה [אם בעד ואם נגד] שאין יסודה רגשי........
הג"ה ...וכיון שבא לכלל רגש בא לכלל שטות (ד"ע)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 08:57 לינק ישיר 

מאיפה שלא נסתכל על זה, הצד של המאמינים במשיחיותו של הרבי יצא מופסד. כי בנסיבות הקיימות, הוא הצד המתגונן שנאלץ להוכיח את מה שהוא לא יכול. המציאות, בעליל, לרעתו. ואעפ"כ, בעיני, זה מהותה של אמונה, בניגוד להגיון למשל. זה המבחן הגדול שלה: למרות הכל להמשיך ולהאמין. הרי ברור שקל יותר לשחות עם הזרם. להיות חלק מן העדר ששופט את המציאות בכלי ההגיון. זה גם הגיוני וגם מתבקש ואפילו זוכה לשבחים ולטפיחות על השכם מכל מיני אלמנטים, כולל אנתרפולוגים בעיני עצמם, שמעידים כי אינם שייכים לחב"ד, אבל מתיימרים להכיר אותה זה 30 שנה ויותר. וכפי שעולה מן הדברים שלהם, הם קודם יורים במטרה ורק אח"כ מציירים מסביב את העיגול.
נקודת המוצא שלי היא: שהרבי אינו זקוק להגנה העלובה שלי. גם לא של דוברי חב"ד אחרים.
אין מה להסתתר מאחורי הגב הרחב של אנשים בלתי מזוהים כדי לפזר סיסמאות שלא תורמות לתדמית המטורפת שלנו בעיני רבים מן הקוראים כאן.
אתם סבורים שאיבדנו את יכולת השיפוט שלנו, שלא לומר את שארית האינטליגנציה אם בכלל אי פעם הייתה לנו כזאת. ואנו עונים לכם, במטותא: נשקו לנו!
כי, כאמור, מלכתחילה אין מדובר פה בויכוח הגיוני. ההגיון לרעתנו. זה ידוע לאחרוני הקיצונים שלנו. הרי בטיעוני הנגד שלכם כנגד האמונה של המכונים משיחיסטים, אין אפילו טענה אחת מקורית, ראויה לשמה, שלא עולה על דעת כל אחד מן המאמינים שהרבי הוא הוא המשיח.
מישו באמת מעלה על הדעת אפשרות שיש מישו שלא יודע מה קרה לפני 11 שנה?
כולם יודעים, ובכל זאת, מי שמאמין, או רוצה להאמין, עושה זאת אך ורק משום שלדעתו הוא נשען על מה שהוא שמע מהרבי עצמו. ופה לא יעזור בין דין. פה אל תנסו בכלל לבלבל אותו עם עובדות. פה יש משו חזק יותר מכל דבר אחר, כולל המציאות הטופחת שוב ושוב על הפנים.
זה, אגב, די מזכיר את עצם האמונה בה', שהבטיח למשל, שארץ ישראל היא המקום הכי בטוח, שהוא משגיח עליה ושעיניו בה, מראשית השנה ועד סופה, ככתוב. ובפועל: נו, לא צריך לספר לכם מה מתרחש בה בפועל, שלא לדבר על מה שעוד, חלילה וחס, צפוי להתרחש.
יש אכן אפיקורסים, או סתם יהודים בלתי מאמינים שבגלל סיבות דומות, בגלל אכזבה מהתנהגותו של אלוקים, הם הפסיקו להאמין בו. יש את טיעוני השואה, שאין עליהם כל תשובה. כל הסבל האנושי הבלתי אפשרי של החיים על הפלנטה המעורערת שלנו, כל צרות הגלות. והלא הבטיחו לנו. אז אולי הכל בבל"ת?
ויש את אלו שפשוט מאמינים. נקודה.
אני, שאיני מאמין בכלום, יכול רק להעריך אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2005 09:07 לינק ישיר 

במחשבה שניה, ומתוך הכרות עם כמה מטובי חברי ה"שפויים", אני מבקש להבהיר שבדברים שאמרתי אין כמובן כל הצדקה להתנהגות אלימה חלילה, או מטורפת בכל צורה שהיא. אני מדבר על האמונה, נטו, שהרבי הוא המשיח. אין בכוונתי להכנס לפוליטיקה פנים חב"דית שכבודה במקומה מונח, ושבעיני לא כאן המקום לנהל דיון אבוד שכזה. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ביקור בחב"ד- ראיתי עצב מחד וקריצה מאידך.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.