לאחר בדיקות רבות ואימות הנתונים, הרי הסיפור פחות או יותר.
לפני שנתיים החליט אלי ישי להדיח את דב חיררי שהיה יו"ר ש"ס בתל אביב ולא להציבו ברשימת ש"ס לעירייה.
למהלך התנגד הרב מאיה שדב הוא מקורבו.
אולם אלי ישי הצליח להעביר את המהלך במועצת נגד דעתו של הרב מאיה.
וכדי לרצות את הרב מאיה הוצב מקורבו, הרב זעפרני בראש הרשימה, הרב אלנתן ששימש כסגן ראש העיר נדחק למקום השני, ודורון לוי שהיה מקורבו של דב חיררי הוצב במקום השלישי.
בעקבות זאת הקים דב חיררי רשימה "השמחה" שהתמודדה בבחירות לעירייה וניסתה לגרוף קולות של מצביעי ש"ס
בראש מטה הבחירות של שס בתל אביב הוצב אלנתן שעשה עבודה טובה והצליח להביא שלושה מנדטים לש"ס בעוד שרשימתו של דב חיררי לא עוברת את אחוז החסימה.
לאחר הבחירות החליט אלי ישי למנות את זעפרני ליו"ר הסיעה כיוון שהרב מאיה שידר במהלך כל הבחירות מורת רוח מהדחתו של חיררי וכדי לא ליצור קרע עם הרב מונה מקורבו לראשות הסיעה.
אולם מהלך זה לא התקבל באהדה ע"י שאר רבני תל אביב ורוב הפעילים בעיר, ומאז תל אביב כמרקחה.
דבר נוסף שקרה הוא חזרתו של דב חיררי בדלת האחורית להנהגת ש"ס בתל אביב, וזאת משום שזעפרני ודורון לוי הם עושה דברו, ובנוסף מזכירתו האישית של דב חיררי משמשת כמזכירתו של זעפרני.
חבורה זו שמה לה למטרה לחסל את אלנתן ומקורביו. ולנקום את נקמתו של חיררי על הדחתו מש"ס.
אני לא ילאה אותכם בכל מה שקרה בשנה האחרונה, ונחזור לסיור של ישי בתל אביב ולכנס הפעילים שלא התקיים.
לאחר הכנס התקימה שיחה בין אלי ישי לאלנתן, בה הטיח ישי באלנתן על שלא דאג להצלחת כנס הפעילים.
אלנתן ענה לו יש לך יו"ר סיעה שביקשת ממנו לארגן את הכנס, מה אתה רוצה ממני, אולי היום תפקח את העיניים ותראה מי באמת מיצג את שס ומי מחובר עם הפעילים ומי סתם מבלבל את המח ולא עושה כלום למען הציבור והתנועה
באותה שיחה אמר אלנתן לישי עד שאתה בא אלי בטענות תבוא לזעפרני בטענות על שלא מקיים את הוראותיך, הורת שמזכירתו של זעפרני (של דב חיררי לשעבר) לא תשתתף בישיבות סיעה, אבל הוא מצפצף עליך והיא כן משתתפת ובאופן פעיל.
ישי בירר את העיניין והתברר לו שאכן זעפרני עשה זאת אולם בגיבוי של הרב מאיה, ע"כ התקיימה השיחה בין אלי ישי לרב מאיה שבה אמר ישי לרב שהוא נתן הוראה שהיא לא תשתתף בישיבות הסיעה, על זה כעס הרב ואמר שאם הוא מעל המועצת ומחליט לבד אז אני מיותר במועצת ולכן אני מתפטר.
 |
|
|