| נשלח ב-26/7/2005 00:14 |
|
| |
עם מי שוחחת? עם השכנים שלך ביהודה הנשיא?
או אולי עם לא מודע לכלום צפון דרום מהאשכול ליד?
בטח שהם יתמכו, הם רוצים שיהיה להם פחות רעש ויותר נוח! מה אכפת להם? הרי הם לא ידפקו...
אנחנו לא סופרים לא אותך ולא את צביקה כהן שלך ולא אף אחד שדוחף את האף לתוך החצר האחורית שלנו.
לא קנינו דירות בשביל שבחצר האחורית הפרטית " שלנו " אתה וצביקה כהן וכל תושבי העיר יסעו, לא בכביש ראשי, לא בכביש גישה לפארק ואפילו לא בשביל אופניים.
תנו לנו לגור באיכות חיים ואם בא לכם להרוס תהרסו את איכות החיים שלכם ולא שלנו.
אותי לא מעניין מצב התחבורה בעיר. אני לא שלמתי על דירה ממיטב כספי בשביל שלשאר תושבי העיר יהיה שם כביש ואם יש בעיית גישה לתושבים מצידי שישכרו מסוקים ויצאו מהעיר, אני לא חייב לספק להם פתרונות.
נעמוד על שלנו ושאף אחד לא יטעה ויחשוב אותנו לפריירים.
בלי הסכמה שלנו לא יקום ולא יהיה שום דבר באיזור.
אנחנו בעלי הבית במקום, לא צביקה, לא פולישער, לא צפון דרום, לא לא מודע לכלום ולא אף תושב אחר!
תוקן על ידי - מרא_נייעס - 26/07/2005 0:14:33
תוקן על ידי - מרא_נייעס - 26/07/2005 0:15:31
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 00:38 |
|
| |
פוילישער,
אחרי כל ההסברים שקראת באשכול הראשון, לא רק שלי, גם של חצי_טון,
מה האינטרס שלך ? ..לעודד עבריינות, טיפשות, אטימות לב ?!
הרי ממילא פותחים כניסה נוספת במזרח העיר והרי הגורמים המקצועיים שמשרד התחבורה מסבירים לאט, לאט שיהיה מובן.. שהכביש ייצור עומסים מיותרים ברח' יהודה הנשיא ושהוא מיותר מבחינה מקצועית.
בנוסף, הרי קיבלת גם הסבר לאינטרס של משרד השיכון במימון הספציפי של הכביש..
אז אני שואל אותך זה לא מספיק ?!
או שמא לא תיתן לעובדות לבלבל אותך..
אז אנחנו אינטרסנטים כי אכפת לנו מהבתים שלנו.. וואו !
תוקן על ידי - גוט69 - 26/07/2005 0:41:41
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 00:45 |
|
| |
תראה, לא יהיה דבר שראש מועצה יעשה שלא יקומו לו מתנגדים.
המבט שלי בתור תושב העיר הוא שונה מהבט הצר שלך בתור שכן לכביש.
אני רואה מהלך, חזון, להרחבת העיר ולקידומה.
כבישי גישה נוספים יהפכו את הישוב אלעד מעיירה לעיר, ואם מדובר בשלושה כבישים, מה טוב.
ואנטרס שלי לשבח את צביקה כשמגיע הוא פשוט מאוד.
(לא כמוך) אני הקטן כתבתי רבות בפורום, (לא כמוך) מתחתי בעבר ביקורת חריפה על צביקה פעמים רבות ולכן כשאני רואה מקום שבו לדעתי צריך לפרגן אני מפרגן.
בפרט כשמהצד השני נפתחת מתקפה חזיתית ולדעתי לא מוצדקת.
יחד עם זה שיהיה ברור, אני סולד מהסגנון של האיומים כלפיכם (למרות שצריך להודות ש"אתם התחלתם"...) ואני מקווה שאחרי שתרגעו תשבו מול צביקה ותגיעו להבנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 01:18 |
|
| |
פוילישער,
אני חושב שהפרטים שהצגתי באשכול הכביש הראשון מדברים בעד עצמם: הגורמים שאין להם אינטרס כלכלי בבניית הכביש טוענים שהוא יזיק יותר מאשר יועיל. המטרה היחידה של הכביש הזה היא "קומבינה" שתאפשר לכמה עשירים להרויח עוד קצת על חשבוננו.
אבל תרשה לי להוסיף עוד נקודה, על הנושא הנדוש של "שמירת החוק":
עובדה שאין עליה חולק היא שנכון להיום אין היתרי בניה לכביש המדובר, והכביש נעשה בניגוד לתב"ע. בקיצור, הכביש נעשה בעבירה. וזאת ממש לא חכמה, גם אם הכביש נחוץ מאד.
אמנם, בעיר מתפתחת קשה מאד לעשות הכל "לפי הספר" ויש נטייה (חיובית!) לרוץ קדימה ולדלג על הכללים הפורמאליים, אבל כל זה טוב כשאיש לא נפגע. אם ברובע C מתבצעות עבודות בלי היתר כדי שיוכלו לפתוח את שנה"ל הבאה בזמן ולאף אחד זה לא מפריע - זה מצויין.
כל מטרת החוק היא שלא תיגרם פגיעה באנשים, ואם צריכה להיגרם, שתהיה מידתית. ולכן, כל עוד עוקפים את החוק למטרה חיובית, מבלי לפגוע באף אחד, בעיני זה מקובל ולפעמים גם נחוץ.
אבל כשהעבודות פוגעות באנשים - זה פסול לחלוטין. אי אפשר שהמועצה או משרד השיכון יפעלו בשרירות לב בלי לתת לאנשים את זכות ההתנגדות המינימלית! אם הם חושבים שנחוץ לשנות את תוואי הכביש - אין בעיה. שיגישו בקשה לוועדה המקומית לתו"ב, שיפרסמו בעיתונים, שיציגו את עמדתם והתושבים יציגו את התנגדותם, ומה שיוחלט הוא שיבוצע (ואז גם התושבים יוכלו לקבל פיצויים על ירידת ערך, אם תהיה).
בקיצור, לעקוף את החוק ולרמוס זכויות של אנשים בדרך - זו ממש לא חכמה. (שלא לומר שכאשר מתחילים עם תושבים שיודעים היכן להתלונן, זה עלול להסתיים באיזשהו מקום בין יאח"ה לשב"ס...)
לא לעשות כלום זה לא טוב, אבל לפעול בכוחנות זה רע ומקומם עוד יותר. אני מצפה מצביקה שינהג בנושא זה ובכל נושא ביעילות אך בהגינות.
(למען הסר ספק: לי אישית אין שום דבר נגד הכביש, אבל הסיפור מוכר לי היטב.)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 02:02 |
|
| |
אמרתי.
כל מהלך שצביקה יעשה יקומו לו מתנגדים.
אני לא מצפה מראש מועצה להיות צדיק וגם לא מדקדק על כל תג ותג בספר החוקים של מדינת ישראל.
אני כן מצפה ממנו להיות בולדוזר ששועט קדימה.
בלי בג"צ ובלי בצלם...
אלו הסיפורים ששמענו עליו ולכן בחרנו בו.
לא בחרנו בו בגלל שהוא רכיכה ולא בשביל שהוא יהיה כלי משחק בידי רבנים, עסקנים, ועם כל הכבוד גם לא בידיהם של תושבים.
בחרנו בו כי סיפרו לנו שמדובר בתותח-על שמזיז ענינים בלי בירוקרטיות מיותרות.
עד עכשיו חשבתי שמכרו לנו סיפורי מעשיות והבן-אדם אשכרה פראייר, לכן אני כל כך מבסוט כשאני רואה לפתע שהצביקה לא כזה פרייאר וכשהוא רוצה לקדם את העיר הוא לוחץ על הגז בלי לדפוק יותר מידי חשבון...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 02:44 |
|
| |
לדעתי להיות הוגן זה לא בהכרח להיות "רכיכה", ו"בולדוזר" לא חייב לדרוס אנשים בדרך. אם אתה סבור שכן - זו זכותך. אני רק מאחל לך שלא תמצא את עצמך יום אחד מתחת הגלגלים של בולדוזר כזה.
בכל אופן, בשביל השיטה הזו לא היינו צריכים את צביקה. צורי היה אבי אבות הבולדוזריזם. הוא התנהג כמו "שריף" בלי לספור אף אחד. (צחוק הגורל: היום הוא מתחנן בפני משרד הפנים שיקטינו את החיוב האישי שהוטל עליו בסך 10 מיליון ש"ח...)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 02:50 |
|
| |
והערה אחרונה, פולי,
עדיף שראש המועצה יהיה כלי משחק בידיהם של הרבנים והתושבים מאשר שיהיה כלי משחק בידיהם של שודדי הקופה הציבורית ממשרד השיכון וגרורותיו.
התפיסה שלך את "פרשת הכביש" לוקה בראיה שטחית או בחוסר מידע בסיסי (או בשניהם).
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 02:56 |
|
| |
אז ככה זה הולך?
כל מי שחושב אחרת ממך הופך אוטומטית ל"שודד הקופה הציבורית"? נו, באמת.
ראיה שטחית או לא ראיה שטחית, כל מי שמתבונן במפה רואה שהכביש טוב.
הוא פותח גישה נוחה וקלה לרובעים D ו-A וישחרר הרבה לחץ מהכניסה/יציאה הקיימת.
אדרבה, אם התושבים כל כך בטוחים בעצמם נראה אותם פונים לערכאות ומעכבים את העבודות.
כתב כאן אחד התושבים שכבר שנה מורחים אותם. שנה והם לא עושים כלום? מדוע ולמה?
אא"כ גם הם מבינים שהצדק אינו רק בצד שלהם...
תוקן על ידי - פוילישער - 26/07/2005 3:00:30
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 03:13 |
|
| |
א. זה לא בגלל ש"חושב אחרת ממני". הסברתי בהודעה מפורטת וארוכה מה האינטרסים שעומדים מאחורי הכביש.
ב. מי שמתבונן במפה ורואה ש-4711 מתחבר להמשך רח' יהודה הנשיא לא מבין למה חסרה עוד כיכר על הכביש המעצבן הזה. מספיק שיפתחו את היציאה שבסוף יהודה הנשיא.
(תאר לך שילוט לאורך הכביש הראשי - "היציאות הבאות: אלעד מזרח 1 ק"מ, אלעד מרכז 1.5 ק"מ, אלעד מערב 3 ק"מ" - מה אנחנו, תל אביב?!)
ג. ידוע לי שהתושבים עומדים לפנות לערכאות. אם יש להם עו"ד טוב - העבודות יסתיימו מהר מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 03:17 |
|
| |
בא נסכם שברגע שאראה חוות דעת של משרד התחבורה שהכביש אינו נצרך אני אתחיל לחשוב אחרת.
עד אז אני מסתמך על חוות דעתי הלא מלומדה וטוען שהכביש חיוני.
אני מציע לך לבוא בוקר אחד לכניסה לעיר ולראות במו עיניך כמה חשוב שיהיה כמה שיותר כניסות ויציאות לעיר.
בעיר שבה מחצית מהתושבים יוצאים מידי בוקר מהעיר, שלוש כניסות זה מינימום.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 03:27 |
|
| |
חוות הדעת של משרד התחבורה צוטטה לפני שבועיים-שלושה ב"קוראים אלעד".
(אופס, זה לא הועתק מהפורום... )
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 03:29 |
|
| |
מישהו יכול להסביר לתמים שכמותי איפה זה לעזזאל שכונת בית וגן ואיך הכביש בדיוק יעבור לידה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 03:31 |
|
| |
ובכל מקרה, כעת לא מדובר על כביש כניסה לעיר אלא בסך הכל על כביש גישה ל"אמפי-פארק".
תסכים איתי שזה לא פרוייקט קריטי ברמה שמצדיקה התעלמות מוחלטת מהחוק ומהתושבים.
תוקן על ידי - חצי_טון - 26/07/2005 3:31:23
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2005 07:33 |
|
| |
לחצי טון ומרא נייעס:
שכוייח (יישר כוח) ,ברצוני להוסיף נקודה או שתיים
1)המועצה מציגה את זה כאילו זה "רק" כביש גישה לפארק ,אבל בעצם גם כביש גישה לפארק הוא לא חוקי.
2)כאשר התושבים שסמוכים לברכל(רבנו בחיי?) זעקו מרה נגד המפלצת החדשה ,מאבקם היה ברור ולגיטימי לחלוטין,כך גם בנדון דידן.
3) אני לא מבין לשם מה נחוץ כביש נוסף לאותו הכיוון(תחשבו על כך שממילא המרחק לנחשונים הוא 2 ק"מ לא פקוקים בלבד!!!!) הנזק פה רב מהתועלת.
4) וודאי שאין עינינו צרה ברווחת התושבים או ברקורד של צביקה אך כפי שטענו פה כבר,בולדריזם הוא דבר מסוכן מאין כמוהו וכשם שאני מסכים שיש להאבק כנגד צעדי הבראה דרסטיים במועצה על חשבון הסייעות המסכנות כך צריך להאבק כנגד כל דורסנות של השלטון מכיוון שהיום אולי זה פגע בתושבי בית וגן ,אך מחר זה עלול לפגוע גם בכם.
עובד מועצה-מצמרר לראות איך אתה קורא לאזרחים הגונים פורעי חוק,כמו ששרון רוצה לגרש יהודים מביתם ואף קורא להם בשמות דומים כדי לזכות באהדת הציבור,כמדומני שבאינקוויזיציה קראו לנו כופרים.
5) תושבי השכונה נדרשו לשלם מכיסם האישי מאות שקלים כדי להגן על זכותם הלגיטימית לחיות בשקט וישנו מספר לא מבוטל של תושבים שמשלמים 1000 (!) שקלים .לא נתפס שנשלם מאות שקלים ואף יותר עבור ארנונה כדי לממן את אלו שפוגעים בנו (ואפילו מפנים פחים בצורה סלקטיבית) ולהוסיף סכום עתק מכיוון ששאר נבחרי הציבור לא עוזרים לנו במאבקינו.
לא נשכח ולא נסלח!!!!!
בע"ה תושבי השכונה ינצחו במאבק ואף נפגש בבחירות הבאות .
תוקן על ידי - משה_רבנו - 26/07/2005 7:54:53
 |
|
|
|
|
|