קמפיין העישון, המודעה שלא הספיקה להכנס . מצורף קובץ
קמפיין העישון, המודעה שלא הספיקה להכנס לתחרות עיתון משפחה , כשפרסום כתר ביקש להכנס נאמר כבר שהכל סגור , אז בשביל שלא תפסידו ואנו מעונינים לקבל הערות ותגובות העלינו את זה כאן....
הנה מה שהיה צריך להיות בצד שני של המודעה ....
פרסום: כתר מדיאל.
מנכ"ל: משה הס
מנהל קריאייטיב: ראובן כהן
גרפיקה: ZA9ZA9ZA9
ארט: יפית מנדל
תקציבאית: ליאת ישראלי
קופירייטר: יניב סיני
הרעיון
מאחר והאסטרטגיה הכללית בחזון המשרד היא לחפש תמיד עבור הלקוח את הפן החיובי. הפעלנו את טובי המוחות לחשוב מה יכול להרוויח מי ששוקל בתחילת הדרך האם כדאי לו להתחיל לעשן.פנינו לקהל היעד של מתחיל העישון שהוא הבחור הצעיר בישיבה , ומאחר שבחורים צעירים לא אוהבים איומים והפחדות, מצאנו את הדרך לגרות את הדמיון שלהם לחשוב על חלומו האישי של כל בחור, והסברנו בחישוב חד וברור איך חפיסת המרלבורו לייט שהוא קונה כל יום אחרי סדר ג' יכולה להפיג את החלום שלו בעשן.
הקונטרה שלי: במקום לקרוע ניילונים פעם אחת, אני קורע ניילונים יום יום כבר עשרים שנה. אוח התנועה הסיבובית הזאת של פתיחת קופסת פרלמנט לייט טריה...
נשלח ב-26/7/2005 14:20
פשוט בא לי לקרוע את המסך.
טוב, חבל עליו, אני עובר לאשכול אחר...
נשלח ב-26/7/2005 14:39
א. ב-20 השנים האחרונות לא שילמתי 18.5 ש"ח לקופסה.
ב. רוב האנשים לא מתעניינים בטווח שנים שכזה.
(באותה מידה, הייתי יכול לחסוך את הכסף הזה ממותרות אחרות, לא מזיקות)
נשלח ב-26/7/2005 16:45
לודע,
מדבר לנישה מאד צרה של אנשים...
נשלח ב-26/7/2005 18:15
ליד,
לויודע למה, אהבתי יותר את הקונטרה.
נשלח ב-26/7/2005 19:03
כזה בולשיט עוד לא ראיתי.סורי.
נשלח ב-26/7/2005 21:10
אין פה בולשיט, יש פה חוסר התאמה.
הרעיון הוא נכון, גם אני חשבתי עליו בהתחלה וגנזתי. חשבתי לפנות אל האברכים והאנשים הקצת יותר מבוגרים ולהעמיד מולם את ה120 אלף כ'סידור מלא' לילדים שרק נולדו כעת. חשבתי שאם אישתו של אותו אברך תיתקל במודעה, היא תכריח אותו להיגמל מעישון. בכולופן, גנזתי את הרעיון.
מה שלא יהיה, המודעה שלכם- כתר, היא סטתה יותר מידי מהמסלול. זה כבר נראה כמו פרסומת לרכב חדש. החשבון במשבצת לא כל כך משפיע.
תתנחמו שבהשגחה פרטית נשארתם מחוץ לתחרות, אע"פ שיש הרבה יותר גרועים מכם.
נשלח ב-26/7/2005 21:14
אגב, הפסיכולוגיה שלי אומרת שבמצב היום, אין שום סיכוי וחבל על המשאבים בלפנות לגיל המתבגר שלא יגע בסיגריות. זה מבחינתו התנסות וחלק מהמסע שלו בבדיקת יכולות וגבולות. יותר חכם זה לפנות לגיל היותר מבוגר והמנוסה ולדבר אליו עם הגיון ושכל. תאמין לי שברגע שהגיל המבוגר יחתוך עם סיגריות, לצעירים יהיה קשה להתחיל, או להמשיך.
נשלח ב-26/7/2005 22:12
מהרעיון לא התלהבתי, אבל הביצוע פשוט גרוע.
נשלח ב-27/7/2005 00:14
"הרעיון
מאחר והאסטרטגיה הכללית בחזון המשרד היא לחפש תמיד עבור הלקוח את הפן החיובי. הפעלנו את טובי המוחות לחשוב מה יכול להרוויח מי ששוקל בתחילת הדרך האם כדאי לו להתחיל לעשן. פנינו לקהל היעד של מתחיל העישון שהוא הבחור הצעיר בישיבה , ומאחר שבחורים צעירים לא אוהבים איומים והפחדות, מצאנו את הדרך לגרות את הדמיון שלהם לחשוב על חלומו האישי של כל בחור, והסברנו בחישוב חד וברור איך חפיסת המרלבורו לייט שהוא קונה כל יום אחרי סדר ג' יכולה להפיג את החלום שלו בעשן."
שימו לב לקטע שהודגש מתוך הסברכם לרעיון מאחורי המודעה, ואם יש ביניכם אחד שהתחיל לעשן בבחרותו (או שתמצאו אחד כזה ותשאלו אותו), מיד תבינו מה היתה הטעות שלכם.
רק מי שאינו מעשן יכול לעבוד על מודעת עישון עם אסטרטגיה כה לא נכונה.
אתם באמת חשבתם שמישהו חושב על לעשן ?!
הוא מעשן כי בא לו.
הוא מעשן כי הוא, לא חשב.
הוא מעשן כי כולם מעשנים סביבו בסתלבט מטורף.
הוא מעשן כי זה נראה קול.
הוא מעשן כי זה נותן לו דרור של הרגשת חופש מעול ההורים.
תחשבו על זה.
המודעה כעוקבת אחרי האסרטגיה שלכם, הינה מצויינת, אבל האסטרטגיה, שגויה לגמרי.