בית פורומים עצור כאן חושבים

ולא יכלו אחיו לענות אותו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/7/2005 06:42 לינק ישיר 

לגוף הנושא; מרגלא בפומא דבני בי מדרשא [תרגום: פנינה/הרגל בפי בני בית המדרש]: "עם משפחה אוכלים טשולנט/ז'חנון" [מחק את המיותר] עד כדי שכשאחד חוזר מביקור משפחתי הוא נשאל: "האם אכלת הרבה טשולנט?" דהיינו "האם היה לך הרבה על מה לשתוק?"

מאשכול זה יובנו טוב יותר הדוגלים ב"ווי וואנט קדושית נאו*!"

* באחד [או ביותר, הלבן?] מליקוטי השיחות להרבי האחרון מחב"ד, מצויין בשוליים ש"נאו" בגימטריא א-ל הויה [יקוק].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 07:48 לינק ישיר 

מייציץ,

באופן אבסורדי לגמרי, מצאתי את דבריך מתאימים ביותר גם למקום בו גדלתי אני (רמז: ממש ממש לא בחברה החרדית). גם שם, הוכיחה השיטה הזו את עצמה. מניסיון.
[אם כי, ההערה החשובה של גו"ג הבהירה לי גם את ההבדלים התהומיים בין שני בתי הגידול.]

ממללא,

מרתק ומרגש. תודה.
[בתור מי שהיתה שם - פחות או יותר - אני מזדהה מאוד עם הקושי, עם האתגר, עם הלימוד הגדול של "מי אני" שיש בזה, וגם עם האושר בהבנה ש"לי, בעצם, יש לאן ללכת"...].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 08:20 לינק ישיר 

אולי כדאי לנסות להחליף חברה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 10:59 לינק ישיר 

אריק

האם יש חברה טובה יותר?

בביקור לפני כמה שנים אצל חבר "מזרוחניק" נתקלתי בתופעות של הידבקות במנהגי הבל ומגיה (איני מפרט בגלל אאוטינג וסיבות אחרות) במידה גרועה אפילו יותר מאשר בציבור שלנו, החרדי.

איני מעורה במתרחש בסוגי ציבור אחרים. אך כמדומה שהגישה של אמון מופרז במסורת רווחת לא רק אצל החרדים.

אמנם, איני סבור שאצל ה"מזרחי" (לשעבר?) יתייחסו לאדם חושב ועצמאי כאל "כופר". להפך, אולי יעריכו אותו יותר.

וזה באמת הבדל משמעותי.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 11:07 לינק ישיר 

.

מצו"נ - אצבע ירוקה.

ווטו1 - אצבע ירוקה נוספת.

מיימוני: בתוך עמי אנוכי יושב, ולא מצאתי חברה הנקיה מאמונות הבל ומתביעת ההמון ליישר כל פינה שאינה מתאימה לקו.

למורדילו, הצייר הארגנטיני, היה איור נפלא לכך, אם אמצאהו - אנסה להעלותו לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 11:13 לינק ישיר 

מצורף קובץ

.

מוקדש לרבים מבינינו:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 11:14 לינק ישיר 

מואדיב -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 11:26 לינק ישיר 

בקיצור,

בכל חברה תהיה אשר תהיה, אני מאמצת את הגישה שמופיעה נדמה לי ביבמות "כמו שמצווה להשמיע דבר הנשמע, כן מצווה היא לא להשמיע דבר שאינו נשמע" (מהזכרון)

רק פה אני משתוללת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 11:47 לינק ישיר 

מואדיב

איקון ירוק מאד.

אולי כדאי להוסיף את האיור גם ב"היו עיניך" כדי להראות כיצד נסגרה קדושית.

ואולי עוד איור אחד שיראה כיצד מישהו מסתתר ליד המחשב ומציץ על השכן המסכן שנלקח בכוח.

כלומר, קדושית תישאר רק בעצור חושבים הוירטואלי...

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 11:53 לינק ישיר 

.

תוספת קטנה, או הערה צדדית (מבוא לאמנות מודרנית? התייחסות לקריקטוריסטים ברצינות? להיסטוריה? )

מורדילו, הצייר, הוא ארגנטינאי. נחשו מתי צייר, ולמה הוא התכוון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 12:02 לינק ישיר 

האיש בציור צובע את גגו בורוד, ועל כן מעניין לציין שבארגנטינה דווקא משכן הנשיא הוא ורוד (ואף שמו הוא La Casa Rosada, כלומר הבית הורוד). הככר שלפני המשכן הנשיאותי, ככר מאי, היתה המקום היחיד בו התקיימה מחאה גלויה בימי שלטון הגנרלים: מדי שבוע הגיעו לשם אמהותיהם של אנשים ש-"הועלמו", והקיפו את הככר בדרישה לדעת מה עלה בגורל בניהן. המחאה השבועית מתקיימת עד היום, בהקף קטן יותר, כיוון שגם המשטר הדמוקרטי הנוכחי נמנע מלגלות את כל האמת בדבר גורל הנעדרים, ויש הטוענים ש-"העלמויות" נמשכו גם לאחר עלייתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 12:10 לינק ישיר 

גו"ג ומואדיב,

תודה על ההסבר.
[לי, כמובן, היתה פרשנות יצירתית - שלא ניסתה אפילו להיאחז במציאות בה צוירה הקריקטורה - שכללה התייחסות לצבע הורוד של הגג ולצורתו המשולשת. ].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 12:21 לינק ישיר 

.

וכמובן, לא לשכוח את הברור מאליו - מי שנעצר על כי העז לחרוג ממה שכולם עושים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 13:35 לינק ישיר 

רבותי, קדושית הוירטואלית - אין כמוה לאידיליה.

אלא, שסדנא דארעא חד הוא, וכמו שפותחת מגילת האו"ם - "כל בני האדם נולדו שוים".

כשתעמוד קדושית על רגליה, תהא היא מעין בני ברק של מעלה. חיכוכים בין "משמרת הקודש" לבין "שומרי החומות", מי הוא המייצג האמיתי של תורת קדושית. מהרה יבנה בית הכנסת שכף רגלי לא תדרוך בו, ומי גדול לנו מהלל ושמאי.

בטוחני, שגם בקדושית הצובע את גג ביתו בורוד יגורש מהעיר.

(מחקתי את החתימה...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2005 21:24 לינק ישיר 

האם זה מקרי שהצובע לובש חולצה כתומה.

תוקן על ידי - asher177 - 28/07/2005 21:27:18

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ולא יכלו אחיו לענות אותו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.