|
|
| נשלח ב-27/7/2005 21:12 |
|
| |
מז"ט, מז"ט.
וכיה"ר שיהפכו ימים אלו לשמחה שלמה, בבנין ביהמ"ק בב"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 09:50 |
|
| |
לקעלמער, אכן בתלת הוי חזקה, אך למנהג בני דודנו הישמעאלים, מקצרים ואומרים: מזל-טוב בתלאתא.
ואם כי ראיתי הבשורה באיחור מעט אומר ג"כ מז"ט בתלאתא, ועלה הזיווג יפה ויבנו בנין עדי עד בנחת ובהרחבה, ומתוך שלווה.
וכדרכנו כאן, מדוע אנו עורכים לגד שולחן? ולמה גדא יאה? ולמה הכי שגור על לשוננו הוא הבקשה ל'מזל'? והאין ברכות יפות יותר?
מספרים כי אמר מי שאמר לרייכמן (השם הפרטי אינו משנה), כי אומרים עליו שאין העושר מכוחם וגבורתם, כי אם 90 אחוז מזל ורק ישרה אחוז שכל! השיב רייכמן ואמר לו, הבה נבצע עיסקה, הנני מוכן למכור לך את עשרת האחוזים של שכל תמורת עוד אחוזים של מזל!
כנראה שרק רייכמן בטוח שמזל פועל רק לצד אחד! וגם על זה סיפרו שיהודי אביון שמע בטלנים משוחחים בבית המדרש, ואחד אומרה לחבירו, דע לך שחוק הוא בעולם שכסף הולך לכסף. שמע האביון כך, הלך לו לקופת הצדקה שבבית המדרש, והחל לשחק במטבע שבידו ליד פתח הקופה, וצפה לכסף שיעלה לעומתו. תוך כדי עיסוק אנה ואנה, נפל גם המטבע שבידו לתוך הקופה. החליט האביון, הכלל אמת, וכסף אכן הולך לכסף, אך עדיין צריך עיון לאיזה כיוון הכסף הולך ...
מ"מ בל נשכח שיתברכו ההורים, המשפחות, והזוג במיטב הברכות בגו"ר (דווקא! וראיה מיעקב).
1981
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 12:17 |
|
| |
דגים
א) קיויתי להסבר, ולא רק לשאלה.
ב) ואיך מתאימה הברכה עם אין מזל לישראל?
ג) ומהו המספר בסוף?
ד) כשבקרת בביתי, החתן רק נולד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 09:46 |
|
| |
להלבן,
א. אין לי הסבר. אולם כדרך המסבכים, אוכל רק להגדיל הקושיא, לא רק מברכים ומכוונים כלפי 'מזלות' (גם כוכבים?), אלא מצינו עדות בישראל שהיו מקיימים את 'העורכים לגד שולחן' בכל ההידורים והדקדוקים. על כך קידש מלחמה הגאון אביו של הר"ח סתהון בעל ארץ החיים מצפת, וחיבר ספר מיוחד כנגד הנוהגים כך, וכמדומה שלספר זה יש את מספר ההסכמות הרב ביותר בספר תורני, שבאמת הסכמות אלה הם הצטרפות למאבקו לעקור את המנהג הרע הזה.
איני בטוח שאכן הצליח הנ"ל לעקור את המנהג הרע הזה. איני יודע אם צורת העבודה הזו היתה קשורה ל'ברית יצחק' שאחינו נוהגים (במקום ה'שלום זכר' שגם עניינו בלתי מובן ואכמ"ל) בלילה שקודם הברית.
וכמו הסיפור על הר"י מרוז'ין על הבעש"ט ותפילתו ביער, שאנו היום יודעים רק לספר הסיפור ופועלים מכוחו, נאמר אף אנו, לעקור אי אפשר, על כל פנים נדע שעל כרחינו אנו משתמשים במנהגי ההמון, ואין אנו שמים מגמתינו כנגד הכוכבים והמזלות.
ב. אכן, נראה שאין היא מתאימה. וכנ"ל.
ג.המספר השתרבב מעצמו כנראה כחתימה ואיני יודע מנין וכיצד. ואת"ל הנה פעולתם של החיצונים גם על עצכ"ח.
ד. אל תאמר מה היה שהימים הראשונים היו טובים מאלה כי לא מחכמה שאלת זאת. וכמדומה לי שנחלקו בפירוש הכתוב הזה רש"י ותוס' בר"ה כה, האם ממנו משמע שבהכרח הראשונים תץמיד טובים יותר משל עכשיו או לאו דווקא ודו"ק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 12:46 |
|
| |
לא פירשת את שם ספרו של סתהון, הכוונה לזה שבשו"ע או"ח סי' קפ ס"ב?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 15:10 |
|
| |
הריני להוסיף את ברכתי הצנועה.
ואיני מתאפק מא ביסלע פוליטיקע...
.... שעבר לכאן,
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=965071&whichpage=22
עם תשובת הלבן ותגובת אור_נערב
המסתיימת בלשונו,
"ושוב אשמח לשמוע, אבל בשורה התחתונה שיהיה לך הרבה נחת מהם. ואני מאחל להם שימצאו את האמת שלהם, ושיזכו לצאצאים פנימיים שלא יהיו כפופים לאמת חברתית אלא לאמת הפנימית שלהם ויהיו בני חורין באמת."
אור נערב
תוקן על ידי - עצכח - 29/07/2005 16:50:24
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 15:50 |
|
| |
הלבן,
זה הזמן להתצטרף אל המברכים:
שיזכו בנך ובת זוגו לעתיד בחיים של שותפות ואחוה, ותזכה אתה בנחת ובשמחה. מזל טוב.
[הערת שולים:
אור,
כפיפות לאמת הפנימית, לא תמיד יש בה פחות עבדות משיש בכפיפות לאמת חברתית. ומה זה בכלל "צאצאים פנימיים"???]
תוקן על ידי - אמשלום - 29/07/2005 15:50:43
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 15:56 |
|
| |
צאצאים פנימיים זה איחול שאני מקווה שיש לו הקשר חסידי חיובי... קצת לשמח את הלבן, אחרי כל המתנגדישע צורוס שאני עושה לו...

|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 17:21 |
|
| |
אמשלום
ישנו מילון חב"די, שאיני יודע אם הוא כבר נדפס, ובערך "פנימי" מתורגם שם:
אדם שכל פעולותיו בעבודתו לקונו אינה לצורך התפארות חיצונית כי אם בינו לבין קונו.
ובערך "חיצוני":
אדם שמה שפעולותיו בעבודתו לקונו הוא לצורך התפארות חיצונית.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 18:46 |
|
| |
זו הגדרה מאוד "חיצונית" לפנימי וחיצון...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 20:32 |
|
| |
אפ"ל
זכותך להשלים. ואני לתומי חשבתי שלא דבר קטן הוא. ופוק חזי כו'. ואני לתומי חשבתי דהיינו הך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2005 00:28 |
|
| |
דגים
העירוני: ראה בראשית ל,יא ובמפרשים שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2005 03:04 |
|
| |
וכי זהו החידוש אז מ'מאנט פנימיות, שלא לעשות בשביל הרואים? אתמהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2005 23:40 |
|
| |
מזל טוב והרבה נחת יהודי-חסידותי.
[וכבר למדנו בכמה ספ"ק שהחיצוניות,
מעוררת את הפנימיות]
|
|