|
|
| נשלח ב-29/7/2005 10:41 |
|
| |
משה היקר.
*
דבר ראשון פנייתך האדיבה אלי מעוררת בי רגשות טובים ויפים ומעודדים את אהבת החינם בינינו הכל כך מתאימה בימים קשים אלה.
*
לעצם הענין: כוונתי אליך ביחס לדעות הדלו"ת אותן אתה מביע התעוררו למען האמת בעקבות הצהרתך התמוהה באשכול שעסק בעניינן של הבנות הצעירות שעצורות ללא משפט. אחת מהודעותיך שם הסתיימה בהצהרה הכל כך לא חרדית "גוש קטיף לנצח!".
זוהי אכן ראשית צמיחת גאולתנו.
אם אינך מבין זאת, אני חוזר בי מכל פניותי אליך בהקשר זה, מאחר וכנראה אנו דוברים בשתי שפות שונות לחלוטין!
*
אגב, באותו אשכול כתבת "סיפר לי חבר ששמע הרצאה מ"רב" שטען שהציבור הד"לי זה בעצם קליפת עמלק-ואין מחילה למי שאומר דברים אלו."
ולכתוב שהליטאים שואבים את השקפת עולמם "מבית מבית מדרשו של ס"מ" יותר טוב?
*
"הטענה כי מאבקם הוא אינו מאבקנו -והיכן הם היו בזמן שהפגנו על שבת וקברים-אינה נכונה מכיוון שיש פה נקימה ונטירה שכידוע לך אסורים מן התורה."
אין לאף אחד רצון להתנקם זו פשוט ההמחשה לכך שמאבקיהם ומאבקינו נובעים ממקורות שונים לחלוטין, מאבקם של כלל הדלי"ם בארץ על הגוש הינו מתוך אותה האמונה של "ראשית צמיחת גאולתנו" הקורסת למול עיניהם, ודווקא על ידי מי שבעת התפילה "על ראשיה ויועציה" הקדישו לו שניות ארוכות של כוונה יתירה...
זאת בשונה מההזדהות היהודית האמיתית הראויה להיות עם אלה הנעקרים מבתיהם אותם בנו בעמל כפים במשך שנים רבות וארוכות מתוך אמונה שהם מקדישים כאן דם רב עבור כלל יושבי הארץ.
אל תתבלבל אחי!
*
לגבי דבריך על "מלחמת ה דת" הנערכת בארץ כש"הם בצד שלנו",ו"אם לא נבין שבעצם אין עיניין של ימין\שמאל או סרוג חילוני\שחור אלא
מלחמה על כל הקופה בין דתיים לחילוניים לגבי דמות המדינה הזאת ב10 שנים הבאות.ואם לא נבין את זה אז הם ינסו לצעוד גם לשערי בני ברק ולצור עליה גם."
כאילו , אתה באמת ממש כזה תמים כדי לקנות את זה בעצמך ולקשר בין הדברים?
*
לאלעדית
יישר כח על העדכון בהקשר לרב מרדכי אליהו.
ממעקב אחר ניקך מתברר שכשנושא מסוים מרגיז אותך את מגיעה עד לכדי התבטאויות חריפות (רמז: אל תעצבן אותי שלא אכתוב...) ומאותו מעקב בסיסי מסתבר שאכן נושא ההנתקות מלהיט אותך מאוד, לכן השתדלי להבין את דברי הבאים ללא עירוב רגשות.
א. אכן כדברייך, גם אני הקטן בעד השתתפות בצער הזולת.
אך בשום אופן לא בעד הזדהות עם דעותיו של כל אדם שסובל!
חלילה אינני בעד שנאת חינם,
ב. מדוע נדמה לי שישנם שהגיבו כאן מבלי לקרוא את המאמר שהובא בראשית האשכול?
היתה כאן הסטה של הנושא עליו נפתח האשכול. במאמרו של הרב בן משה הוא כתב כמדומני דברים ברורים
והרי ציטוטים למי שאינו מסוגל לקרוא טקסט ארוך
"...טענות כאובות ו... בהחלט מכאיבות את הלב.
בכוונה הבאתי את כל הטיעונים הללו ... שכן מבחינתנו קשה הוא הרגע דווקא בגלל הבאת כל הטיעונים הללו ועוד רבים בחשבון.
איננו בורחים מהם חלילה, איננו עוצמים את עיננו לנגדם, אך כאשר המדובר הוא על השקפה ועוד יותר בניית ההשקפה הנכונה אצל ילדינו, איננו יכולים ורשאים להניח לעצמנו שלא לחשבן היטב את צעדינו.
ההתייחסות לתכשיטי הזהב היקרים כל כך שלנו חייבת לעבור בחינה וצירוף ברמה הגבוהה ביותר שכן שזהו עתידם וזהו חלק בלתי נפרד ממה שינחה אותם בהמשך דרכם בחיים הרבה אחרי שההינתקות תבוצע, או שלא...
...איננו משיבים להם כגמולם חלילה אבל זוהי הנקודה בה עלינו לחדד כי הכאב שלהם נובע ממקום אחר מזה המוכר לנו. הם כואבים קודם את השבר הגדול שלהם באובדן דרכם, דרך האתחלתא דגאולה המתנפצת להם בשחיטת פרותיהם הקדושות בזו אחר זו."
אין כאן מילה אחת היכולה להצדיק את ההתלהמות "די עם השנאת חינם הזו!!!"
לכן גם אני קורא לה מן הצד השני.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 11:10 |
|
| |
tcyhj,
או שאני סובלת מדיסלקציה או שכתבת בלי סלקציה-
קודם אתה כותב שכל אחד יפעל לפי רבותיו ואחר כך אתה קורא לאלה שהולכים לפי דעת רבותיהם ומתנגדים להתנתקות דל"ים? רק רבניך קיימים?
עוד פעם להזכיר את הרב מאזוז?
יש החושבים אחרת ממך וזה לגיטימי גם בפורום חרדי, ובעלי הדעות האחרות בהחלט יכולים להיות חרדים- שהרי גם הרבנים החרדים נחלקו בענין.
ולמקרה שאתה לא מבין משמעותו של פורום מהי-
פורום (אינטרנט)[מרכז]
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית.
אחת ממשמעויותה הנפוצות של המילה פורום כיום היא אתר אינטרנט או חלק בו, המשמש לקיום דיונים בנושאים מוגדרים. גולשים רשאים לכתוב הודעה בפורום, כהודעה שפותחת דיון בנושא חדש או כתגובה להודעה קיימת. יש פורומים הדורשים רישום מוקדם, או אפילו הרשאה מצד המנהלים כתנאי להעלאת הודעות.
הפורום הוא אחד המאפיינים המובהקים של תרבות האינטרנט. מתקיימים בהם דיונים ערים, בהשתתפות עשרות ואפילו מאות משתתפים, שכל אחד מהם תורם ל דיון המתפתח בפורום.
וסתם לעצבן- אני כתומה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 11:20 |
|
| |
לב כתום- כן
סרט על האוטו- never ever
זה הרעיון?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 11:21 |
|
| |
מתחמם...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 12:05 |
|
| |
לא, אני שואלת ברצינות ומתוך מטרה להבין למה אתה מתכוון
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 12:19 |
|
| |
אם להיכנס להגדרות המדוייקות (יהיו שיאמרו שהן כבר על גבול הפילוסופיות) הרי שהאמת היא שאני לא ממש זקוק לצבע הכתום הזה , גם לא בלב.
הצבע הכתום מעצם טבעו משדר הזדהות עם הדרך את זה אני מקפיד שלא יהיה.
כן! בהחלט אני כואב את כאבם של אחיי היהודים היקרים , ביניהם שומרי מצוות רבים (כן, מלבד זו הנוגעת ליישוב ארץ ישראל וכו') אשר נעקרים מביתם בדרך אכזרית .
כמובן ישנם גם השיקולים הבטחוניים בהם אינני מתיימר להבין, אולם די לי בדברי גדולי ישראל על הנושא מהם משתמע בהחלט כי התכנית הזו לא נעשתה מתוך אחריות ציבורית שלקחה מספיק את הנושא של "פיקוח נפש דוחה נשיאת חן בעיני העולם"...
איך אמר שלשום הרב עמאר?
"זוהי גזירה משמים עליה יש להתפלל כדי לבטל את רוע הגזירה"
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 12:29 |
|
| |
לעמוד מרחוק בלי לנסות להשתדל לפעול לביטול דבר שאתה-לא אני אומר שהוא גזירה. נכון,לא חייב ללכת להפגנות תפילות עוזרות בהרבה יותר- אבל עוד לא שמעתי על יום תפילה לביטול הגזירה..
כתום לא מביע הזדהות עם דרך חיים איתה אתה לא מסכים, כתום מביע הזדהות עם כאבם של יהודים שנאלצים להעקר מבתיהם, שיאלצו לקבור מחדש את יקיריהם שדמם נשפך על האדמה הזאת- עם כאבם הוא מביע הזדהות, הוא מאותת להם שאנחנו איתם למרות כל חילוקי הדעות ביננו
ונכון שיתכן לומר שמלכתחילה גדולי ישראל לא היו בעד ישוב המקום- אבל בימים שגם קריית ספר היא התנחלות (ע"ע וואלה) ישיבה בכל מקום בארץ היא בחזקת סכנה
אני חושבת שזה זמן להתעלות מעל משפטים קטנוניים כמו "הם לא עזרו לי למה זאני אעזור להם" ולהתחיל ללמוד קצת אהבת ישראל מהי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2005 00:53 |
|
| |
מה קורה tcyhj?
נאלמת דום?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2005 00:55 |
|
| |
אולי לא ליד המחשב??
דוני לכף זכות
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2005 01:54 |
|
| |
תודה לאיש היקר על הכף זכות, אכן היא במקומה מאחר ורק לפני זמן קצר הדלקתי את המחשב לראשונה מאז יום ו' בצהריים.
ולדלת, הריני כאן, מגיב, גם אם לא בפירוט הרצוי מבחינתי, מפאת השעה...
"יום תפילה לביטול הגזירה" לא נקרא עד היום -על נושא ההינתקות- על ידי רבני הציבור החרדי.
בואי נחשוב יחד, אולי זהו הסימן המובהק ביותר לכך שאכן לדעתם אין מקום לכל מה שיתורגם כהזדהות פומבית עם האנשים הנמצאים שם?
אני אינני נמנה על "נאמני ביתם" אולם בכל זאת די לי בכך בשביל להעריך שאכן זהו אחד משיקוליהם!
(אני כותב זאת בהנחה שגם את נמנית על ציבור החרדי שדעתם של רבותינו חשובה לו גם כשהיא לא נוחה רגשית) אני מאמין שרבני הציבור החרדי יודעים את כל מה שאת טוענת כאן ובכל זאת הם מבינים שכל הזדהות איתם תהיה על חשבון "כושר הראייה" וההשקפה כפי שהגדיר זאת הרב בן משה במאמרו.
הטיעון לפיו "ישיבה בכל מקום בארץ היא בחזקת סכנה" אינו רלוונטי כאשר הנושא הוא השקפתי.
ושוב: להזכיר ולהשתמש בנימה של "משפטים קטנוניים כמו הם לא עזרו לי למה שאני אעזור להם ולהתחיל ללמוד קצת אהבת ישראל מהי"
מלבד זאת שלמיטב זכרוני אני לא התבטאתי כך,(תקני אותי אם אני טועה) זו פשוט דמגוגיה מאחר ואם תקראי טוב את המאמר הוא לא כתב בסגנון הזה בכלל אלא בסגנון שזה שהם לא היו איתנו במאבקינו מראה שמה שכואב להם לא כואב לנו מן הזווית ההשקפתית.
אם תחשבי טוב, טיעונייך להשתתפות בכאבם נובעים רבות מן העובדה שהם שומרי מצוות, לכן את מרגישה שפוגעים גם בך כביכול ולכן היה מי שנסחף כאן להצהרות מתלהמות בדבר "מלחמת דת" וכדומה.
למיטב הבנתי אם הם היו חילוניים שמאלניים את היית פחות אוהדת את כאבם.
הנקודה היא שכאן מתחילה הבעיה ששמירת המצוות שלהם שונה בסדר עדיפויותיה מזו שלנו, וכאן אנחנו חוזרים לנקודת המוצא של המאמר.
השקפה נכונה דורשת משקפיים נקיות מרגשות צדדיים!
תוקן על ידי - tcyhj - 31/07/2005 1:54:48
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2005 01:57 |
|
| |
אבל אסור לישכוח שהמילחמה שלהם זה המילחמה שלנו
ברגע ששילטון הרשע יגמור איתם הם יבואו אלינו לישיבות לסמינרים ולתלמודי תורה
תוקן על ידי - איש_החשיש - 31/07/2005 2:07:31
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2005 09:48 |
|
| |
כתבתי על המשפטים הקטנוניים לא בגלל שאתה הזכרת זאת- אני נתקלתי בטיעונים מן הסוג הזה בקשר להתנתקות ונתקפתי בחילה, אני שמחה לקרוא שאתה לא חושב כך
לגבי מה שכתבת לגבי גדולי ישראל- כתבתי כבר כמה פעמים שהדעות בנושא חלוקות
כתבת: הטיעון לפיו "ישיבה בכל מקום בארץ היא בחזקת סכנה" אינו רלוונטי כאשר הנושא הוא השקפתי.
-למיטב ידיעתי אידיאולוגיה אמורה להתבטא בפסים מעשיים ולא להשאר בגדר השקפה אוורירית ולא מעשית
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2005 14:31 |
|
| |
כן בהחלט.
אבל הנקודה היא שהאידאולוגיה אמורה להוביל את החלק המעשי ולא להיפך, שאם לא כן זו אינה אידאולוגיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2005 17:10 |
|
| |
tcyhj: אצלינו בין החבר'ה אומרים "שנון" על רמת התבטאות שכזו.
קבל אני חושב שהמסר ברור ויפה כפי שאתה מציג אותו באופן כללי.
אמנםלא עם כל מילה שכתבת אני מסכים במאת האחוזים אבל בכללי זה מדהים.
דלת אחורית: לדעתי אם תנסי לראות את הדברים במבט קצת פחות משוחד ממה שכלל התקשורת מציגה אותו תוכלי לקבל קצת יותר בהבנה את דעתו של tcyhj
|
|
|
|
|