|
|
| נשלח ב-4/8/2005 12:39 |
|
| |
ספרן,
דומני שלפני הבקורת על הגותו של אפלטון, כדאי לכתוב מהם עיקריה החיוביים. בכל אופן, ספק בעיני אם כדאי להקצות באשכול הזה מקום לדמויות מרכזיות בהגות העולמית; היריעה קצרה מלתת אפילו תמצית של הגותם, והמעונינים ימצאו שפע חומר עליהם במקומות אחרים. עדיף, לדעתי, לשלב בערכים השונים באשכול (נניח: גישתו של מיימוני) התיחסויות לדמויות אלה, אם הדבר רלבנטי (נניח: יחסו של מיימוני לאפלטון, או אפלטון כמודל בבקורתו של מיימוני על הקבלה).
עם היושר האינטלקטואלי של הרש"ר הירש, בכל זאת אני מוצא אצלו גם נטיה אפולוגטית, ופרושי המקרא שלו נוטים, לא פעם, ל-"הברגה".
תוקן על ידי - גם_וגם - 04/08/2005 12:42:43
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 12:57 |
|
| |
גו"ג,
טיפול בצדדיה החיוביים של ההגות האפלטונית,מקומו
בלכסיכון פילוסופי כללי.כאן,ראוי להיות נידון,לטעמי,
ההיבט המיוחד של הפורום,שהוא,במקרה זה,ביקורתי.
מעט הברגות,המצויות ,לפי עדותך, בפירוש הרב הירש,
אכן משקפות את פן ההצלה של יהדות גרמניה,שעמד בודאי
אף הוא,לנגד עיניו במפעלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 14:31 |
|
| |
כמו ש"אלעס איז סוציולוגיה", כך גם אשכול זה יש לו חשיבות בעיקר מההיבט הסוציולגי - אנתרפולוגי של כותבו.
פורום זה, זכה מאז הקמתו לארח טיפוסים שונים של אנשים. יש ל"עצכ"ח" את הגרעין של ידידים שאף מכירים אלו את אלו, ויש רבים/ות שמשקיעים/ות כאן הרבה בכתיבה ולימוד, כמו אור נערב ואמשלום, ריב והפרעתוני, ועוד רבים, אף שהם לא חלק מהגרעין הלז.
מאפיין נוסף שבו חלוקים הכותבים אלו מאלו, הוא שיש כאלו שקבעו וקיבעו את דעתם, ביודעין או שלא ביודעין, ותמיד הם חוזרים ומציגים אותה. ויש כאלו שבאים כאן לשם לימוד, חידוש ובדיקת דעותיהם בכל עת.
אשכול זה מציג רק את הצד הראשון, של אלו שדעתם קבועה, וגם מתמקד בעיקר בחלק הראשון, של גרעין המייסדים. אך אם זו עצכ"ח, הרי שאין לי מה לחפש בה.
אני אישית, וסבורני שעוד רבים כאן, בעיקר מהחדשים, כך, באתי כאן לשם לימוד. מצאתי כאן מקום לבדוק את דעותי שוב ושוב. פן חשוב זה לא הוזכר כאן כלל, כמו גם נושא הדגל שלו (ש"התקבע" על אי הקביעות והספקנות התמידית). על אף שהתבוננות חוזרת תגלה שכל אחד מכיר בעובדה שהפורום נועד בעיקר לצורך הזה.
נ.ב. נכתב לפני שראיתי שממימוני הוסיף את שמי בהודעתו המאוחרת   
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 14:49 |
|
| |
בא"א,
אכן כדבריך,יש כאן יותר סיכום קצר של הותיקים,החשים
שהפורום הגיע לשלב סיכום ומיצוי,ורוצים להקל בכך,
ולקצר את הדרך לדור ההמשך.
בכל אדם מתקנא,חוץ מבנו ותלמידו.יהי רצון שצעירי הצאן
יזניקו את הדיונים לאוירת פסגות,כשדור המייסדים,עוקב
בהנאה ובתקוה.
ומשמר היוצא(לא לגמרי)אומר למשמר הנכנס: השם עמכם!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 16:18 |
|
| |
[ספרן,
אני מקוה מאוד, שאין זו הודעת פרידה...]
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 17:32 |
|
| |
בן איש אחד.
עד כמה שאני מסוגל לעמוד על הלכי הרוח בפורום, אתה טועה בגדול לפחות ביחס לניק אחד שהזכרת, שהוא כמעט מהגרעין הראשוני ומקושר.
ואגב , אולי זה אומר שכדאי שתשייף מעט את ההגיון הבריא האינטואיטיבי שלך הוא מתעתע בך מעט.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 17:53 |
|
| |
אמשלום,
תנוח דעתך,אין אפילו "הרהורי עבירה" שכאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 17:58 |
|
| |
מונח נוסף:
תאולוגיה שלא מדעת!- תאוריה שרק הרב סיינפלד מוסמך להציגה.
עוד אחד של הרב סיינפלד.
כל אשה היא רוגעלע!- ביטוי מילולי המבטא את היחס לאשה בחברה החרדית.
ועוד כמה , ויכול כל אחד להגדירו כאוות נפשו.
קולא שאין הציבור יכול לעמוד בה!
המואדיבה ,המיימונית,שתחיה.
"קריצת עין מולדת"
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 18:12 |
|
| |
קעלעמר ידידי,
כמדומה שלאידך גיסא זכות יוצרים על "תאולוגיה של מדעת"
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 18:14 |
|
| |
הרב המימוני
הוכחה חיה וחותכת לנכונות תורת הזוהר ושער הגילגולים
גלגול נשמתם של ר' זכריה בן אבקולס הענוותן ושל ישו הנוצרי שהגיש את לחיו למכה
זכה לשבת בעיה''ק בני ברק היכן שהיא מעלה את הניצוצות הפילוסופים מהקליפות החזון אישניקיות ושל הרב זילברשטיין
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 18:15 |
|
| |
איקה/ריב - התפישה הלייבויציאנית בטהרתה ללא סטיה כלל מגובה בדעת הרמב"ם, משך חכמה, רב שך וכל שונאי משיחיות וציונות.
אקדמאי/? - מבטא את האמונה הבלתי מתפשרת בתרומת האקדמי' לעצוב תבונת הלמדן הליטאי לשיפור יכולת החשיבה והביטוי שלו.
מיציץ ונפגע - החשיבה ההגיונית נגד הגיון פשוט, ושאינה מאמינה ביכולת ההגיון להגיע לידי מסקנות מגובשות בלי שהיא סותרת את עצמה מניה ובניה.
הלבן - מהאגף השמרני של האתר. תלמיד חכם גדול ומובהק חבדי המביע את נקודת עמדת חב"ד בסובלנות ומתוך ענווה.
נישטאיך - מגיד שיעור הלא רשמי של האתר, תלמיד חכם פורה ובקיא גדול בכל מכמני התורה והמחקר, היחיד המגיש האשכולות הכי מטופחים ומעובדים המציגים באור נלעג את ההתפתלות של מחברי השו"תים ומעצבי המנהגים של ימינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 18:17 |
|
| |
ספרן,
לאידך גיסא יש זכות יוצרים, אבל הוא בלי ספק לא יציג את התאולוגיה שלא מדעת באותה לשון שנונה ומושחזת בה יציג אותה ר' געצל... מצד שני, יהיה הוגן לאפשר לו לכתוב את הערך "אלעס איז סאציאלאגייע" לאחר מכן. כך נזכה למנה הגונה של חשיבה בקורתית, שהיא, כידוע, מאבני היסוד של הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 18:20 |
|
| |
גם וגם.
הוצאת לי את המילים מהפה.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 18:22 |
|
| |
אמרתם סוציולוגיה,
אני כאן!
מלבד מעלותיו הנשגבות של הפורום במתכונתו הוירטואלי, מעלה סמויה גדולה לו.
אולי כך היו הדברים מעולם, אולי רק נתוודעתי לכך לאחרונה.
ישנה מערכת תמיכה סוציולוגית, פיזית ונפשית, חברויות וחברותות, בין חברי הפורום. סיוע הדדי ותחושת אחווה, מקור למנוחת הנפש-הסהרורית, מרווה לצמא בגטו הרוחני.
חדשים גם ישנים, בדידותם שהבאתם למחסה זה, נמוגה על ידי ה"יש מאין הוירטואלי".
(קעלעמר, תודה רבה!)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2005 18:42 |
|
| |
אתנחתא-(מסתברא לשעבר) מהאגף השמרני.איש חסידות חב"ד,
הבקיא בכל מכמניה.מוכן להתדיין בהגינות,עד לנקודה,שאין
ברירה לדעתו,אלא להקריב את החשיבה ההגיונית,על מזבח
המסורת.כיתר ידידיו,אנשי העילית של משכילי חב"ד,מוכן