|
|
| נשלח ב-5/8/2005 00:05 |
|
| |
זאת אומרת שהיום הפורום לא פחות טוב מפעם. בדוּק!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 00:06 |
|
| |
מיימוני וספרן
כשבחרתי את הניק שלי לא העליתי על דעתי שזה יזכה אותי במקום ראשון (או ששכחת את אאורלינו?).
לגבי המושג 'שמים בתורה', נדמה שלמדתי אותו בפורום. מילא שייקרא על שמי ויתחמם בטני!
נכדשניאנשים
כתבת על הותיקים: התקבעו על דעותיהם ואינם מעונינים/יכולים עוד לדון בהם ולשנותם.
אני מזהה שינויי גישה אצל הותיקים בין בפורום ובין בתיבה (די לראות את וטו השמרן בוחר בהרב הכהן כרבה של קדושית!!). פשוט שיש להם חוסר ענין לדון ולהתוכח על נושאים שכבר דנו (והתכסחו) עליהם במלוא המרץ בעבר, שהחדשים מביאים. עוד סיבה אצל חלקם היא דוקא משום שהשתנו. הם חוששים מלהביע בריש גלי את דעותיהם היותר מתקדמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 00:10 |
|
| |
בוגי,
נתת לי את זריקת התקוה ברגעים האחרונים של לפני יאוש.
אך בעצם, מה משנות הסיבות? נראה לך שאכן לא אוכל למצוא כאן יותר את מה שאני מחפש, אלא רק בזרזוף של אחת לשבועיים?
ובאשר לתירוצך את הפסקת הכתיבה: ממי הם פוחדים? מהותיקים שמכירים אותם, או מהדשים שלא מכירים אלא את הניק שלהם? דומה ואין זריקת חיים חדשה לפורום, כמו דיון מחודש בדעות שהשתנו.
תוקן על ידי - בןאישאחד - 05/08/2005 0:12:12
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 00:34 |
|
| |
בנאיש
לא התכונתי לחשש ממשטרת המחשבות, אלא מהתלהמות מחודשת עם מקובעי הדת. זאת אומרת ששני הנימוקים שכתבתי יסודם אחד, מאמץ גדול. כך שהשני הוא רק אביזר לראשון שהוא כנראה העיקר (כמו שכתב ספרן 'קשה עתיקה..').
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 07:44 |
|
| |
אז הנה איך שהפורום מיצא את עצמו,
הוותיקים, הרי מפחדים לגלות בפיהם מה שליבם כבר חושב, (או לפחות אין לו הרגש להתוכח שוב בנושאים שכבר מיצה הוא.)
והחדשים, הרי לעיניהם שהם לא מספיק נאורים נגד הותיקים, ותמיד יפחדו לגלות את מה שחשבו עד לכאן, (על אף שהם מבינים שזה לא נכון, הרי שזה יקח זמן ועיבודים עד שיגיע לעמדה מגובשת...).
הרי שהגיע הזמן לחתימת הפורום, ולעשות קאנוניזציה להפורום אולי בצורת ספר שיכלול בו את תורת הפורום.
(עצה טובה, אולי היה כדאי ל"כולם" לשנות הניקים, וזה היה משוה קצת את המשחק...)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 07:54 |
|
| |
בןאיש,
תקשיב לנאך. הוא צודק.
ככלל (גילי המתקדם כבר מאפשר לי לומר כמה כללים): נוסטלגיה היא חוויה מגעילה, שהשקר והעיוות נחלתה. גיל 16 תמיד נראה היטב ממרומי גיל 45, כי אף אחד כבר לא זוכר את פצעי הבגרות, את התסכולים, את הרצון לגדול ולהתבגר שנראה כאילו לעולם לא יתממש...
לא הייתי פה בימיו הראשונים של הפורום, אבל אני יכולה להאיר עיניך בהבדל אחד משמעותי בין ה"אז" המתקתק המוצג כאן, לבין ה"היום":
יש כאן עכשיו, יותר מחמישה כותבים. הרבה יותר. ודעותיהם באמת שונות זו מזו, והם באים ממקומות שונים ומעולמות תרבותיים שונים, ויש כאן שיחה אמיתית בין בני אדם (ולא וויכוח פנימי בין שלושה ניקים של אותו אדם). ולמרות זאת, משהו בהתנהלות של הפורום (גם ל"הנהלה", כמובן, מגיעות ברכות וחיזוקים, אבל כאן אני מדברת על ה"התנהלות") שומר על חיותו ועל אופיו המיוחד: אין כאן רכילויות; וכשיש גסות רוח היא מטופלת באופן ישיר ומידי; יש כאן מפגש וירטואלי וריאלי בין בני אדם; יש כאן לימוד; ויש כאן גם משהו מאוד ייחודי (לדעתי, ותקנו אותי אם אני טועה), ויש שיאמרו מאוד "נשי" - בחינה עצמית בתדירות די גבוהה, והתבחבשות בלתי פוסקת בשאלות של "מי אני" ו"מה אני" (כבר אמר כאן פעם מישהו, שאחד הסעיפים מרובי הפריטים באשכול המומלצים, הוא זה העוסק באשכולות המתדיינים על אופי עצכ"ח, מטרותיו, מניעיו ונהליו).
בקיצור, אם אינך מוצא כאן את מקומך, והדברים לא מספקים אותך מבחינה אינטלקטואלית ו/או חברתית, אתה מוזמן לחפש לך מקום אחר (הסעיף השני הכי ארוך באשכול המומלצים הוא זה של הודעות הפרידה...). אם אתה רוצה להיות חלק מזה, פשוט תתחיל לקטר על איך פעם היה יותר טוב.
בהצלחה.
תוקן על ידי - אמשלום - 05/08/2005 7:56:17
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 08:14 |
|
| |
בנאיש ועליכם
כפי שאמר ספרן, תמיד ניתן לעיין באשכולות ישנים ולהתקדם משם.
עליכם, רמזת באשכול אחר שכבר ביצעת את עצתך. אתה מתכוין לעשות את זה שוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 10:54 |
|
| |
תוספת לערך התאמה:
רוב האנשים,מצויים ברמת התאמה,זו או אחרת. כפי רוחב
זיהוי האלוקות,והסקת מסקנות מעשיות בהתאם,כך גודל
ההתאמה. מובטחים אנו,שלעתיד לבוא,תהיה ההתאמה השלמה,
נחלת הכל,מצב המוגדר בלשון הנביא "תורתי בקרבם"
"שמיים בתורה" (ראה ערך) ניכרים בה,ביכולתה לחבוק
את מלוא ההוויה,עבר הווה ועתיד,גשם ורוח,והוראות
להליכות נאותות של המין האנושי לפרטי פרטיו.
כך גם מתגלה התורה,כדרך המובחרת להבאת האדם למצב
של אושר - שלום עם אלוקיו,עם סביבתו ועם עצמו.
["שלוש שלומות הן"]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 11:11 |
|
| |
צודקים אמשלם ,נאך ואחרים
הפורום היום מכיל הרבה יותר כותבים. - אורך האשכולות מראה על ויכוחים נוקבים.
פשוט, במקום ויכוחים עקרים , פילוסופיים , "פייר פליי" - הורידו את הכפפות.
חבל רק שאשכולות מסויימים שמקומם בפורום של חב"ד , מככבים בהתלהבות חסידית כמו לאחר לגימה !.
הצופים מהצד נהנים מהצגת החלפת מהלומות דבר שלא מביא כבוד לפורום .
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 11:14 |
|
| |
בוגי,
תמיד, כשיש מחשבות על פרידה, טוב להמתין לבוקר חדש ולבחון את הדברים מחדש. למדתי זאת שוב.
העלעה מחדש של אשכול ישן, גרועה לעיתים מפתיחת אשכול חדש בנושא, כיון שקיימת תחושה - בלתי מוצדקת - שהנושא כבר מוצה בעבר, ולכן הסתיימה בזמנו הכתיבה באשכול זה.
וצא וראה כמה אשכולות שהועלו באוב ע"י שי מעלה האשכולות, זכו לעדנה. בודדים ממש.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 11:20 |
|
| |
סליחה ואני מקווה שאף אחד לא נעלב
יש בעייה שאפילו אלה שנשארו מפעם לא כותבים הרבה כמו פעם ותסלחו לי אבל דווקא את האנשים הישנים אני אהבתי יותר והיום זה הרבה חזרות
אני היום מסתכל הרבה דווקא בישנים ואם אני אעשה רשימה שאין להם תחליף וזה כולם אנשים ותיקים ושהיום גם אם כותבים זה נורא קצת : אקדמאי, סיינפלד , מיימוני, מוישה גרויס (שאני חושב ששינה את הניק שלו לרב צעיר) יהוסף אלה היו כותבים פעם הרבה והיום קצת כל כך וחבל כי אני עוד לא ראיתי להם תחליף אמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 11:45 |
|
| |
מיימוני,
יישר כח!
ולמילון המונחים אתבע את כבוד ה"בייבי" שלי: איפה ה"תיאולוגיה שלא מדעת"??!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 12:27 |
|
| |
בריסקער,
מפני כבודו של מוישהגרויס שחסר כאן מאוד,ומבלי לזלזל בכבוד הרב הצעיר, ראה באשכול 'ליבוביץ' כהומניסט' ויכוח נוקב בין מוישהגרויס לרב צעיר
מוישהגרויס יש רק אחד! גם כשהיה יודע לישון, או לונג טורקי ..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 13:07 |
|
| |
אידך
אכן שכחתי, אבל הזכרתי אותה לעיל.
והנה ההשלמה:
תיאולוגיה שלא מדעת – הנחה מתודולוגית כי כל אמירה, ולו זו שנראית מחוסרת בסיס ביותר, אכן מושתתת על הנחות יסוד שניתן לחפור אחריהן ולזהותן.
הרעיון בימינו שימש את ד"ר בני בראון בעבודת המחקר שלו על החזון איש (ובאחרות), והוא הובא אל הפורום בידי אידך גיסא.
הרעיון המקורי, לדעתי, שייך לסוקרטס. בכל הדיאלוגים המוקדמים שלו, בתולדות סוקרטס המקוריות, מתאר אפלטון את דיוניו של סוקרטס עם העם האתונאי, כיצד עמל לברר את הנחות היסוד של בני השיח שלו, ובעזרתם.
ההבדל בין שתי הדרכים הוא שסוקרטס פנה אל בעל הדעה כדי לדון בו איתה, ואילו גישת ה"תיאולוגיה שלא מדעת" מופעלת על ידי החוקר על טכסטים ללא מעורבותו של הנחקר.
לגבי הגורל ששיטתו של סוקרטס הביאה לו - ראה לעיל בדף הקודם.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2005 15:40 |
|
| |
סליחה
כנראה שאתה צודק אבל לא הבנתי את המשפט האחרון
|