אפילו יפליגנו מן הכותל בשלשה דלא ליתי אוירא דהאי גיסא ודהאי גיסא ולבטליה כדאשכחן במדה אמצעית של ג' מדות במחיצת כלאים כל שהוא שלשה צריך של
מדברים פה מהשני גיסים יהושע ומרדכי דוד
נשלח ב-10/8/2005 07:06
אז אתה בכלל לא גר בארה"ב ואתה מבין כ"כ גדול מה האמת באמת מעניין
אז אני יעדכן אותך השווענץ של מרדכי דוד מילאו את כל הביכנ"ס של באוב עם מלא פשקווילים בשעה שכל הקהל הק' היו מחוץ לעיר אצל ציון הבעל הילולא ומה הי' כתוב בה
נא להתפלל בעד נפתלי צבי בן בלומא רחל
מה יש לך להגיד לזה האם יש בזיון יותר גדול מזה לגרום לאנשים לדרוך על שם כזה
הם חבורה של זבל ואתם אתה מתחבר חסיד באבוב אמתי מתרחק מהכת של קרח
נשלח ב-10/8/2005 07:08
סליחה לא ידעתי שמדברים פה תרגום ראיתי לשון קודש,יודיש, אנגלית ועכשיו תרגום נא נא מזל טוב על השפה החדש
נשלח ב-10/8/2005 07:12
ואתה רוצה שמישהו יקבל השקר שלך שאנשי באבוב 45 שמו א"ז?
נשלח ב-10/8/2005 07:17
זה לא דבר שצריך להאמין הי' צריך לנקות את הביהמ"ד שהי' מלא חמשים מטר על חמשים מטר מלא פשקווילים
נשלח ב-10/8/2005 07:25
נקודה אחד וזהו
זה לא מצב שיש פה בן מחלל שבת ר"ל או הדומה לזה
זה מצב כמו בתולדות אהרן יש בן שראוי לאותה איצטלא וכמו שהי' עולה נוראה שם שגרשו הבן הגדול ברוב רשעם של הר' אהרלעך כן כאן רצו לגרש בן שהי' דבוק באביו
כל המחלוקת הזה הוא אודות כבוד וכסף כמו שמעידים המאכערס שמה שכל כוונתם הוא הכסף שיכולים להרוויח כי כבר רצו ליתן להם חמשה ואף עשרה מיליון דולרים והם לא מסכימים והם לא מסתכלים מה שגורם המחלוקת העיקר שהם יכולים לבנות
אם הוא הי' כמו שאומרים כ"כ בן אדם יר"ש האם לא הי' יכול לעשות לו בית כנסת משלו בלי כל הזבל והרשעות והב"ד האם מישהוא הי' עומד לדרכו לא
רק הרשעות גברה ויצא למחלוקת בלי שום התחשבות
כעת אף אחד אינו מבלבל באמצע הכתיבה כי כל אנשי אונגאר נמצאים בהרים שם הם עושים היארצייט אבל מה שאני אומר לך הוא אמת ויציב
הוא בן אדם ללא התחשבות ללא מדות טובות ואני לא מתכוון ללשון הרע רק לומר האמת
וכל הנלוים אליו הם שונאים להרב הנוכחי אבל הם הי' יכולים לפתוח קהלה חדשה בלי כל המחלוקת כמו שהי' הדרך של הבאבאווער רב אבל הם הלכו אחר עצת היצר וביזו את שמו של מייסד באבוב בארה"ב ועל זה אני אומר
אוי להם מים הדין אוי להם מיום התוכחה
רבינו שלמה אף פעם לא ימחל להם מה שעשו עם השם שלו איך שהוא עבד כ"כ קשה להרחקי א"ע מכל נדוד של מחלוקת וכך הם מבזים אותו איך יכולים להיות חסיד של כזבן כזה
נשלח ב-10/8/2005 07:27
אבער איין שאלה האב איך אויב די וואינסט אין ארץ
ווי אזוי ביסטו געווען ביים בלעמר ווען מ'האט פאריאגט די צוויי איידעמער
נשלח ב-10/8/2005 07:31
זייט נישט ברויגעז אבל לא דברת להענין כלל פה בארץ ושמעתי גם מבן דודי מארה"ב שרוב הרחוב נוטה להאדמו"ר 45 ומאוד מתפעלים מכל מהותו והאדמו"ר 48 אוחזים כבעל הצגה עשר!
נשלח ב-10/8/2005 07:35
היה לי שמחה בשבוע הזאת וממש במקרה נפלתי שם להתפלל שחרית (בדרך כלל כשאני בארה"ב אני מתפלל בקהל בני אשר טענקע ליד דודי (האכסניה שלי))
שונאים את ר' ב"צ בים בום בום!
מקנאים בר' ב"צ בים בום בום
ששששששששששששששונאים
ממממממממממממממקנאים
שונאיםםםםםםםםםםםםםם
מקנאיםםםםםםםםםםםםםם
FICH בסדר אנחנו כבר יודעים את זה
עכשו תקבל על עצמך שבוע לא לכתוב לא את המילה שנאה ולא את המילה קנאה, נראה אותך ילד גדול
נשלח ב-12/8/2005 00:20
אלבוים וואס גייט פאר מיט דיר מאכסט צען ליידיגע תגובות אזוי אז דער עולם זאל מיינען און עס איז דא נייעס און דער גאנצע עולם קומט קוקן און עס איז גארנישט דא
WOW האסט אויסגענארט די גאנצע עולם
און דאכט זיך מיר אז דו שרייבסט כסדר און אידיש ווען האסטו געמופט קיין ארץ ישראל ביסט אפשר מיטגעפארן מיט ענקער אב"ד
נשלח ב-16/8/2005 23:14
did any one get an application to the new talmut torah .i got one ,it looks realy good ,you also see the 3 new menaalem that wrote ther thats very nicely written ,i hope that they going to be matzliaach ,oomain kain yehi rootzoin.