בית פורומים אחרדים-אלעד

לארגן הפגנה דחוף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/8/2005 18:45 לינק ישיר 

אלט_ליבניץ

לא בנות סוג בית,

חסיד וליטאי בוחרים לא ללמוד ביחד בגלל שהם סגנון שונה

גם מודרני וסלבודקה לא ילמדו בנותיהם ביחד

זה פשוט לא מתערבב..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2005 19:15 לינק ישיר 

מעניין שבני ברק זה כן מתערבב
בבני ברק ההפרדה היא רק בין בנים לא בנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2005 19:28 לינק ישיר 

לגבי ה"מתערבב" של כמה כאן:

לו היו עושים סלקציה בין בני/בנות אברכים לבעלי בתים - ניחא. לטעמי גם כאן לא תמיד זה יהיה נכון למתג אוטומטית אבל שיהיה.

כרגע לפי מה שאני רואה, לא על זה מדובר (כמו שהגרשז ה'לא גזען' אמר). אלא על הפרדה על טהרת הגזע. חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/8/2005 19:34 לינק ישיר 

גיאורג,
כמה נפלא הלימוד זכות שלך.
אותן בנות רוצות ללמוד יחד. הן למדו יחד בגן. הן למדו יחד בביה"ס. ואם היו נותנים להן - היו לומדות יחד גם בתיכון.
היופי של עם ישראל ככלל, הוא הרב גונייות שלו. החיבור בין כל הדרכים מהווה שלם גדול ויפה.
אם בת לא מתקבלת זה לא בגלל שהיא מודרנית, אלא בגלל שהיא (לטענת הסלקטורים) מקולקלת!!! והיא תקלקל להם את הבנות.

סוג ב'.

את הדברים הללו כתבתי בדם!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/8/2005 21:10 לינק ישיר 

לידעתכם אין בנות בכתה א מקולקלות
אלא בודקים את אורך הפאה של האמא
ואת צבע החולצה של האבא
ומסכנה הילדה שהחליטו לא לקבל אותה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2005 22:42 לינק ישיר 

האם בשם השלום ואחדות השורות היית מציע לבטל כלל את המחיצות בנושא חינוך וילמדו חילונים וחרדים יחד??

בוודאי תבין שזה לא יתכן, למתבונן מרחוק הכל נראה אחיד ספרדי אשכנזי מודרני ופרומער אבל זה לא כך

מי שמחנך את ביתו לצניעות לפי שורת ההלכה ללא פשרות אינו יכל לסבול שילדיו ילמדו עם מי שאשתו הולכת בפאות שחץ ובגדים מושכי תשומת לב

סביר להניח שכשתבא בת אחת לשחק אצל רעותה היא תראה שם דברים וסגנון שהפרומער לא יסבול בביתו

זה לא קשה כל כך להבנה, ואני לא בא לצדד באחד מין הצדדים הקוטביות היא חריפה דיה כדי להפריד.

לא כל מאן שמתקרא "חרדי" הוא אכן כזה,
לא כל מי שלובש חליפה ומגבעת אכן תואם לאורח חיים כזה ויתכן שאינו שייך לבית יעקב.

הטענה לא צריכה להיות כלפי בית הספר אלא צריך לעשות חשבון נפש כל איש מדוע הגעתי למצב כזה שבו נדחית ביתי בבית יעקב?

לגבי ספרדים,

חלקם הגדול מחזיקים עצמם כבני תורה אבל הבית רחוק מאד מלהיות בית תורני ויש בו התנהגות שאינה הולמת

איננו יכולים להפוך את בית יעקב למקום לקירוב רחוקים ועיצוב בני אדם,
די לנו הנטל הכבד שנוכל לחנך את בנותינו כראוי ושנצליח במשימה לכן נקבע מכסה מסויימת וגם זאת הטובות שבהם

מדוע אין אף בת אשכנזית שמבקשת להתחנך במוסד ספרדי? לא רק באלעד אלא בארץ כולה?

זה אומר דרשיני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2005 11:40 לינק ישיר 

נו באמת קצת נסחפת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2005 13:42 לינק ישיר 

גורג'

השאלה שצריכה להשאל למה הפרומרים הם המנהלים
יקחו הפרומרים את בנותיהם ויפתחו להם מסגרת ששם הם יראו רק את עצמם ודומיהם
בבית יעקב אין הפרדה לא בבני ברק ולא בירושלים
ההפרדה בדרך כלל מתחילה בסמינר

אני ממליץ להורים לעשות מעשה
לבוא כולם ביום הראשון ללימודים ולקבוע עובדות בשטח
היו חברה שעשו את זה בשנים קודמות והצליחו
אולי זה לא נעים להגיד את זה אבל ל"פרומרס" המזויפים יש בעיה
של התנשאות ושהם מרגישים יותר חזקים מישהו הם מנצלים את זה עד הסוף
אבל אם הם נתקלים במישהו חזק מהם הם מקפלים את הזנב בין הרגלים
אז באו ביום הראשון לימודים עם הבנות
ותודיעו אם הם לא לומדות אף אחד לא ילמד

החינוך בבית יעקב אלעד הוא ממשלתי
הם נמצאים בבניין שנבנה מכספי מדינה

ואף אחד לא יכול לעשות לכם כלום

אם אתם לא תעזרו לעצמכם אף אחד לא יעזור לכם
לא צביקה א ולא צביקה ב

תוקן על ידי - זובור10 - 09/08/2005 14:23:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2005 15:00 לינק ישיר 

החוק אומר כך:

על המנהלות יש חובה לקבל את הילדות.

ואפילו אחרי הקבלה הן אינן יכולות להעיף אותם עד סיום בית הספר (סיום כל הכיתות) אלא אם כן ועדת השׂמה קבעה אחרת מה שלא סביר שיקרה. זאת ועדה של משרד החינוך ויש להוכיח שם כי הילדה אלימה/פרובוקטיבית וכו'

אני לא מבין מה הבעיה של ההורים. פשוט להתייצב ביום הלימודים וזהו. בלי מאבקים, בלי שיעשו להם טובה ובלי רגשי נחיתות. הם גרים בעיר הזאת וזאת זכותם המליאה.

והסנונית הזאת תתפשט לכל הארץ. נקודה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2005 15:12 לינק ישיר 

132R

הקצנתי בכוונה כדי להבהיר נקודה.

לכל המתלהמים למיניהם אני מציע להביא בלוני גז ולפוצץ את בית הספר על יושביו.

ככה אם הבנות ההם לא ילמדו אף אחד לא ילמד איך זה?

אני לא מקנא בהורה "שיכפה" על בית הספר באמצעות פניה למשרד החינוך או לעיתונות שלא קיבלו את הבת שלו,
החברה החרדית בעיר תוקיע אותו או שמא נאמר שהוא כבר אינו שייך כי מעשיו מוכיחים כך.

תוקן על ידי - GeorgeSoro - 09/08/2005 15:20:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2005 19:53 לינק ישיר 

החברה החרדית תוקיע אותו , גורג'?
ומה היא עושה עכשיו בזה שהיא לא מקבלת את הילדים שלו?

עלק חברה חרדית , יותר נכון לכתוב חברה גזענית וגאוותנית
ששופכת דם של ילדות קטנות
אולי צריך להזכיר לכם שכתוב "המלבין פני חברו ברבים אין לו חלק לעולם הבא"

מנסים ליצור פה יהדות חדשה שמבדילה בין דם לדם ובין אדם שעובד לפרנסתו לבין אברך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2005 21:25 לינק ישיר 

אתה יודע מה? אם כבר פתחת את זה:

ראיתי במו עיניי אמהות לבושות לא כל כך בטוב טעם מגיעות לקחת את ילדיהן מהמוסדות האשכנזים בעיר. אותם מוסדות שיבדקו בשבע-עשרה עיניים אם לקבל בן של אברך ספרדי.

"הדור החדש" של האשכנזים טוב לאין ערוך מהדור הישן שלו בנושא הגזענות. לא כאן המקום להאריך את השורשים של הגזענות הזאת של הדור הפרמיטיבי יותר כי היא חוצה ציבורים בציבור הישראלי וזה יהיה ארוך מאוד.

אבל בחברה החרדית? עם כל הכבוד ל"שומרי החומות" - לא תמיד ההחלטות עולות בקנה אחד עם המוצהר. כלומר, הם לא "שומרים על החומות" כשהם מקבלים אשכנזים כמעט אוטומטית ודוחים ספרדים כמעט אוטומטית.

רוצים לשמור? שום בעיה. אנא קִבעו קריטריונים ברורים ושלום על ישראל. תעשו בתי כנסת לסנדלרים ולפחחים ולא יודע למה עוד.. כבר היה לזה תקדים. למה? כי תמיד היה מישהו שאמר ש"זה לא מתערבב".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2005 23:47 לינק ישיר 

לדעתי החברה החרדית הופכת מיום ליום יות ויותר
גזענית.
לצערנו עלינו לפנות לשדות זרים ולראות שאין דברים כאלו בציבור הדתי לאומי
אבל אלו שחושבים שהם חרדים וכל השאר (קרי עובדים לפרנסתם)
אינם מתאימים להם.
מעניין כאשר צריך כספים ותרומות לכל מיני כוללים ובתי כנסת מי הם התורמים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2005 00:31 לינק ישיר 

תראה... אסור להתעלם מכך שיש לבדוק בשבע עיניים (במיוחד בדור של היום) את המתקבלים. אני רק חושב שהמנהלים עושים לעצמם עבודה קלה בכך שהם מתייגים מראש ודוחים בלי להפעיל שום שיקול דעת או מעט רגש.

היום שמעתי ממישהו נחמד עוד נקודה למחשבה בנושא הזה: לו יקבלו ללא הגבלה, יגיעו לא רק ספרדים בני תורה אלא גם כל מיני.. אתם יודעים, בהמוניהם. זה נכון מאוד.

מצד שני אני שומע סיפורים של אנשים כאן ואני נדהם כל פעם מחדש. איך זה הלך להתחנן שיקבלו את בנו ואיך זה מנסה להפעיל קשרים שיקבלו את בתו... אף פעם לא הבנתי מדוע הם עושים את זה למרות שאני מבין איך הראש עובד. אני אישית למדתי בישיבות אשכנזיות וכל ימי בחרותי עברו עלי בין אשכנזים. לא מצאתי בשורה גדולה לא שם ולא לאחר שעברתי למקומי הטבעי.

קטונתי מלהמציא פתרון. רק בדבר אחד אני בטוח: המצב הנוכחי מוגזם בכל קנה מידה ואם יש משהו שאני מסכים עם כמה מהגזענים שכתבו כאן זה למה בכלל לנסות ולהשתדל להתקבל למוסדות הללו?? הבן שלי עוד קטנצ'יק אבל ממש לא נראה לי שאני אלך בעתיד להתחנן שיקבלו אותו לאיזה שהוא מקום. עדיף שיהיה לו טוב, לא שאבא שלו יוכל ללכת ברחוב בחזה נפוח ולהשוויץ "הבן שלי לומד ב'לכו לסבלותיכם'. קיבלו אותו בפרוטקציות".

אה. ועוד משהו. הרחובות מלאים בשבאבניקים מתסכלים שהיו ילדים טובים ולא קיבלו אותם לישיבות "טובות" (זה נושא שבדיוק עכשיו אני עובד עליו ככתבת מגזין).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/8/2005 00:37 לינק ישיר 

לי ידוע על בנות בבתים מצוינים שלא קיבלו אותם
ולאו דווקה ספרדיות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > לארגן הפגנה דחוף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.