בית פורומים עצור כאן חושבים

קדמות הזוהר (קבלה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/4/2009 08:31 לינק ישיר 

לוצאטי
הצגת כאן גישה כמעט פוסט מודרניסטית, אני מרגיש טוב עם תחושתי, אולם אני לא יכול לשכנע, ולכן מי שאינו מכחיש את קדמות הזהר אינו אפיקורס.
אני לא השתכנעתי עדיין מדוע התחושה היא פחות ריקה מאשר החשיבה האנליטית, אולם גם לשיטתך הרי המקובלים התיחסו למי שאינו מאמין בקבלה כאפיקורס והיו כאן דיונים אם מותר לצרפו למנין, כיצד אתה מסביר אותם?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 03/04/2009 8:30:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2009 11:52 לינק ישיר 

לא כתבתי שא"א לשכנע, אלא שא"א לשכנע את המשוכנע להיפך.
לדעתי אין זו אפיקורסות, מפני שאין היא מכחישה אחד מעיקרי הדת.

ההתנגדות של מיימוני לספר הזוהר אינה מפני איחורו, אלא מפני שהוא מבין אותו בצורה פשטנית מדי, ומתנגד לתפיסת האלוקות/היהדות שנדמה לו שמיוצגת בו. אילו היה מיימוני למד זוהר כדרך שהוא למד אגדות חז"ל, היו מתבהרים לו דברים הרבה.
הטענה לאיחור הזוהר היא בסה"כ כלי נשק טוב אל מול המקבלים את ספר הזוהר מפאת קדמותו. אך גם אילו אוכיח למיימוני באופן חד משמעי את קדמות הזוהר, ואת הקבלתו הגמורה להשקפת עולמם של חז"ל, הוא יטען שאינו מחוייב לתפיסת העולם שלהם, המוטעית לדעתו, כפי שהוא טוען בענין השדים.

האם את ספרות ההיכלות - המוקדמת כמעט לכל הדעות, ראו כאן - יקבל מיימוני?

אני סבור שאילו יבוא אדם ללא דעה מוקדמת, אוכל להוכיח לו את הבעייתיות הרבה של התיאוריה לפיה חובר הזוהר במאה השלוש עשרה ע"י חבר מקובלים, לעומת התיאוריה שאני מציג.
בזמנו רציתי להעלות לכאן רשימה של הבעיות שבשתי התיאוריות ולהציגן זו אל מול זו, אך רבה העבודה וקשה המלאכה, ואין עתותי לה כהיום הזה.

תוקן על ידי לוצאטי ב- 03/04/2009 11:52:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2009 13:18 לינק ישיר 

לוצאטי
אני מחכה בסבלנות. אשמח לראות את הרשימה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2009 15:40 לינק ישיר 

אני שולח לך באישי רשימה חלקית שכתבתי מזמן.
לא תפורסם כאן מפני שאינה שלמה ומעודכנת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2009 16:20 לינק ישיר 

בטח כבר הובא כאן אבל בחיפוש בגוגל לא מצאתי ,אמרתי אביאה בכל זאת.

הרמ"א בד"מ יו"ד הל' דם ס"ה  מביא מהב"י "ומיהו בספ' הזוהר פ' וישלח נראה שהגיד אסור בהנאה ולכן טוב להזהר עכ"ל (הב"י). ועל זה כותב הרמ"א "ואיני מבין דבריו כי שמעתי כי בעל ספר הזוהר הוא סתם ר' שמעון  המוזכר בתלמוד שהוא רשב"י וכו'  " עיי"ש

לשון זה (כי שמעתי)  בהחלט רומז לכך שהרמ"א לא היה בטוח בכך.וצ"ע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 17:56 לינק ישיר 

כבר כתבתי במקום אחר שפרשתי מעיסוק אינטרנטי בנושא, ורק ראיתי להעיר שדרום_חוקר בפורום שלו ציטט את הויכוח בינינו כאן, ובמופת ליושר ואמינות השמיט את תשובתי האחרונה, שבה בוררו מספר טעויות בדבריו.

לא בדקתי לפרטיהם את שאר דברי שצוטטו שם, ואפשר שגם הם צונזרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2009 10:30 לינק ישיר 

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?cat_id=24&topic_id=835689&whichpage=5#R_9

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2009 09:39 לינק ישיר 

לקלעמער
זה ודאי שמי שסבור שהזוהר נכתב ע"י תנא אחר ולא רשב"י אין בכך כל בעיה, וא"כ אפשר שהרמ"א היה ברור לו שהזוהר מזמן התנאים וכותב שמעתי ביחס לכך שזה רשב"י ולא תנא אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2009 12:11 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2736160&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2009 14:12 לינק ישיר 

רק יצא איסור על הפורומים החרדים והתגלתה האמת שגם בח"ח הוא עצכ"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 00:13 לינק ישיר 

אחת מטענותיו של הזוהר היא שרבי שמעון בר יוחאי, הוא התנא תלמידו של רבי עקיבא, הוא מחבר הספר, והוא זה שזכה לגלות סודות מופלאים מעולמות הא-לוהות. בזוהר עצמו מצויים שבחים מופלגים ביותר לרשב"י שנתגלו לו סודות שלא נתגלו למשה רבנו או לשום אדם אחר. זאת נוסף לתפקיד החשוב שהוא ממלא כמסתבר בתור הצדיק המקשר בין שמים וארץ ובין הספירות לעולם ועוד ועוד.

מה שאני בא להמחיש בסיכום קצרצר זה הוא שרשב"י, אליבא דהזוהר, אמור למלא מקום ייחודי בין התנאים.

טענה נוספת המקובלת על מאמיני הזוהר היא שגדולי התורה במשך הדורות ידעו כולם על הזוהר, אלא שהסתירו זאת. על הזוהר ידעו כל אותם אישים שנזכרים בו, וגם אחרים.

לפי הנחות אלו, איך תתבאר הגמרא הבאה, מן הדף היומי (לשעבר)?

במכות יז ואילך הגמרא מביאה ברייתא ארוכה ומורכבת שמביאה דרשה של רבי שמעון בן יוחאי. לענייננו אין לנו צורך להביא את הברייתא ולבארה. לשם כך יידרשו הקדמות רבות.

מה שחשוב לנו הוא משפט שאומר האמורא הגדול רבא על הברייתא ועל רשב"י.

למרות שיש לו השגות על ההוכחות של רשב"י לשיטתו, חולק לו רבא שבח רב בעקיפין:

תלמוד בבלי מסכת מכות דף יז עמוד ב

אמר רבא: דילידא אימיה - כר"ש תיליד, ואי לא - לא תיליד, (=אמר רבא: מי שאמו יולדתו, שיוולד כרבי שמעון, ואם לא אז לא) 

ואף על גב דאית להו פירכא,   (=ואע"פ שיש הפרכה לדברים. נראה לי שמילים אחרונות אלו גם הן מדברי רבא).

כלומר, אותה ברייתא מעידה על כוח העיון העצום של רשב"י ועל כן צריכה כל אם בישראל להתפלל שבנה יהיה כמוהו.

מעתה יש לשאול:

האם מי שמכיר את דמותו של רשב"י מן הזוהר יציע את השבח הזה על סמך ברייתא?

האם אין תשובות? בוודאי שיש!

למשל, רבא לא ידע מהזוהר.

או לפחות לא בשעה שאמר את הדברים.

או שידע, אבל ביקש להסתיר. ולכן לא יכול היה להתייחס.

ואולי יש עוד אפשרויות.

אבל אני את שלי כתבתי ואת הנראה בעיני כתבתי.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 08:04 לינק ישיר 

מיימוני
לשיטתך, האם ספור על המערה אינו מספיק הוכחה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 10:56 לינק ישיר 

בעל בעמיו

למה הכוונה ב"סיפור על המערה" והאם זה הוכחה למה? אולי כוונתך שהגרסה על סיפור המערה כפי שהיא בתלמוד אינה עולה בקנה אחד עם גרסת הזוהר? ראוי לבדוק. איני זוכר את הפרטים. אולי הכדאי ביותר, כפי שדנו באישי, לפתוח אשכול על דמותו של רשבי בתלמוד מול דמותו בזוהר. אני גם משער שכתבו על זה אבל ראוי לסכם ולהציג כאן. אם יהיה לי זמן, אטפל בדבר בל"נ.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 11:08 לינק ישיר 

התכוונתי שאם רוצים למצוא אישוש לדמותו הפלאית של ר' שמעון הרי המקורות התלמודיים מספיקים, ספור המערה, והסוגיא בסוכה מה ע"ב שר שמעון תואר כמי שמקביל פני שכינה באספקלריא המאירה.
אעפ"כ רבא התפעל רק מהלמדנות של ר' שמעון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 11:55 לינק ישיר 

בעב

אתה מניח שרבא ידע את הסיפור אודות המערה.

אתה מניח שהסיפור אמיתי.

ואתה חושב שרבא לא רצה להדגיש את כוחו העיוני של רבא אלא את דמותו הגדולה באופן כללי.

שלשת אלו אינם וודאיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קדמות הזוהר (קבלה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 24 25 26 ... 54 55 56 לדף הבא סך הכל 56 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.