|
|
| נשלח ב-3/10/2010 20:26 |
|
| |
א. שמע מקס אתה מבלבל בין היסטוריה והשגחה לטבע.
טבע פרושו חוקי העולם לדוגמא מים מתחת ל-0 מעלות קופאים מעל אפס מעלות נוזלים וכו'
כשאתה אומר שהמבול היה צריך גם ככה לבא זה לא טבע אלא השגחת ורצון ה' שבחר עוד לפני שהוא ברא את העולם שכך יהיה כלומר היסטוריה היא למעלה לא רק מהטבע אלא גם למעלה מהעולם שיוצר את הטבע.
יותר בברור המאורעות ההיסטוריים מגיעים מהקב"ה שלמעלה מהזמן והמקום של העולם ואלו חוקי הטבע מגיעים מהעולם.
איך שלא יהיה גם אם תסביר שהמבול זה דבר שכן הגיע מן הטבע הרי זה שהדבר ארע במתאים למאורעות דור המבול שהיה מגיע להם עונש שכזה הדבר מורה על השגחה אלוקית שמעל העולם.
ב. בעצם כוונתך לומר שיש כח בבריאה, כאשר ניצולו למטרת קידום האנושות פרושו טוב ולהפך רע , יוצא אם כך שאין שום מטרה לעולם רק להנות מנוחיות ע"י הידע שנרכש מלימודים ושיתוף פעולה...
תוקן על ידי המנונאסבא ב- 03/10/2010 20:33:23
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 20:29 |
|
| |
רוחני הוא אינבדואל ועצמיות (עצמאות), מה שמתבטא במחשבה (כמו שאמר כמדומני איינשטיין) אני חושב משמע אני קיים.
עכשיו נסה להבין כיצד ממחשבה נעשית פעולה...
תוקן על ידי המנונאסבא ב- 03/10/2010 20:32:22
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 20:36 |
|
| |
מקס כתב- והיות שאצל האלוקים אין שנויים לכן יצר הכל בחוקים מראש, שהם בעצם המלאכים, וזה עומק דבריהם שעל כל צמח יש מלאך שמכה וכו' מה פירוש מכה ? כפיה = חוק טבע !!
- דבריך הם בדיוק כדברי האפיקורסים שאמרו עזב ה' את הארץ בידי הכוכבים ומזלות!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 21:28 |
|
| |
בענין שינוי רצון אצל הקב"ה , לדעת הרמב"ם בהיות שאין מהות רצונו ממהות רצוננו כשם שדעתו אינה כדעתינו לכן לא יקשה כלל משינוי הרצון שנאמר שיגרום שינוי בו ית' כי זה אינו אלא ברצון שלנו אבל אחר שאין רצונו ית' ממין הרצון שלנו ונעלם תכלית ההעלם כך רצונו נעלם מהשיג מהו לכן לא נדע שאין הרצון ההוא פועל בו שינוי. אמנם לפי הקבלה הרי שהרצון הוא כמו שאר לבושים שיכול להחליפם כי אינם מעצמותו כלל. (קצת יותר באור בדברי הרמב"ם [כי המושכלות דקים מאוד וקרובים איש לחברו] כי הן לדעת הקבלה והן לדעת הרמב"ם אין רצונו ית' מערך רצוננו רק דלרמב"ם סבירא ליה שרצונו הוא עצמותו ואעפ"כ אין שינוי רצונו משנה בעצמותו. והבאור בזה כי הבורא ית' למעלה מהזמן דעבר הווה ועתיד וממילא כל הרצונות הרבים הם כולם קדמו למציאות הזמן כך שלא נוכל לומר בהם שינוי רצון ובפרט שאין כאן אלא רצון אחד רק שמחמת התפרטות הזמן נראים לנפרדים שהיום רוצה כך ולמחר אחרת אבל אצלו ית' רוצה ברצון אחד דווקא וכמו שכתב הרמב"ם בכמה מקומות שבידיעה אחת שהיא ידיעת עצמו יודע. אמנם לדעת הקבלה מלבד מה שכתב הרמבם שכל דבריו אמת ויציב אמנם יש שינוי רצון ממש במידותיו שהמציא לצורך בריאת והנהגת העולמות. כי אם היה הקב"ה מתנהג לפי כל כחו היה סותם פי כל הבריות ולא היו משיגים אפס קצות מדת גדולתו וטובו. אשר ע"כ המציא מדות שלפי ערך הנבראים (אמרנו ערך הנבראים הוא לא ממש כי כבר נתבאר שעוד צריך לצמצם ע"י מלאכים רק הכוונה שמדות אלו אינם לפי ערכו כלל וקרובים יותר בערך הנבראים מערכו) אשר ע"י ברא ומנהיג עולמו. ובמדות אלו שייך טובא השינוי ממעשה הנבראים וכו' בהיות שאינם מערך עצמותו אף שמתאחד עמהם עד שנאמר בהם וישמח ה', ה' דווקא וכו'.)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 21:28 |
|
| |
| יוחנןפאולס כתב: |  | | מקסמן הצדיק
מאוד חבל לקחת אשכול שנושאו "קבלה" קדומה או מומצאת ולהופכו לדיונים על "מלאכים" ופלאיהם.
אנא פתח או מצא אשכול מיוחד לזה.
אי סדירות בנושאי האשכולות תבלבל את כולם פה. |
|
יוחנן:
אתה צודק
אני רק הגיב להמנונא כאן, ואני מבקש מהמנהל לעתיק את הדיון הזה לאשכול מתאים, ותודה מראש,
א, נכון, אבל אם דור המבול היו צדיקים היו לומדים ומגיעים להבנה שעוד מעט מגיע צונמי והיו בורחים מהמקום,
ב, כן חוק הטוב להיטיב, ובמה מטיב ? מהחכמה כלומר לימוד חכמה זה עיקר הבריאה, אבן עזרא איוב פרק ד
גם יורה זה הפסוק כי האדם לא נברא אלא שילמד חכמה:
ג, לא איינשטיין רק דקארט, וזה הוכחה שאני קיים (ולא שאני קיים באופן רוחני, ממתי אני רוחני ?) פשוט חשב האם הוא קיים או חולם, ואז הגיע למסקנה שאם אני חושב משמע שאני קיים ולא חולם, (משהו כזה)
ד, שאני אומר שאני לא יודע מה זה רוחני כוונתי שאף אחד לא יודע (לדעתי) כלומר אני מכיר את ההסברים בעניין,
אבל חז"ל אומרים כלל ש"הרוצה לשקר ירחיק עדותו" וכאן פירצה לכל הנוכלים לשקר, ולא יתכן שאלוקים יעשה דבר שכזה שלא נוכל לבדוק את דבריהם, ולכן שאדם מדבר על רוחניות אני דבר ראשון דורש הסבר, והבן
ה, כך הבטיח, הסתר פנים, יש הרבה אשכולות שכתבתי בעניין והנה בקיצור,
ובכן צטטי כבר כמה פעמים את הספורנו והרמב"ם במורה בעניין הסתר פנים, והנה שוב
המורה: חלק א פרק כג והסתרתי פני מהם והיה לאכל. כי כשנעדרה ההשגחה הופקר, ונשאר מטרה לכל מה שאפשר שיבא ויקרה, ויהיה טובו ורעתו כפי המקרה, "ומה קשה זה היעוד", ובעבורו כנה באמרו אלך אשובה אל מקומי:
הספורנו:
ורוב האומה הישראלית זולתי יחידי סגולה הם בלי ספק תחת הנהגת הטבע והגרמים השמימיים הנכבדים מאותם בני אדם כשאר מיני בעלי חיים אשר לא תפול השגחה אלהית באישיהם אבל במיניהם בלבד כי בהם תשלם כונת הממציא יתברך.
הרמב"ם והספורנו ועוד גאונים וראשונים ידעו מה שכל חכם יודע שיש הסתר פנים הכל ביד המקרה, "טובו ורעתו כפי המקרה" במילא אין השגחה פרטית במובן צדיק וטוב לו ורשע ורע לו, כלומר גרלינו בידינו, לטוב ולרע,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 21:55 |
|
| |
א. אתה מחיל את הגבלות הזמן על הקב"ה בזמן שהקב"ה הווה תמיד ולמעלה מהזמן , לפי דברך יתכן שהקב"ה יביא צונמי סתם, שכן הטילאנדים (המבול לידיעתך היה על כל פני כדור הארץ כך שלא היו יכולים לברוח אלא אך ורק לעשות תשובה) יכולים לחזור בתשובה וללמוד את נבכי העתיד של הקב"ה- הטבע ולברוח משם לפני הצונמי.ועל זה כבר נאמר ואין מידי מציל!
ב.החכמה היא חכמתו של הקב"ה ולא חכמת הטבע והעולם שנברא יש מאין ע"י הקב"ה.
ג. לא הבנת את מה שדקארט הבין- הגוף הוא בשר בדיוק כמו שאר בשר המונח בתבשיל או קדרה ההבדל הוא רק ברוח ובמחשבה, כמו שאמרו רז"ל על הגמלים שחנקום כלום לא חסר בהם אלא הרוח.
ד. האדם הוא ההסבר הטוב ביותר לרוחניות שכן הוא מרגיש את הרוחניות והאלוקות בכל רגע שכן מנין לבשר כח המחשבה והאינבדואל.
ה. ישמעו אזניך מה שפי הרמב"ם מדבר - הסתר פנים , אין זה הסתר סתם המורה על עצמות הבורא ממש שעזב את הארץ ח"ו ונתן הברואים ההם בידי הטבע, כי כל הבריאה מתחדשת יש מאין והווה תמיד ואלו היה עצמותו מסתלק מן הברואים אפ' רגע אחד היו כל אותם הברואים אין ואפס ממש. אלא הכוונה דיש הנהגה בדרך פנים באהבה ואחווה דכל הנותן נותן בעין יפה וכמו הצדיקים שהטבע כפוף להם וע"ד דניאל בגוב האריות וכו' שהנהגת הבורא אתם הוא יוצא מדרך הטבע, ויש הנהגה בדרך ובחינת אחור, שהבורא נותן חיות לנברא שלא מאהבה רק כדי שהאדם הרע יוכל להוציא מחשבתו הרעה לפועל ואז יענש כפרוש רז"ל את הפס' משלם לשונאו להאבידו וכו'. והנהגה זו שבבחינת אחור היא הנהגה שבדרך הטבע כי כדי שהרשע יפנה אחר הרע צריך להעלים ולכסות שלא יתראה שזו פעולת הבורא כי אז לא יעשה הרע לעולם וזהו בחינת הסתר פנים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 22:37 |
|
| |
| המנונאסבא כתב: |  | | א. אתה מחיל את הגבלות הזמן על הקב"ה בזמן שהקב"ה הווה תמיד ולמעלה מהזמן , לפי דברך יתכן שהקב"ה יביא צונמי סתם, שכן הטילאנדים (המבול לידיעתך היה על כל פני כדור הארץ כך שלא היו יכולים לברוח אלא אך ורק לעשות תשובה) יכולים לחזור בתשובה וללמוד את נבכי העתיד של הקב"ה- הטבע ולברוח משם לפני הצונמי.ועל זה כבר נאמר ואין מידי מציל!
כן אם האנושות היו מספיק חכמים וצדיקים לא היו גרים שם בכלל, כי זה מקום מסוכן, ולכן אברהם אבינו=נבואה עזב את בבל בגלל שני אסונות שהיו שם המבול ודור הפלגה, ובחר=נבואה מקום טוב מבחינת נקי מאסונות טבע בגלל האחריות שלו כלפי צאצאיו מתוך צדקותו, הרי לרשע לא מעניין את צאצאיו,
המבול במפורש לא היה בכל העולם חז"ל כבר אמרו שלא היה בארץ ישראל,
ב.החכמה היא חכמתו של הקב"ה ולא חכמת הטבע והעולם שנברא יש מאין ע"י הקב"ה.
חכמת הטבע היא היא חכמתו = מעשה בראשית והאלוקות = מעשה מרכבה
ג. לא הבנת את מה שדקארט הבין- הגוף הוא בשר בדיוק כמו שאר בשר המונח בתבשיל או קדרה ההבדל הוא רק ברוח ובמחשבה, כמו שאמרו רז"ל על הגמלים שחנקום כלום לא חסר בהם אלא הרוח.
ה"אני" זה לא הגוף, ה"אני" זה אני החושב, אבל מה הקשר לרוחני ? על כדורים להרגעה שמעת ? הרי אני הנרגע ולא הגוף,בקיצור זה לא הרוחני שאתה מחפש,
ד. האדם הוא ההסבר הטוב ביותר לרוחניות שכן הוא מרגיש את הרוחניות והאלוקות בכל רגע שכן מנין לבשר כח המחשבה והאינבדואל.
כנ"ל
ה. ישמעו אזניך מה שפי הרמב"ם מדבר - הסתר פנים , אין זה הסתר סתם המורה על עצמות הבורא ממש שעזב את הארץ ח"ו ונתן הברואים ההם בידי הטבע, כי כל הבריאה מתחדשת יש מאין והווה תמיד ואלו היה עצמותו מסתלק מן הברואים אפ' רגע אחד היו כל אותם הברואים אין ואפס ממש.
אלא הכוונה דיש הנהגה בדרך פנים באהבה ואחווה דכל הנותן נותן בעין יפה וכמו הצדיקים שהטבע כפוף להם וע"ד דניאל בגוב האריות וכו' שהנהגת הבורא אתם הוא יוצא מדרך הטבע,
ויש הנהגה בדרך ובחינת אחור, שהבורא נותן חיות לנברא שלא מאהבה רק כדי שהאדם הרע יוכל להוציא מחשבתו הרעה לפועל ואז יענש כפרוש רז"ל את הפס' משלם לשונאו להאבידו וכו'.
והנהגה זו שבבחינת אחור היא הנהגה שבדרך הטבע כי כדי שהרשע יפנה אחר הרע צריך להעלים ולכסות שלא יתראה שזו פעולת הבורא כי אז לא יעשה הרע לעולם וזהו בחינת הסתר פנים.
הסבר יפה על דרך האפשר אבל מנין לך ? כלומר לא מספיק לצטט חייב הוכחה, אבל הרמב"ם אומר מפורש והסתרתי פני מהם והיה לאכל. כי כשנעדרה ההשגחה הופקר, ונשאר מטרה לכל מה שאפשר שיבא ויקרה, ויהיה טובו ורעתו כפי המקרה, ויש את הספורנו שצטטי ויש הרבה גאונים וראשונים באותו דרך,
ואני לא מצטט אותם בכדי להיתלות באילן גבוה, אני מבין שזה כך וגם יש לי סימוכין מהם,
מה שאין כן לגבי קבלה וכדומה שאין לי רק את דבריהם בלי שאני יבין אותם, הנה אשכול שפתחתי בעניין הסתר פנים ועוד
האם אלוקים אשם בטיפשותו של האנושות ??? (השואה, תאונות דרכים, מחלות, ועוד)
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 03/10/2010 22:40:59
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 23:03 |
|
| |
איי אתה מגלה פנים בתורה גוואלד!
א. אברהם עזב את בבל בגלל הנהגתם הרעה של בני המקום כדפשוט ועוד ועיקר שה' ציווהו על כך!.
ב. צא וראה מה כותב הרמב"ם בנוגע למעשה בראשית שם נכללים נפשות האדם והגלגלים וכו' ואיך שלא יהיה הרי עיקר חכמתו של הקב"ה היא במעשה מרכה ולא במעשה בראשית כמ"ש הרמב"ם מפורשות .
ג. נכון האני זה לא הגוף האני זה רוחניות וכמו הגמלים הם לא נעשו אין ואפס כשחנקו אותם הרי גופם נשאר בשלמות.
ומה שאמרו לא חסר בהם אלא הרוח אין הכוונה נשימה שכן הנשימה אינה לצורך קיום הגוף והראיה שהגוף ממשיך להתקיים גם אחר שנפסקת הנשימה א"כ הכוונה ברוח היא על המחשבה החיונית שהיא הנקראת רוח.
ה. ההוכחה פשוטה, 1. החומר הוא בעל גבול 2. לגבול יש התחלה . 3. התחלה תלויה במחולל קדום שאינו בעל גבול שכן רק דבר שמציאותו עצמית ואינה תלותית יכול להמציא חי חדש 4. הנוצר הוא בעל גבול 5. גבול מתמשך הינו מורכב ומתחלק (500=1+1+1...) 6. כלומר גם גבול מתמשך הוא בעל סוף מידי 7. נמצא שלצורך מציאות הגבול המתמשך צריך כל הזמן לכח המחולל הקדום להמשיך ולהחיותו ולו הוא היה חוזר להיות אין ואפס בדיוק כמו גבול בעל יחידה אחת בלבד שאינו מתמשך.
תוקן על ידי המנונאסבא ב- 03/10/2010 23:09:51
תוקן על ידי המנונאסבא ב- 03/10/2010 23:22:29
תוקן על ידי המנונאסבא ב- 03/10/2010 23:24:50
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 23:28 |
|
| |
המנונא סבא
(ברוך הבא אל הפורום)
אנא מלא את הצעתך ופתח אשכול ייחודי לתכני הקבלה והתאמתם לתורה שבעל פה המוכרת לכל ישראל. יישמר האשכול הזה לדיונים היסטוריים בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 23:29 |
|
| |
| המנונאסבא כתב: |  | | איי אתה מגלה פנים בתורה גוואלד!
הרי כתבתי במפורש =נבואה (אגב: מה זה נבואה ? לדעתי דוגמא לנבואה היא אחד ועוד אחד שווה שנים, כלומר התבונה זוהי נבואה)
א. אברהם עזב את בבל בגלל הנהגתם הרעה של בני המקום כדפשוט ועוד ועיקר שה' ציווהו על כך!.
כלומר השם אמר לו נכון, אבל איך אמר לו ?
ב. צא וראה מה כותב הרמב"ם בנוגע למעשה בראשית שם נכללים המלאכים ונפשות האדם והגלגלים הרוחניים וכו'.
אמרתי שפעם קראו לזה רוחני היום יודעים מה זה שם (לא הכל רק 20% אבל נדע אם האנשות תלמד ונהיה צדיקים כמובן, כי בדרך כלל רשע לא לומד כי עסוק הוא ביצרו,)
ג. נכון האני זה לא הגוף האני זה רוחניות וכמו הגמלים הם לא נעשו אין ואפס כשחנקו אותם הרי גופם נשאר בשלמות.
ומה שאמרו לא חסר בהם אלא הרוח אין הכוונה נשימה שכן הנשימה אינה לצורך קיום הגוף והראיה שהגוף ממשיך להתקיים גם אחר שנפסקת הנשימה א"כ הכוונה ברוח היא על המחשבה החיונית שהיא הנקראת רוח.
ה. ההוכחה פשוטה, 1. החומר הוא בעל גבול 2. לגבול יש התחלה . 3. התחלה תלויה במחולל קדום שאינו בעל גבול שכן רק דבר שמציאותו עצמית ואינה תלותית יכול להמציא חי חדש 4. הנוצר הוא בעל גבול 5. גבול מתמשך הינו מורכב ומתחלק (500=1+1+1...) 6. כלומר גם גבול מתמשך הוא בעל סוף מידי 7. נמצא שלצורך מציאות הגבול המתמשך צריך כל הזמן לכח המחולל הקדום להמשיך ולהחיותו ולו הוא היה חוזר להיות אין ואפס בדיוק כמו גבול בעל יחידה אחת בלבד שאינו מתמשך.
אוקיי מכיר את זה, נווו אז מה אתה רוצה לומר שיש אלוקים נכון, שמחיה כל הזמן נכון, אבל איך ? פשוט כמו שלגרעין הראשון של הפרי הראשון הייתה כבר את כל העצים שיצאו ממנה עד סוף כל העצים בכל הדורות, כך כל היקיום מרגע הבריאה שלפני מיליוני שנים, |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 23:37 |
|
| |
שטויות בגרעין הראשון מעולם לא היו כל העצים שיהיו במשך כל זמן הבריאה שאחר כך זה לא הגיוני (אולי יש מידע גנטי אבל לא כח להחיות ולהצמיח) העצים הללו נבראים ע"י הקב"ה וברצונו הקדום שקדם לגרעין הראשון בזהה למידע הגנטי שהוא גם הכתיב בגרעין הראשון.
נמאס לי מהדיון העקר הזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 23:46 |
|
| |
מקסמן כתב:
הרי כתבתי במפורש =נבואה (אגב: מה זה נבואה ? לדעתי דוגמא לנבואה היא אחד ועוד אחד שווה שנים, כלומר התבונה זוהי נבואה)
לא אתה זה שטענת שנביא שאומר דבר בשם ה' ולא שמע כך ממנו, הרי הוא חייב מיתה? והשתא, הרי כל מה שאני מסיק בשכלי הוא נבואה מהשם. אם כן מה שייך נבואת שקר? טעות בחשבון?!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 23:51 |
|
| |
| המנונאסבא כתב: |  | | שטויות בגרעין הראשון מעולם לא היו כל העצים שיהיו במשך כל זמן הבריאה שאחר כך זה לא הגיוני (אולי יש מידע גנטי אבל לא כח להחיות ולהצמיח) העצים הללו נבראים ע"י הקב"ה וברצונו הקדום שקדם לגרעין הראשון בזהה למידע הגנטי שהוא גם הכתיב בגרעין הראשון.
נמאס לי מהדיון העקר הזה... |
|
אני לא מבין למה אתה כל הזמן מחלק את אלוקים מהטבע ??? רבונו של עולם, הרי הטבע זה רצונו מלאכיו וכו'
אתה לא צריך להסכים איתי כמובן, אבל בסוף תגיע לזה לדעתי אם תלמד כמובן, זה פשוט חוק אלוקים שלומדים מגיעים לתבונה שזה העיקר, כמו שהאבן עזרא אומר שהחלק ידבק בכל (הוא בעצם יהיה הכל,) וזה עומק החסידות שאומרת "צדיק יסוד עולם"
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 23:58 |
|
| |
| הבנשק כתב: |  | מקסמן כתב:
לא אתה זה שטענת שנביא שאומר דבר בשם ה' ולא שמע כך ממנו, הרי הוא חייב מיתה?
והשתא, הרי כל מה שאני מסיק בשכלי הוא נבואה מהשם. אם כן מה שייך נבואת שקר? טעות בחשבון?! |
|
קודם שהתבונה שלך תהיה כמו אחד ועוד אחד שווה שנים, כלומר כמו שזה ברור לכל ילד אפריקני שלא למד ולא יודע שפה יבין את התבונה שלך כמו שיבין 1+1=2 אז כמובן תהיה נביא אמת, אבל כל זמן שטענת הנביא לא מובנת אז על כורחך משקר הוא, הרי הנביא מגיע לומר את דבריו של האלוקים לנו, לכן חייבים אנו להבין אותו, ואם נבין את תבונתו נסמוך גם שלא כולם נבין את תבונתו,
דברי פשוטים מאוד לדעתי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2010 04:55 |
|
| |
א בענין אמון והסתמכות על גרשם שלום ראה מה שכתב עליו ראובן מרגליות בענין ספר דרוש תנינים ודי בזה
בוקר טוב ישראל
|
|
|
|
|